Dimarts, 10 de setembre de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 12:15 

 11:49 
Illa insisteix a Aragonès en la necessitat d'estabilitat: "No és temps d'experiments ni de fixar horitzons impossibles"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, insisteix al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la necessitat d'estabilitat que viu el país. "Sortim d'una pandèmia i ara hi ha una guerra, és temps de tenir clar quin és el nostre camí i no de fer experiments ni vendre horitzons impossibles", ha subratllat. El líder socialista ha demanat al Govern que opti per deixar enrere la divisió i la confrontació, i insistit en la necessitat d'un "canvi de rumb" en el que "el PSC juga un paper clau". En aquest sentit, ha instat els catalans a apostar "per la bona política" socialista. Illa ha fet aquest dissabte la seva primera intervenció com a primer secretari al Consell Nacional del PSC després d'agafar el timó del partit el passat desembre.

 11:41 

 11:22 

 10:51 

 10:33 

 10:22 
Gairebé 200 civils ucraïnesos, entre ells tres nens, han mort des de l'inici de la invasió russa

El ministre de salut d'Ucraïna, Viktor Lyashko, ha informat aquest dissabte de la mort de 198 persones, tres nens inclosos, des del principi de la invasió russa. A més, en un comunicat a la seva pàgina de Facebook, ha indicat que 1.115 persones han resultat ferides des del dijous. Lyashko també ha remarcat que "la vida també està en apogeu" i continuen naixent nens. 

 10:17 
Zelenski creu que és "un moment crucial" per tancar la "llarga discussió" de la membresia d'Ucraïna a la UE

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha indicat aquest dissabte que és un "moment crucial" per tancar "d'una vegada per totes" la "llarga discussió" de la membresia del país a la Unió Europea. Així ho ha fet després de conversar amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, en una reunió en què tots dos han discutit "més assistència efectiva" per Ucraïna en el marc de l'ofensiva russa. Zelenski també ha mantingut una conversa amb el president de França, Emmanuel Macron i en una piulada ha assegurat que la "coalició antiguerra" està "funcionant".

 10:02 
Rússia assegura que ja té el control de la ciutat ucraïnesa de Melitòpol

El ministeri de defensa de Rússia ha assegurat aquest dissabte que té el control de la ciutat ucraïnesa de Melitòpol, en el marc de l'ofensiva militar que està portant a terme en territori ucraïnès. "Unitats de les Forces Armades russes han establert el control tota sobre la ciutat de Melitòpol", ha indicat el portaveu del ministeri, el major general Igor Konashennkov.
 

 09:15 

 09:01 

 08:40 

 22:50 
Borrell celebra l'expulsió de Rússia d'Eurovisió: "Té un gran impacte social"

L'alt representant de la Unió Europea, Josep Borrel, ha vist amb bons ulls l'exclusió de Rússia d'Eurovisió perquè, segons ha explicat, "té un gran impacte social", tot i que també ha admès que pot semblar "irrellevant" des del punt de vista geopolític. El dirigent europeu també ha fet referència al canvi de seu de la final de la Champions League -de Sant Petersburg a París- o a la cancel·lació del Gran Premi de Rússia de Formula 1 per referir-se a aquest "impacte social".
 

 21:08 
L'Ajuntament de Barcelona il·lumina la façana amb els colors de la bandera ucraïnesa

L'Ajuntament de Barcelona ha il·luminat aquest divendres la façana amb els colors de la bandera d'Ucraïna "en solidaritat amb la població d'aquest país, en rebuig a la guerra i en favor de la pau i de la democràcia". El consistori ha detallat en un comunicat que també il·luminarà la façana amb el groc i blau de la bandera ucraïnesa dissabte i diumenge. Ho ha avançat l'alcaldessa, Ada Colau, en acabar el ple municipal, que ha començat amb una declaració institucional unànime per rebutjar la invasió russa d'Ucraïna.

 19:53 

 19:42 
Ucraïna apujarà un 30% el sou dels membres de l'exèrcit

El ministeri de Defensa d'Ucraïna ha decretat aquest divendres que apujarà un 30% el sou dels seus soldats a partir de l'1 de març, just dies després de la invasió russa del país. Segons el cap de Defensa, Oleksey Reznikov, l'augment de sou es produirà en militars que no s'hagin beneficiat ja d'un augment de sou des de principi d'any. L'augment, tal com explica el govern del país, es deu a les "peculiaritats" per les quals ha de passar el servei militar ucraïnès en aquests moments.

 19:01 

 18:56 
L'Estat no amplia de moment la seva presència als contingents de l'OTAN a l'est

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha explicat que la reunió ha acabat amb una declaració aprovada per unanimitat, i també han participat països que no són membres de l'OTAN, com Finlàndia i Suècia. "Tots hem manifestat la fortalesa en la unió i la condemna a les agressions de Rússia", ha dit la ministra, i ha assegurat que tots els membres han coincidit en què l'agressió de Rússia és "inacceptable" i cal que les tropes russes es retirin "immediatament" d'Ucraïna. Espanya donarà material humanitari i personal al país, i de moment no ampliarà la seva presència als contingents de l'OTAN a l'est. "L'agressió per part de Putin és inacceptable, vulnerat tots els principis del dret internacional i ho condemnem fermament i treballem per la pau", ha remarcat. 

 18:36 

El govern espanyol avisa Putin: qualsevol agressió a un estat de l'OTAN implicarà resposta

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquesta tarda amb els caps d'Estat i de govern de l'OTAN per abordar la situació a Ucraïna. Després de la trobada, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha comparegut per ratificar el compromís d'Espanya en donar una resposta "unida i ferma" davant l'amenaça del Kremlin i ha traslladat un missatge de suport a la societat ucraïnesa. Robles ha reivindicat la coordinació entre l'OTAN i la Unió Europea, que "defensen la integritat territorial d'Ucraïna i la pau". "No és un atac a Ucraïna, sinó a tota una comunitat de valors democràtics que es basen en els principis bàsics de la carta de l'ONU", ha deixat clar. La ministra també ha llançat una advertència a Vladímir Putin: "Qualsevol agressió a un membre de l'OTAN implicarà l'aplicació de l'article 5". Aquest article diu que un atac a un país de l'Aliança és un atac contra tots i cal una resposta obligada. 
 

 18:30 
Entra en funcionament un nou servei d'acreditació de competències professionals

El Govern ha posat en marxa aquest divendres un nou servei d'acreditació de competències professionals que funciona els 365 dies de l'any. Els consellers d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i d'Educació, Josep Gómez Cambray, ho ha anunciat durant la celebració del ple de la Comissió Rectora de l'FP, que ha encapçalat aquest matí el president de la Generalitat, Pere Aragonès. La Comisisó també ha decidit impulsar la finestra única per a la planificació de l'oferta, la preinscripció i l'orientació cada dia de l'any. Alhora ha donat llum verda a les bases per redactar el decret de centres integrats de formació professional.

 18:28 
El president ucraïnès reapareix des del carrer de Kíev: "Estem aquí, defensant la nostra independència"

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha aparegut des del carrer de Kíev amb ministres del seu govern donant un missatge clar: "Estem aquí. Estem a Kíev. Defensant Ucraïna i la nostra independència", ha assegurat el líder del país. Les tropes russes estarien a pocs quilòmetres de la capital del país envaït, mentre que l'exèrcit ucraïnès estaria preparat per combatre-les.
 

 18:28 
El president ucraïnès reapareix des del carrer de Kíev: "Estem aquí, defensant la nostra independència"

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha aparegut des del carrer de Kíev amb ministres del seu govern donant un missatge clar: "Estem aquí. Estem a Kíev. Defensant Ucraïna i la nostra independència", ha assegurat el líder del país. Les tropes russes estarien a pocs quilòmetres de la capital del país envaït, mentre que l'exèrcit ucraïnès estaria preparat per combatre-les.
 

 18:09 
Puigdemont i Mas es reuneixen a Brussel·les

Carles Puigdemont, eurodiputat, líder de Junts i expresident de la Generalitat, s'ha reunit aquest divendres amb el seu antecessor, Artur Mas, a Brussel·les. Tot i que no comparteixen projecte polític des de fa un any i mig, quan Puigdemont va estripar el carnet del PDECat un cop Junts ja havia començat a caminar com a partit autònom, gaudeixen d'una relació cordial i s'han vist unes quantes vegades a la capital europea.
 

 18:08 

 17:56 
Rússia anuncia que restringeix l'accés dels ciutadans a Facebook

Rússia també va contra Facebook. El país presidit per Vladímir Putin ha anunciat que restringeix "parcialment" l'accés dels seus ciutadans a la xarxa social de Mark Zuckerberg. La mesura es pren, segons Moscou, pel bloqueig per part de Facebook de mitjans de comunicació propers al Kremlin.

 17:37 
Torra critica les declaracions de Junqueras

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, critica les paraules de Junqueras sobre que la situació a Ucraïna evidencia la importància de les taules de negociació: «Són declaracions francament desafortunades» 

 17:31 
Salut canvia el protocol per notificar els positius de Covid-19 davant la davallada de contagis

El Departament de Salut canvia, de nou, el protocol per notificar els positius de Covid-19. El canvi s'aplicarà a partir del pròxim dilluns 28 de febrer i ve condicionat per la davallada dels indicadors de la pandèmia. Així, els tests positius de Covid-19 d'automostra es notificaran únicament a través dels canals del sistema de salut: l'e-consulta de La Meva Salut i el portal web citasalut.gencat.cat.

 17:16 
L'exèrcit rus entra a la ciutat ucraïnesa de Kherson

Les autoritats de Kherson han informat aquest divendres que l'exèrcit rus ha vençut la resistència de les forces ucraïneses i ha aconseguit penetrar a la ciutat, on viuen 280.000 persones. En un missatge publicat a Facebook, l'alcaldia de Kherson ha detallat que l'exèrcit rus ha aconseguit entrar a la ciutat fent ús d'una "força significativa" i "amb grans pèrdues", però que ho ha assolit "independentment dels esforços" de les forces ucraïneses. Les autoritats locals han instat la ciutadania a "mantenir la calma i no entrar en pànic" i han garantit que realitzen els "màxims esforços" per "preservar vides humanes".

 17:06 
Un tenista rus, número set del món, firma contra la guerra a Ucraïna

El tenista rus Andrey Rublev, actual número set del món, s'ha posicionat contra la Guerra a Ucraïna d'una forma original. Després de guanyar un partit, en la típica signatura a la càmera, el jugador ha optat per firmar: "No a la guerra, per favor".
 

 16:56 
La Generalitat ofereix quatre quatre albergs per acollir ucraïnesos que no poden tornar al seu país per la situació de guerra

El Departament de Drets Socials, en conversa amb el d'Acció Exterior, ha ofert quatre albergs de la xarxa Xanascat per tal d'acollir ciutadans ucraïnesos que es troben a Catalunya -la majoria turistes- i que no poden tornar al seu país per la situació de guerra. En aquests moments, 17 persones ja s'han posat en contacte amb el Govern per quedar-se en aquests establiments. N'hi ha quatre que s'han posat a la seva disposició: el de Barcelona, el de Coma-ruga, el de l'Espluga de Francolí i el de Vic.
 

 16:46 
Putin crida l'exèrcit ucraïnès a prendre el poder del país

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha cridat l'exèrcit ucraïnès a prendre el poder per la força davant la incapacitat de les autoritats ucraïneses, a qui ha qualificat de "drogoaddictes" i "neonazis" de trobar una solució negociada per posar fi al conflicte. "Preneu el poder amb les vostres mans", ha dit Putin durant una reunió especial del Consell de Seguretat Nacional, en què també ha afirmat que per a ells "serà més fàcil negociar amb els militars ucraïnesos". A més, el president rus ha aprofitat per "elogiar l'eficàcia de les forces armades russes han estat actuant de manera honorable i heroica per protegir el poble rus i la seva pàtria". 

 16:35 

 15:40 
Ajornat el partit entre el CSKA Moscou i el Barça de bàsquet per la guerra a Ucraïna

L'Eurolliga ha anunciat l'ajornament del partit entre el CSKA Moscou i el Barça de bàsquet que s'havia de disputar aquest diumenge a les 16 hores. La competició ja va suspendre aquest dijous el primer partit que els blaugrana havien de disputar a Rússia, contra el Zenit de Sant Petersburg. Els partits dels equips russos com a locals es disputaran en un altre territori.

 15:38 

 15:34 
L'ONU es prepara per a l'arribada d'entre 1 i 5 milions de refugiats ucraïnesos

L'Organització de les Nacions Unides ha admès aquest divendres que s’estan preparant per a l'arribada d’entre 1 i 5 milions de refugiats ucraïnesos, desplaçats a causa de l'atac rus contra Ucraïna. La directora regional d'UNICEF per a Europa i Àsia Central, Afshan Khan, ha afirmat que estan preparant amb ACNUR plans de contingència per a una possible sortida de fins a tres milions de persones cap a Polònia, i de fins a cinc milions considerant tots els països veïns. Khan ha detallat que s'ha reactivat el pla posat en marxa durant la crisi de refugiats que va es va viure a Europa entre el 2015 i el 2016, a conseqüència de la guerra a Síria.

 15:10 

 14:51 
Salut proposarà al Consell Interterritorial de la setmana que ve la retirada gradual de les mascaretes a les aules

El Departament de Salut portarà la retirada de les mascaretes a les aules al Consell Interterritorial de la setmana que ve, segons ha afirmat el conseller Josep Maria Argimon aquest divendres en una atenció als mitjans de comunicació. Aquesta és una mesura que Salut vol que s'apliqui de forma gradual, començant per als més petits, i que volia que es tractés aquesta setmana, però que s'ha hagut de posposar per l'agenda política estatal d'aquests dies. En un acte pels dos anys del primer cas confirmat de Covid-19 a Catalunya, a l'Hospital Clínic, el conseller ha mirat enrere i ha dit que el protocol de final de vida ara el farien diferent, davant els processos de dol que no s'han pogut tancar bé: "Són dols mal tancats i s'han d'explicitar".

 14:24 
Kíev ha entrat "en fase defensiva" i l'alcalde fa una crida a unir-se a l'exèrcit

L'alcalde de Kíev, Vitali Klitschko, ha assegurat que la capital ucraïnesa ha entrat "en fase defensiva" després de l'atac de Rússia. En un missatge als residents ha explicat que en algunes zones de la ciutat se senten trets i explosions, i ha assegurat que "l'exèrcit ucraïnès neutralitza els grups de sabotatge rus". L'alcalde ha fet una crida a tots els ciutadans que puguin "defensar la ciutat" a "unir-se i ajudar els soldats", de qui ha lloat "l'heroïsme i l'abnegació". "Hem de mantenir la capital que l'enemic vol fer agenollar i destruir", ha afegit al seu missatge. A banda, Klitschko ha demanat a la resta de gent que no abandonin casa seva i ha subratllat que només poden sortir al carrer si sona l'alarma antiaèria i van al refugi.

 14:23 

 14:20 
L'alcalde de Kíev demana a la població abastir-se d'aliments, aigua i articles de primera necessitat

L'alcalde de Kíev, Vitali Klitschko, ha demanat aquest divendres als residents de la capital que s'abasteixin d'aigua, aliments i articles de primera necessitat davant de la invasió russa al territori. "Prepareu roba d'abrigar i mantes per portar-les als refugis", ha dit en declaracions a l'agència de notícies Ukrinform. Les autoritats de la ciutat han alertat que aquest matí s'han registrat nous atacs amb míssils a la zona. 

 14:03 
Ucraïna acusa Rússia de "crims de guerra" en bombardejar una llar d'infants i un orfenat

El ministre d'Exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, ha acusat Rússia de cometre "crims de guerra" després d'haver atacat una guarderia i un orfenat durant el bombardeig. Segons la fiscal general Irina Venediktova, 50 infants resideixen a l'orfenat de Vorzel on ha impactat el projectil, a la regió de Kíev, però ni ells ni els treballadors eren al recinte en el moment de l'impacte. Kuleba ha anunciat que, juntament amb la fiscal, estan recopilant tota la informació d'aquests fets i d'altres atacs per enviar-los "immediatament" al Tribunal Internacional de la Haia. Precisament el fiscal de la Haia, Karim A.A., ha emès un comunicat on anuncia que la Cort pot investigar les hostilitats al territori d’Ucraïna com crims de guerra o contra la humanitat.

 14:01 

 13:57 

 13:43 

 13:42 
La UGT denuncia fraus en matèria de contractació al MWC: "El congrés obrirà les portes amb salaris baixos i precarietat"

La Unió General de Treballadors (UGT) ha denunciat fraus en matèria de contractació i ocupació dins el marc del Mobile World Congress, que se celebrarà entre el 28 de febrer i el 3 de març a Barcelona. En un informe publicat aquest divendres a partir de l'anàlisi d'ofertes de feina a diferents portals d'internet, el sindicat ha detectat "opacitat i falta d'informació", requisits "discriminatoris" d'accés a les ofertes i "sous baixos i jornades maratonianes". "Un any més, el congrés obrirà les portes amb contractacions precàries i salaris baixos", ha lamentat en un comunicat. En aquest sentit, la UGT ha exigit la modificació de la Llei d'ocupació per millorar la regulació als portals d'ofertes de treball.

 13:37 
ERC assegura que el Suprem jutjarà Serret per desobediència després que les acusacions hagin renunciat a la malversació

ERC ha assegurat aquest divendres que el Tribunal Suprem jutjarà l'exconsellera Meritxell Serret per un delicte de desobediència per la seva actuació com a consellera d'Agricultura l'1-O. En un comunicat, els republicans han indicat que fiscalia, Advocacia de l'Estat i Vox han renunciat a demanar que se la jutgi per malversació, i lamenten que l'Estat segueixi volent formar part del procediment en la causa per desobediència tot i que queda "deslegitimida per acusar". Serret està ara a les portes d'entrar en la fase del judici oral. L'exconsellera va tornar de l'exili després de la sentència del Suprem i de la retirada de les euroordres contra ella.

 13:35 

 13:33 
La Fórmula 1 cancel·la el Gran Premi de Rússia

L'organisme gestor de la Fórmula 1 ha emès un comunicat aquest divendres en què anuncia la cancel·lació del GP de Rússia per la temporada 2022, que anava a celebrar-se al circuit de Sotxi el 25 de setembre. Els gestors del campionat es van reunir la nit d'ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya amb els representants dels 10 equips per a consensuar com afrontar l'afectació del conflicte bèl·lic a la competició. La Fórmula 1 ha expressat que observen el desenvolupament dels esdeveniments amb "tristesa i shock", així com amb "esperança d'una resolució ràpida i pacífica".

 13:34 
Barcelona aprova concedir les Medalles d’Or al Mèrit Cultural als dibuixants Francisco Ibáñez i Miguel Gallardo

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat concedir les Medalles d’Or al Mèrit Cultural als dibuixants Francisco Ibáñez i Miguel Gallardo. En el marc del ple, els grups han coincidit en el reconeixement de les seves trajectòries i la seva contribució a la història de la ciutat. En el cas de Ibáñez els representants municipals n’han destacat la seva “intensa” feina creativa, com a “referent del món de l’humor i del còmic”. Pel que fa a Gallardo, que va morir aquesta setmana als 67 anys, han recordat la seva “sensibilitat” plasmada en les seves il·lustracions, així com la contribució a la memòria gràfica d’un moment “crucial” en la història de Barcelona.

 13:30 

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació