Dimecres, 9 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 20:53 
Iceta dubta que el Govern pugui mobilitzar més recursos sense apujar impostos. El líder del PSC del PSC critica Torra per "fer de cada matís un element de divisió política".

 20:50 
El Govern sosté que només hi haurà un pla de desconfinament liderat per Oriol Mitjà. L'assessor del president entregarà la setmana vinent l'estratègia catalana per a la fase de desescalada; Salut va fer dissabte una proposta per tornar a la normalitat en quatre etapes. Ho explica Oriol March.

 20:47 
Nova data per a la gira d'Els Pets

El concert d'inici de la nova gira d'Els Pets a l'Stroika de Manresa es posposa al 26 de juny. La sala no descarta un nou ajornament depenent de l'evolució de l'estat d'alarma. 

 20:44 
França pagarà primes de gairebé 2.000 euros als sanitaris que combaten el coronavirus. El primer ministre de França, Edouard Philippe, ha anunciat que com a mínim seran 1.500 nets per als departaments sanitaris més afectats.

 20:24 
L'ingrés mínim vital de l'Estat es posarà en marxa al maig. Els detalls de la prestació, pensada per minimitzar els efectes del coronavirus, es presentaran demà dijous.

 20:17 
ERC es reunirà amb Sánchez però rebutja la fórmula dels Pactes de la Moncloa. Els republicans asseguren que no participaran de cap pla per "apuntalar el règim". Informen Oriol March i Sara González.

 20:09 
La Capital de la Sardana, ajornada un any

La Confederació Sardanista ha informat que la Capital de la Sardana 2020, que enguany l'acollia Sant Feliu de Guíxols, s'ha posposat un any, a causa de l'emergència sanitària del coronavirus. Un canvi al calendari que comporta que les capitals que la seguien, Balaguer i Sant Cugat del Vallès, també s'ajornin un any.

 19:51 
Milions de mascaretes per a Catalunya

L'Estat ha enviat prop de 9 milions de mascaretes a Catalunya fins al 14 d'abril. És la segona Comunitat Autònoma que n'ha rebut més, per darrere de Madrid, amb 11,5 milions.

 19:50 
Segueixen baixant els ingressos a Manresa

Els hospitals de Manresa mantenen la tendència a la baixa pel que fa a nous ingressos. Fins a dia d'avui, han mort 137 pacients per coronavirus en els quatre hospitals de Manresa i ja s'han registrat 619 altes des de l'inici de la pandèmia.

 19:48 
Les altes ja dupliquen els ingressats a l'Hospital de Campdevànol

38 dels 80 positius per coronavirus al Ripollès han superat la malaltia i una jornada més es manté la xifra de morts (7) i de pacients derivats a l'UCI de l'Hospital Doctor Trueta de Girona.

 19:45 
Es confirma la tendència a la baixa del coronavirus a Terrassa

La ciutat manté la bona dinàmica amb 241 noves altes i 105 ingressats menys en els últims cinc dies. Per ara els hospitals egarencs atenen 681 casos actius, pel que per primer cop des del 31 de març la xifra es situa per sota dels 700.

 19:38 
Sant Cugat engega un servei de mediació per a la reobertura d'establiments

L’Ajuntament de Sant Cugat facilita serveis de mediació en els lloguers de locals comercials i oficines afectats per la crisi del coronavirus. L’objectiu és afavorir l'acord entre propietaris i arrendataris per facilitar la reobertura d’establiments obligats a cessar la seva activitat total o parcialment a causa de la pandèmia.

 19:29 
La ministra d'Educació deixa clar que «cap alumne perdrà el curs pel coronavirus». Isabel Celaá explica que el curs acabarà el juny, la promoció haurà de ser la norma general i s'organitzaran activitats de reforç. Per Bernat Surroca.

 19:14 
FOTO Pinten i assenyalen el cotxe d'una ginecòloga en un acte vandàlic a Barcelona. El Col·legi de Metges de Barcelona condemna els fets i ho considera "inadmissible" en una situació de feina extrema per al personal sanitari.

 19:10 
Medicaments amb sorpresa. El servei de Farmàcia de la Vall d'Hebron envia les medicines als nens amb missatges d'ànim, dibuixos i passatemps. "Atenem nens de tot Catalunya i la nostra preocupació era que els nens no vinguessin a l'hospital. Per això vam decidir enviar-los els medicaments a casa". Ho explica Pep Martí.

 19:04 
ERTO d'Autema a 15 treballadors

L'Autopista Terrassa-Manresa aplica un ERTO sense acord sobre 15 treballadors, la majoria d'ells de baixa. El comitè de la concessionària de l'automista denuncia que ho fa tenint personal d'ETT que supleix aquestes baixes temporals. Per Pere Fontanals.

 18:55 
Aldarulls a Móra d'Ebre en ple confinament

Un detingut a Móra d'Ebre per una batussa des d'un pis ocupat que va acabar amb un vehicle dels Mossos destrossat. Els agents havien acudit a l'habitatge, alertats per una festa amb diverses persones.

 18:42 
L'Ibex-35 cau un 3,8% i perd els 6.900 punts

La borsa espanyola ha tallat en sec la remuntada dels últims dies. L'Íbex-35 ha caigut un 3,8% aquest dimecres i ha perdut els 6.900 punts. El mercat de valors d'aquest dimecres s'ha vist afectat per les males previsions econòmiques del Fons Monetari Internacional (FMI) i les dèbils dades macroeconòmiques. A l'Estat, les xifres d'inflació han caigut set dècimes i l'IPC ha baixat al 0%, en mínims des d'agost de 2016.

 18:32 
El coronavirus manté la tendència a la baixa a Itàlia

Segons han precisat les autoritats italianes, en les últimes 24 hores s'han registrat 1.127 contagis de coronavirus mentre que 578 persones han mort, dades en línia amb la tendència dels últims dies. Amb això, el balanç ja és de 165.155 casos i 21.645 morts.

 18:27 
Sánchez emplaça Casado a reunir-se "com més aviat millor" per abordar la "reconstrucció" d'Espanya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha emplaçat el líder del PP, Pablo Casado, a reunir-se "com més aviat millor" per abordar un "pacte de país" per la "reconstrucció social i econòmica" d'Espanya. Sánchez agraeix la disponibilitat que li han mostrat altres grups parlamentaris amb qui ha contactat aquestes últimes hores i ha reclamat deixar enrere la confrontació i apostar per la unitat i "una nova manera d'entendre la política". "Mentre lluitem units contra el virus, no hi ha res més important que aquestes trobades per la reconstrucció", ha dit la Moncloa en un comunicat.

 18:25 
Suspesa la Festa Major de Terrassa

La Festa Major de Terrassa, cancel·lada pel coronavirus. Segons fonts del consistori, la programació serà substituïda per activitats «simbòliques o virtuals» que no impliquin el contacte social.

 18:23 
Catalunya ja ha registrat uns 90.000 ERTO que afecten més de 662.000 treballadors. En les últimes hores, 400 empreses han presentat un expedient i el nombre d'afectats creix en 3.200.

 18:20 
Els ingressos a Granollers, a la baixa

Els ingressats pel coronavirus a l'Hospital de Granollers segueixen baixant: de 132 a 128 en una setmana. Hi ha hagut 15 defuncions i 58 altes en aquest període.

 18:16 
Fer anys durant el confinament

Els Bombers i la Policia Municipal de Sabadell, Oriol Cruz i Ricard Ustrell, entre d'altres, felicitaran els aniversaris dels infants sabadellencs durant el confinament.

 18:13 
El TSJC podria investigar Torra i Vergés per bloquejar un hospital de campanya a Sant Andreu de la Barca. Un particular va denunciar-los per homicidi imprudent per no autoritzar la instal·lació muntada per la Guàrdia Civil.

 18:11 
El govern espanyol proposa ara un «gran pacte d'estat» per la cultura. El ministre Rodríguez Uribes traslladarà aquest divendres la iniciativa a una trentena de representants del sector.

 18:09 
Esport per a gent gran en televisions locals

L'Ajuntament de Vic promou un programa a les televisions locals per fomentar l'activitat física entre la gent gran. Les sessions duraran 25 minuts i s'emetran a 2/4 de 6 de la tarda dijous per El 9 TV i dimarts pel Canal Taronja.

 18:06 
Augmenten les altes a Sant Celoni

L'Hospital de Sant Celoni dobla en una setmana les altes acumulades per coronavirus. S'ha passat de 25 altes des de l'inici de la pandèmia a 48. Al centre sanitari hi continuen ingressades 40 persones i ja s'han acumulat 22 defuncions.

 17:59 
Segueix el degoteig d'actes suspesos 

La Garriga suspèn la Diada de Corpus pel coronavirus. La celebració havia de tenir lloc el 14 de juny.

 17:53 
ÀUDIO ANÀLISI «La gestió dels governs no tindrà un aprovat general». Oriol March, cap de Política de NacióDigital, analitza, en poc més d'un minut, el rumb pressupostari del Govern per superar la crisi sanitària.

 17:50 
Els vicepresidents espanyols, al comitè tècnic del coronavirus

Els quatre vicepresidents del govern espanyol, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Ribera, i la ministra portaveu, María Jesús Montero, s'incorporaran a partir de demà a la reunió diària del comitè de gestió tècnica del coronavirus. Aquest grup ha estat format fins ara per les quatre autoritats delegades -el ministre de Sanitat, Salvador Illa, el de Transports, José Luís Ábalos, la de Defensa, Margarita Robles, i el d'Interior, Fernando Grande Marlaska- juntament amb els responsables tècnics de cada ministeri.

 17:43 
El PDECat s'obre a escoltar la proposta de Pactes de la Moncloa si són per abordar la crisi. Marc Solsona, portaveu de la formació, assenyala que se n'allunyaran si es tracta només d'una "ocurrència" o una "escenificació" per part de Pedro Sánchez. Informa Oriol March.

 17:36 
El Barcelona Supercomputing Center lidera una investigació de medicaments aprovats contra el coronavirus. És un dels 15 projectes que finança l’Institut de Salut Carlos III en la lluita contra la malaltia.

 17:29 
L'impacte del coronavirus a les residències de Sant Cugat

El coronavirus s'acarnissa amb les residències de gent gran de Sant Cugat i deixa 58 morts. L'alcaldessa Mireia Ingla assegura però, que la situació a hores d'ara "està completament controlada"; informa Sergi Baixas.

 17:17 
L'OMS demana un aixecament del confinament "gradual"

L'Organització Mundial de la Salut recomana que l'aixecament de les restriccions pel coronavirus es faci de forma "gradual". L'organització creu que han de passar almenys dues setmanes entre cada fase de la transició, basant-se en una anàlisi dels riscos epidemiològics i els beneficis socioeconòmics d'aquestes decisions.

 17:08 
Els empresaris de l'Anoia denuncien manca del material de protecció que exigeix l'Estat. Aquest dimecres han obert un 30% de les empreses de la comarca, fortament afectada pel coronavirus.

 16:59 
Sant Jordi confinat amb autors locals

Òmnium Bages-Moianès proposa un Sant Jordi confinat amb vídeos d'una dotzena d'autors de casa.

 16:51 
El sector de l'hostaleria, castigat pel coronavirus

La indústria espanyola d'equipament per a l'hostaleria preveu una caiguda del 36% de la facturació de 2020. FELAC demana al govern espanyol ajuts per a la implantació del teletreball i tornar l'IVA a les empreses exportadores.

 16:40 
Més de 3 milions de treballadors afectats pels ERTO a tot l'Estat

Les mesures de confinament decretades a Espanya des del passat diumenge 15 de març per contenir la propagació del coronavirus ja han provocat que les empreses hagin presentat 488.470 Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), que afecten més de tres milions de treballadors a tot Espanya.

 16:31 
La pinça solidària de l'Arlet contra el coronavirus

Una família busca mecenes per recaptar fons per la campanya d'investigació "Pinta la pinça" per la Covid-19; informa Carles Fiter

 16:19 
Així s'acabarà el curs escolar: sense classes després del juny però amb activitats de reforç. El Ministeri d'Educació transmet a les autonomies la proposta de validar un aprovat general amb excepcions. Per Bernat Surroca.

 16:11 
La nova realitat obre nous debats. A mesura que ens anem immunitzant tots, podrem recuperar les relacions normals. Per això serà interessant tenir el diagnòstic de les persones que efectivament han passat la malaltia i estan immunitzades.

 16:07 
Es busquen imatges de la Manresa confinada

L'Ajuntament demana fotografies per preservar la memòria de les vivències a la Manresa confinada. Amb els documents gràfics recollits, un cop es reprengui l'activitat, es faran exposicions audiovisuals als equipaments culturals de la ciutat.

 16:05 
Suspesa la Fira Medieval de Cardona

L'Ajuntament de Cardona acorda suspendre la Fira Medieval prevista per al 6 i 7 de juny. Destinarà els recursos de la Fira Medieval de Cardona, prop de 35.000 euros, a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària de la Covid-19.

 15:58 
Ajornat el Fred Festival de Terrassa

La segona edició del Fred Festival de Terrassa, prevista pel 15 i 16 de maig, se celebrarà a l'octubre a causa del coronavirus. El cartell es manté intacte, i una desena de grups catalans amb Oques Grasses i Mishima al capdavant en conformaran el cartell.

 15:38 
A presó un home de València per oferir droga i serveis de prostitució a un policia. Se'l condemna a dos anys d'ingrés en un servei penitenciari.

 15:35 
La Cecot demana prorrogar les mesures extraordinàries en l'àmbit laboral

La patronal vallesana ha escrit a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, per demanar la pròrroga de l'exoneració de quotes de cotització a la Seguretat Social, la prestació extraordinària per cessament d’activitat pels autònoms, la flexibilització en la tramitació dels expedients de regulació i les mesures extraordinàries en relació a les prestacions d’atur.

 15:19 
 ENTREVISTA Sandra Garcia, psicòloga de l'Hospital Sant Bernab

«Em preocupa molt la fase de suport psicològic que haurà de venir després del confinament». Psicòloga general sanitària i especialitzada en crisis i emergències parla en aquesta entrevista sobre la situació actual, com es viu des de dins, i sobre el nou servei d'acompanyament emocional que el centre del Berguedà ha posat en marxa pel coronavirus. Per Pilar Màrquez Ambrós.

 15:23 
Andorra flexibilitza el confinament

Andorra ha anunciat una hora de lleure per a què la població pugui sortir excepcionalment al carrer a partir d'aquest dijous. La xifra de víctimes mortals per Covid-19 al país s'eleva a 33, al produir-se dos defuncions en les darreres hores. El dispositiu permet sortir de casa i passejar amb un màxim de cinc persones que convisquin al mateix domicili. Així, l'activitat a l'exterior es podrà fer en dies alterns, incloent-hi exercicis físics que no siguin de risc o ciclisme. En tots els casos, però, s'haurà d'anar equipat amb mascaretes i mantenir una distància de seguretat de quatre metres amb les altres persones.

 15:15 
L'OMS recomana un desconfinament gradual en fases de dues setmanes. L'organització reclama que la retirada de les mesures restrictives sigui gradual per evitar noves onades de contagis.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació