Dilluns, 22 de juliol de 2024
museus

El Museu de la Conca Dellà tanca per realitzar obres d'ampliació

L'equipament doblarà la superfície actual quan estigui acabat a finals d'any

Redacció 21 de setembre de 2020 a les 11:45
Imatge de la peça estrella del museu, un coll de dinosaure trobat l'any 2014 | ACN
El Museu de la Conca Dellà d'Isona ha tancat provisionalment les seves portes per poder dur a terme obres d'ampliació. L'equipament, que enguany ha complert els seus 25 anys, comptarà amb el doble de superfície (600 metres quadrats) un cop finalitzin les reformes, previsiblement a finals d'any. L'ampliació consistirà en habilitar un edifici annex al museu, propietat de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, i que permetrà exhibir diverses peces de gran mida que fins ara estaven al magatzem.

Les activitats del museu, però, no s'aturaran, i a partir de l'octubre es continuaran realitzant visites guiades als diversos punts del patrimoni històric de la zona, com l'església romànica de Covet o el castell de Llordà, a més dels jaciments paleontològics. Per altra banda, també es podrà veure l'àrea de reserva i el magatzem de l'equipament, on es troba la joia del museu: el coll de titanosaure de cinc metres de longitud trobat l'any 2014 a Orcau.


Aquesta, de fet, continuarà sent la peça estrella del museu, que en pic finalitzi les obres farà un important salt qualitatiu i comptarà amb una museografia modernitzada. En total, el pressupost d'ampliació del museu ha superat els 700.000 euros, i ha comptat amb ajuts de la Generalitat, la Diputació de Lleida i fons europeus.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació