Dimecres, 9 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 19:58 
El Barça contempla la possibilitat de no tornar a obrir el Camp Nou fins al 2021. El club treballa sobre dos escenaris en els quals, en el millor dels casos, es jugaria a porta tancada fins al novembre.

 19:48 
Salut habilita un miler de places per traslladar avis de residències. El Departament no especifica quants dels 604 geriàtrics amb almenys un positiu per Covid-19 estan preparats per atendre els residents. Informa Andreu Merino.

 19:24 
ÀUDIO ANÀLISI «El pacte de reconstrucció és una cruïlla per al PSOE»; per Sara González. La redactora de NacióDigital analitza què suposa la taula per acordar les mesures per afrontar la crisi que Pedro Sánchez ha ofert a l'oposició.

 19:22 
Patum al setembre, si es pot

El govern de Berga manté els plans per fer Patum al setembre si el virus ho permet: «la festa té un enorme impacte econòmic per a comerços, bars i entitats».

 19:10 
Primer dia de desconfinament especial a Andorra: corredors, metres de distància... El país afronta una primera fase per rebaixar les restriccions contra la pandèmia de coronavirus després d'haver arribat a nivells més baixos de contagis i morts.

 18:53 
Els hospitals italians agafen aire

Itàlia manté la línia dels darrers dies, i avui ha sumat 525 nous morts i 1.189 contagis. En total, ja han registrat 22.170 defuncions i 168.941 positius. L'estabilització de la pandèmia ha permès respirar una mica els hospitals italians, que mica a mica redueixen la pressió i alliberen espais d'UCI.

 18:43 
Homenatge pel coronavirus

Sant Fruitós de Bages vol instal·lar un monument per recordar les víctimes i herois del coronavirus. L'Ajuntament vol homenatjar treballadors de serveis essencials, empreses i voluntaris pels esforços en la pandèmia.

 18:34 
Així serà Sant Jordi a Terrassa

Presentacions de llibres telemàtiques o el premi de poesia Marta Pessarodona; l'Ajuntament i entitats presenten diverses propostes per celebrar la diada des de casa. Informa Anna Mira.

 18:27 
Tendència a la baixa a Vic

Els casos de coronavirus a Osona comencen a disminuir. Segons dades del Consorci Hospitalari de Vic, en els darrers dies només ha mort una persona i n'hi ha divuit menys d'ingressades. 

 18:22 
El Govern busca blindatge jurídic per reprendre el desplegament de la Hisenda catalana. L'executiu demana que la Comissió Jurídica Assessora validi la gestió i pagament centralitzat d'impostos estatals de la Generalitat i el món local, un projecte que el 155 va torpedinar. Ho explica Roger Tugas.

 18:14 
Reobren una residència a Manresa per acollir avis sans

Manresa reobre una residència tancada fa dos anys per acollir avis sans d'altres centres del Bages. Té capacitat per a 23 avis, però es reserva una habitació per si algun resident presenta símptomes i cal aïllar-lo.

 17:52 
Teresa Garriga: «Com més grans són els pacients, més risc tenen. Però a l'UCI també hi ha gent jove». Al·lèrgologa pediàtrica de l'Hospital Vall d'Hebron, durant la pandèmia treballa a la Unitat de Cures Intensives d'adults del centre barceloní. Enrevista de Pilar Màrquez.

 17:51 
Un altre bar se salta el confinament

Denunciat un segon bar a Santa Bàrbara per atendre un client en ple confinament. Un veí de la zona havia alertat els Mossos d'Esquadra del fet, segons informa La Plana Ràdio.

 17:48 
Es multipliquen les tovalloletes a la depuradora de Manresa

Augment considerable de tovalloletes a la depuradora de Manresa durant el confinament. Aigües de Manresa vol recordar a la població que el vàter no és una paperera i que llançar-hi tovalloletes perjudica seriosament les instal·lacions de sanejament.

 17:44 
GRÀFIC Dades positives a Sabadell

Rècord d'altes a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell en un dia i gairebé ja doblen els ingressos totals; informa Albert Hernàndez.

 17:39 
Els afectats pels ERTO a Catalunya ja superen el rècord d'atur de l'última crisi. Ja s'han registrat més de 90.000 expedients de regulació temporal d'ocupació pel coronavirus.

 17:32 
GRÀFIC Ingressos a la baixa a Berga

L'Hospital de Berga redueix els ingressos, però suma dues noves morts i ja són 30 les víctimes de la Covid-19.

 17:24 
Les propostes del PSC de Terrassa per fer front a la crisi

El PSC de Terrassa demana «lleialtat institucional» a l'alcalde Jordi Ballart durant la crisi del coronavirus. El principal partit de l'oposició ha presentat una segona bateria de propostes al govern municipal per gestionar la situació.  

 17:15 
El Síndic de Greuges demana flexibilitzar el confinament pels menors. Per a Rafel Ribó, el dret a mobilitat de nens i adolescents pal·liaria les afectacions "en la salut física i emocional" arran de la prohibició de sortir.

 17:01 
La Moncloa i el Govern obren un nou xoc pel recompte de morts. El govern espanyol desautoritza el nou sistema de la Generalitat, que suma les defuncions registrades a hospitals, residències i funeràries. Informa Sara González.

 16:51 
Els quatre models d'avaluació a distància que poden ser la solució del curs universitari. El CIC proposa centrar l'avaluació dels alumnes en proves tipus test, les proves escrites, una prova oral per videoconferència o gravació i el desenvolupament de casos pràctics.

 16:43 
L'ACM dona material sanitari a ajuntaments i ens locals

L’Associació Catalana de Municipis lliura gratuïtament 115.000 mascaretes quirúrgiques, 6.000 mascaretes FPP2 i 200.000 guants de protecció als ajuntaments i ens locals de Catalunya.

Lluís Soler: “Des del minut zero de la crisi del Coronavirus ens hem bolcat per donar tot el suport possible, des del municipalisme català, per superar una crisi sanitària, social i econòmica sense precedents”.

 16:41 
Recompensa per al personal mèdic de Sant Celoni

UGT comunica que una entitat privada gratificarà el personal de l'Hospital de Sant Celoni amb 1.000 euros i un llibre. També han ingressat la paga d'objectius (DPO).

 16:32 
Von der Leyen assegura que la UE necessita un «pla Marshall» immediatament. La presidenta de la Comissió Europea defensa que el pressupost, que encara han de negociar els 27 membres, serà el punt diferencial per afrontar la crisi econòmica derivada del coronavirus.

 16:28 
Vic supera la pitjor fase i tanca una UCI

L'Hospital de Vic tanca la tercera UCI destinada a pacients de coronavirus. Durant la pandèmia, el centre ha triplicat la seva capacitat de llits de cures intensives: de 10 a 30. 

 16:20 
La Moncloa ofereix a tota l'oposició posar en marxa una taula «de reconstrucció» la setmana que ve. El govern espanyol emplaça el PP a "no autoexcloure's" del pla econòmic i social per remuntar la crisi i deixa clar que compta amb els independentistes. Per Sara González.

 16:09 
Degoteig de canvis en esdeveniments

El Festival Terrassa Noves Tendències se celebrarà del 9 a l'11 d'octubre, unes setmanes més tard de l'habitual pel coronavirus. Ho farà amb una nova direcció a càrrec de Marion Betriu.

 16:04 
Manuel Valls passa el confinament en la seva segona residència de Menorca. El regidor de l'Ajuntament de Barcelona assegura a "Equinox" que manté contacte directe per vies telemàtiques amb Ada Colau i Jaume Collboni.

 15:59 
Canvi de data i cartell al Festival Internacional de Màgia

Tona ajorna el Festival Internacional de Màgia a l’octubre. El canvi de dates modifica la programació: hi actuarà el Mag Lari en lloc de Yunke. 

 15:55 
S'aplana la corba al País Valencià: 342 altes i tan sols 192 casos detectats en les últimes 24 hores. Les tres demarcacions valencianes registren un total de 9.615 casos confirmats de coronavirus, 1.247 dels quals es troben encara ingressats.

 15:49 
Detectar el coronavirus a través d'una app que grava la tos. Un equip del MIT dirigit per un català treballa amb centres com el Clínic i ha obert un web on qui vulgui ajudar pot gravar la seva tos.

 15:46 
Incompleix el confinament i agredeix policies

Detenen per cinquena vegada un veí de les Franqueses per incomplir el confinament a Canovelles. L'home hauria agredit agents de la policia local i hauria assegurat que continuaria no fent cas a l'estat d'alarma.

 15:41 
Cursa solidària #CorremACasa

Prop de 1.000 inscrits i més de 9.000 euros recaptats en la 1a edició de la cursa solidària #CorremACasa que organitzen entitats esportives del Baix Montseny per destinar al projecte.

 15:30 
Les diferències de calendari entre el PSOE i Podem per presentar la renda mínima 

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha defensat que hi ha acord entre el PSOE i Podem sobre l'estructura, la prioritat i els col·lectius que s'han de beneficiar de l'ingrés mínim vital però que la diferència rau en la velocitat d'implementació i de presentació. Montero ha assegurat que han "accelerat" la posada en marxa d'aquest ingrés i que la intenció és presentar-lo al mes de maig. 
 

 15:36 
El BCE, "completament preparat" per comprar més actius

Lagarde diu que el BCE està "completament preparat" per augmentar la compra d'actius si és necessari. La presidenta de l'entitat preveu una "gran contracció" del PIB de l'eurozona i diu que exploraran "totes les opcions".

 15:22 
La Moncloa reclama a la Generalitat "rigor" amb les xifres de defuncions per Covid-19

El govern espanyol reclama al Govern de la Generalitat "serietat" i "rigor" amb les xifres de morts provocades pel coronavirus. La portaveu María Jesús Montero ha defensat que l'executiu presidit per Pedro Sánchez segueix la definició de casos fixada per l'Organització Mundial de la Salut i ha demanat a la Generalitat que "no especuli" amb una situació que provoca patiment.

 15:19 
Inclouen frases incoherents de Mariano Rajoy en un programa de llengua de TVE. El Ministeri d'Educació s'ha hagut d'afanyar a sortir al pas, demanar disculpes, i atribuir-ho a un "error involuntari".

 15:10 
El Ministeri de l'Interior crea una guia amb multes per saltar-se el confinament segons la llei mordassa. Les formacions de l'executiu espanyol van prometre derogar la polèmica llei, implantada pel PP, i que estableix sancions d'entre 601 i 10.400 euros.

 15:10 
El govern espanyol posarà en marxa una mesa amb els partits i una amb les CCAA

El govern espanyol ha anunciat la posada en marxa la setmana que ve d'una mesa de reconstrucció social i econòmica i ha celebrat la "bona disposició" a participar de Podem, JxCat, Més País, BNG, Compromís i Ciutadans. La portaveu de l'executiu espanyol, María Jesús Montero, ha explicat que, per una banda, es crearà una mesa "de reconstrucció social i econòmica" amb els líders dels grups. I, per l'altra, una altra de diàleg "interinstitucional" amb les autonomies i ajuntaments per analitzar com implementar-lo a nivell territorial. En paral·lel, l'objectiu de Pedro Sánchez és posar en marxa un diàleg social per forjar "un gran moviment de país per fer justa la reconstrucció". 
 

 14:42 
JxCat trasllada a Sánchez que no participarà en cap acord per «enfortir» l'estat autonòmic. La cap de files de la formació a Madrid, Laura Borràs, s'ha reunit telemàticament amb el president espanyol i li ha indicat que en clau econòmica i social sí que faran arribar propostes a la Moncloa. Informa Oriol March.

 14:33 
Fins a quin punt hem respectat el confinament? Els mòbils parlen per nosaltres

El 85% dels ciutadans no s’han mogut de la seva zona de residència cap a altres llocs des que va començar l’estat d’alarma. La xifra es van enfilar fins al 90% mentre va durar el confinament total. Aquestes són algunes de les dades aportades per l’estudi de mobilitat impulsat per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, DataCOVID, i que està elaborant l'INE.

Amb les dades proporcionades pels operadors mòbils, l’INE obté el nombre total de telèfons que es desplacen i els que es mantenen en una mateixa zona, tot i que no s’analitza la quantitat de viatges, trajectes o distàncies recorregudes.

 14:24 
El Govern obre la porta a fer la selectivitat al setembre si es perllonga la crisi sanitària. La consellera Chacón descarta un aprovat general a les universitats perquè no donaria "seguretat jurídica".

 14:17 
Units per Avançar, a  favor de la renda mínima universal

El partit democristià considera que és una mesura que evita una catàstrofe social i demana també una gestió eficient i àgil dels crèdits ICO aprovats pel govern espanyol perquè arribin amb la màxima celeritat a pimes i autònoms.

 14:09 
Els problemes psicològics del confinament

Experts avisen que allargar el confinament pot provocar angoixa, desmoralització o frustració i creuen que la salut mental també ha de ser una variable a tenir en compte per relaxar les restriccions. Una revisió d'estudis publicada a The Lancet remarca que cada anunci d'augment del temps de quarantena provoca frustració o desmoralització, però no posar cap límit al calendari té efectes encara més perjudicials.

 14:00 
Sanitat insisteix que s'han de mantenir les mesures «estrictes» de distanciament social. El ministre Salvador Illa diu que "quan sigui possible" els nens podran començar a sortir "de forma ordenada".

 13:57 
L'OMS veu «evidències» que la pandèmia s'està alentint de forma clara a Espanya. L'organització se sorprèn de la "ràpida propagació" del virus a l'Estat a principis de març, però creu que ara "hi ha esperança".

 13:53 
El govern espanyol assegura que «la xifra real de defuncions és difícil de conèixer». Fernando Simón explica  que no tenen "la seguretat" que totes les morts comptabilitzades per la Generalitat de residències i funeràries tinguin una diagnosi positiva de coronavirus. Informa Sara González.

 13:49 
El Cercle d'Economia també suspèn les seves jornades anuals pel coronavirus. L'anul·lació de la trobada coincideix amb la crítica d'una part dels socis a la gestió del seu president, Javier Faus. Informa Pep Martí.

 13:43 
L'Ajuntament de Sort, al Pallars Sobirà, regalarà dues flors per habitatge del municipi per donar la benvinguda a la diada de Sant Jordi. Amb aquest obsequi, el consistori anima els veïns a engalanar amb flors les cases i balcons i perquè, a poc a poc, l’alegria torni als carrers.

 13:27 
GALERIA DE FOTOS Martí Albesa, fotoperiodista de NacióDigital, ha acompanyat els treballadors de les ambulàncies de l'Hospital d'Olot i ha copsat de primera mà la feina diària d'aquest servei: la neteja i adequació dels vehicles, el seguiment d'una ambulància, la cita als domicilis i el trasllat a l'hospital, entre d'altres.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació