Dijous, 10 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 10:09 
Torra critica la decisió del govern espanyol d'aixecar el confinament sense consultar el comitè d'experts: «Però com és possible? En base a quins criteris s'ha pres la decisió?».
   

 09:51 
Sánchez «no ha consultat al comitè d'experts» per aixecar el confinament total. Ho ha explicat el doctor Antoni Trilla, cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic i membre del grup d'experts. 

 09:50 
La Xina detecta 42 nous casos de coronavirus i una nova mort. Dels nous positius reportats per les autoriats, 38 són importats.

 08:29 

TOT ANIRÀ BÉ «El dol amb nens». Els nostres fills senten a parlar més que mai de la mort i dels canvis bruscos que la pandèmia ha dut a les nostres vides.  Per Irene Ramentol.

 08:28 
PORTADES «La UE pacta desbloquejar mig bilió d'euros contra la crisi», a «El País»

 23:14 
MINUT ENTREVISTA Laura Obradors, educadora social de la Residència L'Onada de Casserres: «Els avis no es poden acabar de creure el que està passant».

 23:04 
GRÀFIC INTERACTIU Així evoluciona el coronavirus a Catalunya, dia a dia.

 22:50 
El creixement del coronavirus segueix baixant a Catalunya. En les últimes 24 hores s'han registrat 83 defuncions (el dia anterior van ser 107 i l'altre 133), acompanyades de 684 nous positius nous (que ahir van ser 1.396). El total de morts és ara de 3.231 mentre el de contagis arriba a 31.727.

 22:53 
Ja són 1.407 les persones que vivien en residències de gent gran a Catalunya que han mort a causa del coronavirus. La xifra representa un increment de 229 defuncions en 24 hores.

Hi ha 2.298 persones diagnosticades i 650 hospitalitzades. També hi ha 4.525 treballadors que estan aïllats o tenen simptomatologia.

 22:38 
L'Eurogrup acorda mobilitzar mig bilió d'euros en préstecs com a resposta a la crisi del coronavirus. Els socis europeus també acorden posar en marxa a mitjà termini un fons de recuperació un cop superada l'emergència sanitària.

 21:55 
Els farmacèutics alerten que dimarts no hi haurà mascaretes per tothom. Preveuen tenir els 14 milions anunciats pel Govern la setmana del 27 d'abril.

 21:45 
El Vall d'Hebron i el Clínic estrenen un robot que pot fer 2.400 proves de coronavirus al dia. L'aparell de proves massives per a la Covid-19 està en fase de calibratge i estarà disponible en els propers dies.

 21:34 
Els ingressats de coronavirus als hospitals de Manresa baixen a nivells de fa 10 dies. El nombre de defuncions als quatre hospitals de la ciutat puja fins a 111 i les altes mèdiques arriben a 471 des de l'inici de la pandèmia. Per Pere Fontanals.

 21:32 
La residència de Bagà ja suma 20 morts des de l'inici del brot de coronavirus.

 21:06 
Primer manresà que entra a presó per trencar reiteradament l'ordre de confinament. Es tracta d'un jove de 18 anys que va ser detingut dimecres i que acumulava 16 denúncies i imputacions per aquesta causa. Per Pere Fontanals.

 21:04 
Així planifica l'Estat la transició cap a la «nova normalitat». Què passarà a partir del dilluns? El govern espanyol cartografia un desconfinament gradual en el marc d'un estat d'alarma, que s'allargarà previsiblement fins a mitjans de maig. Ho expliquen Bernat Surroca i Sara González.

 20:53 
Boris Johnson surt de l'UCI després de passar-hi quatre dies a causa del coronavirus. "Està de molt bon humor", diu un comunicat de Downing Street.

 20:52 
Buch recorda que el certificat d'autorresponsabilitat continuarà vigent mentre duri la pandèmia. El conseller d'Interior desvincula el document de l'aixecament parcial del confinament que l'Estat prepara per dimarts.

 20:34 
Els socis europeus negocien al límit la resposta econòmica al coronavirus. El president de l'Eurogrup veu "molt a prop" l'acord, tot i les diferències existents per l'accés al fons de rescat i la posada en marxa dels coronabons. Informa Oriol March.

 20:12 
L'estat d'alarma es prorroga fins al 26 d'abril sense el «sí» de l'independentisme. Pedro Sánchez obté el suport de Podem, PP i Ciutadans, però partits com ERC, JxCat, CUP i Bildu no donen suport perquè consideren "precipitat" relaxar dilluns que ve el confinament total. Informen Sara González i Bernat Surroca.

 20:06 
Es dispara la xifra d'ingressats i d'altes per coronavirus a Terrassa, on encara hi ha 816 casos actius, 579 dels quals hospitalitzats. En els últims tres dies, 127 persones han sigut donades d'alta a la ciutat, però la xifra d'ingressats assoleix màxims després d'un repunt de 39 pacients les últimes 24 hores; informa Marc Solé.

 20:03 
Caiguda d'ingressos de 200 milions d'euros a l'Ajuntament de Barcelona. L'alcaldessa avisa que caldrà "reajustar" la despesa municipal a causa de la crisi del coronavirus.

 20:01 
Els sindicats reclamen que es garanteixin les mesures de seguretat a les empreses que obrin dimarts. Exigeixen en una reunió amb el Govern coordinació “profunda” entre Inspecció de Treball i els Mossos.

 20:00 
El president de l'Eurogrup veu "molt a prop" l'acord per desencallar la resposta al covid-19 mentre la reunió es retarda. Els ministres mantenen contactes bilaterals i la trobada no té ja cap hora fixada per a l'inici.

 19:56 
El transport públic augmenta l'oferta a partir del 14 d'abril pel fi de les restriccions de mobilitat. El servei funcionarà entre un 40% i un 65% del valor habitual en un dia feiner.

 19:53 
El cinema carrega contra el ministre de Cultura per presentar el sector com a «insolidari» a la crisi. Subratllen que els espais d'exhibició "van ser els primers en tancar i seran els últims en obrir".

 19:48 
Atrapen un cabirol que havia anat entrant a Manresa fins arribar a la plaça Espanya. L'animal ja ha estat tornat al medi després de comprovar que no tenia cap lesió. Per Pere Fontanals

 19:38 
Baixen a 25 els ingressats per coronavirus a l'Hospital de Campdevànol mentre la xifra de nous casos al Ripollès es manté molt estable.

 19:00 
Ajuntament i Aigües de Manresa ja han instal·lat 46 comptadors solidaris a cases de famílies vulnerables. El total de casos que es vol cobrir és de 77, més 18 de nous que ha comunicat la PAHC les darreres hores.

 18:49 
Els delictes a l'àrea de Granollers baixen gairebé un 55% durant les setmanes de confinament. Els Mossos d'Esquadra diuen que en el cas dels robatoris en habitatges la davallada ha estat del 70%.

 18:42 
L'Hospital Temporal Vallès Salut, construït a la pista coberta d'atletisme de Sabadell, enllestit per rebre pacients; informa Albert Hernàndez.

 18:29 
El pilot osonenc Nani Roma lliura ulleres de motocròs per protegir els professionals de diversos centres d'Osona. Un d'aquests és la Llar Residència de Manlleu d'Osonament on hi viuen trenta persones amb problemes de salut mental i que fa quatre setmanes que hi estan confinats i bé de salut. El pilot i els residents van poder conversar una estona guardant les distàncies de seguretat.
 

Nani Roma a la Llar Residència de Manlleu Foto: Osonament


 18:26 
Sant Fost de Campsentelles permet mitja hora d'animació i música als balcons al vespre. L'ajuntament diu que són iniciatives necessàries però que també cal respectar el descans de veïns convalescents o que hagin perdut familiars.

 18:25 
Prop de 3.000 persones han passat pel camí de Can Borrell a Collserola en ple confinament. La regidora de Sostenibilitat de Sant Cugat, Alba Gordó, ha recordat que aquesta és una pràctica prohibida i recorda la importància de quedar-se a casa. 

 18:16 
Una desena de voluntaris de l'ONG Proactiva Open Arms col·laboren des d'aquest dijous en el trasllat de gent gran de residències de gent gran de Barcelona. La col·laboració és el resultat de l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i Open Arms i es durà a terme d'acord amb els dispositius coordinats per la Generalitat.

 18:12 
Detingut a Vic per saltar-se 10 vegades el confinament. Només aquest dijous al matí, la Guàrdia Urbana ha sancionat 14 persones.

 18:01 
El CUAP i els CAP del Bages i el Moianès no tancaran per Setmana Santa.

 17:52 
Althaia, UManresa, Avinent, Eurecat, UPC i Ajuntament de Manresa coordinaran la impressió 3D d'equips de protecció per fer seguir uns patrons de fabricació perquè es puguin utilitzar.

 17:49 
Ja hi ha 1.745 voluntaris per a l'assaig clínic sobre la covid-19 liderat per Oriol Mitjà. L'objectiu és arribar a 3.000 persones, que es poden apuntar al web estudicovid19.org.

 17:49 
Detenen per segona vegada a Manresa un jove que porta una desena de denúncies per saltar-se el confinament

 17:29 
La majoria de municipis de la costa tarragonina tanquen els accessos per evitar l'arribada de turistes de segona residència aquesta Setmana Santa. Les policies locals han endurit els controls després de detectar un augment del trànsit. Informa Alba Domingo.

 17:27 
L'Hospital d'Olot confirma 25 defuncions de gent gran amb Covid-19. Amb l’estabilització i disminució dels ingressos s'ha tancat la unitat d'hospitalització destinada als malalts amb aquest coronavirus, mentre s'anuncia que els CAP romandran oberts divendres i dilluns de Pasqua.

 17:22 
CCOO denuncia davant la Inspecció de Treball la manca d'equips de protecció individual a diversos CAP de Sant Cugat. El sindicat reclama als centres hospitalaris que proporcionin el material adequat al personal sanitari.

 17:14 
Les escoles prioritzaran el "suport emocional" a l'alumnat el tercer trimestre. Els alumnes autistes o amb dificultats per a la regulació de la conducta disposaran d'un certificat per poder sortir al carrer.

 17:12 
Nova denúncia de la Guàrdia Urbana de Barcelona contra una entitat que ajuda persones migrants durant el confinament. Informa Andreu Merino.

 17:10 
CRÒNICA L'independentisme rebutja els pactes de la Moncloa. L'oposició carrega durament contra la gestió de la crisi sanitària del govern espanyol. Per Sara González i Bernat Surroca.


 

 17:06 
L'OMS adverteix que el coronavirus és 10 vegades més mortal que la grip.


 16:45 
Els passatgers a l'aeroport de Girona cauen un 68,3% durant el mes de març. La crisi del coronavirus impedeix que la temporada d'estiu arranqui i les operacions cauen un 12%.

 16:36 
El Barça se suma a l'estudi clínic d'Oriol Mitjà i cedeix el Camp Nou. S'habilita una part de l'exterior de l'estadi per a la recollida de mostres de la campanya #JoEmCorono iniciada per Bonaventura Clotet i l'epidemiòleg.

 16:30 
La cooperativa del grup Àuria fabrica gel hidroalcohòlic per proveir serveis essencials. Aquest dijous s'han començat a fer les primers entregues a farmàcies i a les 10 llars residència del grup.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació