Diumenge, 30 de juny de 2024

Adjudiquen per 9,5 milions 2 trens per a la línia de la Pobla que s'estrenaran en 2 anys

Pallars Digital 8 de gener de 2014 a les 09:13

 
REDACCIÓ | La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat a l'empresa suïssa Stadler la construcció de 2 trens nous d'uns 50 metres de llarg i capacitat per a 180 passatgers cada un per a la línia de la Pobla de Segur.
 
Actualment, aquesta línia és propietat de la Generalitat però els dos combois que hi circulen són de Renfe, de forma que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha de pagar a l'empresa estatal un lloguer.
 
La conselleria està pendent ara que s'aprovi el pressupost de la Generalitat (a l'espera d'un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries) per firmar el contracte d'adjudicació, segons avança el diari Segre.
 
Els nous trens, que costaran 9,5 milions d'euros, han de construir-se amb l'ample ibèric de la línia i hauran d'estar a punt en un termini d'uns 21 mesos, de forma que s'entregaran a finals de 2015 i podrien entrar en servei a començaments de 2016.
 
La Generalitat ja havia tret a concurs la construcció dels trens de la Pobla però el va declarar desert el passat mes d'abril malgrat que tres empreses optaven a adjudicar-se'l. D'aquestes tres, Tradinsa es va donar de baixa del concurs davant de la negativa de Renfe a cedir dos combois per reformar-los; l'empresa CAF no complia els requisits i Alstom va plantejar una oferta massa cara. Ara, el concurs s'ha tancat a favor de la suïssa Stadler i ha deixat al marge novament l'oferta de CAF.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu