Dijous, 25 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 23:00 

 22:23 

 21:32 
El programa d'Eva Parera per a les municipals se centra en la neteja, la delinqüència i les ocupacions

La candidata de Valents per a les properes municipals, Eva Parera, vol deixar enrere la seva associació amb el projecte de Manuel Valls que va protagonitzar en els darrers comicis a Barcelona amb la intenció de posicionar-se com un partit amb veu pròpia. Per fer-ho, el seu programa electoral, que ha presentat els seus eixos aquest dimarts en un acte al Centre Cultural Bonnemaison, se centrarà en la millora de la neteja, la lluita contra la delinqüència i el fre a les ocupacions. En aquest sentit, Parera ha focalitzat les seves preocupacions de manera clara. "Més policia, més detencions, zero tolerància amb els incívics i els delinqüents", ha dit, en plena crisi socioeconòmica. Al seu torn, el secretari de comunicació de Valents, Joan López Alegre, ha instat el PP, Ciutadans i Vox a deixar de buscar candidats i unir-se a les seves files.

 21:24 

 19:55 
El Govern proposarà prorrogar les bonificacions a metro i bus si l'Estat també estén la rebaixa del 30%

El Govern no ha decidit encara si prorrogarà les bonificacions a metro i bus un cop l'executiu estatal ha anunciat que estendrà la gratuïtat de Rodalies a tot el 2023, però sí ha anunciat que ho proposarà a l'ATM si l'Estat manté la rebaixa del 30%. Fonts del Departament de Territori han indicat que la decisió es prendrà un cop es tinguin totes les dades. L'executiu català ha reclamat a l'Estat parlar dels 180 milions d'euros "de forat" que ha provocat el cost de l'energia perquè, segons les mateixes fonts, el sistema no en podrà fer front. Alhora, Territori ha considerat que no és "sensat" destinar centenars de milions d'euros a rebaixar tarifes i no invertir recursos per mitigar els sobrecostos energètics o per a la millora de l'oferta.

 19:38 
El Barça femení jugarà la Champions al Camp Nou contra el Bayern i el Rosengard

Les jugadores de Jonatan Giráldez disputaran els partits de Champions contra el Bayern de Munic i el Rosengard suec al Camp Nou. El 24 de novembre a les 18:45 hores contra l'equip alemany i el 21 de desembre a les 21:00 hores contra el conjunt nòrdic, segons ha avançat el programa Tot costa, de Catalunya Ràdio. Així, el futbol femení tornarà a un estadi que ja va omplir en més d'una ocasió la temporada passada.

 19:29 
Alsina fa campanya per la continuïtat al Govern amb alcaldes gironins: "Abandonar-lo a vuit mesos de les municipals és un salt al buit"

La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha fet campanya aquest dimarts amb alcaldes i càrrecs electes de les comarques gironines per defensar que Junts continuï al Govern. Alsina ha defensat que abandonar el Govern a vuit mesos de les eleccions municipals seria "un salt al buit" que deixaria "desprotegits" els alcaldables del partit: "Ens hi juguem molt, com ser la força política que té més alcaldies al nostre país". La consellera ha subratllat que sortir de l'executiu significaria, per una banda, "deixar les mans lliures al president Aragonès perquè no tiri endavant una agenda a favor de la independència" i, per l'altra, "obrir les portes a què els partits del 155 entrin a les nostres institucions".

 19:27 

 19:18 
La Unió Europea estudiarà sancions contra l'Iran per la repressió de les protestes

L'alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, ha assegurat aquest dimarts que els estats membre estudiaran sancions contra l'Iran per la repressió en les protestes. "Juntament amb els estats membre, estudiarem totes les opcions a la nostra disposició, incloses mesures restrictives, per la mort de Mahsa Amini i per com les forces de seguretat han respost a les manifestacions", ha dit Borrell en un debat al ple de l'Eurocambra sobre les protestes a l'Iran. La pròxima reunió dels ministres d'Exteriors és el 17 d'octubre a Luxemburg. En el debat, els principals grups de l'Eurocambra –populars, socialdemòcrates i liberals- han apostat per aplicar sancions a Teheran.

 19:05 
Elon Musk fa marxa enrere i torna a activar la compra de Twitter

Elon Musk, fundador de Tesla i una de les persones més riques del món, ha fet marxa enrere i ha tornat a activar la compra de Twitter que fa uns mesos va descartar executar quan ja la tenia gairebé tancada. Ho farà per un preu total de 44.000 milions d'euros després que hagi ofert 54,20 dòlars per cada acció de la xarxa social. La informació l'ha avançada Bloomberg i just després les accions de la companyia a la borsa s'han disparat. El cas havia arribat a judici després que es desentengués de l'acord ja signat amb els actuals propietaris de Twitter, però després de reactivar la compra no farà falta passar pels tribunals.

 18:55 

 18:47 
El Consell per la República retreu al Govern les crítiques per la xiulada a Forcadell

El Consell per la República ha retret al Govern les paraules de la seva portaveu, Patrícia Plaja, que ha lamentat la xiulada que va rebre Carme Forcadell o Xavier Antich, entre d'altres, durant la manifestació del cap de setmana amb motiu del cinquè aniversari de l'1-O, impulsada per l'entitat que lidera Carles Puigdemont. A preguntes dels periodistes, Plaja ha dit que "alguna cosa falla" si en un acte d'homenatge al referèndum es xiula algunes de les persones que més "esforços i sacrificis" han fet precisament perquè es pogués fer aquesta votació. "La declaració del govern autonòmic expressa els acords del Consell Executiu?, es pregunta el Consell a través de Twitter. Tot plegat escenifica, una vegada més, la distància que hi ha avui dia entre els actors del moviment.

 17:48 

 17:44 

Desmantellen un punt de venda de droga al districte de Sant Martí de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han desmantellat aquest dimarts un punt de venda de droga al districte de Sant Martí que generava una gran quantitat de molèsties als veïns de la zona. En el marc de l'operatiu conjunt la policia ha detingut una persona i ha intervingut 351 grams de cocaïna, 266 grams de substància de tall, més d’11.000 euros en efectiu, així com una arma simulada Taser i una defensa extensible.

 16:56 
Poble Lliure es conjura perquè l'independentisme recuperi la iniciativa política després de cinc anys de bloqueig

Poble Lliure ha celebrat aquest cap de setmana la seva 4a assemblea nacional i s'ha conjurat per tal que l'independentisme recuperi la iniciativa després de cinc anys de desunió estratègica i bloqueig. "Cinc anys després de l'1 d'octubre és hora de recuperar la iniciativa política i identificar les eines per resoldre els problemes que han portat a l'independentisme a l'atzucac on es troba actualment", diu el partit en un comunicat. La ponència estratègica del partit se centra a definir les eines que han de permetre a l'independentisme "disputar l'hegemonia social i el poder" a Catalunya. "Sense generar les condicions perquè l'estat espanyol tingui la necessitat d'afrontar una negociació política, aquesta no es produirà", sosté el partit. 

 16:44 
Elena: "No permetré ingerències polítiques en l'operativa policial, però tampoc ingerències policials en decisions polítiques"

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que no permetrà mai que hi hagi "ingerències polítiques" en les decisions operatives i policials del cos, però ha advertit que tampoc permetrà "ingerències policials" en les decisions polítiques. "Feminitzar el cos o la lluita contra les violències depèn de la política i de la sobirania dels ciutadans", ha remarcat el conseller després de les informacions aparegudes aquests darrers dies sobre el malestar a la cúpula dels Mossos. Aquest dilluns, l'exresponsable de la comissaria d'investigació criminal, l'intendent Toni Rodríguez, ha denunciat que se'l va apartar per motius polítics arran de la investigació contra Miquel Buch.

 16:36 
Prop de 350.000 funcionaris catalans es beneficiaran de l'increment salarial del 9,5% fins al 2024

Uns 350.000 funcionaris i treballadors públics a Catalunya es beneficiaran de l'increment del 9,5% del sou fins al 2024. Gran part dels perceptors de l'increment seran treballadors de l'administració de la Generalitat i del seu sector públic que representen el 65% dels empleats públics; mentre que les corporacions locals són el 27% del total i les estatals el 8%. A Espanya, 2,71 milions de treballadors notaran l'increment de sou. La pujada inclou un increment fix del 8% i variables que depenen del comportament de la inflació i del PIB. El govern espanyol va anunciar aquest dimarts el pacte amb CCOO i UGT, els sindicats majoritaris a la funció pública.

 16:32 

 15:08 
Depeche Mode, primer cap de cartell del Primavera Sound Barcelona i Madrid 2023

El popular grup Depeche Mode és el primer cap de cartell del Primavera Sound Barcelona i Madrid 2023. Depeche Mode ho ha explicat aquest dimarts en roda de prensa a Berlín, on ha anunciat la publicació del seu nou disc Memento Mori. Els autors d’àlbums com Violator o Music for the Masses, actuaran per primera vegada al certamen i ho faran el 2 de juny a Barcelona i el 9 de juny a Madrid. Els nous abonaments per l’edició de Barcelona i Madrid es posaran a la venda aquest dijous a les dotze del migdia. La visita al festival de Depeche Mode formarà part del primer tour de Dave Gahan i Martin L. Gore com a duet després de la mort inpesperada el passat mes de maig d’Andrew Fletcher, membre fundador del grup.

 15:02 

 13:41 
El Govern reforça l’Agència Catalana de Consum per vetllar perquè els grans tenidors ofereixin lloguer socials

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació d’un programa específic per a la contractació de 19 professionals a l’Agència Catalana del Consum dedicats especialment a vetllar pel compliment de les obligacions previstes en la nova normativa per afrontar l'emergència en l'àmbit de l’habitatge, que obliga els grans tenidors a oferir lloguers socials abans d’interposar qualsevol demanda d’execució hipotecària o desnonament quan la unitat de convivència es troba en situació de risc d’exclusió residencial. Així mateix, la llei aprovada el passat 3 de març amplia aquesta protecció a tots els ocupants d’habitatges sense títol jurídic habilitant, ja sigui per venciment del seu contracte d’arrendament, per haver patit un procés de reclamació d’un deute hipotecari o per haver ocupat un habitatge desocupat d’una entitat financera o fons d’inversió.

 13:38 
El procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua es tanca havent rebut més de 300 propostes

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presentat aquest dimarts al Consell Executiu les xifres del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua, que s’ha tancat amb rècord d’aportacions de la ciutadania: 311. Les aportacions poden suposar prop de 3.000 propostes concretes, tot i que la xifra encara pot créixer un cop s’enllesteixi el recompte definitiu. Es tracta del procés de participació ciutadana de la Generalitat que ha rebut, amb diferència, més aportacions en els darrers anys. En el seguit d’accions que des de febrer s’han portat a terme per recollir la visió de la ciutadania, fins ara hi ha hagut 17 sessions informatives amb presència del secretari de Política Lingüística, que han aplegat 1.164 participants. També s’han realitzat 12 sessions deliberatives de caràcter sectorial amb 278 participants, dues jornades de debat amb 521 participants i 21 sessions de proximitat autoorganitzades per col·lectius diversos arreu del territori.

 13:37 
El Govern aprova una despesa d'11,5 milions per comprar habitatges per a famílies vulnerables

El Govern ha aprovat aquest dimarts una despesa d’11,5 milions d’euros per comprar habitatges per tanteig i destinar-los a famílies vulnerables. Es farà a través de la formalització d’un acord entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl (INCASOL) per poder adquirir habitatges provinents d’execucions hipotecàries per aquest mateix any 2022. Des que va entrar en vigor, a finals de 2015, s’han pogut comprar un total de 3.630 pisos, amb una inversió de 197.845.445 euros. Els 11,5 milions s’estima que permetran la compra d’uns 211 habitatges més, que es destinaran a lloguer social i que serviran per incrementar el parc públic.

 13:35 
El Parlament presenta al·legacions al TC per defensar la llei del català
La Mesa del Parlament ha acordat presentar al·legacions al Tribunal Constitucional contra els recursos de Cs i el PP contra diversos articles tant del decret com de la llei sobre el català a l'escola. Fonts de la Mesa han explicat que el tribunal els ha notificat que havia rebut els recursos dels dos grups i que el Parlament podia personar-se i presentar al·legacions per defensar les dues normes. La Mesa ha acordat fer el mateix amb els recursos de Vox contra la llei d'emergència en l'àmbit de l'habitatge.

 13:20 
El Govern lamenta les xiulades a Forcadell i Antich a la concentració impulsada pel Consell per la República

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha dit que "alguna cosa falla" si en una concentració independentista es xiula alguna de les persones que més "esforços i sacrificis" ha fet perquè fos possible l'1-O, com ara Carme Forcadell o el president d'Òmnium, Xavier Antich. "Defensarem sempre la llibertat d'expressió i també la mà estesa amb totes les organitzacions del moviment independentista. Això va d'un objectiu compartit, que és aconseguir la independència, no va de famílies polítiques", ha afirmat, i ha evitat valorar les paraules de Carles Puigdemont, que va dir que si el Govern no lidera el procés ho haurà de fer el Consell per la República.

 12:51 
Aragonès trasllada als consellers del Govern la voluntat que l'actual coalició continuï

El futur del Govern ha centrat la roda de premsa de la portaveu, Patrícia Plaja, que ha admès que el context és "excepcional" perquè la composició de l'executiu ha de ser "ratificada" aquesta setmana per un dels partits que hi dona suport, Junts. El mateix president ha traslladat als consellers aquesta situació i ha expressat la voluntat que l'actual coalició continuï "plenament compromesa" amb la vida dels catalans. En aquest sentit, ha demanat als consellers que estiguin "al 100% com fins ara". "Venen dies complexos que requereixen de la màxima dedicació i que res quedi aturat. S'ha de seguir treballant", ha demanat Aragonès als membres del Govern, exhortant-los a continuar desplegant les polítiques sectorials en cada àmbit. "Aquest és un Govern independentista", ha garantit Plaja, que ha ratificat que l'objectiu final de l'executiu és la independència de Catalunya.

 12:31 
El TSJC declara ferma la sentència que obliga a aplicar el 25% de castellà en una escola de Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat ferma una sentència que obligava a aplicar el 25% de castellà a l’escola Bogatell de Barcelona. La resolució anul·la el projecte lingüístic del centre perquè considera que no contempla el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial, juntament amb el català. Un cop el Tribunal Suprem va decidir no admetre a tràmit el recurs del Departament d’Educació contra la sentència que obligava a aplicar el 25% de castellà, el TSJC declara ferma aquesta altra sentència sobre un centre concret. Així, estableix un termini de 10 dies perquè Educació comuniqui al TSJC que ha rebut la interlocutòria. El departament també haurà d’informar en 10 dies de quin serà l’òrgan responsable del complim.

 11:57 
Un grup de científics internacional guanya el Nobel de química pels seus experiments en informació quàntica

El Nobel de Física d'enguany ha reconegut les tecnologies de comunicació i computació quàntica, tal com ha informat la Reial Acadèmia Sueca de Ciències. Els guardonats són el francès Alain Aspect, l'estatunidenc John Clauser i l'austríac Anton Zeilinger pels seus "experiments amb fotons entrelligats que han establert la ciència pionera de la informació quàntica".

 10:48 
Petit repunt de casos de Covid als hospitals i a les UCI

Salut ha declarat 23 ingressats més per Covid, xifra que suposa un total de 400 hospitalitzats. Són dades entre el 26 de setembre i el 2 d’octubre. D'altra banda, hi ha 16 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) –quatre més en relació amb les dades de la setmana passada- i 11 morts declarats en aquest període (vuit de més de 80 anys). El nombre de morts de la setmana anterior se situa en 12. Pel que fa als positius diagnosticats per l'atenció primària, se n'informa de 3.611 més en una setmana. L'anterior, entre el 19 i el 25 de setembre, van ser 3.633 positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants baixa a 42.

 10:42 
Jordi Sànchez votarà a favor de la continuïtat de Junts al Govern

L'exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha anunciat que votarà a favor de la continuïtat de Junts al Govern en la consulta que farà la formació. "La millor manera de continuar servint Catalunya, de continuar servint el projecte pel qual ens vam unir aquell 1 d'octubre és continuar a les institucions i fer-les fortes. Ningú va dir que aquest govern seria fàcil", ha defensat en una entrevista a TV3. En aquesta línia, ha assegurat que si la formació surt de l'executiu "quedarà ja per a la història i definitivament enterrat un Govern independentista" i estaran empenyent els republicans cap al PSC o un tripartit. Sobre la unitat del partit, Sànchez s'ha mostrat confiat que els afiliats "seguiran apostant per un partit fort, responsable, compromès amb la independència".

 08:59 
Borràs dona per fet el trencament: "Aquest és un Govern de 33 diputats"

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha donat per fet que Junts sortirà del Govern amb ERC. "Primer va ser la CUP qui va retirar el suport a Pere Aragonès" i, ara, ha restat els diputats de Junts de la suma de suports que té ERC. "Aquest és un Govern de col·lisió, no és de coalició", ha manifestat en una entrevista a Els Matins de TV3. Amb tot, Borràs ha dit que té "clar" que votarà el pròxim dijous i divendres en la consulta de Junts que decidirà el futur del partit en l'executiva, però el moment de compartir-ho no ha estat aquest dimarts. Borràs ha explicat que el que vol és "comunicar-ho directament als afiliats i als votants de Junts", no a través de televisió. 
 

 07:32 

 07:14 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 07:02 

 22:54 
Executen una operació antiterrorista al Pont de Suert

La Guàrdia Civil i la policia espanyola estan escorcollant la tarda nit d'aquest dilluns diversos habitatges de la localitat del Pont de Suert en el marc d'una operació antiterrorista. L'operatiu ha començat a quarts de vuit del vespre i està ordenat per l'Audiència Nacional. S'han efectuat diverses detencions.

 22:34 
L'exconseller Quim Forn votarà «sí» a què Junts continuï al Govern

L'exconseller d'Interior, militant històric de CDC i Junts i, actualment, membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural, Quim Forn, votarà afirmativament a la consulta de Junts a la militància sobre si continuar al Govern de la Generalitat. "Trencar el Govern ens debilitaria", ha analitzat en una entrevista al Més324. Tot i el clima de tensió que impera entre ERC i Junts, Forn ha defensat que "s'ha d'aprofitar qualsevol escletxa per fer política" i prendre la decisió que permeti "sortir reforçats" del conflicte amb els socis d'Esquerra.

 21:34 
Educació posa en marxa una taula de participació per «impulsar la inclusió» als centres

El Departament d'Educació ha posat en marxa aquest dilluns la Taula de participació per "impulsar la mirada inclusiva" al sistema educatiu, segons fonts del Govern. Aquesta tarda s'ha dut a terme la primera sessió plenària de la Taula, que estarà integrada per representants de famílies, entitats, administracions públiques, alumnat, professorat i experts del món universitari. Més de cent persones d'aquests àmbits han assistit a l'acte d'avui, la clausura del qual ha anat a càrrec del conseller Josep González-Cambray. També n'han pres part la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, i la directora general d'Educació Inclusiva, Laia Asso.

 21:36 

 20:46 

 20:49 
Marina Geli anuncia que votarà a favor de la continuïtat de Junts al Govern
L'exconsellera de Salut amb el PSC (2003-2010) i ara destacada militant de Junts, ha anunciat que votará a favor de la continuïtat del seu partit al Govern, després que el secretari general del partit, Jordi Turull, hagi presentat aquest dilluns la pregunta que es farà a la militància el dijous i el divendres per decidir sobre el futur de l'executiu. "Malgrat les discrepàncies des del Govern de Catalunya, treballarem amb el Consell de la República, entitats sobiranistes i entitats per l'amnistia i la independència", ha escrit en una piulada a Twitter. Geli, que també és articulista a NacióDigital, ha escrit aquest dilluns una opinió on expressa el seu desig perquè se salvi el Govern de coalició, i ha alertat que si no hi ha continuïtat, "voldrà dir que es renuncia a treballar a curt termini per l'amnistia i l'autodeterminació". 

 20:40 

 20:05 

 19:44 

 18:08 

 17:47 
El govern espanyol convoca l'ambaixador rus per l'annexió dels territoris ucraïnesos

El ministeri espanyol d'Afers Exteriors ha convocat aquest dilluns l'ambaixador de Rússia a Madrid, Iuri Korchagin, en protesta per l'annexió de quatre territoris ucraïnesos -Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia- per part de Moscou. Des d'Exteriors s'ha insistit a l'ambaixador rus que Espanya no reconeix la "farsa" electoral dels referèndums organitzats per les autoritats d'ocupació russes i la posterior annexió decretada pel president rus Vladímir Putin. Alhora, s'ha deixat clar una vegada més el suport a la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna per part del govern espanyol. La convocatòria de l'ambaixador rus s'ha produït en coordinació amb altres socis europeus.

 17:29 
Cuevillas renuncia a la sindicatura electoral de la consulta de Junts i defensa sortir del Govern

Jaume Alonso-Cuevillas renuncia a formar part de la sindicatura electoral de la consulta interna a la militància de Junts per decidir sobre la marxa de la formació del Govern. D'aquesta manera, el diputat i membre de l'executiva del partit vol "tenir la llibertat" de pronunciar-se sobre la votació, de la qual ha explicat que és partidari de trencar la coalició amb ERC.

 15:59 

Rep l'alta la nena de 5 anys ferida greu a l'explosió de la Casa de Cultura de Girona

La nena de 5 anys ferida a l'explosió de la Casa de Cultura de Girona ha rebut l'alta aquesta tarda. La menor estava ingressada a Pediatria del Trueta i era l'única que quedava a l'hospital després que aquest dilluns al matí donessin d'alta la dona de 47 anys que es va haver d'intervenir d'urgència el mateix divendres. L'explosió a la Casa de Cultura va tenir lloc divendres al vespre durant els actes de la Nit de la Recerca, conseqüència d'un experiment del divulgador Dani Jiménez. Hi va haver divuit ferits, dels quals cinc van ser traslladats al Trueta.

 15:54 

 15:10 

 13:41 

Junts proposa entregar la Medalla d'Or de Barcelona a Àngel Casas a títol pòstum

El grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha registrat un prec perquè s'iniciïn els tràmits perquè l'Ajuntament entregui la Medalla d'Or de la Ciutat al periodista Àngel Casas, a títol pòstum. En la seva petició, la formació recorda l'obra de Casas com a director de betevé, la televisió municipal, però també la seva figura innovadora en el seu pas per mitjans com Ràdio Joventut, Ràdio Barcelona, Ràdio 4, TVE TV3. En no haver rebut cap homenatge del consistori durant la seva vida, Junts proposa ara que l'Ajuntament honori l'icònic fill del barri de Sants, després que el periodista morís el passat cap de setmana amb 76 anys.

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació