Divendres, 22 de novembre de 2024
sostenibilitat

​Les 7es Jornades per a l'Excel·lència, amb aforament limitat i retransmeses per internet

La trobada, que se celebra el 2 d’octubre a Esterri d’Àneu, serà inaugurada per la ministra andorrana de Medi Ambient i clausurada pel conseller Damià Calvet

Redacció 10 de setembre de 2020 a les 09:45
Imatge de l’edició de l’any passat de les Jornades | Jornades per a l'Excel·lència
La setena edició de les Jornades per a l'excel·lència, que tindran lloc el 2 i 3 d'octubre a Esterri d’Àneu, es durà a terme amb un aforament limitat i sota estrictes mesures de seguretat, a més de retransmetre's per primer cop per internet. La ministra andorrana de Medi Ambient, Sílvia Calvó, serà l'encarregada de pronunciar la conferència inaugural.

Sota el títol Un present responsable per un futur sostenible. El món després de la Covid-19, es reuniran professionals, empresaris i representants institucionals, per compartir experiències i analitzar propostes que permetin avançar en el camí de la sostenibilitat. Precisament, el conseller de Territori, Damià Calvet, serà l'encarregat de la cloenda de la trobada.


Les jornades es divideixen en diversos blocs temàtics, a través de diferents formats: ponències, entrevistes, diàlegs, taules rodones i col·loquis. El primer bloc, sota l'enunciat Objectiu 2030; dues visions des dels àmbits públic i privat, comptarà amb la participació del director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i president de la Xarxa EEAC, Arnau Queralt, i el president de la Xarxa Espanyola del Pacte de Nacions Unides (2012-2020), Àngel Pes.

Els següents blocs tractaran Del problema cap a la solució, amb el socioecòleg i president d'ERF, Ramon Folch; el director general de l'Associació d'Operadors Petrolífers, Andreu Puñet; el doctor enginyer de camins i director de la Càtedra Cercle d'Infraestructures-UPC, Pere Macias; i la física de l'atmosfera i membre del Patronat i del Comitè Executiu de la Fundació Energies Renovables, Assumpta Farran.

Mentre, el meteoròleg i presentador d'El Temps de TV3, Francesc Mauri, tractarà sobre l'amenaça del canvi climàtic. Altres taules rodones tractaran específicament sobre El compromís del territori per desenvolupar i preservar els Pirineus i sobre les Polítiques de futur per les comarques de muntanya, amb la participació de ponents que viuen de molt a prop la realitat d'aquest territori.

Per la seva part, la sessió de tancament El món després de la Covid-19, analitzarà els canvis que provocarà la pandèmia des del punt de vista de la salut, l'economia, les relacions socials i la digitalització. Hi prendran part el cap d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla; el catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i President d'ACCID, Oriol Amat; el catedràtic de lingüística general i de teoria de la comunicació de la Universitat de Barcelona, Sebastià Serrano; i el director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco.


Després de sis edicions, les jornades, que se celebren a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, s'han convertit en un acte de referència al Pirineu. A més, l'any passat es va batre un rècord d'assistència, segons explica l'organització de l'esdeveniment en un comunicat. Els temes tractats fins ara en el marc de la trobada han tingut a veure amb les persones com a vehicle de progrés, el turisme, les infraestructures i les comunicacions, la sanitat i el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació