Dimarts, 8 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 22:39 
Catalunya registra 168 morts i 1.055 nous contagis en les últimes 24 hores

Segons les dades de Salut d'aquest dilluns, les defuncions a Catalunya arriben a 8.441 i els positius a 43.695.

 22:30 
Acords per reactivar l'economia

El Consell del Berguedà buscarà consens per impulsar un programa de reactivació econòmica comarcal 2020 - 2021.

 22:24 
Sant Jordi als balcons

Òmnium Berguedà trasllada als balcons i a la xarxa la seva marató de lectura de Sant Jordi. L'entitat convoca una lectura de poemes i altres textos des del balcó o la finestra, dijous de 7 a 8 de la tarda; i anima a tothom a gravar-se recitant versos o bé llegint textos i compartir-ho a Instagram.

 22:15 
Arriben els creueristes a Barcelona sense coronavirus

Costa Cruceros ha assegurat que no hi ha cap cas de Covid-19 entre els 168 creueristes de nacionalitat espanyola i els altres passatgers europeus que han desembarcat aquest dilluns al Port de Barcelona després de més d'un mes sense trepitjar terra per la crisi del coronavirus.

 21:22 
Nadal sobre el confinament: «No entenc molt bé perquè no podem jugar a tennis». El tennista s'ha mostrat crític amb les mesures preses pel govern espanyol en la gestió de la crisi sanitària.

 21:16 
Més esdeveniments ajornats

El Centre Cultural Terrassa ajorna a la tardor una vintena d'espectacles previstos fins al juliol a causa del coronavirus. Altres estan a l'espera d'una nova data i alguns fins i tot s'han suspès. Manel, Quim Masferrer, Jorge Blass, Ballet de Sant Petersburg...Coneix aquí el nou calendari d'actuacions del CCT pels pròxims mesos; informa Marc Solé.

 21:11 
Canadell veu «preocupant» la falta de recursos d'Empresa per fer front a la crisi del coronavirus. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona proposa que es creï un comitè de crisi per "cuidar" les empreses.

 21:08 
Xifres a la baixa

Les UCI dels hospitals de Terrassa atenen 41 pacients, la xifra més baixa de l'últim mes. Els contagis actius a la ciutat es mantenen per sota dels 600 per segon dia consecutiu i el nombre d'altes ja frega les 900; informa Marc Solé.

 21:05 
La història minvant dels Pactes de la Moncloa de Sánchez. Cinc claus que expliquen per què l'acord plantejat amb el marc del 77 ha acabat mutant en una comissió sobre la "reconstrucció" al Congrés. Per Sara González i Bernat Surroca.

 21:02 
Junts per Catalunya (JxCat) ha anunciat aquest dilluns al vespre que votarà en contra de la nova pròrroga de l'estat d'alarma que demanarà Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats. La formació reclama que el retorn de competències per tal de dur a terme el desconfinament des de Catalunya. Informa Oriol March.

 20:50 
Sanitat denuncia atacs a través de comptes "falsos" a Facebook

El Ministeri de Sanitat ha denunciat davant de Facebook activitat fraudulenta per part de diverses comptes “aparentment falsos” que generen interaccions “massives” en publicacions del seu compte oficial. En un comunicat, el Ministeri detalla que ho van detectar divendres passat i que es tractaria de comptes que, en el moment dels fets, no tenien seguidors, ni publicacions i que havien estat creats el mateix dia. Facebook ha comunicat al ministeri que està investigant els fets.

 20:44 
El govern espanyol permetrà que els ajuntaments destinin el superàvit a la fase de reconstrucció. Així ho ha traslladat Pedro Sánchez a Abel Caballero, president de la Federació Espanyola de Municipis, en una reunió aquest dilluns.

 20:39 
Els jutges reclamen a Sánchez que ampliï les mesures per evitar desnonaments provocats per la crisi. El Consell General del Poder Judicial demana que els llogaters puguin al·legar motius de força major.

 20:22 
Protegir els lloguers de la crisi

Neix la Plataforma de persones Llogateres de Granollers per defensar el dret a l'habitatge i a un lloguer digne. Alerten que la ciutat pateix una bombolla immobiliària i que la crisi del coronavirus empitjorarà la situació.

 20:19 
Comencen a reobrir botigues de roba a Europa

Mango i Desigual comencen a reobrir algunes de les seves botigues a Europa tancades pel coronavirus. Els primers establiments que recuperen la normalitat són a Àustria, Holanda i Alemanya.

 20:07 
El passaport immunitari divideix els experts i genera debat al Govern. L'executiu, que encara no ha rebut l'informe d'Oriol Mitjà, decidirà els propers dies si inclou la mesura en l'estratègia de desconfinament; Salut avisa que es controlaria l'epidèmia i no la societat. Ho explica Oriol March.

 20:04 
Sant Jordi amb impressores 3D

#MakersBaixMontseny també dissenya salvaorelles amb una rosa de Sant Jordi en 3D.
Les impressores 3D continuen traient fum en suport als sanitaris que són a primeria línia en aquesta crisi del coronavirus.

 19:55 
Jornada sense ingressos

Manresa viu el seu primer dia sense cap nou ingrés per coronavirus des de l'inici de la crisi. És una situació que no es donava a la capital del Bages des del 15 de març. El nombre d'ingressats per coronavirus als hospitals manresans baixa fins als 309, però es registren 6 noves defuncions en les últimes 24 hores. 

 19:38 
Borràs critica el canvi de "mesa de reconstrucció" a comissió parlamentària

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha criticat el canvi de la "mesa de reconstrucció" per una comissió parlamentaria i diu que, al final, no hi ha ni pactes de la Moncloa ni reconstrucció, sinó "només un acte del PSOE amb el PP". Borràs ha lamentat també haver-se assabentat del canvi per la premsa abans de rebre la comunicació oficial i ha denunciat que "així no es pot treballar". "La prioritat ha de ser sempre donar resposta als ciutadans davant d’una crisi sense precedents però no posar-nos pastanagues que no porten enlloc", ha apuntat la dirigent independentista.

 19:32 
L'OMS treballa per fer arribar informació sobre la pandèmia a la gent que no té internet. L'organització demana a les empreses de telecomunicacions col·laboració perquè tothom pugui tenir les dades i recomanacions més importants per fer front al coronavirus.

 19:18 
CAP Centre de Sabadell manté els càrrecs

Salut fa marxa enrere i manté la confiança de l'equip directiu del CAP Centre de Sabadell. El Departament ha desestimat les dues dimissions presentades el divendres 17 d'abril.  

 19:11 
Aprofitar "el talent i l'experiència" quan s'hagi superat la pandèmia

ERC Sabadell proposa una taula de ciutat postcoronavirus que "aprofiti el talent i l’experiència". El seu portaveu, Gabriel Fernández, ho ha posat sobre la taula aquest matí a la Junta de Portaveus de l'Ajuntament.

 19:01 
L'Ibex 35 baixa un 0,65% malgrat el verds de la majoria de borses europees

L'Ibex 35 ha tancat aquest dilluns la sessió amb una caiguda del 0,65%, però ha aconseguit mantenir els 6.831 punts. La borsa espanyola comença la setmana amb números vermells igual que la italiana.

 18:48 
Itàlia registra per primera vegada un descens dels casos actius

Per primer cop des de l'inici de la pandèmia, Itàlia ha registrat un descens, pel que fa al dia anterior, en el nombre de casos positius actius de virus. La xifra de contagis supera ja els 180.000, segons les dades ofertes avui pel cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli. Al mateix temps, les defuncions han experimentat un lleuger repunt amb 454 morts, que eleven el total a 24.114.

 18:41 
El grup de Poblet reclama un gran pacte contra la pandèmia i no perdre's en «debats estèrils». El País de Demà proposa un ingrés mínim suficient per a totes les famílies sense ingressos i blindar el sistema públic de salut. Ho explica Pep Martí.

 18:36 
La UE i el Regne Unit reprenen les negociacions comercials per tenir «progressos tangibles» el juny. La segona ronda de converses comença "molt bé", segons el negociador britànic.

 18:28 
El coronavirus ajorna el suplicatori de Puigdemont, Comín i Ponsatí. El comitè d'Afers Jurídics del Parlament Europeu, que ha d'estudiar el cas, preveu reprendre les reunions a partir del maig arran de la pandèmia. Per Bernat Surroca.

 18:19 
Castellar del Vallès repartirà 8.000 mascaretes als domicilis dels majors de 65 anys gràcies a la donació d'una ciutat xinesa. L'Ajuntament també farà arribar 4.600 mascaretes a les residències de gent gran del municipi.  

 18:05 
Merkel admet que s'haurà d'augmentar el macropressupost de la UE arran de la Covid-19

La cancellera Angela Merkel ha admès que s'haurà d'augmentar el macropressupost de la Unió Europea arran de la Covid-19. La líder alemanya,  ha assegurat que els pressupostos plurianuals hauran de canviar respecte a la proposta inicial, però ha defensat que els instruments financers que s'utilitzin per fer-ho hauran de respectar els tractats europeus. A més, també ha assegurat que Alemanya serà solidària més enllà del paquet de préstecs de mig bilió d'euros acordat.

 18:06 
María Jesús Montero insisteix que el procés de descalada estarà "vigilat" per diversos marcadors que plantejaran què es pot fer i com es poden relaxar o reforçar les mesures de confinament. "Mai ens anticiparem a qüestions tècniques, treballarem conjuntament amb els experts", ha dit la portaveu del govern espanyol. 

 18:02 
El govern espanyol diu que les declaracions de Meritxell Budó, que ha dit que amb la independència s'hauria gestionat millor la crisi del coronavirus, estan "fora de lloc". "El virus no entén de territoris ni ideologies", diu la portaveu María Jesús Montero. 

 18:00 
La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, tanca files amb el doctor Fernando Simón. "Ha fet costat al seu company d'equip", ha dit la portaveu, que admet que el general de la Guàrdia Civil es va equivocar en les declaracions d'ahir. 

 17:57 
Montero treu importància al canvi de format dels pactes de reconstrucció d'Espanya, que finalment s'abordaran en el marc d'una comissió al Congrés dels Diputats. "El format en què es produeixin aquestes converses és el de menys, però s'ha de fer de manera ràpida", ha dit la portaveu del govern espanyol.

 17:54 
El govern espanyol reclama "coordinació" i "sumar esforços" entre totes les administracions públiques en la resposta al virus. "Concentrem-nos en allò que ens uneix", demana la portaveu, María Jesús Montero.

 17:52 
Pedro Sánchez diu als municipis que els ajuntaments tindran un paper clau en la gestió de la desescalada. 

 17:50 
El Congrés serà que posarà "dia i hora" per a la taula per a la reconstrucció d'Espanya. María Jesús Montero demana que es faci amb la màxima brevetat possible. 

 17:49 
Pedro Sánchez ha acabat aquest dilluns la ronda de trucades amb les formacions polítiques de cara als acords de reconstrucció d'Espanya després de la crisi del coronavirus. La portaveu espanyola, María Jesús Montero, celebra que el PP hagi acceptat finalment ser present en aquestes "converses". 

 17:50 
El sindicat d'infermeria Satse denuncia que l'Hospital de Bellvitge reincorpora sanitaris infectats per la Covid-19 sense tornar a fer-los la prova PCR.

 17:38 
Nous ERTO

Catalunya registra prop de 92.500 ERTO que afecten 678.700 treballadors. En els últimes 24 hores, han presentat un expedient 72 empreses més i el nombre d'afectats s'incrementa en 335.

 17:31 
Tauletes per a estudiants

Sabadell repartirà 350 tauletes amb internet a l'alumnat que ho necessiti per seguir el curs escolar durant la crisi del coronavirus. En total l'Ajuntament hi destinarà 80.000 euros. 

 17:25 
El FABA de Manresa posposa l'edició 2020 a finals de setembre amb el 90% del cartell confirmat. L'organització treballa per poder mantenir totes les propostes culturals, escèniques i artístiques per a les noves dates. 

 17:21 
Campanyes per reactivar el consum

Berga Comercial posa en marxa una campanya de vals de compra per gastar després del confinament. Amb el lema 'Faig Berga des del sofà', els clients rebran un 10% de descompte de cada val que comprin.

 17:17 
Menys ingressats a Berga

GRÀFIC L'Hospital de Berga ha donat 20 altes per Covid-19 en els últims 10 dies. Baixen fins a 38 les persones ingressades per coronavirus al centre i el nombre de decessos acumulats des de l'inici de la crisi es manté en 31.

 17:12 
Suspenen la Festa Major de Matadepera

La Festa Major de Matadepera, prevista per l'últim cap de setmana d'agost, cancel·lada pel coronavirus. Carme Querol, regidora de Festes, apunta que aleshores «tant de bo tot hagi passat», però explica que el desgast emocional «serà massa recent» per fer celebracions.

 17:08 
Els bisbes espanyols critiquen la gestió del govern pel coronavirus i demanen tornar a l'esperit de la Transició. La Conferència Episcopal Espanyola critica la gestió del govern espanyol "per no estar a l'altura" i posa en dubte la renda mínima universal.

 17:04 
Ja són vuit les residències de gent gran intervingudes pel Govern. La gestió dels geriàtrics crítics s'ha traspassat a altres empreses o a l'administració pública.

 16:59 
Creix la demanda d'electricitat

La demanda d'energia elèctrica a Catalunya aquest dilluns creix un 25,6% respecte a la setmana passada. El consum d'electricitat al territori és encara un 22% inferior al registrat abans que es decretés l'estat d'alarma.

 16:53 
Tornen a augmentar les altes i es mantenen els ingressos aquest inici de setmana a Sabadell. En les últimes 24 hores han mort cinc persones al Taulí i ja s'han registrat un total de 269 defuncions des de l'inici de la pandèmia. Informa Albert Hernàndez.

 16:48 
Budó sosté que una Catalunya independent s'hauria confinat abans i registraria menys víctimes. La consellera de la Presidència assenyala que la Generalitat s'hauria pogut avançar quinze dies en la lluita contra el coronavirus.

 16:37 
El Gremi de Llibreters fa una crida a donar suport a les llibreries per Sant Jordi a través d'un vídeo.
 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació