Dimecres, 3 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

L’Agenda Rural i el desplegament dels serveis territorials, els dos compromisos d’ERC al Pirineu

La cap de llista a Lleida, Marta Vilalta, i el president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyen el candidat pirinenc, Antoni Flores, en una visita al Pallars

Redacció 1 de febrer de 2021 a les 11:17
La delegació republicana visitant l’Ecomuseu | ERC
La cap de llista d’ERC a Lleida, Marta Vilalta, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han visitat aquest diumenge les comarques pallareses acompanyats del candidat pirinenc de la formació, Antoni Flores. De bon matí han visitat Esterri d’Àneu acompanyats de la candidata comarcal, Maleni Barbero i el diputat provincial, Josep Ramon Fondevilla. L’alcalde del municipi, Pere Ticó, els ha rebut a l’ajuntament i posteriorment han visitat l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

A continuació, s’han desplaçat a Sort, on ha tingut lloc el primer acte de campanya a la sala de plens de l’ajuntament. En el seu discurs, Flores ha especificat la realitat de l’Alt Pirineu i Aran: “ERC és el partit de les vegueries, les hem defensat sempre, i ara cal fer el pas definitiu i acabar de desplegar el Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran”, ha defensat.


Tot seguit, Talarn ha posat com a exemple de “governança republicana” el cas de la Diputació de Lleida. “Quan presidim i governem, cerquem solucions de consens. Som resolutius, no ens estem per retrets. Som útils i d’una manera justa i equitativa per a totes i tots. Amb el govern de la Generalitat hem de fer el mateix”, ha assegurat.

Al seu torn, Marta Vilalta ha marcat dos compromisos clars per al Pirineu, com són l’Agenda Rural i el desplegament del Govern a l’Alt Pirineu i Aran. En el primer cas, proposa un full de ruta on es posi en valor la realitat i les mancances de tots els territoris. En el segon, Vilalta creu que cal fer el desplegament complet dels serveis territorials dels diferents departaments de la Generalitat perquè el territori estigui “més ben representat”.

Després de l’acte a la capital del Pallars Sobirà, la delegació republicana s’ha desplaçat a la Pobla de Segur, on els ha rebut el seu alcalde, Marc Baró. El Molí de l’Oli ha estat l’espai on els poblatans han pogut escoltar les paraules dels candidats. Un acte on el mateix alcalde i diputat provincial ha presentat, fent valdre la feina feta al consistori i a la Diputació amb les responsabilitats que assumeix, com les de camins i carreteres.

Baró ha parlat del projecte del pla zonal de la Diputació de Lleida, del que ha afegit que vol ser “un inici d’enregistrament de totes les vies de la demarcació” que ha de permetre assumir “les competències de moltes d’elles”, les quals, ha remarcat, són “inassumibles” per molts ajuntaments lleidatans.

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. A ERC, el tinent d'alcalde de Tremp i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Antoni Flores, anirà de número 4 a la circumscripció de Lleida. Com a suplents, també formen part de la llista Maleni Barbero, Roger Palacín i Anna Ollé.

Antoni Flores és, de fet, un dels candidats pallaresos que té més opcions d'obtenir una acta de diputat al Parlament, tenint en compte els resultats de les eleccions del 2017 a Lleida i en funció també de les enquestes de les últimes setmanes. El trempolí en tindria prou per entrar al Parlament si el seu partit repeteix els resultats aconseguits a Lleida el 2017.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació