Dijous, 10 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 11:57 
La consellera de Salut, Alba Vergés, valora que la "precipitació" podria provocar un rebrot de l'epidèmia i assegura que el desconfinament "desescalat" no hauria de començar fins a finals d'abril.

 11:49 
La xifra de morts per coronavirus segueix en descens a l'Estat. En les últimes 24 hores han mort 510 persones, la qual suposa la xifra més baixa de defuncions des del 24 de març. Fins ara, la pandèmia ha deixat 16.353 defuncions a Espanya.

 11:54 
Vergés preveu que el pic de contagis per coronavirus es podria assolir la setmana que ve. La consellera de Salut assegura que el sistema sanitari no està preparat per assumir un rebrot de l'epidèmia.

 11:47 
L'Unitat de Cures Intensives de l'Hospital General de Granollers rep el primer respirador produït per l'empresa de Terrassa Leitat. La producció del material ha estat a càrrec d'una col·laboració entre aquesta última, HP i el Consorci de la Zona Franca. També hi han participat el Consorci Sanitari de Terrasa, el Departament de Salut i l'Hospital Parc Taulí de Sabadell

 11:50 
La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que la quantitat de pacients amb coronavirus en estat crític s'ha pogut estabilitzar en 1.600 persones.

 11:36 
La Xarxa de Suport Mutu de Manresa cobreix el confinament amb set grups de barri i sis àmbits d'actuació. L'Enxarxa't de solidaritat veïnal continua actiu en producció i abastiment, assessoria jurídica, naturopatia, habitatge, suport davant les violències masclistes i en l'àmbit laboral. Per Pere Fontanals. 

 11:26 
El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha posat en marxa aquest dissabte una enquesta dirigida a tots els catalans per recollir les seves valoracions sobre l'impacte de l'epidèmia i el confinament. 

 11:20 
Què diuen els professionals de la salut sobre la Covid-19? I els que l'han gestionada en els darrers anys? I l'actual consellera? Estàvem prou preparats per afrontar la crisi del coronavirus? Quin impacte tindrà sobre el nostre sistema? Són algunes de les preguntes que ens hem fet i hem volgut respondre a NacióDigital en els darrers dies.

 11:04 
L'epidemiòleg Oriol Mitjà anuncia per xarxes socials que Open Arms posa a disposició de Salut 60 persones i 30 vehicles per combatre el coronavirus a les residències de gent gran. Fonts de l'ONG consultades per NacióDigital indiquen que l'ajuda se centrarà en geriàtrics i que "pot anar des de fer tests a qualsevol tasca", afegint que estan "preparats, sent conscients de la urgència màxima i del perill que corren les persones grans que hi viuen".

 10:48 
El govern espanyol anuncia que mantindrà els controls a les fronteres amb Portugal i França fins el 25 d'abril. La mesura, que s'aplica des del 17 de març, només permet passar els controls a persones amb ciutadania espanyola i residents a l'Estat, treballadors transfronterers i aquells que al·leguin motius de força major per creuar la frontera. En paral·lel continua vigent la restricció d'arribada de passatgers a través de ports i aeroports espanyols.

 10:18 
En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí, el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha retret al govern espanyol que no detalli com repartirà les mascaretes al transport públic. Aquest divendres, el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, va anunciar que distribuiria el material a les estacions de tren i de metro a partir de principis de la setmana vinent, coincidint amb el retorn a la feina de centenars de milers de treballador un cop acabades les restriccions més dures.

 10:08 
El president de la Generalitat, Quim Torra, envia una carta a la presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, en la qual li demana que els comuns pressionin el govern espanyol perquè pagui els "endarreriments" vinculats a "la llei de la dependència i no redueixi un 55% els fons per a polítiques actives d’ocupació". En la missiva, Torra mostra la seva preocupació després que la Moncloa "s’afanyi a un aixecament precipitat d’un confinament que pugui derivar en un aprofundiment d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social".

 09:52 
Mor l'exministre Enrique Múgica als 88 anys per coronavirus.

 09:51 
Els Estats Units registren més de 2.000 morts per coronavirus en un sol dia. Es tracta del primer país que sobrepassa aquesta xifra en tan sols 24 hores.

 08:38 
TOT ANIRÀ BÉ | Les 15 millors sèries i pel·lícules per veure amb els fills durant el confinament. Netflix, HBO, Disney Plus, Amazon Prime, Filmin... ofereixen un extens catàleg infantil. Per Víctor Rodrigo.
 

 08:35 
🗣 ENTREVISTA Salvador Macip: «Si no es controla, el coronavirus pot provocar 40 milions de morts». El científic de la Universitat de Leicester adverteix de la possibilitat de noves pandèmies: "Ens podem trobar amb un virus més mortal i menys contagiós, i aleshores sí que tindríem problemes". Per Pep Martí.


 08:33 
PORTADES «Mascaretes al metro per tornar a la feina», al diari «Ara».

 00:24 

 21:58 
Els responsable de l'Organització Mundial de la Salut demanen que, abans de relaxar les mesures de distanciament social contra el coronavirus, es tingui en compte si els contagis estan controlats i la situació als centres sociosanitaris.

 21:56 
Pep Martí aporta 5 claus per entendre aquesta resposta internacional egoista a la Covid-19.

 20:46 
El govern espanyol obre la porta a responsabilitzar les empreses pels contagis dels treballadors. Un canvi legislatiu assenyala les companyies com a possibles responsables sense tenir en compte la manca de recursos preventius contra el coronavirus.  Ho explica Víctor Rodrigo. 

 20:21 
Cauen els ingressos per coronavirus als hospitals de Terrassa. Actualment a la ciutat hi ha 742 casos positius, i 524 persones han estat donades d'alta, 38 en els últimes 24 hores. Les víctimes mortals ja arriben a les 178 persones. 
 

 20:06 
Itàlia allarga el confinament fins al 3 de maig però a partir del dimarts 14 d'abril permetrà l'obertura d'alguns negocis com llibreries i papereries perquè subministrar material als estudiants que seguiran treballant des de casa. 

 20:06 
Itàlia allarga el confinament fins al 3 de maig però a partir del dimarts 14 d'abril permetrà l'obertura d'alguns negocis com llibreries i papereries perquè subministrar material als estudiants que seguiran treballant des de casa. 

 19:54 
La Policia Local de Calella ha denunciat 23 persones de fora del municipi per saltar-se l'ordre de confinament. En concret es tracta de ciutadans de Barcelona, Terrassa, Vilassar de Mar, Sant Pol i Pineda, que la policia hauria detectat passejant, anant a la platja o fent fotografies.

 19:51 
Mediona reclama al Govern la intervenció immediata d'una residència amb 66 de 105 avis infectats. També s'ha detectat coronavirus 21 treballadors del centre. "La cosa anava d'hores, no de dies", critiquen des del consistori. 

 19:32 
Més de 500 persones amb coronavirus ja han superat la malaltia als hospitals de Manresa. El nombre de defuncions als quatre hospitals de la ciutat puja fins a 115 i les persones ingressades amb la malaltia baixen fins a les 192. Per Pere Fontanals. 

 19:21 
VÍDEO Quines similituds i diferències tenen una PCR i un test ràpid? Salut t'ho explica. Els tests ràpids podrien fer-se servir per elaborar "estratègies paulatines de desconfinament" i evitar rebrots. 

 19:14 
VÍDEO «No surtis de casa» a ritme de Queen. El grup coral de Gràcia Cor Vivace adapten la cançó "Don't Stop Me Now" per agraïr la feina als sanitaris. 

 18:58 
Itàlia recupera la tendència a la baixa amb 570 morts i prop de 2.000 altes. La xifra acumulada de víctimes mortals s'apropa ja a 19.000. 
 

 18:57 
El Regne Unit registra 980 morts en 24 hores i ja supera els pitjors registres diaris d'Espanya. El govern britànic confirma que hi ha gairebé 9.000 morts per coronavirus al país.

 18:53 
ENTREVISTA a ​la directora del Centre Borja de Bioètica i presidenta del Comitè de Deontologia dels col·legis de metges, Montserrat Esquerda: «Amb les persones que estan al final, cal entendre què és el que volen saber». Assegura que "és més fàcil parlar de la mort amb nens que amb adults". Ho explica Pep Martí. 

 18:47 
Setena mort per coronavirus al Ripollès, tres casos nous (83) i cap nou ingressat (24) a l’Hospital de Campdevànol. Totes les víctimes tenien entre 75 i la norantena d'anys.

 18:38 
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha rebut l'alta mèdica aquest divendres. Díaz Ayuso va donar positiu a un test de coronavirus el 16 de març i des de llavors ha estat en quarantena. Ha estat aïllada 26 dies en un aparthotel de la capital madrilenya. 

 18:32 
Els afectats per ERTO continuen augmentant cada dia: 10.000 en 24 hores i ja sumen més de 650.000 a Catalunya. La majoria dels contractes suspesos, gairebé mig milió, treballen al sector serveis. 
 

 18:30 
«Tourists go home»: la Costa Daurada blinda les segones residències. La majoria de municipis de la costa tarragonina tanquen els accessos per evitar l'arribada de turistes aquesta Setmana Santa. Ho explica Alba Domingo. 

 18:19 
Europa supera els 697.000 contagis de coronavirus i les 64.000 morts. Espanya és l'estat europeu amb més casos confirmats, amb 157.022. Itàlia n'ha registrat 143.626; Alemanya 113.525. Des del 31 de desembre passat fins aquest divendres al món hi ha hagut 1.563.857 casos detectats i 95.044 morts per la Covid-19.

 18:15 
Les residències de gent gran tenen 48 hores per comunicar a Salut la seva situació i informar de qualsevol canvi en 24 hores. La consellera de Salut, Alba Vergés, explica que s'haurà d'avaluar cas per cas per decidir si es fan trasllats o s'afegeixen professionals. 

 18:13 
Sánchez extrema precaucions després de no consultar amb els experts la fi del confinament total. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha volgut puntualitzar que no s'està en fase de "desescalada", i ha recomanat l'ús de mascaretes al transport públic i pel carrer, especialment allà on hi hagi risc de patir aglomeracions. Informa Oriol March. 
 

 17:40 
Mor un agent jubilat de la Guàrdia Urbana de Barcelona per coronavirus. Els companys li van retre un homenatge amb aplaudiments a les portes del seu domicili. 
 

 17:26 
Un terç dels pacients recuperats de coronavirus presenten baixos nivells d'anticossos. El primer estudi de persones que han passat la Covid-19,  realitzat a Xangai per la Universitat de Fudan, afirma inclús que alguns dels 175 pacients examinats directament no mostren cap mena de signes de neutralització del coronavirus. 

 17:23 
«Els avis de la residència no es poden acabar de creure el que està passant». ​Laura Obradors, el colpidor testimoni d'una educadora social en una residència de gent gran al Berguedà. Ho explica Pilar Màrquez. 



 

 17:12 
VÍDEO Així sona la Rosalía en versió coronavirus d'una família de Centelles. La cançó “Fucking Money Man”, arranjada de dalt a baix amb la situació de confinament actual. 

 17:09 
VÍDEO Plors d'alegria en donar d'alta de l'UCI una pacient amb coronavirus. La Trini havia ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa el passat 15 de març. 
 

 16:26 
Els mossos sancionen 88 persones per anar a segones residències durant la Setmana Santa. Interior adverteix que fins dilluns es faran 489 controls policials a les carreteres durant les 24 hores del dia. 

 16:03 
El Govern ara no pot confirmar de quina tipologia seran les mascaretes que repartiran a la ciutadania. "Creim que seran les FFP2" ha dit Budó.

 16:05 
Interceptats dos joves de Reus després de fer 200 quilòmetres per visitar un amic a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). La Policia Local ha mostrat el seu malestar a les xarxes socials per la situació. 

 15:56 
Buch explica que l'actuació policial anirà en línia del que es digui des del govern espanyol en relació a l'aixecament del confinament total. "En el cas que dimarts que ve tornem a estar com el 16 de març, la policia tornarà a funcionar igual que aquelles dates", diu el conseller.

 15:59 
La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha insistit aquest divendres en la idea dels nous Pactes de la Moncloa, que ja han estat rebutjats per l'independentisme i no compten amb l'entusiasme de l'oposició. "Es tracta d'arribar a un gran acord d'Estat". Per Oriol March. 

 15:45 
Budó explica que els criteris territorials que s'aplicaran per repartir les mascaretes s'establiran en funció de la densitat de població.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació