Dijous, 10 d'octubre de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 16:25 
L'Aeroport del Prat tanca el març amb 1.417.647 passatgers, una caiguda del 64,3% respecte al mateix mes de l'any passat. El nombre d'operacions es va reduir un 46,7%, fins a les 13.846.

 16:16 
Els Bombers troben més de 30 cadàvers sols en domicilis en tres setmanes. La xifra de persones mortes soles a les seves cases ha augmentat significativament durant la crisi del coronavirus.

 16:12 
GRÀFIC L'Hospital Parc Taulí de Sabadell té pràcticament el mateix nombre d'ingressos i altes per coronavirus: informa Albert Hernàndez.

 16:07 
Més de 645.000 treballadors de Catalunya ja s'han vist afectats pels ERTO. En les últimes hores, un total de 1.200 empreses presenten un expedient i el nombre d'afectats creix en gairebé 9.000.

 16:00 
L’emocionant aplaudiment a la primera pacient amb la Covid-19 que surt de la UCI del Verge de la Cinta.

 15:47 
Agents de paisà de la Policia Local de Torredembarra han enxampat 34 veïns de segona residència mentre feien la compra. Durant aquest cap de setmana la policia recorrà urbanitzacions i establiments comercials per identificar els no residents.

 15:45 
Catalunya ja té registrats més de 87.700 ERTO arreu del país, que afecten prop de 645.000 treballadors. En les últimes hores, 1.200 empreses presenten un expedient i el nombre d'afectats creix en gairebé 9.000.

 15:41 
Els Goigs del Roser es reinventen: els veïns de Sant Julià de Vilatorta (Osona), confinats a casa, cantaran les tradicionals caramelles des de balcons i finestres.

 15:38 
VÍDEO Així sona la Rosalía en versió coronavirus d'una família de Centelles, a Osona.

 15:33 
Els Bombers troben 33 persones mortes soles a casa seva del 13 de març al 5 d'abril. Són tretze més que en el mateix període de l'any passat.

 15:02 
L'Ajuntament de Lleida també dedicarà un espai a les instal·lacions de memòria a les víctimes del coronavirus. L'alcalde Pueyo ha explicat que quan hagi passat aquesta crisi es buscarà un punt "tranquil", prop d'una làmina d'aigua, amb zona verda i que sigui accessible, per fixar un element memorial que recordi la pandèmia a la ciutat i les persones que hi han perdut la vida.

 14:59 
L'empresa Girbau cedeix una rentadora portàtil a Hospital Clínic de Barcelona, que pot rentar i desinfectar diàriament fins a 720 quilos de roba dels sanitaris.

 14:50 
Moren 16 avis amb símptomes de coronavirus en una residència d'Igualada però la falta de testos fa que només se n'hagi pogut comptabilitzar un com a víctima de la Covid-19. La primera defunció d'un resident de la Pare Vilaseca d'Igualada que tenia símptomes compatibles amb el coronavirus es va produir el dia 19 de març. "L'única comanda d'equips de protecció individual subministrada pel Departament d’Afers Socials, Treball i Família es va rebre el 29 de març, i els primers tests PCR realitzats a residents per part del personal del centre d'atenció primària del Departament de Salut es van efectuar el 22 de març, amb resultats que van arribar el 26 de març", s'especifica en un comunicat.

 14:41 
VÍDEO El mossèn d'una parròquia de Deltebre fa missa en carrossa pels carrers del poble.


 14:41 
L'FMI preveu que el coronavirus provoqui la pitjor crisi des de la Gran Depressió. Més de 170 països tindran un creixement negatiu en l'ingrés per càpita el 2020.


 14:36 
Denunciats 34 veïns de segona residència mentre fan la compra en supermercats de Torredembarra, al Tarragonès. Agents de paisà de la Policia Local recorren urbanitzacions i establiments comercial.

 14:34 
Gabriel Rufián demana a Sáchez que no s'inventi un passat que no va existir. "Els drets i llibertats d'aquest país es van aconseguir al carrer", ha dit el portaveu d'ERC, que ha emplaçat el PSOE a un "pacte integral per la vida" que aposti per allò públic i per "les repúbliques". Insisteix que el govern espanyol ha "recentralitzat" competències i torna a demanar mantenir el confinament total. "No es deixin pressionar més per la patronal que pel virus", conclou el diputat republicà.

 14:29 
Pablo Echenique diu que els partits de dretes "no s'ubiquen" i l'epidèmia "els ha passat per sobre". "Continuen ancorats al món anterior a l'epidèmia", diu el portaveu d'Unides Podem.

 14:24 
Santiago Abascal, a Pedro Sánchez: "Quants morts han estat amagats en les estadístiques?" El líder de Vox acusa el govern del PSOE de ser "el govern de la mentida". "Si no ens protegim, en els pròxims mesos aquí serà tot xinès menys el virus", diu el dirigent ultra. 

 14:23 
El Govern avisa Sánchez que aixecar el confinament pot comportar un rebrot. La Generalitat considera que encara no es podne relaxar les mesures més restrictives; informen Oriol March i Andreu Merino.

 14:21 
Els Mossos d'Esquadra i policies locals faran 500 controls de trànsit per evitar desplaçaments no permesos durant la Setmana Santa; informen Oriol March i Andreu Merino.

 14:10 
VÍDEO El Bages canta el «Bon dia» dels Pets des dels balcons per fer més amè el confinament. 

 14:02 
Pablo Casado acusa Sánchez d'haver "volatilitzat" els pactes de la Moncloa amb la resposta als grups parlamentaris i, concretament, al PP. "No mereix el suport de l'oposició", diu el dirigent popular.

 14:00 
Pedro Sánchez: "En els pròxims quinze dies estic segur que haurem de prorrogar l'estat d'alarma". 

 14:08 
Meritxell Budó, portaveu del Govern, sobre la proposta de Sánchez per reeditar els Pactes de la Moncloa: "No estarem presents en cap pacte que pretengui enfortir recentralització de l'estat espanyol".

El president Quim Torra assistirà a la reunió convocada per Pedro Sánchez.

 13:58 
L'Ajuntament d'Olot haurà de refer els pressupostos davant la crisi provocada per l'estat d'alarma. L'alcalde Pep Berga anuncia un paquet de mesures per a fer front a la complicada crisi econòmica i social que ja s'acosta. Informa Xavier Borràs.

 13:59 
El 86% dels llits d'UCI dels hospitals catalans estan ocupats per persones amb coronavirus. Un total de 1.364 persones necessiten respiradors.

 13:59 
El 86% dels llits d'UCI dels hospitals catalans estan ocupats per persones amb coronavirus. Un total de 1.364 persones necessiten respiradors.

 13:49 
Cada català podrà accedir a una mascareta gratuïta a partir de dimarts. S'hauran de recollir a les farmàcies amb el carnet de salut. Informa Oriol March.

 13:43 
Pedro Sánchez emplaça les comunitats autònomes a participar també dels nous pactes de la Moncloa. "No és un acord tancat de quatre partits, és un acord obert que ha de relegitimar el nostre país", ha dit, en resposta a Gabriel Rufián. 

 13:49 
En les darreres 24 hores els Mossos d'Esquadra han detingut 13 persones per saltar-se la normativa de confinament.

 13:43 
Sánchez diu que no s'han recentralitzat competències: "Hem intentat donar coherència. Sense el govern d'Espanya no hauríem estat prou eficaços". 

 13:42 
L'Ajuntament de Vic fa un programa de ràdio per informar de la darrera hora del confinament a la ciutat, amb l'objectiu d'arribar a les persones que no tenen Internet. 

 13:45 
La consellera de Salut, Alba Vergés, informa que 450 persones que viuenen residències de Catalunya han estat traslladades a hospitals. "Podem fer els trasllats quan tenim espais on les persones poden estar millor", ha argumentat.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat repetidament al Govern un trasllat "massiu" de residents.
 

 13:42 
Vergés avisa el govern espanyol que aixecar el confinament sense tenir l'epidèmia controlada pot "posar en risc" el sistema sanitari.

 13:41 
Pedro Sánchez: "Només amb la hivernació econòmica no vencerem el virus. Calen altres mesures".

 13:40 
La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que les mesures de desescalament del confinament començaran amb la població menys vulnerable.

 13:37 
PIMEC titlla «d'irresponsabilitat» els «desacords» i les «improvisacions» dels governs en plena crisi del coronavirus.

 13:33 
Els infants poden tenir la clau de la solució a la pandèmia del coronavirus. L'Hospital Sant Joan de Déu investiga per què els petits estan més protegits de la Covid-19 amb l'objectiu de trobar un tractament per a la població adulta.

 13:37 
En les darreres 24 hores els Mossos d'Esquadra han identificat 10.520 persones i n'han denunciat 2.800 més, acusades d'incomplir la normativa de confinament.
 

 13:32 
FOTOS El Bisbat de Vic també treballa per aturar el coronavirus: la catedral de Vic es converteix en un taller de muntatge per fer 4.000 mascaretes per a hospitals i residències d'avis; per Albert Alemany. 

 13:34 
Miquel Buch: "Anar a comprar la mona està permès. Portar-la al fillol, no".

 13:30 
Pedro Sánchez insisteix que les decisions que pren el govern espanyol es basen en "la ciència" i, ara com ara, està clar que el confinament frena la propagació del virus. Tot i així, Sánchez diu que els contagis s'estan produint ara "dins de les cases" i que hi ha discrepàncies entre els experts sobre si cal mantenir un confinament total fins al maig. El president espanyol insisteix que calen altres mesures, com ara més tests, estudis sobre immunització de la població i proveïment de material de protecció. 

 13:28 
Pedro Sánchez assegura que Espanya té el registre de morts "més estricte d'Europa" i demana a Casado no posar en dubte la xifra de defuncions pel coronavirus. El president diu que els pactes de la Moncloa són "una obligació nacional".

 13:33 
Els Mossos d'Esquadra i les policies locals establiran 500 controls a les carreteres catalanes per evitar desplaçaments no auroritzats durant la Setmana Santa. Hi treballaran 2.000 agents.

 13:27 
El Govern reclama mantenir el confinament total i demana a les empreses que en la mesura del possible permetin el teletreball. També que flexibilitzin l'horari d'entrada a la feina per evitar aglomeracions i que garanteixin la distància de seguretat als centres de treball.

 13:15 
"No hem recentralitzat res, les comunitats autònomes han mantingut les competències en Sanitat. En cap moment s'ha modificat el marc competencial", ha defensat Pedro Sánchez davant l'acusació dels independentistes. Ha posat com a exemple que les autonomies han seguit comptant material sanitari. 
 

Pedro Sánchez, aquest dijous al Congrés dels Diputats Foto: Congrés dels Diputats


 

 13:13 
El govern espanyol augmentarà l'oferta de Rodalies a partir de dilluns davant el previsible increment de demanda per la fi del confinament total.

 13:11 
Pedro Sánchez es defensa de les acusacions de PP i de Vox. Assegura que el govern espanyol ha fet sempre cas de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i que s'està comptabilitzant correctament les xifres de defuncions. També ha defensat que les mesures preses han donat resultats. 
 

Pedro Sánchez, aquest dijous al Congrés dels Diputats Foto: Congrés dels Diputats

 13:05 
Poble Lliure demana un projecte "republicà de masses" com a resposta als nous Pactes de la Moncloa. Per a l'organització, la gestió de la covid-19 ha demostrat "la mort anunciada" del projecte dels comuns i Podem i demana a la CUP lideratge.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació