Dimecres, 3 de juliol de 2024
empreses

​Pallars Actiu celebra la junta d’accionistes presentant dos nous productes pallaresos

Es tracta de la nova cervesa verda 'Oliba Green Beer’ de la Vall de Barcedana i les ametlles ‘Carrella' d’Abella de la Conca

Redacció 3 de juliol de 2020 a les 13:49
La junta s’ha celebrat a l'Epicentre de Tremp amb totes les mesures sanitàries | Pallars Actiu
La Societat de Foment del Pallars, Pallars Actiu, ha celebrat aquest dijous al vespre la junta d’accionistes anual en un acte a l’Epicentre de Tremp en el qual s’han presentat dos projectes empresarials que s'han emprès recentment al Pallars Jussà. Es tracta de la cervesa Oliba Green Beer de la Vall de Barcedana i les ametlles artesanes Carrella d’Abella de la Conca, que van poder presentar-se en públic davant l’auditori.


L’Oliba Green Beer és la primera cervesa artesana on s’incorpora l’oli -en aquest cas d’olives procedents de la Vall de Barcedana- com un element innovador i de màxima qualitat. El producte es comercialitza des de fa poques setmanes i està tenint molt bona rebuda al mercat nacional i internacional. L’altre projecte que es va donar a conèixer és Carrella, una empresa familiar d’Abella de la Conca que s’ha decidit a vendre les ametlles online, per Instagram i la pàgina web, oferint diverses varietats, com l'ametlla pelada, torrada, dolça o salada. 

La junta va servir per presentar l’informe de la gestió realitzada al llarg de l’exercici 2019 i els seus comptes anuals, així com les actuacions més rellevants que s’han dut a terme els darrers mesos. Entre elles, la Societat de Foment del Pallars destaca les formacions i trobades virtuals amb empresaris i l’enquesta sobre l’afectació de la Covid-19 en l’economia de les comarques pallareses.


També es va fer un repàs a la situació dels projectes que s’estan desenvolupant, com són els dos estudis subvencionats per la Diputació de Lleida. El primer és el d’un projecte cinegètic i malteria familiar que està anant “en bona direcció”, segons Pallars Actiu, que espera obtenir resultats a finals d’any. L’objectiu és produir malta cervesera al territori.

L'altre projecte destacable dins l’àmbit turístic és el del que s’ha batejat com a Tren del cims de la Vall Fosca. Segons Pallars Actiu, s'està treballant amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per la redacció del projecte bàsic i la posterior sortida a licitació. Finalment, es van aprovar els comptes de 2019 amb un resultat positiu mantenint garantides les 120 accions dels socis.
 

Detall de la cervesa i les ametlles presentades durant la sessió. Foto: Pallars Actiu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació