Dilluns, 25 de novembre de 2024
agència de la natura

El Parlament aprova la creació de l'Agència de la Natura amb la promesa de treballar «colze a colze» amb el món rural

El conseller Calvet s'ha compromès a treballar per guanyar-se la confiança "dels que fins ara no s'han sentit prou implicats en aquesta agència"

Redacció 18 de juny de 2020 a les 09:14
Pla general de l'hemicicle del Parlament durant una votació al ple d’aquest dimecres | ACN
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres la proposició de llei de creació de l'Agència de la Natura de Catalunya amb els vots a favor de tota la cambra excepte de Ciutadans i el Partit Popular. La proposta legislativa, impulsada inicialment de manera conjunta per Junts per Catalunya, ERC, PSC-Units i Catalunya-En Comú Podem però que també ha comptat amb el suport de la CUP, crea aquest ens per protegir, planificar, gestionar, millorar i estudiar el medi natural de Catalunya.

Un dels objectius principals que han portat a la creació de l’Agència de la Natura és conservar el patrimoni natural, la biodiversitat i la geodiversitat, i garantir els serveis ambientals i les externalitats positives dels ecosistemes. Els impulsors han garantit durant el debat que es treballarà en coordinació amb el territori, des d'on alguns alcaldes i entitats han aixecat la veu per denunciar que l'agència no s'ha consensuat amb ells.



També el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha compromès a treballar per guanyar-se la confiança "dels que fins ara no s'han sentit prou implicats en aquesta agència" i treballar-hi "colze a colze”. El conseller ha explicat que han proposat augmentar la representativitat dels ens locals al consell de direcció de l'agència. A més de més representativitat, garanteix que hi haurà un desplegament territorial i que impulsaran un procés participatiu "amb tothom" per a la redacció dels estatuts.
 
El text estableix que l'agència, amb personalitat jurídica pròpia, s'adscrigui al departament competent en matèria de medi ambient, que promogui la participació de les administracions públiques, entitats locals i privades sense ànim de lucre i els consorcis en la gestió del patrimoni natural. També es fixa que treballi d'acord amb un contracte programa aprovat cada sis anys i amb objectius biennals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació