Dijous, 10 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 08:36 
L'ocupació del metro de Barcelona a les 8.30h del matí permet, per ara, mantenir la distància de seguretat. Els passadissos d'estacions com la del Clot estan buits i només hi circula gent quan arriba un metro o un tren. Pots veure-ho aquí.

 08:32 
FOTOS Les imatges de la distribució de mascaretes per part de les autoritats i voluntaris als accessos del transport públic se succeeixen en diversos punts de Catalunya. En les següents fotos, Vic. Hi és Adrià Costa, fotoperiodista de NacióDigital.

 08:29 
FOTOS Voluntaris de la Creu Roja reparteixen mascaretes a les entrades de diverses parades del metro de Barcelona. En les següents imatges, l'estació del Clot. Allà hi és Sara González.

 08:23 
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, diu que cal començar a estudiar que els nens puguin sortir al carrer després de més de quatre setmanes confinats. Per altra banda, centrar-se en el dia d'avui, dona per fet "incendis petits" amb la tornada a la feina però demana fer proves ràpides per evitar-ne de grans.


 08:19 
VÍDEO Així està la Meridiana de Barcelona, en confluència amb el carrer d'Aragó, a un quart de nou del matí. Hi ha retencions pels controls policials. Informa des del carrer Sara González.

 08:09 
VÍDEO «De l'escola trobo a faltar els amics... i les mestres». Així expliquen els infants com viuen la no tornada a les classes. Ho recullen Albert Alemany i Arnau Urgell.

 08:23 

Aquestes són les mascaretes que s'estan repartint aquest matí a estacions de metro i de tren. Foto: Adrià Costa

 08:08 

Distribució de mascaretes a l'estació de Vic, aquest matí, on de moment no hi ha aglomeracions. Foto: Adrià Costa

 08:02 
El Reial Institut Elcano, el «think tank» més poderós de l'Estat, constata llacunes en la gestió de la Covid-19.

 07:52 
La Generalitat, les patronals i els sindicats han acordat un seguit de recomanacions per a empreses i persones treballadores que avui reprenen l’activitat arran de l’aixecament del confinament total decretat pel govern espanyol.

 07:32 
A primera hora del matí, treballadors municipals i voluntaris han començat a repartir les mascaretes a les estaciones de metro i tren amb més afluència de passatgers. A hores d'ara, no es registren cues ni aglomeracions importants.

 07:26 
Set editorials independents s'han sumat a la campanya "Adopta una llibreria" engegada per Comanegra el divendres passat. Les editorials Adesiara, Fragmenta, Fonoll, Sidillà, Apostroph, Obscura i Trípode, juntament amb Comanegra, oferiran la possibilitat de comprar llibres online i de donar el 30% de la compra a la llibreria que els consumidors triïn.

 07:10 
RECULL DE PORTADES dels principals diaris de paper espanyols i catalans. «França relaxarà el confinament a partir de l'11 de maig», destaca «El País».

 06:50 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: "A treballar i que no se'n parli més". "Si el desconfinament es vol diferent de la resta de l'Estat caldrà comptar amb sindicats i patronals, que demanaran seguretat jurídica", diu el subdirector de NacióDigital.

 00:03 
Descens de les morts per coronavirus a les residències: 73 persones en 24 hores per coronavirus. Des del 15 de març, els decessos pugen a 1.898 en aquests espais. Informa Antònia Crespí.


 00:02 

Catalunya registra 128 morts als hospitals i 471 positius en 24 hores. Les dades del Departament de Salut eleven el total de contagiats a 35.197. Informa Antònia Crespí.

 22:23 
L'expresident Carles Puigdemont respon a la polèmica de l'1,7 milions de mascaretes enviades pel govern espanyol: "Qui va decidir enviar-nos exactament 1.714.000 mascaretes sabia que jugava amb una xifra que per als catalans és sensible i important".

 22:10 

Els governs fien el retorn segur a la feina a l'actitud d'empresaris i treballadors. Els executius català i espanyol centren els esforços en evitar els contagis en els transports i apel·len a perseguir totes les garanties de prevenció als centres laborals. Per Roger Tugas.

 21:15 
PIMEC avisa del «neguit» de les empreses per aconseguir material de seguretat pels treballadors, de cara a la tornada d'una part de la població aquest dimarts. 

 21:00 
La Fira Literal 2020, que s'havia de celebrar els dies 23 i 24 de maig a l’antic complex fabril Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu, canvia de dates i s'ajorna fins al desembre. Una decisió presa arran de la propagació del coronavirus i de l'estat d'alarma. 

 20:42 
La Generalitat llança una aplicació de salut mental pels problemes derivats de la Covid-19. Compta amb un centenar de psicòlegs del SEM atenent de 8 a 20 hores. 

 20:35 
GRÀFIC L'Hospital Parc Taulí de Sabadell alenteix el ritme en la reducció dels ingressos per coronavirus: informa Albert Hernàndez.

 20:30 
Europa supera els 780.000 contagis de coronavirus i s'apropa als 75.000 morts. Espanya continua sent l'estat de la UE amb més casos confirmants de la Covid-19 i el segon en nombre de morts.

 20:03 
Convoquen una cassolada antimonàrquica coincidint amb el 14 d'abril, 15 minuts més tard de l'habitual homenatge als sanitaris, és a dir, a les 20.15 hores. 

 19:54 
Darias augura una "projecció de xifres, potser amb una millora" sobre la Covid-19 i que, a partir, de les dades "dinàmiques" que s'obtenen, el comitè de científics i experts decideix les mesures a prendre. 

 19:51 
Ábalos descarta per ara obrir fronteres i afirma que "les mesures restrictives", imposades per l'estat d'alarma, seguiran. També comenta que Europa ha reaccionat amb més altura i rapidesa" que amb la crisi de 2008 i recorda que la pandèmia és un "problema de tot el continent".

 19:48 
Darias detalla que material sanitari, de diferent protecció, s'adquireix "tant al mercat nacional com internacional", malgrat que destaca un repunt de la indústria local arran de la crisi. 

 19:44 
El titular de Transports dispara cap al Govern: "No serveix culpar d'altres administracions, per lliurar-se de la responsabilitat" i remarca que la "prioritat" actualment "és la salut de tots els espanyols". 

 19:40 
Ábalos certifica que hi ha una manca de mobilitat i que aquest rànquing el lideren, Madrid, Barcelona i Sevilla, "amb uns nivells de reducció d'un 80 i 90%". Reitera que, des d'aquest dilluns, "no s'aixeca el confinament".  

 19:36 
Darias, sobre l'entrega "simbòlica" de 1.714 milers de mascaretes a Catalunya, exposada pel conseller d'Interior, Miquel Buch: "En el moment en que estem, hem d'estar a l'altura. Potser aquest tipus d'afirmacions no hi contribueixen".  

 19:30 
La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, concreta que del gruix del treballadors públics de l'administració estatal un 27% ha fet teletreball i un 67% no presencial, "la resta ha estat en aïllament", explica Darias. 

 19:27 
Ábalos aclareix que l'ordre incorporada al Pla Estatal d'Habitatge busca que ajuntaments i comunitats autònomes utilitzin aquest fons de l'executiu espanyol serveixin per buscar un lloguer per aquests col·lectius. Tal com ha recordat són persones víctimes de violència de gènere, sense llar i desnonades. 

 19:17 
VÍDEO La Polifònica de Puig-reig no renuncia a les caramelles i canta des de casa: informa Pilar Màrquez Ambròs
 

 19:16 
Els hospitals de Manresa porten acumulades 582 altes de pacients que han passat el coronavirus. El nombre de persones ingressades amb la malaltia s'estabilitza en 223, i el de víctimes mortals se situa en 125; informa Pere Fontanals.

 19:15 
L'Hospital de Berga informa del seu tercer dia consecutiu sense morts per coronavirus: informa Pilar Màrquez Ambròs

 19:12 
El titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana apel·la al "compromís" dels partits polítics per aconseguir un acord per a la "construcció" de l'Estat. Remarca la necessitat d'una entesa que passi "per la reindustrialització, l'ocupació i el reforç de la sanitat" i afegeix, "cal del nostre concurs". 

 19:07 
Ábalos explica que s'ha aprovat una normativa per garantir "el dret constitucional" a l'habitatge, del Pla Estatal d'Habitatge. Això vol dir, que aquestes ajudes es posen a disposició de les administracions, ajuntaments i comunitats autònomes, per a persones víctimes de violència de gènere, sense llar i desnonades.  

 19:06 
VÍDEO L’Orquestra Simfònica del Conservatori de Manresa crea un «Viva la vida» amb 43 músics tocant des de casa. L'orquestra, dirigida per Jordi Coll ha interpretat aquesta peça des del confinament. 

 18:45 
El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, assegura que les dades de mobilitat són "testimonials" i també trasllada que s'han repartit mascaretes al voltant de 47.000 persones vinculades amb el transport. 

 18:41 
El sindicat Metges de Catalunya alerta del risc de rebrot després d'aixecar el confinament total. Apunta que “seria inassumible per a un sistema sanitari" que es troba "extremadament tensat".  

 18:07 
Blanes blinda les sortides del municipi per enxampar persones que marxen de la segona residència. Fins a les 17 hores han identificat 704 vehicles i han interposat una trentena de denúncies. 

 17:59 
No es recomana portar més de quatre hores les mascaretes repartides pel govern espanyol. També s'aconsella llençar-les a la brossa, un cop fetes servir, en una de les indicacions de l'Associació Espanyola de Normalització (UNE), difoses pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

 17:57 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat una rectificació de Buch per la seva amenaça d'aquest dilluns al govern espanyol per l'enviament simbòlic d'1.714.000 mascaretes a Catalunya. 

 17:48 
El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, ha comentat un dels moments de la compareixença diària del Govern, l'advertència del conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre l'enviament d'1.714.000 de mascaretes a Catalunya del govern espanyol. 

 17:26 
La Intersindical-CSC denuncia que diverses administracions locals volen aplicar irregularment el permís retribuït i recuperable als seus empleats. El sindicat és contrari a la mesura del govern espanyol, però assegura, a més, que el sector públic no està habilitat per fer recuperar els dies de confinament.

 17:24 
Catalunya registra 89.412 ERTO des de l'inici de la crisi del coronavirus i ja hi ha 658.190 treballadors afectats. Per demarcacions, la més afectada és la de Barcelona, amb 64.907 expedients i 515.729 persones afectades, seguida de Girona, amb 10.148 expedients i 64.421 afectats.

 17:13 
Andorra no registra cap nova defunció per covid-19 en les darreres 48 hores i acumula més de 600 casos. L'executiu del Principat permetrà per primer cop els ERTO i la reducció de jornades de treball.

 16:55 
Els ingressats per coronavirus a l'Hospital de Campdevànol continuen baixant: de 24 a 19 en 72 hores. Dels 87 positius al Ripollès, 33 ja estan curats. 

 16:50 
CCOO i UGT reclamen una mesa de diàleg social per preparar el retorn al treball. Pere Aragonès beneeix la proposta i defensa "una agenda catalana pel nou país" que sumi més enllà de sindicats i patronals. 

 16:47 
Demòcrates demana al Govern negociar amb les empreses de serveis no essencials mantenir el confinament. La formació proposa que es compensi directament les companyies amb un pressupost d’emergència nacional.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació