Dimecres, 24 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 17:50 
Elena reclama al govern espanyol canvis legislatius per accelerar els desallotjaments d'ocupacions delictives

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reclamat aquest dimarts al govern espanyol que impulsi canvis legislatius per facilitar els desallotjaments d'ocupacions delictives. Després de reunir-se amb l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità, Elena ha instat PSOE i Unides Podem a reformar la Llei sobre Propietat Horitzontal i la Llei d’Enjudiciament Civil, dos canvis que considera "imprescindibles perquè els cossos policials tinguin eines per fer front a les ocupacions". Fa menys d'una setmana, els alcaldes metropolitans es reunien amb representants de la majoria de grups parlamentaris del Congrés per apressar-los a canviar les lleis per combatre les ocupacions conflictives. L'associació engloba nou municipis de la segona corona metropolitana que calculen que sumen més de 4.000 ocupacions. Entre altres, els alcaldes reclamen canvis legals que habilitin els jutges per tal que puguin ordenar desallotjaments exprés en un màxim de 48 hores si els ocupes no aporten cap documentació que legitimi la seva estada a l'immoble.

 17:37 
Ciutadans desplegarà una bandera espanyola de 50 metres al Passeig de Gràcia pel 12-O

Militants i simpatitzants de Ciutadans desplegaran aquest dimecres una bandera d'Espanya "gegant" de 50 metres al Passeig de Gràcia de Barcelona, des del carrer Provença fins a la plaça Catalunya, amb motiu de la manifestació pel Dia de la Hispanitat, que se celebra el 12 d'octubre. La formació taronja ha explicat que pretenen simbolitzar "les llibertats, la unió i els drets de tots els espanyols".

 17:36 

 17:26 
Blink-182 actuarà a Barcelona el 4 d'octubre de 2023

La banda nord-americana Blink-182, formada per Mark Hoppus, Tom DeLonge i Travis Barker, es reunirà per primer cop en 10 anys per oferir una gira mundial que arribarà a Catalunya l'octubre del 2023, amb dues dates a Madrid i Barcelona. En concret, els autors d'All The Small Things, que passaran per Europa, EUA, Llatinoamèrica, Canadà i Regne Unit, el 4 d'octubre al Palau Sant Jordi de Barcelona, segons ha informat Live Nation en un comunicat. El dia abans ho faran al WiZink Center de Madrid. Les entrades sortiran a la venda el dilluns 17 d'octubre a les 11.00 hores a LiveNation i Ticketmaster. El dimecres 12 d'octubre hi haurà una prevenda per als fans de Blink-182 i el dijous 13 d'octubre a les 10.00 hores, tots els qui estiguin registrats a www.livenation.es podran comprar les entrades abans de la venda general.

 16:06 
Quim Nadal arriba a la conselleria de Recerca i Universitats per fer el traspàs de carteres

El nou conseller de Recerca i Universitats, Quim Nadal, ha arribat a la conselleria de Recerca i Universitats on es troba amb la seva predecessora, l'exconsellera Gemma Geis. Nadal, com la resta dels nous representants del Govern, ha pres possessió del càrrec aquest dimarts al matí i ara es reuneix amb Geis, que surt de l'executiu arran de la decisió presa després de la consulta de la militància de Junts.

 15:05 

 14:46 
El PSC enviarà una carta a cada nou conseller: "Com que arriben nous, tal vegada necessiten propostes"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha exigit al nou Govern de Pere Aragonès que prengui mesures i doni respostes a la situació de crisi per la inflació, i l'ha avisat que no donarà "ni un minut" per "situar-se": "No és un govern nou i no li donarem dos mesos per situar-se, s'ha de venir plorat de casa", ha dit en roda de premsa des del faristol del Parlament. Així mateix, ha avançat que contactaran amb els nous consellers amb una carta en la qual es posaran a la seva disposició i exposaran propostes elaborades pels socialistes que afecten els seus departaments: "Com que arriben nous, tal vegada necessiten o els hi aniran bé algunes propostes que hem treballat". Informa Carme Rocamora.

 14:40 

 14:27 
Junts recol·loca un dels assessors cessats de Borràs al Parlament
Després de la suspensió de la presidenta del Parlament Laura Borràs i el cessament de quatre dels seus sis assessors, Junts ha fet moviments per trobar un nou encaix a aquestes persones. L'excap de premsa de Borràs Pep Elias ha estat nomenat personal eventual del grup al Parlament. Així ho recull el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya publicat aquest dimarts, que indica que el nomenament té efectes al 5 d'octubre. Tot just fa una setmana també va transcendir que Junts havia proposat el nomenament de l'excap de gabinet de Borràs Salvador Esteve com a assessor a la Diputació de Barcelona. Informa Carme Rocamora.

 13:34 
Factorial es converteix en un nou "unicorn" català després de tancar una ronda d'inversió de 120 milions de dòlars

L'empresa de recursos humans Factorial s'ha afegit a la llista d'start-ups radicades a Catalunya en convertir-se en "unicorn", és a dir, a ser valorada en més de 1.000 milions d'euros. La companyia fundada a Barcelona el 2016 ho ha assolit després de tancar una ronda d'inversió de 120 milions de dòlars, liderada pel fons Atomico. Segons ha explicat l'empresa en un comunicat, el ritme de creixement anual d'ingressos és superior al 200% i en tres anys ha passat de 70 a 7.000 clients. Fins al moment, l'empresa compta amb més de 800 treballadors, repartits per les oficines de Brasil, Mèxic i Espanya. A banda de Factorial, a Catalunya també estan valorades com a "unicorn" Travelperk, EDreams, i Wallbox. Factorial té presència comercial a França, Estats Units, Itàlia, Portugal, Brasil, Regne Unit, Alemanya i Mèxic. L'empresa va ser fundada el 2016 per Jordi Romero, Bernat Farrero i Pau Ramon.

 12:54 

 12:48 
Aragonès: "No s'entendria que Junts es descartés d'uns pressupostos fets per Junts"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que el nou Govern que s'ha posat en marxa aquest dimarts al matí treballa ara centrat en la negociació i aprovació dels pressupostos, que fins ara havia liderat el conseller d'Economia de Junts Jaume Giró. En roda de premsa després del primer consell executiu de la nova etapa, ha detallat que el projecte de Giró "està molt avançat i completat" i que és un "molt bon punt de partida" a partir del qual treballarà la nova consellera Natàlia Mas, per això ha fet una crida a Junts perquè hi faci costat: "No s’entendria que Junts es descartés d’uns pressupostos fets per Junts".

 12:13 
La vacuna catalana contra la Covid podria obtenir l'autorització de l'EMA aquest novembre

Hipra té previst obtenir l'autorització de l'Agència Europea del Medicament (EMA) per a la seva vacuna contra la Covid aquest mes de novembre. Segons han informat directius de la companyia en un roda de premsa celebrada aquest dimarts a Brussel·les, això permetria iniciar la comercialització del vaccí pràcticament de forma immediata, tan sols una setmana després d'obtenir el vistiplau de l'EMA. De fet, la farmacèutica confia formar part de la campanya de vacunació de finals d'aquest 2022, fent que la vacuna actuï com a dosis de reforç. En aquest sentit, l'empresa recorda que un total de 14 estats membres de la Unió Europea ja s'han mostrat disposades a adquirir el producte, que tindrà un preu unitari inferior als 10 euros.

 10:50 
«La Vermella» estrena episodi amb Jordi Boixaderas, actor de doblatge de Russell Crowe, Sean Bean o Daniel Craig

Catalunya Ràdio ha estrenat aquest dimarts la primera entrega del pòdcast La Vermella, un programa que ret homenatge a tots aquells actors i actrius que, amb la seva veu, han acompanyat i acompanyen els espectadors a través de l'audiovisual català. En el primer episodi, el protagonista és Jordi Boixaderas, que ha doblat actors tan destacats com Russell Crowe, Sean Bean o Daniel Craig. Cada dimarts, "La Vermella" entrevistarà un actor o actriu del doblatge català i, a través dels personatges a qui ha donat veu, descobrirà què s'amaga darrere d'aquesta professió, sovint desconeguda. El nom del pòdcast evoca la frase “Posa la vermella i gravem”, habitual en els estudis de doblatge per indicar que s’encengui el llum de color vermell que indica que s’està gravant.

 10:46 
Salut declara 40 ingressats més als hospitals per Covid

Salut ha declarat 40 ingressats més per Covid, xifra que suposa un total de 440 hospitalitzats. Són dades entre el 3 i el 9 d’octubre. D'altra banda, hi ha 13 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) –tres menys en relació amb les dades de la setmana passada- i 10 morts declarats en aquest període (vuit de més de 80 anys). Pel que fa als positius diagnosticats per l'atenció primària, se n'informa de 4.757 més en una setmana. L'anterior, entre el 26 de setembre i el 2 d'octubre, van ser 3.611 positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants puja a 67.

 10:35 
El "bombardeig massiu" de Putin a Ucraïna deixa sota terra un grup de 98 miners

L'onada d'atacs orquestrats pel president rus, Vladímir Putin, contra Ucraïna dilluns encara té repercussions aquest dimarts. I és que els bombardejos van provocar danys en la infraestructura viària que van deixar sense llum algunes zones del país, com ara la regió de Kriví Rih, al centre-est d'Ucraïna. Una complicació que va deixar sota terra 854 miners. La majoria ja han pogut ser rescatats, però 98 encara hi continuen. S'espera que avui surtin a la superfície. Segons han informat fonts oficials a primera hora d'aquest dimarts, el balanç dels atacs de dilluns contra Ucraïna és de 14 morts i 97 ferits.
 

 08:55 
Turull: "Giró no va fer els pressupostos que va voler ell o Junts sinó els que demanava la coalició"

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha afirmat que l'exconseller d'Economia, Jaume Giró, "no va fer els pressupostos que va voler ell o Junts sinó els que demanava la coalició" amb ERC. És per aquest motiu, i també pels "canvis de competències entre departaments" que Turull ha opinat que "segur que hi haurà canvis" en els comptes i per això mateix no ha assegurat el vot afirmatiu de la seva formació quan arribin al Parlament. "Nosaltres serem més nosaltres mateixos perquè ens hem deslliurat de les servituds", ha conclòs el secretari general.

 08:38 
Turull insisteix que Aragonès es presenti a una qüestió de confiança: "Potser la troba"

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha considerat que amb la composició del nou Govern,  l'executiu és el del "Deixem-ho estar". En una entrevista al Cafè d'Idees de Ràdio 4, Turull ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que es presenti a una qüestió de confiança i ha assegurat que "potser la troba". Sobre la situació que va desencadenar en la sortida de Junts del Govern, el secretari general de Junts ha afirmat que Aragonès va tenir una actitud de "no a tot" i ha explicat que "amb ell, era picar ferro fred" perquè tenia una idea "molt clara", que era la de "no moure's de les tres qüestions que per a Junts eren "troncals". Darrere de l'actitud del president, Turull ha assegurat que "hi ha una estratègia de partit".
 

 07:59 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 07:03 

 06:18 

 22:00 

 21:31 

 20:40 

 20:08 

 19:32 

 19:26 

 19:15 
Un atropellament entre les estacions de Gràcia i Muntaner obliga a interrompre la circulació de la L6 de Ferrocarrils

Un atropellament entre les estacions de Gràcia i Muntaner ha interromput aquest dilluns la circulació de la línia L6 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) durant aproximadament mitja hora. El servei ja s'ha restablert, tot i que els trens encara circulen fora del seu horari habitual. Els de la línia S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell) s'aturen a totes les estacions des de Muntaner, mentre que el servei de la línia L7 (Av. Tibidabo) i L12 (Reina Elisenda) funciona amb normalitat.

 19:09 

 18:59 

 18:33 

 18:11 

 17:28 
Aragonès i Urkullu, únics presidents autonòmics que no aniran al 12-O a Madrid

Els presidents de Catalunya, Pere Aragonès, i d'Euskadi, Iñigo Urkullu, seran els únics presidents autonòmics que tornaran a absentar-se dels actes organitzats a Madrid amb motiu del 12 d'octubre, tant de la desfilada pel centre de la capital espanyola com la recepció que després oferiran els reis al Palau Reial. L'absència dels dos presidents ja és habitual als actes del 12 d'octubre, que estan presidits pels reis espanyols i als quals també assisteix el govern estatal, els representants dels poders de l'Estat, la cúpula militar i líders dels partits polítics. Aquest any, però, no hi serà Carlos Lesmes que ha dimitit com a president del CGPJ.

 17:11 
L'ANC creu que el nou Govern té "una minsa legitimitat" i critica que està "ple de noms del passat"

L'ANC ha assegurat que el nou Govern de la Generalitat té "una minsa legitimitat" i "un mínim reconeixement al Parlament". En un comunicat asseguren que el nou executiu, només format per ERC després de la sortida de Junts, "només té la capacitat de fer autonomisme de mirada curta" i considera que "gira l'esquena" a la independència unilateral. En relació als nous consellers nomenats pel president, Pere Aragonès, l'entitat lamenta que amb els nomenaments queda "un Govern ple de noms del passat que està lluny de respectar el mandat de l'1-O i el consens del 52% independentista". Precisament per això l'ANC ha insistit en reclamar eleccions.

 16:45 

 15:51 

 14:52 
Marlaska reivindica en el dia de la policia espanyola que la col·laboració amb els Mossos "funciona molt bé"

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha reivindicat aquest dilluns en l’acte del Dia de la Policia Nacional celebrat a Barcelona que la col·laboració del cos amb els Mossos d’Esquadra "funciona molt bé". Marlaska ha lloat el paper de la Junta de Seguretat de Catalunya i ha defensat que els dispositius de cooperació que s’organitzen entre els cossos de seguretat presents a Catalunya contribueixen a “minimitzar la delinqüència”. El discurs institucional del ministre de l’Interior no ha tingut connotacions polítiques ni referències als canvis al Govern.

 13:25 

 13:11 

 12:29 
Els comuns insisteixen en la ronda de reunions per formar una majoria progressista: "És una qüestió de mínims"

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que obri una ronda de reunions amb les forces polítiques per formar una majoria parlamentària progressista per "actuar i negociar". "És una qüestió de mínims que ni tan sols hauríem d'estar reclamant, ho hauria de fer el president per voluntat pròpia", ha criticat. Mena ha afirmat en roda de premsa a la seu del partit que ERC "continua pensant que pot governar Catalunya amb 33 escons".

 11:53 
El Nobel d'Economia premia una investigació conjunta sobre bancs i crisis financeres

Ben Bernanke, Douglas W. Diamond i Philip H. Dybvig han guanyat aquest dilluns el Premi Nobel d'Economia 2022 per la seva investigació sobre els bancs i les crisis financeres. El guardó consisteix en una medalla d'or i un xec de deu milions de corones sueques, uns 910.000 euros. En cas que el premi sigui per més d'una persona, com és el que ens ocupa, es reparteixen la quantitat.

 11:47 
Vilagrà compara el discurs de Borràs amb Vox: «Qüestionar la legitimitat del Govern és populista»
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha titllat aquest dilluns de "populista" el discurs de la presidenta de Junts, Laura Borràs, després que aquesta hagi qüestionat la legitimitat del nou Govern d'ERC en solitari. Vilagrà, en una entrevista a RAC1, ha comparat aquest discurs amb el de la ultradreta: "És un llenguatge populista utilitzar aquests termes. Vox ho utilitza al Congrés dels Diputats", ha dit. La consellera, en una altra entrevista a Catalunya Ràdio, ha acusat Junts d'haver provocat una crisi en l'executiu per les seves "dinàmiques internes". 

 11:06 
Giró s'acomiada d'Economia i Hisenda: "No puc concebre una dignitat més gran que la de poder servir al país que estimes"

El fins avui conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha enviat una carta de comiat als 42 alts càrrecs del departament en què ha agraït la "confiança", el "privilegi" i la "satisfacció" d'haver estat al capdavant de la conselleria durant prop d'un any i mig. "Ha estat un honor, perquè no puc concebre una dignitat més gran que la de poder servir al país que estimes", comença la carta, a la qual ha tingut accés l'ACN. Així mateix, el fins ara titular d'Economia ha trucat personalment a la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Economia, Nadia Calviño, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per acomiadar-se i exposar-los-hi personalment els motius de la seva sortida del Govern.

 11:06 
Sánchez i Feijóo es reuneixen a la Moncloa per abordar el bloqueig en la renovació del CGPJ

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es reuneixen aquest dilluns al matí al Palau de la Moncloa per abordar el bloqueig en la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Sánchez va convocar la trobada ahir diumenge al vespre després que el president del CGPJ i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, anunciés que formalitzaria l'endemà la seva dimissió davant la manca d'avenços per renovar l'òrgan, que té el mandat caducat des de fa gairebé quatre anys. Feijóo ha reiterat en una entrevista a Telecinco, prèvia a la reunió convocada a les 10.30 hores, que cal modificar el sistema d'elecció del CGPJ i ha avisat que rebutja fer només un "canvi de cromos".

 10:15 

 09:44 
Turull evita respondre Junqueras sobre si Junts votarà els pressupostos i insisteix que Aragonès ha de sotmetre's a una qüestió de confiança

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha evitat respondre si el seu partit votarà els pressupostos de la Generalitat d'enguany en una entrevista a Els Matins de TV3. Interpel·lat per unes declaracions anteriors del president d'ERC, Oriol Junqueras, Turull ha afirmat que "no es pot començar la casa per la teulada" i ha insistit que Aragonès ha de sotmetre's a una qüestió de confiança. El líder de Junts també ha abordat la situació interna de la formació, arran de la votació dels afiliats sobre si havien de sortir del Govern o no. "La continuïtat d'un partit no pot dependre només de si ets al Govern o no", ha reblat Turull.

 09:30 
Junqueras, a Junts: "Els pressupostos els ha fet Giró. Si creien que eren bons, esperem que els votin"

Primer missatge d'Oriol Junqueras a Junts després que la formació de Laura Borràs i Jordi Turull aprovés sortit del Govern de la Generalitat. El president d'ERC ha instat els seus antics socis a l'executiu a aprovar els pressupostos al Parlament. "Els pressupostos els ha fet Giró. Si Junts creien que eren bons, esperem que els votin", ha afirmat Junqueras en una entrevista al programa Els Matins de TV3.

 08:10 

 07:24 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 07:03 

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació