Dimarts, 10 de setembre de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 10:58 
El conseller d'Educació anuncia que es recuperarà l'assignatura de Filosofia en el currículum de 4rt d'ESO

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que recuperarà l'assignatura de Filosofia com a matèria optativa en l'oferta obligatòria de 4rt d'ESO. En una entrevista al diari El País, el conseller ha apuntat una revisió de l'esborrany del nou currículum. De fet, Educació ja havia advertit que la proposta no era "definitiva" i que la compartició prèvia del document era una iniciativa que evidenciava la voluntat de fer partícips els centres en el disseny del currículum.

 10:42 
Una delegació d'Ucraïna arriba a la frontera amb Bielorússia per mantenir converses de pau amb Rússia

Una delegació d'Ucraïna ha arribat a la frontera amb Bielorússia per mantenir converses de pau amb Rússia, segons ha informat aquest dilluns al matí el ministeri de Defensa ucraïnès. Representants de Kíev i Moscou es reuniran en el cinquè dia de l'ofensiva russa. El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, va accedir a un diàleg "sense condicions prèvies" i busca pactar "un alto el foc immediat i la retirada de les tropes russes". El ministre de Defensa ucraïnès, Mykhailo Podoliak, i l'assessor de l'oficina presidencial, Andriy Kostin, entre d'altres, participaran en la reunió.

 10:29 

 10:07 
Álvarez de Toledo creu que Casado "ha estat un líder fracassat" i lamenta que esperi a dimitir: "Allarga l'agonia"

La diputada del PP al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo ha assegurat que l'encara president del PP, Pablo Casado, "ha estat un líder fracassat" i ha criticat que de moment esperi a dimitir fins que se celebri el Congrés del partit. "Només allarga l'agonia, cada dia que passa són molts vots menys; hauria d'haver pensat més en el partit que en ell", ha lamentat en una entrevista a 'Cafè d'idees' de RTVE i Ràdio 4. La diputada del PP també s'ha referit a la situació de Castella i Lleó, on els populars van guanyar les eleccions però sense vots suficients per poder governar, i ha apostat per pactar amb Vox. "Mañueco no té cap dilema, perquè amb el PSOE no hi pot comptar", ha remarcat.

 10:04 

 09:44 
Cap representant del Govern participa en la recepció a Felip VI abans de la inauguració del Mobile

Ni el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni cap dels consellers del Govern han participat en la recepció a Felip VI abans de la inauguració del Mobile World Congress. La comitiva que ha atès l'arribada del monarca estava encapçalada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez; les ministres Nadia Calviño i Reyes Maroto; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay; i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

 09:38 

 09:24 

 09:08 

 08:39 
El ruble es desploma prop d'un 30% en el primer dia d’operacions a la borsa després de les sancions a Rússia

La moneda russa, el ruble, s’ha desplomat prop d'un 30% als mercats, en el primer dia d'operacions a la borsa des de la imposició de les sancions. Ara mateix es paguen 119,00 rubles per dòlar. Alhora, el Banc Central de Rússia ha decidit duplicar els tipus d'interès, que passen del 9,8% al 20%, com a conseqüència de les multes econòmiques d'Occident, que amenacen de desestabilitzar l'economia de Moscou. Al marge de la situació econòmica, el conflicte entra en unes noves 24 hores que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha definit com a "crucials". El ministeri d'Exteriors de Bielorússia ha informat en una piulada que ho té tot preparat per acollir negociacions per un alto al foc entre Kíev i Moscou.

 07:18 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols, amb el conflicte a Ucraïna com a gran protagonista.

 07:02 

 23:00 
El Barça segueix «in crescendo» i suma la tercera victòria consecutiva contra l'Athletic

El Barça signa una nova victòria amb un contundent resultat i un joc engrescador contra l'Athletic de Bilbao. El conjunt de Xavi Hernández ha guanyat de manera contundent els bascos, amb un 4 a 0 al Camp Nou. Han marcat Luuk de Jong, Dembélé, Memphis Depay i Aubameyang. 

 22:44 
L'ONU convoca una Assemblea General extraordinària per la guerra a Ucraïna

El Consell de Seguretat de l'ONU ha convocat una Assemblea General extraordinària per abordar la invasió russa d'Ucraïna. Ho ha fet aprovant aquest diumenge una resolució amb els vots a favor de la majoria dels estats que formen part del Consell de Seguretat, el 'no' de Rússia i l'abstenció de tres països: la Xina, l'Índia i els Emirats Àrabs Units. Ho havien demanat els Estats Units i Albània. A l'Assemblea General de l'ONU hi participen tots els estats amb representació a les Nacions Unides, un total de 193.

 20:23 
Ucraïna i Rússia iniciaran demà les negociacions per aturar la guerra

Les delegacions dels governs rus i ucraïnès es reuniran demà a Gómel, una ciutat de Bielorússia, per aturar la guerra i el conflicte. És una informació avançada per la BBC que ha estat ratificada pel govern ucraïnès de Volodímir Zelenski. El president d'Ucraïna ha assegurat que "no creu que aquestes converses fructifiquin en res", però ha deixat clar que vol aprofitar qualsevol escletxa per aconseguir la pau "i demostrar als seus ciutadans que ell va lluitar per aturar la guerra a qualsevol preu".

 20:14 
Aragonès i Colau planten Felip VI en la seva arribada a la inauguració del Mobile

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han plantat el rei espanyol Felip VI en la seva arribada a la inauguració del Mobile World Congress al MNAC. A les portes l'han rebut el president del Govern central, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la delegada del Govern central a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el president del consell del GSMA, José María Álvarez-Pallete.

 18:00 
ÚLTIMA HORA | La Unió Europea finançarà la compra d'armes per a Ucraïna

La Unió Europea ha acordat el finançament de la compra d'armes per a Ucraïna en el marc de la guerra amb Rússia. La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen ha anunciat aquest diumenge aquesta mesura i ha afegit que dos mitjans de comunicació russos deixaran d'emetre a Europa. Ni Russia Today ni Sputnik "deixaran d'emetre les seves informacions tòxiques" a tot el territori europeu, ha determinat Von der Leyen.

Hi haurà més informació en els pròxims minuts.

 16:26 

 15:43 
El Govern envia un vehicle a la frontera de Polònia per repatriar catalans residents a Ucraïna

El Govern té preparat un vehicle a la frontera de Polònia per facilitar la repatriació dels catalans i residents a Catalunya que es troben a Ucraïna. La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha dit que tenen localitzades una vintena de persones que es troben en territori ucraïnès. De moment però, cap d'elles ha demanat fer ús d'aquest dispositiu, el qual ha gestionat la delegació del Govern a Europa central. Alsina s'ha reunit aquest diumenge amb representants de la comunitat ucraïnesa de Guissona (Segarra) per mostrar el seu suport amb el poble ucraïnès.

 15:17 
Ucraïna assegura que ha recuperat el "control total" de Khàrkiv, la segona ciutat més gran del país

Ucraïna ha assegurat que ha recuperat el "control total" de Khàrkiv, la segona ciutat més gran del país, hores després que l'exèrcit rus hagués entrat a la metròpoli situada al nord-est d'Ucraïna i a uns 500 quilòmetres de la capital. "La ciutat està completament neta de l'enemic", ha apuntat el governador de l'Oblast de Khàrkiv, Oleh Synegubov. En paral·lel, Rússia ha afirmat que Ucraïna ha acceptat finalment negociar a la ciutat bielorussa de Hòmel, molt propera a la frontera. Segons ha avançat el cap de la delegació russa, Vladímir Medinski, el seu equip de negociadors s'està traslladant de Minsk a Hòmel per trobar-se amb una delegació ucraïnesa provinent de Kíev. El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, no ha confirmat la notícia.

 14:55 

 14:18 

 14:01 
Ucraïna accepta reunir-se amb Rússia en territori bielorrús

Les delegacions de Rússia i Ucraïna finalment es reuniran a la ciutat bielorrussa de Hòmel per negociar un possible fi de les hostilitats. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que havia rebutjat a primera hora d'aquest diumenge reunir-se en territori bielorrús, finalment ha acceptat celebrar la trobada. Segons ha informat el cap de la delegació russa, Vladímir Medinski, les dues comitives es dirigeixen a Gómel per trobar-se.

 13:36 
Borrell proposa finançar amb fons europeus material letal per a Ucraïna

L'alt representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors, Josep Borrell, ha proposat aquest migdia que el material "letal" perquè Ucraïna es defensi de la invasió russa es financi amb fons comuns europeus. La proposta que farà aquest diumenge serà utilitzar el Fons Europeu per la Pau per finançar el subministrament de material per a l'exèrcit ucraïnès i també el combustible.

 13:28 
Ucraïna demanda Rússia davant la Cort Internacional de Justícia de La Haia

Ucraïna ha presentat una demanda contra Rússia davant la Cort Internacional de Justícia (CIJ) de La Haia, segons ha anunciat aquest diumenge el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. "Rússia ha de retre comptes per manipular la noció de genocidi per justificar l'agressió. Sol·licitem una decisió urgent que ordeni a Rússia que cessi l'activitat militar ara i esperem i esperem que els judicis comencin la propera setmana", ha precisat Zelenski. En paral·lel, el Kremlin ha assenyalat que espera una resposta "en breu" de Kíev sobre la proposta de negociar a la ciutat bielorussa de Hòmel. L'assessor de la presidència russa i cap de la delegació negociadora, Vladímir Medinski, ha posat les 15 hores –hora local- com a límit horari.

 13:23 

 12:26 

 12:13 

 11:26 

 10:43 

 10:16 

 09:45 

 09:29 
Rússia envia una delegació negociadora a Bielorrússia tot i la negativa de Zelenski

Rússia ha enviat aquest diumenge una delegació a Bielorrússia per negociar amb Ucraïna un acord per la finalització d'hostilitats tot i saber que es trobaran davant d'una cadira buida. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha rebutjat qualsevol possibilitat d'utilitzar Bielorrússia com a seu per una possible trobada. Zelenski ha reiterat a última hora d'aquest dissabte la seva negativa a negociar en terreny bielorrús, país que acusa de participar activament amb el bombardeig a Ucraïna.

 09:16 

 09:01 

 00:02 
Aragonès condiciona el suport als futurs pactes amb Sánchez en funció dels avenços de la taula de diàleg

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit el PSOE que els futurs pactes d'Esquerra Republicana a l'Estat seran en funció dels avenços de la taula de diàleg. Ho ha explicat en una entrevista al diari Públic, on ha advertit el govern espanyol que "ha de decidir si vol resoldre el conflicte polític" a Catalunya. A més, el cap del Govern Aragonès atribueix les tensions amb els socis de Govern de Junts a "la necessitat de clarificar lideratges".
 

 23:26 
ÚLTIMA HORA | Guerra a Ucraïna

Els Estats Units i la Unió Europea estan a punt de tancar l'acord sobre l'expulsió de Rússia del mecanisme financer SWIFT. En una reunió virtual d'urgència, els principals mandataris europeus i la Casa Blanca excloure Rússia dels mercats internacionals en les pròximes hores. Mitjans especialitzats, com Bloomberg, afirmen que l'acord està tancat i falten matisos.
A la trobada hi participarien el president dels Estats Units, Joe Biden, el canceller d'Alemanya, Olaf Scholz, el president de França, Emmanuel Macron, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i el primer ministre d'Itàlia, Mario Draghi. A les darreres hores els països han acostat postures sobre l'exclusió de Rússia i fins i tot Alemanya, inicialment dubitativa per l'efecte que la sortida de Rússia podria comportar sobre l'economia nacional, ha acabat apostant per una exclusió "selectiva".

 21:51 
Sánchez truca Rajoy, Zapatero, Aznar i González per informar-los sobre la situació a Ucraïna

El president del govern espanyol, ha parlat amb els seus antecessors Mariano Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero, José María Aznar i Felipe González arran de la invasió russa d'Ucraïna. El cap de l'executiu espanyol ha volgut informar de la situació els expresidents i conèixer-ne l'opinió, arran de la seva experiència al capdavant del govern estatal. Fonts de La Moncloa han explicat que els expresidents han agraït les trucades i han acordat que continuaran en contacte. Sánchez ha considerat molt útil aquest intercanvi i preveu mantenir-lo.

 21:27 
El primer comboi amb ciutadans espanyols que fugen d'Ucraïna ja és a Polònia

El Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha informat que el primer dels combois amb ciutadans espanyols que fugen d'Ucraïna ja ha creuat la frontera polonesa. Hi viatjaven 40 civils escoltats per la Policia Nacional, als quals s'han sumat agents del Grup Especial d'Operacions (GEO) que els esperaven al pas fronterer. Els civils han pujat a un autobús que els durà a un aeroport polonès des del qual seran repatriats a l'Estat espanyol. El Ministeri té en moviment cap a la frontera d'Ucraïna i Polònia un segon comboi en el qual hi ha diversos espanyols més i l'ambaixadora a Kíev.
 

 19:09 
El Palau de la Música substitueix el recital del pianista rus Matsuev per un concert de Javier Perianes

El pianista rus Denis Matsuev no actuarà com tenia previst al Palau de la Música el proper 5 de març. En lloc d'aquest artista siberià, la institució ha programat l'actuació del també pianista Javier Perianes, que interpretarà una selecció d'obres de grans compositors com De Falla i Chopin. Els motius d'aquesta substitució cal buscar-los a "la situació actual entre Rússia i Ucraïna", ha informat en un comunicat el Palau, que també ha detallat que les entrades adquirides per Matsuev seran vàlides per a Perianes. Qui no accepti el canvi d'artista, podrà retornar-les.

 16:16 
Lukaixenko ofereix Minsk com a seu de negociacions entre Ucraïna i Rússia per evitar «una matança»

El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha reiterat a Ucraïna i Rússia la seva disposició al fet que la capital del país, Minsk, es converteixi en la seu de negociacions per posar fi al conflicte armat i evitar que la situació degeneri encara més fins a convertir-se en una "matança". "Bielorússia està oberta. Que vinguin avui. Els proporcionarem de tot i ajudarem en el que faci falta per evitar una guerra i una matança. Aquest conflicte està en la fase d'ignició i cal aturar-lo. Aquesta ha estat la nostra postura des del primer dia", ha insistit Lukaixenko.

 15:48 
L'estat espanyol enviarà 20 tones de medicaments i material sanitari a Ucraïna

El ministre d'Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha assistit aquest dissabte a la recepció del primer enviament d'ajuda humanitària a Ucraïna que està format per unes 20 tones de medicaments i material sanitari. "L'enviament d'aquest material és un senyal més del nostre suport i solidaritat amb Ucraïna", ha afirmat Albares des de la base aèria madrilenya de Torrejón de Ardoz i acompanyat de l'encarregat de negocis de l'ambaixada d'Ucraïna, Dmytro Matiuschenko, i del director de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional, Antón Leis. "Espanya, com a poble amb un fort arrelament solidari, és extraordinàriament sensible amb el profund patiment de la població ucraïnesa", ha continuat el titular d'Exteriors.

 15:34 
Polònia vol que Ucraïna entri a la Unió Europea de manera "exprés"

El president de Polònia, Andrzej Duda, ha llançat un missatge aquest dissabte demanant a la Unió Europea activar un "camí exprés" per a Ucraïna per poder entrar a la unió. "Polònia dona suport al camí exprés de la pertinença d'Ucraïna a la Unió Europea. L'estatus de candidat s'ha de concedir immediatament i les entrevistes s'han d'iniciar immediatament després. Ucraïna també tindrà accés als fons de la UE per a la reconstrucció. Pertany a Ucraïna", ha assegurat.

 14:47 
Vilalta, el dia abans que Aragonès coincideixi amb Felip VI: "La monarquia corrupta mai és benvinguda a Catalunya"

L'adjunta a la secretaria general d'ERC, Marta Vilalta, ha volgut llençar un missatge de republicanisme i contra la monarquia espanyola just un dia abans que el president de la Generalitat i líder del seu partit, Pere Aragonès, coincideixi i es trobi amb Felip VI al sopar del Mobile World Congress. "Hem d'avançar per tombar el règim del 78 instal·lat a l'Estat, la punta de llança del qual és la monarquia corrupta, que mai és benvinguda a Catalunya", ha dit, recordant que el Rei diumenge serà a Barcelona. "Repetim, des dels valors republicans, que el Rei no és benvingut a Catalunya. Seguim treballant per fer possible la república catalana", ha sentenciat.

 14:38 
Zelenski agraeix el suport del president turc, Tayyip Erdogan, qui ha prohibit l'accés dels vaixells russos al mar Negre

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha agraït en un tuit el suport ofert pel seu homònim turc, Tayyip Erdogan. Aquest li ha comunicat que ha prohibit l'accés dels vaixells russos al mar Negre, a més se suport militar i humanitari per a Ucraïna. "La gent d'Ucraïna mai ho oblidarà!", ha escrit Zelenski.
 

 14:30 

 14:16 
Nogay Ndiaye substituirà Pau Juvillà al Parlament

La lleidatana Nogay Ndiaye substituirà Pau Juvillà al Parlament si el Tribunal Suprem rebutja les mesures cautelars que, per ara, encara estan pendents de valorar. Segons ha anunciat la CUP aquest dissabte des de Lleida, es preveu que la decisió es prengui en unes dues o tres setmanes. 
 

 13:22 

 12:41 
Aragonès rep Carla Simón al Palau de la Generalitat i aplaudeix el "talent" i la "professionalitat" d'"Alcarràs"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest dissabte el "talent", la "professionalitat" i l'"ànima" de l’equip de la pel·lícula Alcarràs de la directora Carla Simón després que la producció hagi rebut l’Os d’Or a la Berlinale. Aragonès ha rebut una delegació dels responsables del llargmetratge al Palau de la Generalitat. El cap del Govern ha aplaudit que el reconegut film hagi explicat els reptes de la terra "amb la nostra veu". "Hi ha molt bones històries, pots tenir molt bon material però necessites molt talent per arribar on s’ha arribat", ha comentat. Per la seva banda, Simón ha reclamat comptar amb major inversions públiques en cultura i en cinema per poder "arribar lluny" i ensenyar Catalunya al món.
 

 12:40 
Protesta a Barcelona contra l’atac de Putin i per demanar a Europa que intervingui en el conflicte

Més de 200 persones s’han concentrat aquest dissabte al matí a plaça Catalunya de Barcelona contra l’atac de Rússia a Ucraïna. La protesta ha estat convocada per la comunitat ucraïnesa, però a la con-centració s’hi ha aplegat persones de diverses nacionalitats, entre elles, russa. Els manifestants han demanat pau i han reclamat a Europa que es "desperti" i que “no es quedi de mans plegades davant el conflicte”. Els assistents han lluït pancartes on es podia llegir "No a la Guerra", "Putin treu les mans d’Ucraïna" o fins i tot un cartell que havia fet una nena demanant : "Ajudeu a la meva àvia". Després de concentrar-se en aquest punt, tenen previst anar fins a plaça Sant Jaume, on alguns tenen la intenció d’acampar.

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació