Dimecres, 3 de juliol de 2024
premsa

Dipositen a l'Arxiu del Pallars Sobirà un número de la revista republicana «Alt Pallars»

L'exconseller Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla, ha fet entrega d’un exemplar de la revista, que es redactava a Sort

Redacció 21 d'octubre de 2020 a les 09:31
Tresserras, fent entrega del número 23 de la revista 'Alt Pallars' | Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà
L’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya entre 2006 i 2010 i actual president de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel Tresserras, ha visitat aquest dimarts l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà. Des de l’entitat, entre altres tasques, es dediquen a digitalitzar publicacions republicanes històriques, com ara l'Alt Pallars.

Aquesta era una publicació quinzenal en català que es redactava a Sort i que era editada pel Centre Republicà Català. Va llençar el seu primer número el dia 1 de maig de 1933 i, fins al moment, hi ha constància de 32 números editats. La darrera publicació data del 15 d’agost de 1934.


Josep Manuel Tresserras, en nom de la fundació, ha fet entrega de l’exemplar número 23 de la revista Alt Pallars, que va ser publicat l’1 d’abril de 1934 i del qual a l’arxiu comarcal no en tenia cap exemplar; d’aquesta manera s'inaugura una nova capçalera a l'arxiu. Aquest número serà digitalitzat pròximament i posat a disposició dels usuaris.

Des de l'arxiu del Pallars Sobirà esperen "que aquest acte simbòlic, generós i altruista" serveixi d’exemple perquè la gent que disposi d’altres números d’aquesta revista s’animi a dipositar-los a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà i, d'aquesta manera, "poder conèixer una mica més que va succeir durant la Segona República a la nostra comarca", assegura la directora de l'arxiu, Anna Moli.

A l'acte d'entrega del número 23 de la revista republicana Alt Pallars també hi ha assistit l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, i Josep Vall, director executiu de la Fundació Josep Irla.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació