ACN | El Parc Natural de l'Alt Pirineu té com un element clau la producció artesanal i alimentària donat que contribueix a la conservació dels espais naturals, preserva els coneixements tradicionals i els oficis locals, alhora que esdevé una activitat econòmica.
Amb l'objectiu de posar en valor tots aquests aspectes, el Parc ha engegat el programa 'Apropa't als productors i artesans del Parc'. Es tracta d'un programa de visites a 14 tallers i obradors (10 agroalimentaris i 4 d'arts i oficis). El Parc ha editat un fulletó per fomentar les visites a les explotacions ramaderes i participar en tallers i degustacions que els productors ofereixen.
Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Fundació CEDRICAT i que compta amb el suport del Parc Natural de l'Alt Pirineu, en el marc dels ajuts per al finançament d'actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya.
Visitar les explotacions, tallers o obradors del territori és una forma de donar a conèixer i compartir aquests valors, tradicions i oficis, segons Jordi Palau, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquest programa de visites, es preveu que representi un punt de partida per a la posada en valor de la producció local com a patrimoni cultural immaterial del Parc.
Per a l'elaboració d'aquest material, es va fer una primera reunió amb el sector durant el mes de setembre, en la qual es van presentar els objectius del material i els passos per a la seva elaboració. Tot seguit s'ha treballat en la recollida de dades, la definició dels continguts i el seu disseny.
El fulletó que s'ha dissenyat recull els horaris, durada, preu, si tenen botiga pròpia i una breu explicació de l'activitat que ofereixen i del producte que elaboren.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi