Dimecres, 9 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 15:12 
Els presos més vulnerables, a casa

El Departament de Justícia ha acordat que els interns amb la salut més vulnerable passin el confinament fora de la presó. 16 presos tenen patologies prèvies que requereixen mesures de protecció especial perquè són casos de risc e cas de contagi. Onze d'ells estan a casa i cinc es troben en pisos gestionats per entitats socials.

 15:14 
L'FMI preveu que Espanya tingui aquest any el dèficit més gran des del rescat bancari. L'increment serà notablement superior al de la mitjana de la zona euro, i el deute públic espanyol superarà el 113, segons la institució dirigida per Kristalina Georgieva.

 14:54 
L'Hospital Taulí agafa aire

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell supera les 700 altes i ja encadena 10 dies reduint la xifra de nous pacients per coronavirus. Informa Albert Hernàndez des de la cocapital del Vallès Occidental.

 14:51 
Parets amb missatge

Les instal·lacions de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus han quedat empaperades amb els dibuixos i missatges que han enviat els ciutadans en les últimes setmanes de la crisi sanitària del coronavirus per donar ànims al personal sanitari i als pacients.

 14:44 
Entreteniment en ple confinament

Escape rooms online «made in Manresa» per evadir-se del confinament. L'empresa especialista en jocs intel·ligents Cocolisto i l'emprenedor Gerard Vilalta han dissenyat, respectivament, dinàmiques digitals d'entreteniment perquè amics i famílies puguin divertir-se plegades tot i no estar juntes. Per Aina Font.

 14:37 
La Festa Nacional de la Llana i el Casament a Pagès a Ripoll, ajornades

El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll ha decidit ajornar la celebració de la Festa Nacional de la Llana i el Casament a Pagès, la qual havia de tenir lloc el cap de setmana del 16 i 17 de maig a causa del coronavirus. L’organització treballa amb la possibilitat que la nova data pugui fer coincidir amb la Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l’Ovella, 15 d’octubre. 

 14:29 
Torna a créixer la demanda d'energia elèctrica

La demanda d'energia elèctrica a Catalunya creix per segon dia consecutiu després que l'estat espanyol aixequés el confinament total. Segons dades d'Endesa –la companyia que controla el 95% de la xarxa al territori-, el consum d'electricitat a les onze del matí d'aquest dimecres s'ha incrementat un 7,6% respecte fa tot just una setmana.

 14:23 
Foment reclama més seguretat laboral 

La patronal Foment del Treball ha reclamat a les administracions públiques que proporcionin equips de protecció (EPI) per als treballadors i que a les empreses que en disposen no se'ls dificulti el seu ús. Foment demana també que es puguin fer tests als treballadors per saber si estan contagiats. Segons l'entitat, en moltes petites i mitjanes empreses hi ha dificultat per disposar d'equips.

 14:22 
El Govern convertirà els pressupostos en un «pla de xoc» i descarta apujar impostos. L'executiu assegura que disposarà de 3.000 milions d'euros més de despesa per afrontar la crisi sanitària i manté que no és moment de "castigar" la ciutadania amb més pressió fiscal. Ho expliquen Andreu Merino i Oriol March.


 14:18 
El coronavirus ja ocupa menys del 80% de les UCI però l'«estrès màxim» persisteix. La consellera de Salut, Alba Vergés, insisteix que el desconfinament només pot tenir èxit si el percentatge d'ocupació de les cures intensives continua caient. Informen Andreu Merino i Oriol March.


 14:10 
Roses solidàries als hospitals de Tarragona

L’acció solidària "Roses i somriures", del  Club Excursionista Trail Tarraco, vol fer arribar roses a tots els sanitaris i pacients dels hospitals de Tarragona per la diada de Sant Jordi. L'entitat recull aportacions solidàries d'un mínim de dos euros i ja ha adquirit diners per comprar més de 1.000 roses.

 14:09 
Sánchez visita un taller de mascaretes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat amb la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, els tallers de confecció d'El Corte Inglés de Madrid per veure com es fabriquen mascaretes que es distribuiran per tota Espanya. Fa uns dies, el president espanyol va fer una visita a un taller de respiradors.

 14:10 
La venda de tests, sense sanció

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat que l'expedient sancionador obert als laboratoris que venien tests de coronavirus acabarà sense sanció, ja que n'han aturat la venda.

 13:52 
Negativa a una reforma fiscal

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha tancat la porta a la possibilitat que la Generalitat impulsi una reforma fiscal per fer front a la crisi econòmica i social derivada de l'epidèmia de coronavirus. "No és el moment d'apujar impostos", ha dit la portaveu.

 13:48 
Enllestit el quart Pavelló Salut de Barcelona

Ja està a punt el recinte de l'INEFC, preparat per atendre un total de 252 pacients de l'Hospital Clínic. Les autoritats, però, de moment el reserven per si s'omple l'hotel Catalonia Plaza. Segons el doctor Faust Feu, l'hotel està completament medicalitzat i encara té marge per acollir pacients, ja que només té ocupades prop de la meitat de les 300 habitacions que té.

 13:49 
1.300 afectats a les UCI

Actualment hi ha 1.300 pacients afectats per la Covid-19 a les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals catalans. La consellera de Salut, Alba Vergés, informa que per pimera vegada el percentatge d'ocupació se situa per sota del 80% però avisa que la situació d'"estrès màxim" continua.

 13:43 
El Tour de França se celebrarà al setembre i la Vuelta, al novembre. La Unió Ciclista Internacional mou el calendari en previsió del desconfinament.


 13:46 
El pla de desconfinament, la setmana que ve

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que la setmana que ve la Generalitat presentarà el pla de de desconfinament coordinat pel doctor Oriol Mitjà. Budó ha negat que la Generalitat treballi amb dos plans en paral·lel i ha assegurat que la prioritat és abordar les necessitats d'infants i gent gran.

 13:32 
Sanitat justifica l'increment de nous contagis de coronavirus per l'augment de tests. Fernando Simóm remarca que els nous casos registrats continuen per sota del 3% d'increment diari. Informa Bernat Surroca.


 13:37 
La Generalitat avala celebrar el Sant Jordi al juliol però el condiciona a l'evolució de la crisi; informen Oriol March i Andreu Merino.

 13:28 
Els quatre principals hospitals de Barcelona ja disposen de 550 llits en espais annexos. L'Ajuntament de Barcelona obre el recinte de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya amb 252 llits per a pacients de l'Hospital Clínic.


 13:32 
Els pressupostos, un "pla de xoc"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que l'executiu es planteja l'aprovació dels pressupostos del 2020 la setmana que ve com l'impuls d'un pla de xoc. Budó ha evitat donar per fet que no hi haurà retallades però ha assegurat que el Govern vol garantir totes les polítiques públiques "necessàries".

 13:26 
El Govern crida a evitar pressions «partidistes» dirigides als experts. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, insisteix que són els governs els qui estan sota el focus i que cal deixar els científics treballar amb "independència". Informen Andreu Merino i Oriol March.


 13:27 
El Govern, sense notícies de la Moncloa

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que l'executiu espanyol no s'ha posat en contacte amb la Generalitat per abodar la proposta de reedició de Pactes de la Moncloa feta per Pedro Sánchez.

 13:24 
Salut enviarà 90 aparells ecògrafs als centres d'atenció primària per poder diagnosticar pneumònies amb més precisió.

 13:21 
En les darreres 24 hores els Mossos d'Esquadra i les policies locals han identificat 8.718 persones i n'ha detingut 14 per saltar-se el confinament.

 13:18 
Coordinació entre els estats de la UE per aixecar el confinament

La Comissió Europea recomana començar el desconfinament un cop baixin "significativament" els contagis, s'estabilitzin durant un període de temps sostingut, el sistema sanitari tingui suficient capacitat i hi hagi la possibilitat de fer "tests massius". Per això, Brussel·les demana desfer les restriccions per la Covid-19 "gradualment". 

 13:19 
Les sortides de vehicles de l'àrea metropolitana han incrementat un 60,9% respecte de dimecres passat, mentre que les entrades ho han fet un 40,9% entrada.

Miquel Buch atribueix l'augment a la tornada a la feina de treballadors de sectors no essencials.

 13:15 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, xifra en 120.000 les mascaretes repartides aquest dimecres al transport públic. 82.000 han estat repartides per la Creu Roja i 38.000 per Protecció Civil.

 13:12 
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, demana que es deixi als científics i experts "al marge de crítiques partidistes". "No és de rebut que per tal de criticar un Govern es faci a través de crítiques als experts que l'assessoren", diu Budó. 

 13:07 
Borrell contra Trump

El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, critica la decisió de Trump de suspendre la contribució dels EUA a l'OMS: "No hi ha cap motiu que ho justifiqui". Diu que els esforços de l'organització són "més necessaris que mai" per contenir i mitigar el coronavirus.

 13:03 
Endesa destina 1 milió d'euros a l'Institut Català de la Salut: els diners serviran per equipar totalment 11 boxs d’UCI destinats a pacients crítics de coronavirus o per comprar 41 respiradors.

 13:02 
Mercat negre de material sanitari a la «dark web». L'Oficina de Coordinació Cibernètica alerta de venda de mascaretes, tests i fàrmacs que asseguren ser vacunes en un àmbit d'internet no accessible des de navegadors convencionals.


 13:00 
El coronavirus dispara les vendes del gran consum: cerveses i aperitius creixen un 45%. Al març, aquest sector va generar 1.100 milions d'euros addicionals al mercat.


 12:24 
La UPC Manresa posa en marxa un servei d'escriptoris virtuals per als seus alumnes. Els permet executar des dels ordinadors de casa seva els programes que utilitzen a les aules informàtiques de la UPC.

 12:21 
Els empresaris garrotxins consideren «injust» que se'ls responsabilitzi en cas de contagi al treball. El president del Cercle Euram Garrotxa, Òscar Rodríguez, manifesta que «qui té l'obligació de fer arribar els equips de protecció individual (EPI) és l'Estat» i aquesta feina no s'ha fet.

 12:19 
GRÀFIC Salut ha confirmat onze morts més per coronavirus a la demarcació de Tarragona, que ja en suma 154, 143 d'ells al Camp. Pel que fa als positius, la xifra ja s'enfila als 1.538. Informa Alba Domingo.

 12:17 
😋 VÍDEO La nutella alimenta molt i és un dolç ideal (i senzill!) per preparar amb els nens. Avui, la Mercè ens explica com preparar una recepta de xocolata i plàtan 👇

 12:02 
Campanya solidària de la Penya Almogàvers d'Olot per a #JoEmCorono. Amb un micromecenatge al portal Tot Suma, els blaugranes volen recollir 3.000 euros per a contribuir al projecte de recerca sobre la Covid-19 que encapçalen els doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet.

 11:55 
Cancel·lada la Festa Verdaguer a Folgueroles. L'organització farà una única acció commemorativa el proper 17 de maig amb motiu de l'aniversari del poeta.

 11:42 
El Festival Embassa't s'ajorna al segon cap de setmana d'octubre i conserva tota la nòmina d'artistes, amb Manel com a cap de cartell. S'havia de celebrar el 12 i 13 de juny a la Bassa de Sant Oleguer de Sabadell.

 11:32 
Bonaventura Clotet diu que l'Estat sembla haver-se relaxat ja i adverteix dels perills de fer-ho. El cap de Malalties Infeccioses a l'Hospital Germans Trias i Pujol creu que s'hauria d'allargar el confinament fins al 10 de maig i demana "contenció": "Si a Itàlia que les han passat molt magres és fins al 3 de maig, aquí estaria bé perllongar-lo com a mínim una setmana més a partir d'aquesta per donar més seguretat".

 11:27 
PP i Vox responsabilitzen Sánchez dels morts per coronavirus. Casado retreu al govern espanyol la manca de tests i Álvarez de Toledo acusa Sanitat de no saber ni comptar els decessos per la Covid-19. Informa Bernat Surroca, que està seguint la sessió de control al Congrés.

 11:25 
Iglesias admet que «caldrà fer més coses» de les que ha fet la Moncloa per sortir de la crisi. El vicepresident del govern espanyol reconeix que "probablement no s'ha fet prou" i que "segurament" s'hauran de prendre més mesures per ajudar les famílies. Informa Bernat Surroca.

 11:21 
Un total de 54 artistes del Ripollès creen una baralla de pòquer per donar visibilitat al sector i recaptar fons per la Covid-19.

 11:10 
ÚLTIMA HORA Espanya registra més de 5.000 nous infectats per coronavirus i 523 -44 meys que ahir- víctimes mortals en les últimes 24 hores. Les xifres globals se situen en 177.633 i 18.579, respectivament. Pel que fa als pacients que han superat la Covid-19, ja en són gairebé 71.000 arreu de l'Estat.

 11:04 
Trilla alerta que l'Estat només compleix un dels sis criteris de l'OMS per sortir del confinament. El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic constata que l'exigència de fer moltes proves és una assignatura "clarament pendent".

 10:04 
Es doblega la corba als hospitals de Terrassa, la tercera ciutat amb més població de Catalunya: cauen els casos posititus i es disparen les altes. Actualment hi ha 709 contagis actius, després d'una caiguda de prop d'un centenar de casos en tan sols tres dies. A més, els pacients hospitalitzats baixen dels 500 per primer cop des del 30 de març i se situen en 487.

 09:56 
ÚLTIMA HORA Cuixart, Rull i Turull surten de la presó per treballar. Quim Forn també es reincorporarà al seu lloc de feina durant aquesta setmana. Informa Bernat Surroca.


 09:48 
El trànsit a l'àrea metropolitana continua augmentant: aquest dimecres en hora punta s'ha registrat fins a un 64% més que la setmana passada. En concret,  segons dades del Servei Català de Trànsit fins a les 9 hores, la circulació de vehicles creix un 63,9% de sortida i un 50,5% d'entrada. Si ho comparem amb un dimecres normal, la reducció és de gairebé el 60%.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació