Dimecres, 9 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:10 
Ajuda xinesa a Catalunya

La comunitat xinesa ajuda logísticament les institucions catalanes a rebre material sanitari: "Coneixem els dos costats". Aprofiten la xarxa de contactes del negoci de les importacions per portar vols xàrter amb elements de protecció.

 10:05 
Els registres civils inscriuen 9.200 morts durant el confinament, un 59% més que el 2019. A la ciutat de Barcelona cauen un 99% les inscripcions a causa de la saturació del registre.

 09:59 
Acabar el curs al juny és la millor decisió? Què s'ha de fer a l'estiu? Parla la comunitat educativa. Mitja dotzena de veus de referència del sector reflexionen a NacióDigital sobre com han de ser els propers mesos en l'àmbit de l'ensenyament. Per Bernat Surroca.

 09:58 

PORTADES «L'Executiu admet l'aturada de sectors de l'economia fins a finals d'any», a «La Vanguardia»

 23:44 
Morts amb positiu i sospitoses

En el nou recompte de dades, Salut distingeix entre defuncions de persones amb un positiu confirmat i persones sospitoses de patir coronavirus. Així, dels 7.881 morts totals, pràcticament la meitat no tenen un positiu confirmat (3.902) mentre l'altra meitat sí (3.979). En el cas de les residències, la proporció de morts sense confirmar si tenien Covid-19 es multiplica: 549 han donat positiu i 1.574 no.

 23:33 
Baixen les altes i els pacients greus

Des de l'inici de la pandèmia, s'han registrat 19.088 altes, 364 d'elles en les últimes 24 hores. A més, hi ha 63.128 casos possibles d’infecció de coronavirus a Catalunya. Al mateix temps, des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 2.899 persones han estat ingressades de gravetat (13 en l'últim dia); actualment són 1.234.

 23:26 
Xifres diàries

El total de morts per coronavirus a Catalunya puja a 7.881 i el d'infectats a 40.988. Això suposa un increment de 305 defuncions i 1.252 contagis respecte les dades que va donar ahir Salut. Del total de morts, 4.123 han estat en centres hospitalaris, 2.123 en residències, 88 en centres sociosanitaris i 491 al domicili.

 22:57 
VÍDEO Open Arms fa tests a personal i residents de la Fundació Santa Susanna de Caldes de Montbui. Per Jaume Ventura.
 

 22:45 
Paquet d'ajudes a la cultura

Els ministeris de Cultura i Hisenda dissenyaran un primer paquet de mesures urgents de suport al sector cultural. La Unió d'Actors i Actrius espera que el govern espanyol equipari els drets dels treballadors culturals amb la resta.

 22:19 
Les paraules de Trump sobre les defuncions a la Xina

Trump afirma que el nombre de morts per coronavirus a la Xina "és molt més alt" que als Estats Units. El president nord-americà ha afirmat que el nombre de morts per coronavirus a la Xina "és molt més alt" que al seu país, després que les autoritats de Wuhan hagin revisat a l'alça la xifra de morts a causa de la malaltia.

 21:33 
El sector cultural demana més ajuts

Companyies i productors teatrals independents consideren "insuficients" les mesures de la Conselleria de Cultura. El col·lectiu quantifica el perjudici econòmic per la crisi del coronaviurs en 720.000 euros fins a l'1 d'abril.

 21:06 
«El més dur va ser esperar 15 dies per fer-li un petó al meu primer fill». Cristina Martí ha estat la primera dona embarassada amb coronavirus a donar a llum a la MútuaTerrassa. Per Anna Mira.

 20:57 
Els nyaps de l'Estat amb la compra i distribució de material sanitari. El govern espanyol ha relliscat en diverses ocasions a l'hora de comprar i repartir equipament mèdic. Ho explica Albert Vilanova.

 20:52 
Ja són més de 12.000 els avis morts en residències de tot l'estat espanyol. Catalunya és la segona comunitat que registra més defuncions, amb un total de 2.015.

 20:48 
Baixen els ingressats a Manresa

El nombre d'ingressats per coronavirus a Manresa segueix baixant, tot i que el de nous malalts es manté. Fins a dia d'avui, han mort 143 pacients per coronavirus en els quatre hospitals de Manresa i ja s'han registrat 678 altes des de l'inici de la pandèmia. Per Pere Fontanals. 

 20:45 
Docents substituts afectats pel coronavirus

Ni feina ni atur: una mestra explica l'«angoixant» realitat dels substituts arran del confinament. La manresana Mariona Codina és una de les més de sis-centes docents que s'han vist afectades per la decisió de l'Administració d'aturar els nomenaments telemàtics regulars. Per Aina Font Torra

 20:38 
Reconeixement a un sanitari en sortir de l'UCI

VÍDEO L'emocionant homenatge dels treballadors de l'Hospital de Granollers a un company després de sortir de la UCI.

 20:31 
ENTREVISTA a Esther Madrona 

«Tant de bo el consum cultural de les xarxes es traslladi al carrer quan sortim del confinament». La tinenta de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat analitza la situació cultural en plena crisi del coronavirus. Per Anna Mira.   

 20:22 
Espanya dona per fet que no hi haurà vacuna contra la Covid-19 aquest any. El ministre de Ciència, Pedro Duque, assegura que l'Estat té candidat per trobar l'antídot contra el coronavirus.

 20:12 
17 denúncies per saltar-se el confinament

Detingut un jove a Manresa que acumulava 13 denúncies administratives per no respectar el confinament, quatre denúncies penals per la desobediència reiterada i una detenció pel mateix motiu. Arran dels fets, la policia el va arrestar per un presumpte delicte de desobediència greu.

 20:08 
Dàmaris Gelabert als balcons

Entitats del Bages fan una crida a sortir als balcons a cantar Tot sona de Dàmaris Gelabert. La iniciativa arriba després d'haver cantat Corren de Gossos i el Bon dia dels Pets. 

 20:06 
Les monedes presenten un menor risc de contagi que els bitllets. Una nova investigació del Centre Mèdic Universitari d'Hamburg-Eppendorf ha estudiat l'activitat antimicrobiana dels diners. 

 19:42 
Els hospitals de Terrassa planten cara al coronavirus

GRÀFIC Es manté estable la xifra de positius de coronavirus a Terrassa. Ja s'acumulen 825 altes i 217 defuncions. Les UCI es descongestionen i la tendència dels afectats disminueix.  Informa Anna Mira.

 19:40 
Les set fases emocionals que passarem durant el confinament. Els experts apunten que la majoria de ciutadans de l'Estat es troben en la cinquena etapa, la de resistència.

 19:37 
Dol virtual a Terrassa

Es posa en marxa a Terrassa una sala de vetlla virtual i un espai virtual de dol per retre homenatge a les persones difuntes per coronavirus.

 19:16 
VÍDEO Neix «Aguantarem», la versió catalana del «Resistiré». La cançó del Dúo Dinámico s'ha convertit en un himne de lluita contra el coronavirus a l'Estat i ara l'ha adaptat al català la cantant i violinista lleidatana Ariadna Gabarrell.

 19:13 
CRÒNICA Catalunya dona per superada la primera fase de la pandèmia i enllesteix el pla de desconfinament. El Govern reclamarà a l'Estat que els nens puguin començar a sortir de forma controlada a finals de la setmana vinent i prepara una tornada gradual a l'activitat que eviti rebrots de la malaltia. Escriu Oriol March, cap de Política de NacióDigital.

 19:08 
Carrizosa rep l'alta hospitalària

El president del grup de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha rebut l'alta hospitalària aquest divendres després que fos ingressat per coronavirus el passat 8 d'abril. "Només tinc paraules d'agraïment cap a tots els professionals que m'han tractat a l'hospital. Junts ens en sortirem!", ha publicat. El dirigent taronja també ha explicat que seguirà confinat a casa les properes setmanes.

 18:58 
Enxampat l'autor de la pintada "rata contagiosa" en el cotxe d'una ginecòloga

Els Mossos d'Esquadra han identificat i denunciat un home per les pintades que hauria fet el passat dimarts en el vehicle d'una ginecòloga a Barcelona. Ha quedat denunciat per danys amb agreujant de delicte d'odi. L'home, de nacionalitat espanyola, hauria escrit "rata contagiosa" al vehicle de la metgessa.
 

 18:53 
Aturada del metro i els busos de Barcelona en senyal de dol

Els metros i els busos de Barcelona s'aturaran cinc minuts a les 20h en senyal de dol per la mort per coronavirus d'un conductor de TMB. Així ho ha comunicat Transports Metropolitans de Barcelona en un comunicat a les xarxes socials, en el qual lamenta la pèrdua de l'empleat i acompanya en el sentiment a la seva família.

 18:41 
L'Hospital Temporal Vallès Salut, inactiu fins a nou avís

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha demanat que s'activés l'Hospital Temporal Vallès Salut per començar acollir pacients, justament una setmana després que s'enllestís la seva adaptació. Ha enumerat un seguit d'arguments per fer-ho que la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran, li ha replicat en una carta, a la qual ha tingut accés NacióDigital, destacant que a la capital vallesana ja es disposa d'altres dispositius per fer front, per ara, a la pandèmia. Informa Albert Hernàndez.

 18:36 
Madrid calcula els seus morts reals i apuja la xifra de 7.000 a 13.000. Segons informa El Mundo, el govern autonòmic inclou en el nou còmput els morts a residències i domicilis, com fa el Departament de Salut de la Generalitat des de mitjans d'aquesta setmana.

 18:31 
ÚLTIMA HORA - Rècord de recuperats a Itàlia

Itàlia registra la xifra més alta de persones que han superat el coronavirus en un dia: 3.563 altes mèdiques en les últimes 24 hores.

 18:21 
Un sindicat de funcionaris estudia demandar el ministeri per les mascaretes defectuoses. La CSIF reclama localitzar i retirar-les "urgentment" i posar en quarantena el personal que les hagi utilitzat.

 18:03 
VÍDEO «Nedant» a la cuina: així entrena una campiona del món durant el confinament. La medallista olímpica Iúlia Efimova ha revolucionat les xarxes socials amb un sorprenent entrenament.

 18:01 
Amenaçats de deportació dos veïns de Barcelona aturats en un control policial pel confinament. Informa Andreu Merino.

 17:47 
Més de 3.000 milions d'euros per als sistemes sanitaris

L'Eurocambra ha aprovat destinar 3.080 milions del pressupost europeu d'enguany al sector sanitari per la crisi del covid-19. Uns fons que aniran directament als estats i que es podran utilitzar per comprar material mèdic, contractar més personal o per construir hospitals de campanya. També es dedicaran 45 milions d'euros addicionals per finançar vols de repatriació i més de 3 milions i mig d'euros per al Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties. A més, es destinaran 350 milions d'euros per "ajudar a Grècia a fer front a la pressió migratòria" i 100 milions d'euros a Albània per les tasques de reconstrucció després del terratrèmol.

 17:43 
Catalunya s'apropa als 100.000 ERTO i suma 672.000 treballadors afectats.

 17:42 
El TC es pronunciarà a principis del mes que ve sobre els recursos dels presos contra la sentència de l'1-O. L'alt tribunal es reincorporarà a la feina i també decidirà sobre les mesures cautelars sol·licitades per les defenses de Junqueras i Romeva.

 17:17 
Identifiquen gairebé 10.000 persones en un sol dia a Catalunya pel confinament. En les últimes 24 hores, la policia ha detingut 16 persones en relació amb les restriccions de mobilitat.

 16:58 
47 morts a la residència d'avis de Vilanova del Camí

Un total de 47 usuaris de la residència Amavir de Vilanova del Camí han mort des de l'inici de la pandèmia. En aquests moments, a més, 58 dels 107 usuaris que queden a la residència estan aïllats perquè han donat positiu a la prova. La xifra podria incrementar-se ja que hi ha residents que estan pendents de la prova de PCR. En els darrers dies s'han reincorporat vuit dels 21 treballadors que estaven confinats amb símptomes de la Covid-19.

 16:42 
Dol compartit a Terrassa

L'Ajuntament de Terrassa celebrarà una cerimònia dol  col·lectiva pel coronavirus. Es farà quan la situació sanitària ho permeti i serà un homenatge a les persones i famílies afectades per la Covid-19 i un acte de memòria i reconeixement col·lectiu.

 16:38 
El Parlament Europeu demana un pla "massiu" per sortir de la crisi

El Parlament Europeu ha reclamat als governs de la Unió Europea un pla de recuperació i reconstrucció "massiu" per sortir de la crisi del covid-19. En una resolució aprovada aquest divendres amb 395 vots a favor, 171 en contra i 128 abstencions, la majoria de la cambra ha exigit als líders europeus que es reuneixen la setmana que ve un paquet econòmic contundent per frenar la recessió finançat amb l'augment dels macropressupostos europeus i "bons de recuperació garantits" per aquests comptes de la UE.

 16:29 
Salut ordena als hospitals retirar 200.000 mascaretes enviades per l'Estat que podrien ser defectuoses. Les mascaretes provenen d'una partida enviada pel Ministeri de Sanitat.

 16:26 
El govern espanyol renuncia a presentar uns pressupostos per al 2020. Montero diu que elaborar ara uns comptes seria "una absoluta irresponsabilitat".

 16:22 
Pacient recuperat

Primera alta a l'hospital de la Santa Creu de Jesús a un pacient diagnosticat amb la Covid-19. Les proves diagnòstiques de seguiment als casos positius que han estat aïllats durant les últimes setmanes a la casa mare de la Consolació ja donen resultat negatiu.

 16:14 
Bates sanitàries al pavelló de Gurb

VÍDEO El pavelló de Gurb, a Osona, convertit en un taller de bates sanitàries. La iniciativa de Casa Tarradellas compta amb la col·laboració d'ajuntaments d'arreu de la comarca; informa Carles Fiter amb imatges d'Adrià Costa.

 16:09 
Xoc per la reserva de vacances

Espanya retreu a Von der Leyen que desaconsellés reservar les vacances d'estiu perquè "encara és prematur". Fonts del ministeri d'Exteriors confien encara poder "salvar" la temporada d'estiu.

 15:47 
Donatiu del comitè d'empresa del Metro al Consell per la República en agraïment per les mascaretes. L'organització política havia lliurat material de protecció per als treballadors del Metro de Barcelona.

 15:42 
S'hauran de donar les dades a Renfe

Renfe obligarà a facilitar el número de mòbil i les dades de contacte dels passatgers a partir de dilluns. El "bitllet personalitzat" s'implantarà per a tots els trens AVE, Alvia i Euromed i als que inclouen reserva de seient.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació