Dimecres, 3 de juliol de 2024
esquí

Les escoles d'esquí del Pallars Sobirà afirmen complir amb els requisits laborals que fixa Treball

En un comunicat, les escoles desmenteixen els incompliments que els atribueix el grup parlamentari d'En Comú Podem

Redacció 9 de novembre de 2020 a les 09:51
Un professor dona indicacions als seus alumnes a Port Ainé | FGC
Les escoles d'esquí de les estacions d'Espot i Port Ainé han signat un comunicat on afirmen complir amb tots els requisits laborals que Ferrocarrils de la Generalitat i el Departament de Treball els sol·licita. Fa unes setmanes, el grup parlamentari d'En Comú Podem (ECP) va registrar una bateria de preguntes adreçades al Govern per conèixer quines eren les condicions laborals del sector. En referència a aquests fets, les escoles afirmen que s'ha pretès "encendre foc allà on no n'hi ha per treure'n rèdit partidista".


En el text asseguren que, contrari al que posava en dubte ECP, les escoles estan "sotmeses a tota mena d'inspeccions, siguin laborals, fiscals o de seguretat". A més, es reivindiquen com a engranatge clau "d'un motor econòmic" important al Pallars Sobirà, com és el turisme de neu. Malgrat això, lamenten que es troben amb inconvenients, respecte a les escoles d'altres estacions, que afecten la seva rendibilitat.

Alguns dels perjudicis que citen són la distància que les separa de l'àrea metropolitana, d'on provenen la majoria de clients, o la manca de places hoteleres a peu de pista en els complexos pallaresos. En el comunicat declaren que aquesta desigualtat les obliga a fixar uns preus molt competitius sent "les estacions on realitzar una hora de classe és més barat".

Per acabar el comunicat, els directius de les escoles d'esquí proposen que les mesures que cal prendre per a millorar les condicions salarials dels professors són invertir en les vies d'accés al Pallars, facilitar els sistemes de finançament de les empreses del sector a través d'ajudes o subvencions i fomentar les escoles i pistes d'esquí catalanes a través dels mitjans de comunicació i agències de viatges.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació