Dimarts, 8 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 18:07 
La Fiscalia investiga 20 residències de Catalunya pel coronavirus. Arreu de l'Estat hi ha 86 diligències obertes, gairebé la meitat de les quals a la Comunitat de Madrid.

 18:03 
Xifres a Berga

GRÀFIC L'Hospital Sant Bernabé de Berga té 43 pacients ingressats amb la Covid-19 i registra quatre altes. Hi ha hagut un nou cas positiu entre els seus professionals.

 17:58 
«A la merda la Festa Major»

VÍDEO Uns veïns de Terrassa versionen La Trinca: «A la merda la Festa Major». La família ha versionat la lletra amb les activitats més simbòliques de la Festa Major de Terrassa, que enguany ha quedat suspesa pel coronavirus.  

 17:49 
TV3 consolida l'audiència del matí pel desplegament informatiu del coronavirus. El "Planta Baixa" i els telenotícies registren xifres rècord d'audiència en plena voràgine informativa per la pandèmia.

 17:37 
1.000 altes a Sabadell

GRÀFIC L'Hospital Parc Taulí de Sabadell assoleix el miler d'altes per coronavirus. També moren vuit persones en les últimes 24 hores i ja hi ha més defuncions que pacients a planta: informa Albert Hernàndez.

 17:34 
Més de 680.000 afectats pels ERTO a Catalunya

Catalunya registra més de 92.700 ERTO des de l'inici del confinament i la xifra d'afectats supera els 680.000. En les últimes hores, s'han presentat 316 expedients temporals i el balanç de treballadors ha augmentat en 1.600.

 17:27 
Ester Capella, sobre els presos polítics: «Els governs democràtics no posen ni treuen gent de la presó». La consellera de Justícia exigeix abandonar les "lluites caïnites" i reclama un "front comú" a favor de l'amnistia en la compareixença al Parlament. Ho explica Bernat Surroca.

 17:24 
Contagis al Baix Montseny

Entre les quatre ABS del Baix Montseny sumen 300 casos posititus de Covid-19. 105 a l'Alt Mogent, 89 a Sant Celoni, 63 a Arbúcies - Sant Hilari i 43 a Breda - Hostalric.

 17:21 
La CUP tornarà a votar en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma. La formació anticapitalista considera que l'executiu espanyol utilitza la Covid-19 com a excusa per retallar drets.

 17:18 
GUIA Què sabem i què no sabem del desconfinament «light» dels infants. Preguntes i respostes d'una mesura que el govern espanyol limita a acompanyar els pares a comprar. Per Arnau Urgell.

 17:01 
Infermeres de Catalunya denuncia l'ús d'estudiants d'infermeria com a treballadores «low cost». En un comunicat, el sindicat adverteix que algunes estudiants estan duent a terme tasques en unitats especialitzades i de forma autònoma.

 16:52 
Detingut un home a Alacant per saltar-se el confinament quatre vegades per anar a pescar. Els agents de la Guàrdia Civil ja l'havien identificat diverses vegades.

 16:37 
Can Ruti dona d'alta el seu pacient número 1.000 de coronavirus. L'hospital badaloní es converteix en el primer de Catalunya a assolir aquesta xifra.

 16:23 
El petit comerç, neguitós

Incertesa entre el petit comerç de Berga per la crisi del coronavirus. No saben com ni quan es produirà el desconfinament, ni tampoc com afectarà els seus negocis.

 16:09 
Festes Majors ajornades

Sant Joan de Vilatorrada (el Bages) ajorna la Festa Major per adults i juvenil i la Festa Major infantil pel coronavirus. Les festes, que havien de celebrar-se coincidint amb Sant Joan, es traslladen a setembre.

 16:02 
VÍDEO Ovació a un lluitador

L'Hospital Comarcal d'Amposta acomiada amb aplaudiments i emoció un pacient amb Covid-19 que marxa d'alta.

 15:56 
Estabilització del virus

Els casos de coronavirus a Osona continuen estabilitzant-se: 85 morts, menys infectats i ingressats. Segons dades del Consorci Hospitalari de Vic, actualment hi ha 129 pacients hospitalitzats per la Covid-19.

 15:34 
ATENCIÓ El Barça vendrà el nom del Camp Nou per combatre el coronavirus. El club cedirà els drets de l'estadi per primera vegada en la seva història per lluitar contra la Covid-19.

 15:25 
El Festival de dansa Sismògral d’Olot, que s’havia d'iniciar per Sant Jordi, es reinventa amb el lema «Res no es crea ni es destrueix, tot e(n)s transforma». Informa Xavier Borràs.

 15:22 
El govern espanyol planteja prioritzar el teletreball dos mesos més. El consell de ministres valida un paquet de mesures econòmiques per ajudar autònoms i petites i mitjanes empreses. Ho expliquen Joan Serra Carné i Bernat Surroca.


 15:18 
El Govern veu «contradiccions» en el pla estatal de desconfinament dels nens. La consellera de Salut, Alba Vergés, reclama a l'executiu espanyol que "justifiqui" els detalls de l'estratègia aprovada al consell de ministres. Informa Andreu Merino i Oriol March.


 15:15 
El govern espanyol defensa "la llibertat total d'expressió" i sosté que només es denuncien les "fake news" que provoquen una alarma social en el context de pandèmia. 

 15:05 
El govern espanyol elaborarà una guia amb instruccions per veure l'abast de les activitats que podran fer els nens a l'exterior. La portaveu María Jesús Montero reclama "sentit comú" i evitar perdre el control dels nens quan es surti al carrer.

 14:57 
Sobre qui pot acompanyar els nens, el govern espanyol ha especificat que poden ser els pares i mares o els adults que conviuen normalment amb els menors. En aquest sentit, Montero ha demanat "sentit comú" i evitar contactes afectius amb aquelles persones amb qui no es conviu habitualment. Per tant, no podran anar a visitar altres familiars.

 14:49 
Els nens de fins a 14 anys podran sortir de casa a partir de dilluns 

La mesura, avançada dissabte per Pedro Sánchez, pretén relaxar el confinament per als menors d'edat, per bé que els nens només podran sortir acompanyats dels seus pares per anar a comprar, i no podran jugar en parcs ni en d'altres espais públics. Informen Joan Serra Carné i Bernat Surroca.


 14:45 
ÚLTIMA HORA - La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es dedicarà a la Covid-19

La Marató de TV3 i de Catalunya Ràdio d'aquest any es dedicarà a la Covid-19. Estava previst que fos a la salut mental, però aquesta es desplaçarà a l'edició següent, la del 2021, coincidint amb el seu 30è aniversari. La Fundació que hi ha rere la iniciativa solidària, que cada any recapta milions d'euros en recerca, ha pres aquesta decisió inèdita arran del gran repte que suposa la crisi del coronavirus i les seves conseqüències "en els propers anys".

 14:39 
A preguntes dels periodistes, Montero ha detallat que les sortides dels nens queden limitades a aquelles activitats establertes en l'estat d'alarma, és a dir anar a comprar, a la farmàcia o a treure diners. "Les sortides seran per les causes previstes en l'estat d'alarma, però ara s'afegeix que puguin ser acompanyades dels menors", ha apuntat la portaveu espanyola, que ha admès que no hi ha un temps establert per estar fora de casa però ha reclamat "responsabilitat" als adults.

 14:39 
El govern espanyol amplia les prestacions per desocupació a aquelles persones que s'hagin quedat sense feina en les últimes setmanes o que canviessin de feina i s'hagin quedat a l'atur a causa del coronavirus. També planteja prioritzar el teletreball durant dos mesos més. 

 14:32 
Nadia Calviño, vicepresidenta econòmica del govern espanyol, anuncia l'aprovació d'un nou reial decret llei per donar resposta a la "nova fase" que encara Espanya. Són més de trenta mesures que actuen per donar suport als treballadors, reforçar el finançament empresarial, d'autònoms i pimes, noves mesures fiscals, i mesures específiques a sectors concrets.

 14:29 
El govern espanyol considera "imprescindible" que els acords de reconstrucció d'Espanya que s'han d'abordar en una comissió al Congrés abordin la necessitat de reforçar el sistema sanitari, les mesures per ajudar les empreses i autònoms, la protecció social de persones vulnerables i una posicio comuna en la negociació a Europa. 

 14:28 
María Jesús Montero insisteix que no s'estan relaxant les mesures permetent que els nens surtin al carrer. "És responsabilitat dels adults que aquestes sortides siguin controlades", ha dit la portaveu del govern espanyol.

 14:24 
La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, diu que les dades d'evolució de la pandèmia permeten veure "un raig d'esperança". "Cada dia que passa som una mica més forts i estem més preparats", diu Montero. Tot i així, avisa que per avançar cap a la fase de desescalada cal consolidar alguns objectius. "És molt important no abaixar la guàrdia", remarca la portaveu.

 14:23 
El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts sol·licitar una nova pròrroga de l'estat d'alarma. En aquesta proposta s'inclou també que els menors de catorze anys puguin acompanyar els adults en les sortides permeses en el marc de l'estat d'alarma a partir de dilluns vinent. María Jesús Montero deixa clar que aquestes sortides han de ser "controlades" i complint les mesures d'higiene i distància, i apel·la a la responsabilitat dels pares.

 14:21 
Comença la roda de premsa posterior al consell de ministres. La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, que ressalta el paper dels mitjans a l'hora de fer pedagogia sobre les mesures de seguretat per fer front al coronavirus. 

 14:21 
Els pescadors volen comprar ells directament els testos de la Covid-19

La Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca) ha reclamat al govern espanyol una autorització per comprar directament testos de detecció de la Covid-19 per a les tripulacions davant les dificultats de l'executiu per subministrar-los als sectors afectats per la pandèmia. L'entitat ha adreçat una carta a Pedro Sánchez en la qual trasllada la seva preocupació sobre la seguretat de les tripulacions i dels armadors a l'hora d'embarcar i exposa que ha buscat el material per fer testos serològics ràpids però no l'ha pogut comprar en no tenir una autorització prèvia.

 14:22 
Divergència entre JxCat i ERC sobre l'estat d'alarma

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat que un vot diferenciat de JxCat i ERC sobre la pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés dels Diputats no afectarà el treball conjunt a la Generalitat. 

 14:19 
Mitjà no es pronuncia sobre el passaport immunitari

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, assegura que l'informe sobre el desconfinament del doctor Oriol Mitjà no emet cap recomanació explícita sobre la conveniència d'optar o no per un passaport comunitari. 

 14:06 
Macrofesta d'aniversari post-confinament

Terrassa celebrarà una gran festa d'aniversari per a tots els infants que han fet anys durant el confinament. Estarà coordinada amb la gran festa de retrobament prevista per la tardor, però condicionada, evidentment, a la situació sanitària. Informa Anna Mira des de la cocapital del Vallès Occidental.

 14:02 
Fins a 134 places per a trasllats de residències

El departament de Salut ha habilitat 27 places de les Llars Mundet i 80 a l'Hotel Room Mate Carla de Barcelona per a possibles trasllats de persones que viuen en residències. Les places de les Llars Mundet es podran doblar en cas de necessitat. 

 13:57 
768 sanitaris contractats en 10 dies

El Departament de Salut ha contractat 768 professionals sanitaris en els últims 10 dies, segons ha informat en roda de premsa la consellera Alba Vergés.

 13:55 
Gairebé 2 milions de certificats d'autoresponsabilitat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha informat que la Generalitat ja ha emès 1.181.000 certificats d'autoresponsabilitat, amb una mitjana de 40.000 al dia. 

 13:50 
3,5 milions per al sector turístic

El Govern ha aprovat una línia d'ajudes de 3,5 milions d'euros destinada a empreses del sector turístic, segons ha informat la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó.

 13:45 
La llegenda de Santi Jordi a través d'Instagram

Berga promou la divulgació de la llegenda de Sant Jordi amb la creació d’històries breus a Instagram. Les peces poden ser fotografies o vídeos en format vertical, s'han de publicar a la funció stories de la xarxa social i han de tenir una durada màxima de 15 segons. Informa Pilar Màrquez des del Berguedà.

 13:45 
VÍDEOS Cinc idees originals per fer una rosa de Sant Jordi a mà en ple confinament.

 13:48 
Moratòria de lloguer públics

El Govern fixa una moratòria, no una suspensió, en el pagament dels lloguers de tots els immobles propietat de la Generalitat. S’amplia de dos a quatre mesos el termini per dipositar les fiances dels contractes de lloguer a l'Incasòl.

 13:41 
El Sismògraf d'Olot es reinventa

El festival de dansa Sismògraf d'Olot, que s’havia d'iniciar per Sant Jordi, es reinventa sota l'estat d'alarma. Amb el lema "Res no es crea ni es destrueix, tot e(n)s transforma", aquest divendres més de 200 professionals faran la jornada prevista en format virtual i a la tardor se celebraran nous espectacles ja amb públic. Informa Xavier Borràs.

 13:44 
Pla de desconfinament en cinc fases

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha informat que l'informe per al desconfinament fet pel doctor Oriol Mitjà preveu un pla en cinc fases i el manteniment del distànciament social i la identificació de casos. Budó ha avançat que es recomana facilitar la sortida al carrer d'infants i gent gran en primer lloc.

 13:28 
Les previsions del BBVA pel PIB per aquest any i el vinent

El BBVA creu que el PIB espanyol caurà al voltant d'un 8% el 2020, una xifra que contrasta amb les últimes previsions. Abans que esclatés la crisi del coronavirus, l'entitat va pronosticar que l'economia espanyola registraria un creixement de l'1,6%. Per altra banda, creu que l'economia espanyola creixerà un 5,7% el 2021 i apunta que les polítiques públiques han evitat una caiguda extra de 3,5 punts en el PIB espanyol.

 13:24 
Roses i dracs als balcons per aquest Sant Jordi

Sorgeixen diverses iniciatives arreu d'Osona per celebrar Sant Jordi tot i el confinament, que podeu consultar aquí. Entre elles, omplir els balcons de roses i dracs la diada més atípica dels últims temps.

 13:18 
Menys tràfic al Port de Barcelona al març

El tràfic al Port de Barcelona va caure un 8,3% al març en comparació al mateix mes de l'any passat pels efectes de la pandèmia del coronavirus en el comerç internacional i per l'aturada en sec de la indústria primer a l'Àsia i ara a Europa i Amèrica. Segons ha explicat el Port de Barcelona en un comunicat, els efectes s'han deixat notar en tot tipus de tràfic, en especial en aquelles mercaderies més lligades als sectors industrials no considerats bàsics, però també n'hi ha d'altres que van créixer per l'estat d'alarma. En nombre de contenidors, al llarg del mes passat van passar un total e 219.827 TEU, un 18,9% menys que el mateix mes del 2019.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació