Dijous, 10 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 17:11 
Vic comença a repartir 14.000 mascaretes a les estacions de bus i tren.

 17:07 
ÀUDIO ANÀLISI «El virus de la propaganda». Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital, analitza, en poc més d'un minut, els motius que empenyen els governs a retreure's errors en la gestió de la pandèmia.

 17:05 
CCOO i UGT fan una crida als treballadors a denunciar qualsevol risc en el retorn a la feina. Els sindicats detecten que algunes empreses intenten reduir el teletreball per tornar a la situació prèvia a l'estat d'alarma.

 17:03 
El ple per aprovar els pressupostos de la Generalitat serà el divendres 24 d'abril. La mesa del Parlament ha acordat que es pugui fer vot telemàtic; JxCat celebra que la cambra s'hagi "adaptat al segle XXI".

 16:55 
El «Tot costa» torna a Catalunya Ràdio en la cinquena setmana de confinament. El programa d'esports dirigit i presentat per Jordi Costa i Sònia Gelmà s'emetrà temporalment de 19h a 20h. A banda, també a partir d'avui, Catalunya Informació recupera sis hores d'emissió pròpia amb dos blocs informatius independents: de 12h a 14h amb Marta Romagosa i de 16h a 20h amb Neus Bonet.

Tot això el mateix dia que la ràdio pública ha anunciat que Alexa, l'assistent de veu d'Amazon, ja inclou tots els programes i seccions a la carta.

 16:59 
Denuncien un surfista i un banyista a les platges d'Alacant en ple confinament. Els veïns van alertar els cossos i forces de seguretat de les infraccions.

 16:52 
L'Ajuntament de Sabadell facilitarà tauletes i connexió a Internet a les famílies que ho necessitin per lluitar contra la bretxa digital entre l'alumnat. Així doncs, quan aquesta necessitat no estigui coberta pel Departament d'Educació de la Generalitat, el consistori complementarà "dins les possibilitats pressupostàries" l'oferta d'aquests dispositius telemàtics.

 16:47 
Una immobiliària pressiona per fer fora en ple confinament les famílies d'un bloc ocupat a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han identificat representants de la propietat i han informat als jutjats dels fets. Per Andreu Merino.

 16:35 
Es registren més casos de coronavirus a les zones més fredes de l'estat espanyol. Un estudi relaciona la propagació del virus amb la temperatura, la humitat o la contaminació de les diferents comunitats autònomes.

 16:18 
Dinamarca enviarà ventiladors i un hospital mòbil a Itàlia per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. Romania i Noruega es van comprometre la setmana passada a enviar doctors al país transalpí.

 16:13 
El president de la Generalitat, Quim Torra, finalitza aquest dimarts la quarantena preventiva i, en acabar la jornada a Palau, retornarà al seu domicili. El cap de l'executiu mantindrà, però, tota l'activitat diària a la Casa dels Canonges.

 16:08 
La Generalitat autoritza els presos amb 100.2 a tornar a treballar. El Departament de Justícia detalla que els interns hauran d'acreditar que les empreses per les quals treballen han reprès l'activitat. Ho explica Bernat Surroca.

 16:03 
El govern espanyol amplia el termini de presentació i liquidació d'impostos de pimes i autònoms. Es retarda fins al 20 de maig el pagament de l'IVA, l'IRPF i l'impost de societats. Per Bernat Surroca i Sara González.

 15:50 
Les avaries urgents a la llar augmenten un 74% durant el confinament per l'estat d'alarma. Els serveis més demandats aquests dies són la reparació de calderes (+136%), xarxes de sanejament (+90%) i el gas (+88%).

 15:48 
La Moncloa no concreta mesures per als pares que treballen i han de deixar els fills amb els avis. El govern espanyol deixa en mans dels sindicats els controls a les empreses per garantir les mesures de protecció. Informen Sara González i Bernat Surroca.

 15:46 
El proper ple del Parlament, que servirà per aprovar els pressupostos i la llei d'acompanyament, serà el 24 d'abril. La mesa de la cambra catalana ha acordat aquest dimarts que es pugui utilitzar el vot telemàtic en una sessió plenària que només permetrà, com a màxim, la presència física de 21 diputats.

 15:45 
L'afectació per coronavirus té més incidència a menor temperatura, segons resultats preliminars d'un estudi. L'Institut de Salut Carlos III i l'Agència Estatal de Meteorologia analitzen l'impacte de factors ambientals.

 15:39 
El Govern veu "difícil" la celebració de festivals musicals aquest estiu. Només s'han anul·lat per ara el Polo Music i el Terramar de Sitges i el Primavera Sound s'ha posposat fins a l'agost.

 15:37 
La Cambra estima que el 65% del personal que treballa a primera línia contra el coronavirus són dones. L'ens demana que es compensi aquests col·lectius amb pagues extres i dies festius.

 15:26 
El Govern insisteix que Sánchez ha d'explicar-se pel polèmic nombre de mascaretes enviat a Catalunya. "No crec que la xifra sigui casual", assenyala la consellera de la Presdidència, Meritxell Budó. Informa Oriol March.

 15:24 
La Generalitat trigarà quinze dies més a fer els tests de detecció a les residències. Als geriàtrics catalans ja hi han mort 1.898 persones, mentre que 5.690 professionals dedicats a aquests centres estan aïllats per haver donat positiu. Informa Oriol March, cap de Política de NacióDigital.

 15:22 
El govern espanyol admet que la caiguda d'un 8% del PIB que preveu l'FMI per a l'estat espanyol serà "brusca", però la relaciona amb el context europeu. "Estem parlant que la zona euro cau un 7,5%", assenyala la ministra Montero. "Igual passa amb la recuperació, que serà d'un 4,7% a la zona euro i d'un 4,3% a Espanya", afirma. "Caiguda important aquest any i repunt important el següent", resumeix Montero. 

 15:19 
El govern espanyol confirma que s'ha començat a doblegar la corba del coronavirus. El ministre de Sanitat remarca que el confinament continua malgrat que s'hagi permès la reactivació "d'una petita part de l'economia". Informen Sara González i Bernat Surroca.

 15:17 
L'FMI preveu la pitjor crisi econòmica dels últims 80 anys. Estima per a Espanya una caiguda del 8% de l'economia i més d'un 20% d'atur.

 15:10 
El govern espanyol encara no sap quan podran tornar els nens a les escoles. "Estem en fase d'estudi sobre la desescalada", assenyala el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que nega que aquesta "desescalada" hagi començat aquesta setmana, amb el retorn a la feina als sectors no essencials. "Ara estem en fase d'estar a casa", afirma. 

 15:06 
"El principal control és el que estableixen les empreses amb els sindicats", respon la ministra Montero, preguntada per NacióDigital sobre si s'estan duent a terme controls a les empreses sobre les mesures de prevenció contra el coronavirus.

 14:52 
"Estem intentan arribar a totes les situacions possibles. És impossible arribar-hi al 100% i agraïm el sacrifici que estan fent moltes famílies", afirma la ministra Montero, preguntada per NacióDigital sobre el fet que molts nens s'estan a casa amb els avis, després que s'hagi reprès l'activitat als sectors no essencials i mentre les escoles segueixen tancades.

 14:48 
"Estem doblegant la corba", afirma el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en compareixença telemàtica a la Moncloa, valorant les dades de morts i nous contagis a nivell estatal d'aquest dimarts, tot i que aquestes han registrat un repunt en el nombre de víctimes mortals.

 14:41 
El govern espanyol aprova una moratòria fiscal per a pimes i autònoms amb una facturació inferior a 600.000 euros: podran presentar les seves declaracions trimestrals fins al 20 de maig, en comptes de durant el mes d'abril, com marcava el termini inicial.

 14:37 
Budó: "Seguim reclamant els informes dels experts amb què s'ha basat el govern espanyol per restablir l'activitat laboral aquest dimarts a Catalunya". 

 14:34 
ATENCIÓ Alumnes de la UPF denuncien que se'ls envia a recuperació si no fan els exàmens en línia. La universitat defensa el mètode d'avaluació en línia al Campus Mar mentre que el SEPC parla d'un 80% d'alumnes crítics amb la gestió de la crisi. Ho explica Lluís Girona.

 14:35 
Pedro Sánchez es reunirà dijous amb Pablo Casado, en la primera d'una ronda d'entrevistes amb "totes" les formacions polítiques, segons ha anunciat  la ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en compareixença aquest dimarts. L'executiu espanyol mantindrà contactes també amb comunitats autònomes i ajuntaments.

 14:32 
El Govern avisa els laboratoris privats: «Els tests han d'estar a disposició del sistema públic». L'executiu assegura que aquests centres ni tan sols poden oferir proves a ajuntaments ni empreses privades. Informa Oriol March.

 14:32 
Mor un empleat de la Moncloa per coronavirus, segons ha revelat la ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero. Es tracta de Manuel Sánchez Lizana, un treballador "exemplar", com l'ha qualificat la ministra, que ha donat el condol a tota la seva família

 14:32 
Budó: "difícilment aquest estiu podrem gaudir d'esdeveniments amb acumulació de persones". El Govern ha aprovat un pla de rescat de 31 milions d'euros per l'àmbit de la cultura. 

 14:28 
Vergés: "La possibilitat de rebrot de coronavirus és altíssima, encara no hi ha prou gent immunitzada". 

 14:19 
Vergés: "D'aquí 13 o 15 dies es podrien haver fet tests a totes les residències de Catalunya per tal de poder actuar en funció dels resultats". 
 

 14:11 
Budó: "en política no crec amb les casualitats", en relació als 1.714 milers de mascaretes que ha enviat l'estat espanyol a Catalunya. 

 14:07 
Fins les 9 del matí s'han registrat 57.522 usuaris a metro, FGC i Rdoalies. 

 14:05 
Vergés: "els tests han de passar pels protocols públics per poder variar les estratègies". 

 14:04 
L'hospital de campanya Fira Salut ja és a disposició del sistema sanitari. El recinte ubicat a la Fira de Barcelona té capacitat per a 300 llits, ampliable "de forma ràpida" a 700.

 14:02 
Vergés: "els laboratoris privats no haurien d'oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses". 

 14:00 
S'han reubicat 480 persones de residències i 481 més han tornat amb les seves famílies. Vergés també ha explicat que en aquest col·lectiu ja s'han fet 10.434 PCRS, 3.900 han donat positiu i s'han comptabilitzat 1.898 morts. 

 14:00 
Vergés: "Les UCI segueixen al 80% de la seva capacitat de mitjana a Catalunya". 

 13:58 
S'han desinfectat 221 residències a Catalunya. S'han intervingut tres residències - a Valls, a Sant Adrià de Besòs i a Tona-.

 13:59 
ATENCIÓ Llum verda als assajos clínics de tres vacunes contra el coronavirus. S'han desenvolupat a la Xina i són les primeres vacunes a escala mundial que han entrat en la segona etapa.

 13:57 
Vergés també ha anunciat la posada en marxa d'un hotel a Barcelona amb 80 habitacions per aïllar persones que no tenen el coronavirus però que són "infectables" pel lloc on estaven. 

 13:56 
La demanda d'energia elèctrica a Catalunya torna a créixer. I ho fa després de quatre setmanes a la baixa. El consum a les onze del matí d'aquest dimarts ha sigut un 4,9% superior respecte al dimarts 7 d'abril.

 13:53 
Un «Cuines» només de dolços: la iniciativa d'un forn de Navàs que sedueix les xarxes. La Fleca Vidal ha decidit obrir el seu obrador virtualment i oferir vídeo-receptes durant el període de confinament. Ho explica Aina Font Torra des del Bages.

 13:51 
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que es posarà en marxa una residència medicalitzada al barri del Poble Sec de Barcelona per atendre persones amb coronavirus. Es posaran en marxa 240 llits en 141 habitacions repartides en vuit plantes i amb banys adaptats per a persones amb dependència. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació