Dimarts, 23 de juliol de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:53 
Els controls de les fronteres de la Unió Europea s'aixecaran a partir del 21 de juny.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat avui als presidents autonòmics, durant la catorzena videoconferència que se celebra durant el decret d'alarma, que aquesta serà l'última reunió i que els controls de fronteres s'aixecaran el pròxim diumenge 21 de juny. 

 18:55 
Entre Trump i l'Europa rica: la UE que sorgirà de la pandèmia. L'exeurodiputat Ramon Tremosa, la periodista Carme Colomina i Xavier Ferrer, del Moviment Europeu, analitzen la resposta de les institucions comunitàries a la crisi sanitària. Per Pep Martí.

 18:50 
Salut notifica 11 morts més per coronavirus a Catalunya. En les darreres hores s'han registrat 173 positius més.

 18:40 
Els accessos a les platges de Nova Icària i Bogatell de Barcelona s'han tancat i no es deixa entrar ningú després que s'hagi superat aquesta tarda el 80% de l'aforament. 

 18:25 
Castelldefels se suma a Barcelona, Tarragona, Mataró o Badalona i tancarà les platges per evitar algomeracions per Sant Joan. 

 18:01 
La celebració del Sant Jordi el proper 23 de juliol no serà un dia del llibre i la rosa habitual. El sector editorial, llibreter i de la flor treballa perquè a Barcelona s'instal·lin al carrer entre 200 i 300 parades, lluny del miler habitual.



 

 18:00 
Més d'una cinquantena de passatgers que van arribar aquest divendres a l'aeroport de Sant Joan, a Palma de Mallorca, han estat posats en quarantena. Segons ha informat la delegació del govern espanyol a les Illes Balears, es tracta de 55 viatgers procedents de dos vols internacionals.

 17:52 
La Xina detecta un nou brot de contagis al principal mercat de Pequín. Sis dels set nous casos confirmats estan vinculats a Xinfadi, que ha estat tancat per les autoritats sanitàries.

 10:51 
ENTREVISTA Julia Roig: «La pandèmia està canviant la societat nord-americana». L'advocada i presidenta de l'ONG Partners Global, amb seu a Washington, analitza l'onada de protestes al seu país: "No estem davant d'un moviment només de la costa est i del Pacífic ni tampoc de les grans ciutats". Per Pep Martí.

 9:49 
SOS del petit comerç de Barcelona per sortir de la crisi.La Fundació Barcelona Comerç assegura que una de cada deu botigues de la ciutat ha tancat pels efectes econòmics de l'epidèmia. Per Andreu Merino.

 19:55 
Els diputats de la CUP al Parlament donen el 25% del sou a quatre projectes solidaris en el marc de la crisi de la covid-19. Una de les causes és la caixa de resistència dels treballadors de Nissan.

 19:00 
Badalona també tanca la platja per Sant Joan

L'Ajuntament de Badalona rectifica i finalment també tancarà les platges per Sant Joan. La decisió s’ha pres després que Barcelona anunciés el tancament del seu litoral i que, en les darreres hores, ho hagin fet també altres municipis de l’entorn metropolità. Les guinguetes i restaurants del passeig sí que podran obrir i la restricció serà exclusivament a la sorra.

 18:47 
El pavelló del CEM Olímpics Vall d'Hebron farà "compatible" l'activitat esportiva amb la sanitària "en espais diferenciats"

El poliesportiu CEM Olímpics de la Vall d'Hebron continuarà donant servei com a Pavelló Salut fins al 30 d'agost. L'equipament preveu reobrir el 22 de juny per tornar a la seva activitat habitual, l'esportiva, que serà "compatible" amb les necessitats sanitàries de l'Hospital de la Vall d'Hebron, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Barcelona, Salut i l'hospital a l'ACN. El CEM Olímpics serà l'únic centre esportiu de Barcelona que es manté per donar servei a algun hospital després dels primers mesos de pandèmia.

 17:00 
Fernando Simón demana als que venen samarretes amb la seva cara que donin un «petit percentatge» a ONG. Accepta la producció de marxandatge de la seva figura, però vol que una part dels beneficis tinguin una finalitat social.

 16:38 
El coronavirus a la Garrotxa

Salut Pública detecta i controla 31 positius per coronavirus amb símptomes lleus o asimptomàtics a la Garrotxa. Es tracta de 20 treballadors d’una empresa de la comarca i 11 dels seus contactes que van ser sotmesos a proves PCR, tots els quals són en quarantena a casa seva.

 16:23 
Montserrat tornarà a obrir les seves portes a partir de Sant Joan. Es podrà tornar a visitar el recinte del Santuari de Santa Maria i el Parc Natural de Montserrat.

 16:02 
Pla de Xoc Social

Neix el Pla de Xoc Social de Terrassa amb la intenció de frenar «les desigualtats accentuades» per la pandèmia. Es tracta de la primera plataforma d'aquestes característiques en l'àmbit municipal català i està integrat per una vintena d'entitats i col·lectius de la ciutat. Informa Marc Solé.

 15:23 
Tot Catalunya entrarà a la «nova normalitat» el dia 22. Barcelona i Lleida assoliran aquest estadi directament sense passar per la fase 3 si no progressen a mitja setmana que ve perquè decaurà l'estat d'alarma i no hi haurà restriccions en la mobilitat.

 15:17 
Els dos centres educatius de Mataró que havien tancat preventivament recuperen l'activitat 

L'Ajuntament de Mataró reobre dilluns l'Escola bressol La Llàntia, tal com ha fet avui amb l'escola Montserrat Solà, després que les dues proves PCR fetes als docents amb símptomes hagin donat negatiu.

 

 14:35 
El Ministeri de Sanitat no descarta que Barcelona i Lleida passin a la fase 3 a mitjans de la setmana vinent. Salut ja ha avançat que ho proposarà si l'evolució de la pandèmia és "l'esperada"

 14:15 
Barcelona i Lleida es queden a la fase 2 mentre que Girona i la Catalunya Central passaran dilluns a la fase 3 perquè ja compleixen tots els requisits per estrenar-la, tal com ha confirmat el Ministeri de Sanitat.

 13:46 
Més actes suspesos

Castellar del Riu suspèn l'organització de l'Aplec del Pi de les Tres Branques per la Covid-19. La corporació municipal considera que "les prevencions sanitàries han de prevaldre davant de qualsevol altre consideració".

 13:38 
Missa en record de les víctimes a la Sagrada Família

La Sagrada Família de Barcelona acollirà el diumenge 26 de juliol una missa en record de les víctimes de la pandèmia de la Covid-19 i per agrair la tasca dels professionals que han treballat durant la mateixa. Així ho ha explicat el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, en roda de premsa aquest divendres. Omella ha recordat la greu situació que s'ha viscut durant la crisi sanitària i com moltes famílies no han pogut acomiadar als seus difunts. Per això, a finals de juliol es vol recordar totes aquestes víctimes i, a la vegada, donar gràcies a metges i "tant gent que ha treballat per ajudar a les víctimes de la pandèmia".

 13:23 
El metro de Barcelona funcionarà al 90% en hora punta al cap de setmana i el bus superarà el 80% d’oferta

El transport públic de l’àrea de Barcelona es continuarà reforçant durant aquest cap de setmana el servei coincidint amb l’evolució positiva de la pandèmia de coronavirus. Així, el metro circularà amb un 80% de l’oferta habitual en caps de setmana, arribant fins al 90% en hora punta. Malgrat això, el servei acabarà a la mitjanit. En el cas dels busos, l’oferta també serà del 80%, amb un 85% en les hores més concorregudes. El servei de FGC es manté sense canvis, amb un 80% de l’oferta i operant fins a la mitjanit, igual que el TRAM. En canvi, Renfe augmentarà l’oferta de les línies R1, R2, R3 i R4 per oferir el 100% del servei habitual en cap de setmana. La R8 circularà al 50% i la R7 seguirà tancada.

 13:23 
Un diputat dona 1.000 euros a l'entitat de Josep Pàmies, que titlla la Covid-19 de «farsa». Josep Puig, de JxCat, assegura que la donació no té relació amb la lluita contra el coronavirus.

 13:20 
Les Balears rebran més de 10.000 turistes alemanys aquest juny. Sanitat autoritza 47 vols des d'Alemanya per a turistes que, com a mínim, hauran de passar 5 nits a les illes.

 13:17 
No repetir els errors de Patum

ERC Berguedà lamenta els fets de dimecres de Patum i demana no repetir-los a les festes majors d'estiu. Afirmen que s'acosten dies "de festes majors i revetlles, el bon temps i l'estiu", i que cal no repetir comportaments i actituds com les de dimecres a Berga.

 13:14 
Càritas dobla les atencions a l'àrea de Barcelona a causa del coronavirus. L'entitat va atendre 5.056 llars i 10.710 persones l'abril i el maig.

 13:06 
Barcelona es promociona com a ciutat sense risc de coronavirus per captar turisme. L'Ajuntament presenta BCN Safe City, un projecte per transmetre "confiança" als visitants. Per Andreu Merino.

 12:54 
Rècord positiu de pacients a l'UCI a Catalunya: menys de 100 per primera vegada. Salut afegeix cinc noves morts al còmput global i 203 positius testats més.

 12:52 
Un nou mort eleva a 45 les defuncions relacionades amb el coronavirus a les Terres de l'Ebre. Ahir dijous es van sumar dos nous casos positius.

 12:49 
Cues per anar al Grec

Aquest divendres al migdia s'han produït cues a la Virreina per aconseguir comprar entrades pel festival Grec. La web porta tot el matí col·lapsada. Informa Antònia Crespí.

 11:48 
Un 69,9% de les pimes catalanes té previst presentar un ERTO, segons la Pimec. Els treballadors del 70% de les empreses afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació encara no han cobrat del SEPE. Ho explica Pep Martí.

 10:59 
Barcelona reobre museus i centres cívics

La Fundació Antoni Tàpies, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu Picasso i la Fundació Joan Miró han reobert aquest divendres les portes al públic amb diverses propostes i amb adaptacions al context actual i a les mesures sanitàries.

A partir de dilluns reobriran les seves portes els centres cívics. Primer ho faran 28 equipaments, que inicialment obriran atenent i informant de les propostes i cursos que començaran a programar-se a finals de juny i durant tot el juliol.
 

 09:48 
Educació manté inalterable l'inici de curs sense concretar encara les ràtios. Bargalló descarta l'assistència rotatòria i es fixa com a objectiu que el retorn sigui el més normal possible per als menors de 14 anys.

 09:19 
🗣️ENTREVISTA Francesc Torralba, filòsof i teòleg: «L'individualisme salvatge serà un dels derrotats de la pandèmia»
 
🌐Nova entrega de la secció "El món després del coronavirus (12)", per Pep Martí amb 📸 d'Adria Costa 

 09:10 
Lleida hauria pogut tenir el primer cas de coronavirus d’Espanya, segons el Ministeri de Sanitat, que podria haver estat l'1 de gener. El Govern ho nega.

 08:50 
Trilla creu que les decisions sobre les fronteres es podran harmonitzar per evitar situacions "kafkianes" a l'Estat

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha opinat aquest divendres que les decisions sobres les fronteres es podran harmonitzar per evitar situacions "kafkianes" a l'Estat. "Si avancem fronteres exteriors i deixem tancada una frontera interior és una situació kafkiana que hauríem d'intentar evitar arribar aquí. Potser estem parlant de 5 o 7 dies entre una decisió i una altra. Crec que es podran harmonitzar", ha indicat a Catalunya Ràdio, on ha reconegut que tot plegat és un "embolic" i ha afegit que cal ser "coherent".
També ha recordat que la UE ja manté especial atenció respecte a tercers països de fora de l'espai Schengen, com ara Estats Units i el Brasil.

 08:18 
La hidroxicloroquina no serveix per prevenir la covid-19, segons un article de la revista Science que cita Oriol Mitjà, investigador de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol que ha fet un estudi sobre aquest tractament. La recerca no veu cap diferència significativa en les persones exposades al virus que van prendre el tractament a l'hora de desenvolupar o no la Covid-19. En aquest estudi van participar més de 2.300 persones.

 08:02 
L'aturada pesquera durant el confinament redueix al mínim l'activitat del CRAM

La Cemesa, una tortuga babaua d'uns sis anys, es recupera des de fa tres setmanes al CRAM d'un gran trauma a la closca i d'una infecció i deshidratació molt severes. La van trobar surant en molt mal estat al port de Barcelona i és l'única tortuga que ha arribat al centre durant el confinament.
Guillem Figueras, conservador del CRAM, explica que l'activitat des de l'inici de la pandèmia ha estat inferior a l'habitual degut, principalment, al descens de l'activitat pesquera. "Els pescadors són els nostres ulls al mar i durant aquests mesos han sortit menys i s'ha notat", afegeix.
A banda de l'arribada de la Cemesa, els conservadors del CRAM van assistir el 24 de maig una balena de Cuvier que va quedar varada a la barra del Trabucador.

 07:30 
L'equip de govern de la CUP a Berga ha retirat les delegacions de tinença d’alcaldia a la regidora, Roser Rifà, per la seva participació en una celebració espontània de Patum al carrer. Així ho ha fet públic aquest vespre de dijous.

 07:17 
Les portades

Recull de les portades dels principals diaris catalans i espanyols. «El PP europeu exigeix controls durs a Espanya per les ajudes de la UE», diu a «El País».

 21:55 
MAPES Quins municipis han tingut brots de coronavirus les dues últimes setmanes?

Un terç dels municipis catalans han detectat nous positius des del 28 de maig, però en cinc comarques no n'hi ha hagut cap. Una informació de Roger Tugas.

 21:34 
França obrirà les fronteres a partir del 15 de juny excepte amb Espanya. El govern francès aplicarà la mesura per reciprocitat i no canviarà la situació amb l'estat espanyol fins el 21 de juny.

 20:03 
Espanya obre la frontera d'Andorra aquest divendres

Els residents a Andorra podran desplaçar-se fins a l'Alt Pirineu i l'Aran, però els catalans que viuen en aquesta regió no podran sortir del país fins que no s'aixequi l'estat d'alarma.

 19:11 
L'Hospital Universitari de Vic dona d'alta els últims pacients amb Covid-19 ingressats a l'UCI

La Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari de Vic ha donat d'alta les últimes dues persones diagnosticades amb la covid-19 que hi quedaven. Segons informa el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) en un comunicat, es tracta d'un pacient de 52 anys i un altre de 47, que portava dos mesos ingressat a la UCI. Els dos pacients continuaran la seva recuperació a la planta d'hospitalització.

 18:32 
Sanitat estabilitza la xifra de morts i suma 427 contagis més al total. Hi ha hagut 32 defuncions en els últims set dies i 156 diagnosticats el dia previ.

 18:21 
Satse alerta que "Catalunya no disposa del número suficients de llits d'UCI"

Satse Catalunya ha demanat a la consellera de Vergés que reforci les UCI abans de possibles rebrots de la pandèmia de la Covid-19. El sindicat d'infermeria ha insistit en què no es poden tornar a produir situacions de caos, saturació i desbordament com les de l'inici de la crisi per no comptar amb suficients llits.

 18:17 
El retorn de la MotoGP a Catalunya

​El Gran Premi de Catalunya de MotoGP se celebrarà al Circuit del 25 al 27 de setembre. La cita es farà a porta tancada i serà la vuitena de la temporada.

 18:14 
Quines pel·lícules projectaran les sales de cinema quan tornin a obrir? Reobriran entre el 12 de juny i el 3 de juliol amb títols diferents, unificant les estrenes de la cartellera a partir de l'estiu.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació