Dilluns, 22 de juliol de 2024
arqueologia

Comença una nova campanya d’excavacions al jaciment dels Altimiris

La recerca va a càrrec del Laboratori d'Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona i està dirigida per Marta Sancho

Redacció 9 de setembre de 2020 a les 09:24
Imatge de les excavacions al jaciment dels Altimiris | LAMUB
L'equip d'arqueòlegs del Laboratori d'Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB) ha iniciat aquesta setmana la 17a campanya arqueològica al jaciment dels Altimiris, situat al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. Aquesta recerca s'emmarca dins del projecte Muntanya Viva: assentaments, recursos i paisatge a la Catalunya Medieval (s. V-XIII), concedit i finançat pel Departament de Cultura i dirigit per Marta Sancho.

Enguany s'han pres mesures de protecció davant la Covid-19, per la qual cosa s'ha reduït l'equip a 10 persones i s'ha establert un protocol de seguretat tant en les tasques de treball com en l'allotjament i els desplaçaments. Aquest és el tercer jaciment que s'excava aquest any dins del mateix projecte, després de les excavacions a Vilavella del Castellet i al Pui i les Esplugues de Segur. A l’octubre s'intervindrà al de Sant Martí de les Tombetes.



Al jaciment dels Altimiris hi reposa un monestir d'època visigoda amb una cronologia que s'inicia al segle V i amb un moment de màxim esplendor als segles VI-VII, per decaure després i ser abandonat definitivament a inicis del segle IX. La campanya s'allargarà fins el dia 18 de setembre i es preveu completar l'excavació de les dependències annexes a l'església, tant pel seu costat sud com pel nord.

El projecte compta amb el cofinançament i suport de la Fundació Catalunya-La Pedrera, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació