Dimecres, 3 de juliol de 2024
ateneu cooperatiu

Les tècniques de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran treballen per a l'assessorament de l'emprenedoria

El foment de l'economia social i sostenible és una de les vies per minimitzar l'impacte de la pandèmia de la Covid-19

Redacció 29 de juny de 2020 a les 11:41
Imatge d'una de les sessions d'assessorament realitzades per l'Ateneu | CCPJ
Les tècniques de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran del Pallars Jussà i Sobirà han començat a treballar conjuntament per assessorar nous emprenedors i emprenedores. Aquests dies han realitzat a Sort un treball d'acompanyament de diversos projectes interessats en la fórmula cooperativa.

El primer assessorament se centrava en un projecte de restauració impulsat per dos emprenedores amb l'objectiu d'explorar l'opció cooperativa i els beneficis que pot aportar. Així mateix, també van assessorar els titulars d'un projecte ja en funcionament però constituït amb una altra forma jurídica, però interessats en la transformació a cooperativa. 


Segons el Consell Comarcal del Pallars Jussà, en el context actual, i una vegada aixecat l'estat d'alarma a causa de la Covid-19, "l'economia social i solidària pot contribuir de manera decisiva per tal de minimitzar l'impacte de la pandèmia en l'ocupació i l'activitat socioempresarial, ja que permet assolir un model de desenvolupament socioeconòmic sostenible, divers i centrat en les persones arrelades al territori". 

Finalment, des de l'ens comarcal destaquen que les empreses cooperatives "contribueixen a promoure un desenvolupament local basat en l'economia sostenible i d'arrelament al territori, així com a preservar el model de cohesió social". En aquest sentit, manifesten que "el cooperativisme es basa també en el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, així com en l'ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom". 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació