Dimecres, 24 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 15:09 
El Govern modula les declaracions del conseller Nadal i recorda que l'Estatut és una "pantalla passada"

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s'ha pronunciat aquest dimecres, després de la reunió del consell executiu, sobre les reflexions del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, en què afirmava que "retornar a la plenitud de l'Estatut llimat, modulat i retallat pel Tribunal Constitucional seria, malgrat que ja no era el que Catalunya volia, un bon punt de partida per reconstruir una certa confiança i apuntalar el diàleg". Plaja ha modulat les paraules de Nadal i ha recordat que l'Estatut és una "pantalla passada". La portaveu del Govern ha apuntat que l'executiu treballa per fer possible un referèndum d’autodeterminació.
 

 13:44 

 13:00 
El Govern admet que el projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern està "aturat"

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha admès aquest dimecres, després de la reunió del consell executiu, que el projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern està "aturat". "El Govern continua apostant per una candidatura en solitari", ha admès la portaveu, tot i que ha admès que no hi haurà cap consulta fins que no es concreti una candidatura oficial. Precisament, en les últimes hores ha transcendit l'acord entre la Generalitat i el govern espanyol per no impugnar els canvis a la llei de consultes pels Jocs d'Hivern. El pacte permet a l'executiu català convocar consultes sobre les competències de la Generalitat, tal com ha detalla Plaja. Informa Joan Serra Carné

 12:58 
Junts es reunirà aquesta tarda amb Natàlia Mas per engegar la negociació dels pressupostos
Junts mantindrà una trobada aquesta tarda amb la consellera d'Economia, Natàlia Mas, per donar el tret de sortida de la negociació dels pressupostos de la Generalitat després del trencament del Govern de coalició. La reunió es duu a terme aquest dimecres després que el divendres de la setmana passada el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegurés al cap de l'oposició, Salvador Illa, que durant aquesta setmana començaria la negociació formal dels pressupostos amb els grups de l'oposició. Informa Carme Rocamora.

 12:05 
Illa augmenta la pressió sobre el Govern perquè presenti els pressupostos i acusa Aragonès de donar "cops de volant"
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha tornat a exigir al Govern d'ERC que presenti d'una vegada per totes el projecte de pressupostos per l'any 2023, i ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de donar "molts cops de volant" en la gestió dels comptes. Divendres passat Aragonès i Illa es van trobar en una reunió discreta a la Generalitat i el cap de l'executiu va explicar que començaria a convocar els grups de l'oposició aquesta setmana per parlar concretament dels comptes. "Estem a disposició, però a primera hora d'aquest matí no hi havia cap comunicació", ha detallat Illa preguntat per una futura trobada amb Aragonès, i ha insistit en la seva "lleial col·laboració" perquè Catalunya tingui pressupostos l'1 de gener de 2023. Informa Carme Rocamora.

 11:59 
Activistes contra els combustibles fòssils ocupen la Universitat de Barcelona

Activistes del col·lectiu End Fossil Barcelona han ocupat la Universitat de Barcelona en protesta contra l'ús de combustibles fòssils. Tal com han explicat a través de les xarxes socials, demanen que el centre universitari es desvinculi dels inversos d'aquests combustibles, que es posi fi a les càtedres amb empreses contaminants que "es forren a costa de la majoria" i que es faci una assignatura d'educació ecosocial obligatòria.

 10:29 

 10:01 

 09:32 

 08:50 
Albares es desplaça a Kiev per mantenir contactes institucionals i lliurar 30 ambulàncies

El ministre d'Exteriors, José Luis Albares, s'ha desplaçat a Kiev per mantenir contactes institucionals amb el govern ucraïnès i lliurar 30 ambulàncies, segons han informat fonts del ministeri. Albares ja va ser a Kiev al mes de febrer per mostrar el suport de l'executiu espanyol a Ucraïna després de la invasió russa. Aquest dimecres mantindrà novament diverses trobades i rendirà homenatge als caiguts a la guerra. Albares va arribar a la capital Ucraïnesa dimarts en tren després de fer el trajecte nocturn des de la ciutat polonesa de Pzemyzil.

 07:42 
Cap víctima mortal a les carreteres de Catalunya durant el pont de Tot Sants

El Servei Català de Trànsit ha notificat que no hi ha hagut cap víctima mortal a les carreteres catalanes durant cada dia del pont de Tot Sants. Més de 175.000 vehicles van tornar a l'àrea metropolitana de Barcelona aquest dimarts a la tarda, a més de les desenes de milers de persones que es van moure per les carreteres durant aquests dies de festa. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha celebrat la notícia: "Gràcies a la corresponsabilitat ciutadana i seguim sense abaixar la guàrdia".

 22:01 
Netanyahu guanyaria les eleccions d'Israel amb prou majoria per governar

L'ex primer ministre israelià Benjamin Netanyahu guanyaria les eleccions d'aquest dimarts a Israel amb prou majoria per poder governar, segons les primeres enquestes a peu d'urna al tancament dels col·legis electorals. El seu partit, Likud, seria el més votat i el bloc de formacions dretanes i religioses que li donen suport sumarien suficients diputats per formar un Govern, i el bàndol anti-Netanyahu, liderat per l'actual cap de l'executiu en funcions, Yair Lapid, es quedaria amb uns 55 diputats. Són xifres preliminars que encara poden moure's molt durant aquesta matinada a mesura que avança el recompte, i els resultats definitius no es coneixeran fins divendres. Malgrat la fatiga de l'electorat, que ha votat cinc vegades en menys de quatre anys, la participació ha estat excepcionalment elevada. S'ha situat en un 66,3% a les 20:00 (hora local), la més alta des de 1999.

 16:39 
Bolsonaro accepta Lula com el guanyador de les eleccions al Brasil i anuncia una compareixença per aquest dimarts

L'encara president del Brasil, Jair Bolsonaro, compareixerà per primera vegada després de la seva derrota a les eleccions de diumenge enfront Lula da Silva aquest dimarts. Així, Bolsonaro trencarà el silenci i no impugnarà el resultat dels comicis. Ho ha explicat el ministre de Comunicació del Brasil, Fabio Faria, que ha avançat que el líder brasiler es reunirà amb els jutges de la Cort Suprema abans d'adreçar-se a la població. Alhora, el cap de gabinet de Bolsonaro, Ciro Nogueira, ha fet el primer pas per iniciar la transició del Govern: ha ofert a l'equip de Lula començar a treballar, segons ha informat el Partit dels Treballadors.

 14:55 
Vilanova de Bellpuig recorda 56 veïns que van morir a la Guerra Civil en un homenatge al cementiri

El cementiri de Vilanova de Bellpuig ha acollit aquest dimarts de Tots Sants un acte de record a 56 veïns de la vila que van morir durant la Guerra Civil. Es tracta d'un dels primers actes que es fan per homenatjar víctimes d'ambdós bàndols del conflicte i l'objectiu de fer-lo ha estat doble; per una banda intentar recuperar informació dels morts i per l'altra mirar de curar les ferides que encara queden de la guerra. Per fer-ho s'ha instal·lat una gran placa amb els noms d'aquests veïns que van perdre la vida i l'alcaldessa Maria Dolors Pascual ha assenyalat que la voluntat és seguir investigant per trobar encara més possibles víctimes i explicar el seu passat.

 13:09 
L'operació tornada de Tots Sants preveu el retorn de 265.000 vehicles a l'àrea de Barcelona

L'operació tornada del pont de Tot Sants preveu el retorn de 265.000 vehicles a l'àrea de Barcelona. Trànsit anticipa que el nombre més elevat de desplaçaments es concentrarà entre les 17 i les 21 hores i, per aquest motiu, ha recomanat planificar el trajecte. Les vies que es preveuen amb més mobilitat són les que connecten amb zones de muntanya i l'interior (C-16, C-17, C-14 i C-55), l'entrada al principat d'Andorra (N-145) i l'A-2 en els trams de Jorba i entre Castellolí i Abrera. També s'espera que l'autopista AP-7 i la C-33 siguin punts problemàtics. L'operació sortida, tant divendres a la tarda com dissabte al matí, va ser complicada, amb cues quilomètriques i retencions a les principals vies cap al Pirineu.

 11:54 
La vaga de Vueling arrenca sense incidències a l'aeroport del Prat

La primera jornada de la vaga dels tripulants de cabina de Vueling ha arrencat sense incidències a l'aeroport del Prat, tot i les 25 cancel·lacions previstes. Segons han indicat fonts de l'aerolínia a l'ACN, en les primeres hores del matí hi ha hagut "total normalitat" a l'aeroport de la capital catalana. Així mateix, per tal de minimitzar l'impacte de l'aturada, Vueling ha activat una quinzena d'autobusos per oferir transport alternatiu per carretera en les rutes que connecten Barcelona amb sis ciutats de l'Estat: Madrid, Bilbao, Alacant, Màlaga, Granada i Sevilla. Segons la companyia fins a les 10h del matí no hi ha hagut cap cancel·lació afegida a les que ja es van anunciar aquest dilluns.

 10:51 
El Monestir de Poblet assegura que tots els documents de l'arxiu personal de Tarradellas es conserven "intactes"

El Patronat del Monestir de Poblet assegura que tots els documents de l’arxiu personal del president Tarradellas es conserven "intactes" després de la intrusió a les dependències de l'arxiu la matinada de dissabte a diumenge. Un comunicat del Departament de Cultura informa que aquesta és la conclusió després que la policia científica dels Mossos d'Esquadra hagin buscat proves juntament amb la direcció i el cos tècnic de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, dipositat al Palau de l’Abat del Monestir de Poblet. Segons el comunicat, les altres dependències i arxivadors de la mateixa sala no han estat objecte de cap actuació per part dels autors. Per tant, no cal lamentar cap pèrdua de documentació inventariada a l’Arxiu.

 10:13 
El preu de la llum cau aquest dimarts gairebé un 17%

El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada del mercat majorista caurà aquest dimarts un 16,52% respecte al dilluns, fins a 136,49 euros per megawatt hora (MWh), segons les dades provisionals de l'operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE). A la subhasta, el preu mitjà de la llum al mercat majorista se situa aquest dimarts en 110,32 euros/MWh. El preu màxim es registrarà entre les 22 i les 23 hores, amb 180 euros/MWh, mentre que el mínim per a la jornada, de 80,88 euros/MWh, es donarà entre les 14.00 i les 15.00 hores.

 09:42 

 08:15 

 20:37 

 19:36 

 18:58 

Els Mossos investiguen un possible abús sexual a una menor en un túnel del terror de Badalona

Els Mossos d’Esquadra investiguen un possible cas d’abús sexual a una menor d’11 anys en un túnel del terror al barri de la Salut de Badalona. Segons han avançat alguns mitjans i han confirmat a l'ACN fonts municipals, els fets haurien passat aquest diumenge a la tarda. Altres menors haurien fet diversos tocaments a la víctima mentre aquesta es trobava a dins de l’atracció. Es tracta d’un passatge força concorregut, ja que competeix en un concurs estatal per ser el millor túnel d’aquest tipus. Durant la jornada d’avui s’ha obert l’atracció amb normalitat.

 16:42 

Lula venç a Barcelona: obté el 75% dels vots dels brasilers que han votat a la ciutat

Els brasilers que han votat al consolat de Barcelona han apostat majoritàriament pel candidat Luiz Inácio Lula da Silva, que s'ha endut el 75,5% dels sufragis, davant el 24,5% que ha anat a parar a l'actual cap d'Estat, Jair Bolsonaro. El resultat a la capital catalana ha donat així també la victòria al candidat d'esquerres, però amb una diferència molt més àmplia que en termes globals a la segona volta de les eleccions, en les quals Lula da Silva s'ha proclamat guanyador per un estret marge amb el 50,9% dels vots. En canvi, a Madrid la victòria del candidat d'esquerres ha estat més ajustada que a Barcelona: s'ha emportat el 56,1% dels vots davant el 43,9% que ha anat a parar a Bolsonaro.

 16:25 

 15:57 

 11:04 
La inflació a la zona euro bat rècords: 10,7% a l'octubre, tres punts més que a l'Estat

L'oficina d'estadística de la Unió Europea, l'Eurostat, ha publicat la dada avançada d'octubre de la inflació a la zona euro, que marca un nou rècord i se situa en el 10,7%. La xifra, que augmenta 0,8 dècimes respecte al setembre, és gairebé tres punts i mig més elevada que la de l'Estat, que marca un 7,3% per la caiguda del preu de la llum i el gas.

 09:35 
Quim Nadal, sobre la carta de Puigdemont que critica la reforma de la sedició: «No aporta res de nou»

El conseller d'Universitats i Recerca, Quim Nadal, creu que la carta de l'expresident Carles Puigdemont que critica la reforma del delicte de sedició "no aporta res de nou" en el panorama polític català i espanyol actual. En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 aquest dilluns, Nadal ha dit que Puigdemont no pot continuar "apel·lant a una legitimitat presidencial", si bé ha admès la seva "legitimitat pel que fa al moviment independentista". Preguntat per la polèmica fotografia amb els rectors de les universitats catalanes (tots homes), Nadal ha defensat que primer calen "més catedràtiques" perquè hi hagi més candidates a dirigir els centres universitaris.

 08:27 
Neix l'editorial Clandestina, un nou segell que recuperarà en català títols oblidats de narrativa generalista

El mercat literari en català compta amb una nova editorial, Clandestina, impulsada per dos socis, Imma Muñoz i Ilya Pérdigo, i amb el gènere negre com a pal de paller principal. La iniciativa donarà continuïtat a la col·lecció de Crims.cat, que editava fins ara Alrevés i que compta ja amb una setantena de títols, i crearà també una nova col·lecció, la Biblioteca Clandestina, que publicarà els primers volums el febrer de l'any que ve. El nou segell recuperarà narrativa generalista de finals del segle XIX i principis del XX que, per raons històriques diverses, no s'han pogut llegir en català. Els dos primers volums seran Els trenta-nou esglaons, de John Buchan, i L'home a qui se l'empassà la terra, de Carolyn Wells.

 23:44 

 20:53 

 19:48 

 16:15 

 12:59 
Una quarantena de confinats i quatre ferits per l'incendi d'un pis a Salt

Quatre persones han resultat ferides de poca gravetat per inhalació de fum aquest diumenge en l'incendi d'un pis a Salt (Gironès). Els Bombers de la Generalitat han estat alertats del foc, que ha afectat la cuina d'un habitatge situat en un bloc de set plantes del carrer Major, a les 4:37 de la matinada. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat set dotacions del cos, que han rescatat quatre persones refugiades al balcó del pis on s'ha produït l'incendi amb una autoescala. En total, els Bombers han hagut d'evacuar 18 persones més i 40 veïns s'han confinat a casa seva. Un cop extingides les flames, el cos ha revisat i ventilat els 33 habitatges del bloc. El SEM ha atès quatre persones per inhalació de fum, totes han rebut l'alta in situ.

 11:38 
Juli Fernández: "Qui ha d’aprovar els pressupostos és Junts, que és qui els ha fet"

El conseller de Territori, Juli Fernández, ha insistit en assenyalar Junts com a soci per aprovar els pressupostos i ha evitat valorar altres possibilitats. "Qui ha d’aprovar els pressupostos és Junts, que és qui els ha fet. Per què he d’obrir altres escenaris? I, si no ho fa, serà molt estrany i difícil d’explicar", ha defensat en una entrevista que publica El Punt Avui aquest diumenge. A més a més, ha afegit que el Govern intentarà tirar endavant la legislatura amb aquells amb qui s'han assolit acords (Junts, CUP i comuns) i, en alguns casos, el PSC. El conseller vol fer "passos endavant" perquè la Generalitat tingui la capacitat de gestionar trens i vies a Catalunya i no fer-ho només amb Rodalies.

 22:25 

 18:38 

 18:23 

 16:36 
Feijóo, a Sánchez: "No és possible pactar amb els qui volem enfortir la Constitució i amb els qui volen debilitar-la"

El líder del PP, Alberto Nuñez Feijóo, no veu "compatible" renovar el poder judicial i "després pactar un reforma del codi penal amb aquells que no estan disposats a complir la llei". "No és possible pactar amb els qui volem enfortir la Constitució i l'estat de dret i amb els qui volen debilitar-la", ha assegurat aquest dissabte en un acte a Lugo. En aquest sentit, el cap de l'oposició ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de fer "concessions inacceptables" a ERC per aconseguir la seva "supervivència" a la Moncloa. Els populars han aturat aquesta setmana de nou les negociacions amb el govern espanyol per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per la voluntat del PSOE de rebaixar les penes del delicte de sedició.

 15:51 

 15:27 

 14:15 

 12:49 
Illa lamenta que el Govern no tingui "a punt" els nous comptes i li recrimina una "excessiva passivitat"

El líder del PSC, Salvador Illa, ha recriminat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, una "excessiva passivitat" en la negociació dels pressupostos. En declaracions als mitjans, Illa ha lamentat que el Govern no tingui "a punt" els nous comptes i posi com a excusa per no haver-los presentat ja "la crisi" a l'executiu per la sortida de Junts. Després de mantenir una reunió divendres amb Aragonès a Palau, Illa ha reiterat aquest dissabte la mà estesa del PSC per intentar pactar uns pressupostos pel 2023, però ha avisat que els socialistes seran "exigents", demanaran "més ambició" i "no barrejaran carpetes".

 12:44 
Aragonès subratlla que la seva intenció és pactar els pressupostos amb Junts i els comuns

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reiterat la seva intenció de pactar els pressupostos amb Junts i els comuns. "En els darrers anys hem anat configurant unes majories per aprovar pressupostos que seria bo que es repetissin", ha dit aquest dissabte durant la inauguració de la fira e-Mobility Experience. Els pressupostos del 2022 es van aprovar amb els vots d'ERC, Junts i l'abstenció dels comuns. La setmana que ve, està previst que el Govern obri una ronda de converses amb els grups parlamentaris per abordar els pressupostos del 2023.

 08:54 
"No callarem": un documental "desemascara" Pablo Hasél, Valtònyc i Elgio

Els rapers Pablo Hasél, Valtònyc i Elgio protagonitzen el documental No callarem que s’estrena aquest dissabte a l'In-Edit. En una entrevista amb l’ACN, Fran Garcia, membre de la plataforma No callarem, ha destacat que volien mostrar la cara “més íntima” dels tres rapers en aquest documental, que denuncia la repressió contra la llibertat d’expressió. “Volíem desemmascarar aquests tres rapers que se’ls ha titllat sovint de molt radicals i gairebé s’ha justificat que estiguin a la presó perquè no agrada la seva música”, ha detallat la codirectora del documental Claudia Arribas. La pel·lícula, que recull l’única entrevista que s’ha pogut gravar de Hasél a la presó, es projecta aquest dissabte a l’Aribau Multicines i el 3 de novembre.

 23:27 

 22:53 

 21:43 

 21:19 
Més de 187.000 vehicles surten de Barcelona el divendres pel pont de Tots Sants

187.000 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona en la primera part de l'operació sortida del pont de Tots Sants, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Durant la tarda d'aquest divendres s'han acumulat fins a 50 quilòmetres de retencions i congestions en diferents punts de l'AP-7, principalment en sentit sud. A Mollet del Vallès, un accident en sentit Girona ha causat cues de fins a 9,5 quilòmetres. També hi ha hagut circulació complicada a Castellví de Rosanes, durant un tram d'11 quilòmetres, a Castellbisbal, també 11 quilòmetres, i a Tarragona, 7 quilòmetres. L'SCT espera que fins demà a les tres de la tarda surtin 475.000 vehicles de l'àrea d'influència de la capital catalana.

 20:00 
Presó provisional per al presumpte autor d'un robatori a casa del jugador del Reial Madrid Karim Benzema 

El presumpte autor d'un robatori amb força al domicili del jugador del Real Madrid Karim Benzema ha ingressat a la presó de manera preventiva per ordre judicial, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. El cop va tenir lloc el gener passat, en un moment en què l'habitatge, situat a la capital espanyola, era buit. La policia ha detingut l'individu la matinada d'aquest dijous a la Jonquera quan, segons el cos de seguretat, es disposava a abandonar l'Estat per la frontera. En la investigació del robatori, la policia va constatar que els autors del delicte s'havien endut "efectes de gran valor econòmic". Un cop dutes a terme les perquisicions permanents, la Policia Judicial de Madrid va identificar els presumptes autors del robatori.

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació