Dimecres, 3 de juliol de 2024
Dis la teva!

Jo m’astimo el Pallars

Carta al director d’un lector del diari molest pels desplaçaments a segones residències del Pallars en ple confinament

Redacció 29 de març de 2020 a les 17:11

Imatge d’un dels carrers principals d’Esterri d’Àneu. Foto: ACN


Senyor director,

“Jo m’astimo el Pallars”. Agueta e la típica frase que moltes vegades sinto cuan ascolto a gent vinguda de fora del Pallars, o gent que tenen casa de segona o tercera residencia amb agueta zona del país.

Aguetos dies, e cuan me dono més conte de qui s’astime i qui no s’astime el Pallars, i s’em fot la pell de gallina i m’asgarrifo cuan vec a alguns personatges (perquè no se les hi pot dir persones) que aprofitant lo cap de semana, foten lo cam de casa seua (primera residencia, on han volgut estar visquent duran 300 dies a l’any, per que asta al costat de la feina i guanyen molts calerons) i s’en van a tocar allo que no sone als poble petits a on tenen la seua segona o tercera residencia (i lo de segona i tercera residencia no u dic cap per ambea, m’en alegro molt que u puguen fer i pagar tots els impostos que aixó provoque).

Aquí, justament aquí, es a on surt la vena unflada dels que hi visquim tot l’any, que justament en aguetes dates i dies tant complicats de confinament, de no poder surtir de casa, de aguantar tot alló que no sabem alguns per tenir que astar tot lo dia amb la familia, per que la feina normalment no mos deixe feu, viem els ABARICIOSOS i els que diuen JO M’ASTIMO EL PALLARS, que han fotut lo cam de la seua primera residencia per puiar a la seua segona o tercera. I no astic amprenyat per que puien a refugias de la peste agueta, sino m’amprenyo per que poden ampestar a la población gran que tenim en aguet raco del país que ELLS TANT S’ASTIMEN.

Vos han dit des de la Gene, els ajuntaments, els consells comarcals, el gobierno, i sobre tot, des d’ELS HOSPITALS, ELS CAPS, ELS METGES, LES INFERMERES, LES CUIDADORES DE GENT GRAN, que feu lo puto favor de #QUEDATACASA, i vatri, panda de ABARICIOSOS, l’únic que vos interese, es no ampestaus, per aixó us desplaseu a lo que us ASTIMEU, i amb el risc de poder portar aguet puto virus a tota la población que tenim aquí.

Sou una colla de irresponsables, uns amargats i uns ABARICIOSOS, si tota l’abaricia que teniu, la fesou bondat, el mon anirí més bé.

Pobles xics que veus gent que durant l’any només la veus amb dies asenyalats (caps de semana, Setmana Santa, estiu o ponts) pues no, ara cada dia surten a paseiar, i els dels pobles tots a casa tancats, que apart de ser els vostres jardiners, també voleu tots els carrers per vatri, astic molt amprenyat, espero u antengueu.

Aquí demont hi ha families de 4/5 membres que viuen en 50 m2 i foten auteniques animalades per puguer sobreviure en l’aspai, i vatri no an teniu prou, que a sobre invaiu sempre aguetos dies els espais publics de cada poble. TANQUEUVOS A CASA DE UNA VEGADA, com a mínim, no surtigueu i no us feu veure ara collons.

I amb 15 dies arribarà la Setmana Santa, otro follón a la vista, llastima no sigua el que mane, sino donaría cartilla de racionament, i a vatri, sí, a vatri que puiareu, per que u sabem, vos tocari lo que sobre dels pallaresos, o com li va dir a un que tenive gana i tots els restaurants i bars eren tancats, AL RIU BAIXE AIGUA I TENS ROCS PER MASTEGAR.

SI TANT T’ASTIMES EL PALLARS:

#QUEDATACASA #QUEDATEENCASA #JOEMQUEDOACASA #YOMEQUEDOENCASA

Un que sí que s’astime el Pallars


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació