Senyor director,
El passat 10 d’octubre va ser el dia mundial de la Salut Mental. Al Pallars també.
És van realitzar activitats i actes per donar a conèixer una problemàtica creixent i massa cops amagada. Els últims anys, amb l’aparició d’associacions i serveis, s’ha donat un pas endavant als dos Pallars, però és suficient?
Les dades diuen que un de cada quatre hem patit, patim o patirem una problemàtica de Salut Mental, i fins i tot a muntanya coneixem més de quatre persones. Per tant ens involucra a tots.
Personalment vaig participar en un acte a Tremp, la presentació del projecte Donem-nos a conèixer del grup de sensibilització d’Alba Jussà, on col·laboren tant l’Ajuntament de Tremp com el Comerç Associat de Tremp (CAT) i que esperem que ajudi a donar visibilitat. En l’acte hi va haver afectats que van donar la cara. Jo en vaig ser un. Parlant amb els assistents crec que els missatges van arribar al públic. Però altre cop la pregunta: és suficient?
Encara hi ha gent que no accepta que un familiar o ells mateixos necessiten ajuda. Hi ha massa gent que refusa la mirada a un afectat, per por o desconeixement. És difícil reeducar a una població com la del Pallars, però si els joves són el futur, per què no els parlem d’una problemàtica que de ben segur apareixerà en les seves vides, encara més en la situació actual?
Nomes demanaria una cosa, que no es quedi en un dia. Parlem, parlem-ne.
Hug Roger Figuera Birbe
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi