Dimecres, 3 de juliol de 2024
fusteria

Aransís acull un curs de biofusteria a càrrec de Manuel Gayete

L'artesà ha adaptat el seu taller de fusteria per convertir-lo en una escola-taller

Redacció 25 d'agost de 2020 a les 10:47
Imatge d'un bany sec fet amb fusta | Biofusteria
El fuster artesà especialista en biofusteria, Manuel Gayete, està duent a terme aquesta setmana a Aransís, al terme de Gavet de la Conca, un curs d’iniciació a la fusteria ecològica. El curs és teòric-pràctic i permet conèixer el funcionament d'un bany sec, tot descobrint els avantatges d'estalviar aigua mentre els residus passen de ser un problema a una solució, ja que poden servir per abonar les plantes.

El bany sec és un sistema finlandès, molt senzill en el seu funcionament, que requereix el disseny d'una cabina a mida, adaptada al lloc de la seva ubicació. El curs comprèn el disseny, instal·lació, execució del bany i adaptació de la feina de fusteria al terreny. A més, l'alumne també coneixerà diferents acabats per tractar la fusta a l'exterior.


Gayete va iniciar l’any passat els tràmits per adaptar el seu taller de fusteria i convertir-lo en una escola-taller. L’Ajuntament de Gavet de la Conca dona suport a aquesta nova iniciativa empresarial al municipi, la qual s’ha assessorat i posat en contacte amb Pallars Actiu i el programa Catalunya Emprèn.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació