Dijous, 10 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:59 
Ábalos relativitza les queixes dels presidents autonòmics i diu que el seu executiu prova "d'equilibrar" posicions. El ministre de Transports defensa la seva gestió i que no hi ha hagut aglomeracions en hora punta en el retorn a l'activitat a Madrid.

 10:51 
Es cancel·la definitivament el Festival Los40 Primavera Pop que s'havia de celebrar el 21 de juny a Rubí. El comunicat arriba uns dies després que l'Ajuntament anunciés l'ajornament de la Festa Major de la ciutat, entre el 25 i el 29 de juny 

 09:37 
Comencen a repartir mascaretes a les estacions de transport públic. Policia espanyola i Protecció Civil en donen als usuaris que treballen en les comunitats autònomes on avui no és festiu.

 09:35 
Qui pot i qui no pot anar a treballar a partir d'aquest dilluns? L'Estat aixeca el confinament total i torna a les restriccions de les dues primeres setmanes d'estat d'alarma; per Alba Domingo.

 

 09:15 
REPORTATGE Mig gram a 50 euros i dosis adulterades: perills de l'epidèmia per als drogodependents. La dificultat per accedir de forma clandestina a la droga fa més necessaris que mai els programes de reducció de danys per a les persones consumidores. Per Andreu Merino

 09:00 
REPORTATGE Padrins a domicili. El repartiment de mones donen aire a les pastisseries i les videotrucades amb els fillols endolceixen l'aïllament. Per Clara Virgili

 08:30 
PORTADES Caos davant del primer dia de retorn parcial a la feina. Les portades dels principals diaris espanyols i catalans.

 01:41 
Catalunya registra 96 morts per coronavirus als hospitals i 699 positius en 24 hores. Les dades del Departament de Salut mantenen la tendència a la baixa abans de l'aixecament del confinament total. Per Bernat Surroca.

 22:34 
El govern espanyol suspèn les obres a edificis habitats per evitar contagis de coronavirus. Queden excloses les obres on no hi hagi interferència amb persones, reparacions urgents o tasques de vigilància.

 22:25 
FIL DIRECTE «Guanya l'economia»; l'article d'opinió de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 22:23 
Més transport públic per evitar aglomeracions anant i tornant de la feina. El Govern aprova reforçar-lo en les hores punta i sindicats i empresaris pacten "recomanacions" als centres de treball per evitar els contagis. Per Ferran Casas i Bernat Surroca.

 22:23 
Foment defensa el «desconfinament progressiu» perquè l'activitat comenci «com més aviat millor». Sánchez Llibre anuncia que patronals i sindicats pacten uns protocols i guies de seguretat per als treballadors.

 21:20 
La mona endolceix el confinament dels infants de Sant Fruitós de Bages. L'Ajuntament reparteix 750 pastissos entre els nens de fins a deu anys del municipi.

 20:06 
VÍDEO La jota viral que anima a ballar durant el confinament. Es tracta de la Jota del confinament, una adaptació de la popular Jota de Vinaròs.

 19:59 
Ciutadans demanarà que el Parlament reactivi la comissió d'estudi sobre la gent gran. La formació taronja recorda que el termini límit pactat amb els grups per elaborar un informe final és al mai. 

 19:59 
El trànsit a l'àrea de metropolitana de Barcelona puja fins a un 4,5% respecte a diumenge passat. La circulació es redueix un 93% en comparació amb un diumenge normal.

 19:56 
A presó un home de Reus per incomplir l'ordre de confinament fins a catorze vegades. Va trencar l'ordre cautelar que l'obligava a quedar-se a casa després de detenir-lo per desobediència i resistència.

 18:40 
Els Expedients Regulars Temporal d'Ocupació (ERTO) registrats a Catalunya s'enfilen fins als 89.275. El 95,27% han estat presentats per força major i afecten un total de 657.887 treballadors.

 18:32 
Detenen a Montcada i Reixac un grup de persones que feia una «missa negra» en ple confinament. Els agents els han enxampat aquest diumenge en un «paratge» del municipi; ho explica Albert Hernàndez.

 18:11 
El Govern es reuneix a les set per aprovar les recomanacions del Procicat sobre aglomeracions als transports públics i higiene i seguretat en el treball entre d'altres que Quim Torra ha anunciat davant la decisió de Pedro Sánchez que els treballadors de sectors no essencials tornin a la feina el dimarts. Les comunicaran per nota de premsa. No atendran les preguntes dels mitjans en roda de premsa.

 17:45 
Una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona va sorprende aquest dissabte nombroses persones al carrer Major de Sarrià de la capital catalana, en unes imatges difoses per Betevé, en ple confinament. 

 17:35 
Arriben 1,7 milions de mascaretes a Catalunya per repartir als treballadors que vagin en transport públic. La distribució es farà durant el dimarts i el dimecres coordinada entre el Ministeri de l'Interior i Protecció Civil.

 17:10 
L'Hospital de Berga registra dos dies consecutius sense morts per coronavirus. Té 43 pacients amb la Covid-19: informa Pilar Màrquez Ambròs.

 16:53 
El Govern informa que s'han presentat 89.101 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten un total de 657.014 persones treballadores.

 16:49 

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha afirmat que dos dels projectes de vacuna contra el coronavirus més prometedors treballen a la UE i que els assajos clínics començaran aviat. La presidenta espera que hi hagi vacuna a finals d'any.

 16:47 
L'Hospital Universitari de Vic alerta que "estan tornant a augmentar els ingressos via urgències, tant de persones amb patologia respiratòria compatible amb la Covid-19, com per accidents o altres malalties". Per això, demanen a la ciutadania "no relaxi les mesures de prevenció i aïllament".

 16:28 
32 presos donen positiu per coronavirus a Quatre Camins. Ja hi ha 58 interns i 46 funcionaris amb la Covid-19 als centres penitenciaris catalans.

 16:01 
Qualifica "d'error" centralitzar el subministrament de material sanitari i que les dades que ofereixen els executius catalans i espanyol, així com, segons precisa també ho han fet Madrid i Galícia, són diferents. "Tenim i sabem que hi ha un magatzem on tenim tot el subministrament que ens arriba", finalitza.   

 15:59 
Torra reitera actuar amb "sentit comú" i que es fa amb "les competències" que la Generalitat disposa. Nega que vagi "al xoc" amb el govern espanyol, per discrepar en algunes mesures. 

 15:52 
El president de la Generalitat informa que Sánchez, en la reunió amb la resta de presidents autonòmics, no s'ha tancat a fer un confinament d'una zona especial si fos necessari. 

 15:48 
Torra aclareix que les mesures que s'aprovaran aquesta tarda "no són recomanacions, són mesures que entraran en vigor a partir d'aquest dilluns" i que se n'informarà del detall al seu moment. 

 15:42 
Torra accepta que els 1.800 milions fixats pel Govern per combatre la pandèmia poden "quedar-se curts". Per això, exposa mecanismes com alliberar els ajuntaments del límit de despesa. 

 15:38 
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, admet que calen mesures per frenar el contagi però també per evitar la paràlisi econòmica: informa Bernat Surroca

 15:40 
Sánchez nega desavinences entre els membres de l'executiu espanyol. "El govern té unió en la presa de decisions i segueix el consell dels experts.Seguim criteris científics i no polítics", ha afirmat.

 15:35 
La Guàrdia Civil intenta impedir les caramelles de Callús aturant els cotxes que tenien permís per posar música. També han retingut el fotoperiodista Jordi Borràs tot i que els ha dit que estava treballant; per Pere Fontanals

 15:33 
El Govern aprovarà un pla per reduir l'impacte de la tornada a la feina dictada per Sánchez: informa Ferran Casas.

 15:30 
Torra detalla que s'han classificat les residències de gent gran en A, B i C, sent aquestes últimes les més petites. Reconeix "errors" en aquest àmbit, però també assegura que "el subministrament estava centralitzat i la Generalitat, amb els seus recursos" ha hagut de donar resposta.   

 15:33 
Sánchez assegura que té la intenció d'activar aviat un "ingrés mínim vital" i garanteix que tot i aixecar el confinament total se seguirà garantint la seguretat. "La meva única prioritat és salvar vides", ha dit.

 15:27 
Torra, sobre l'endarreriment de les mascaretes: "Ho lamento". "Potser aquí hem d'assumir errors de precipitació", segueix el president i assenyala que es van adonar que calia canviar de data el lliurament d'aquest material de seguretat. 

 15:22 
Sánchez anuncia que aquesta setmana es reunirà amb totes les forces polítiques, entitats i administracions per impulsar els "pactes de la Moncloa": "L'acord és necessari. L'oposició ha de ser part de la reconstrucció. La democràcia també significa unió. Ens necessitem per vèncer la postguerra".

 15:19 

Pedro Sánchez reivindica "unió" i "un gran pacte" per pal·liar els efectes econòmics i socials del coronavirus a l'Estat. "Estem en una gran guerra que implica tothom i això només ho podem frenar units", ha dit. Per això, demana una "desescalada de la tensió política". 

 15:18 
El president de la Generalitat, Quim Torra, diu que caldrà analitzar els errors que ha comès el Govern i, a la vegada, critica que "la centralització ha estat un gran error", puntualitzant en el coneixement que es té des del territori "i no un ministre des de Madrid".  

 15:17 
Insisteix en "prorrogar" el confinament total i sosté que té l'esperança que el govern espanyol "rectifiqui" aquesta mesura, que com indica també li han demanat d'altres presidents autonòmics.

 15:15 
Torra explica que els presidents autonòmics demanen "més rigor" a Sánchez, després de celebrar-se diverses reunions telemàtiques. 

 15:15 
Sánchez no descarta tornar a endurir la normativa si els mesuradors demostren que el desconfinament total no va bé.  El president assegura que encara no ha començat la segona fase, la de desescalada, i fa una crida a no abaixar la guàrdia.

 15:09 
Torra diu que les mascaretes, del Ministeri de Sanitat, han arribat, però s'ha queixat que no tenen les indicacions per com repartir-les. "Demanem rigor, que les coses es planifiquin", reclama. 

 15:11 
El president espanyol, Pedro Sánchez, admet que les dades del coronavirus a l'Estat "segueixen sent altes", però reitera l'"estabilització i aplanament de la pandèmia". A més assegura que els efectes del confinament total es veuran la setmana que ve i augura una gran millora en els pròxims dies.

 15:07 
Torra anuncia que aquesta tarda s'aprovaran un seguit de mesures a prendre, basades en aquests quatre eixos: control sanitari, actuació de responsabilitat de la ciutadania, un pla de control d'aglomeracions i adaptació de mesures a col·lectius més vulnerables.  

 15:05 
El president del Govern garanteix que defensarà als ciutadans: "prendrem totes les mesures de les persones que es vegin obligades a tornar a la feina". Es posa "en crisi la recuperació sanitària", adverteix i demana al govern espanyol que rectifique, perquè "pot fer-ho". 

 15:04 
"No hi ha tests massius a la població", es queixa Torra i reitera que "és una temeritat i irresponsabilitat enorme" que a Catalunya, com diu, al voltant d'un milió de persones torni als seus llocs de feina. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació