Divendres, 26 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 21:02 
Puigdemont: "Han boicotejat la participació en la manifestació i han fracassat"

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja ha fet la seva primera valoració a la Diada d'enguany. Segons ell, hi ha hagut persones que han volgut "estigmatitzar la manifestació, boicotejar-ne la participació i excloure-la de l'agenda política", però Puigdemont ha considerat que "han fracassat". Així s'ha expressat en un missatge difós al seu perfil de Twitter, en què també ha defensat que la marxa de l'ANC ha aglutinat el "corrent central de l'independentisme", que ha demostrat "inclusió, civisme i fortalesa". L'expresident ha acabat el seu discurs amb aquesta consideració: "Quina Diada més gran!". 
   

 20:19 
Alerta Solidària acusa ERC de ser la "quinta columna" a Catalunya

El portaveu d’Alerta Solidària Martí Majoral ha acusat Esquerra Republicana de no fer res “per avançar cap a la independència” de Catalunya. “La quinta columna es diu Esquerra Republicana”, una expressió utilitzada per designar, en una guerra, a un sector de la població que manté lleialtats amb el bàndol enemic. Majoral ha acusat ERC de desmobilitzar a la gent: “És una estafa majúscula, com la taula de diàleg i tots els retrobaments”. Les declaracions de Majoral arriben després de la manifestació de l’esquerra independentista que ha aplegat 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.

 20:14 
Cremen una fotografia d'Aragonès i Sánchez a la manifestació de l'esquerra independentista

Una desena d'encaputxats han cremat una gran fotografia del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una de les reunions que han mantingut aquests darrers mesos durant la manifestació de l'esquerra independentista. Mentre la marxa avançava pel lateral del passeig de Sant Joan, els encaputxats han cremat la imatge. Segons la Guàrdia Urbana, la manifestació ha concentrat unes 1.500 persones. 

 20:13 
La manifestació de l'esquerra independentista convoca 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana

La manifestació de l’esquerra independentista per la Diada ha agrupat 1.500 persones segons la Guàrdia Urbana. Clourà amb un acte polític al Born de Barcelona. En ell hi intervindran Marina Gispert, portaveu d’Arran, Martí Majoral, portaveu d’Alerta Solidària, Cati Morros, portaveu del sindicat COS, i Basha Changue, diputada de la CUP. 

 18:47 

 18:02 
Pancarta amb el missatge "Traïdors, no us tornarem a votar" al darrere de la capçalera

A l’arribada al passeig Isabel II, un grup de Catalunya x la Independència s’ha situat just al darrere de la capçalera de la manifestació amb una pancarta que posa “Traïdors, no us tornarem a votar”. També hi ha els logos d’ERC, Junts i la CUP tapats amb una creu. Informa Carme Rocamora.

 17:47 
Els EUA recorden les víctimes de l'11-S en el vint-i-unè aniversari dels atemptats

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha participat aquest diumenge en una cerimònia en el Pentàgon coincidint amb el XXI aniversari dels atemptats contra les Torres Bessones de Nova York i el mateix Pentàgon, seu del Departament de Defensa, l'11 de setembre de 2001. El mandatari ha destacat el caràcter nord-americà, caracteritzat "pel sacrifici, l'amor, la generositat, la força i la resistència". "En els dies següents a l'11-S vam veure de què estan fets els Estats Units", ha dit.

 15:42 
El Sinn Féin deixa plantat Carles III en la seva proclamació a Irlanda del Nord

El partit republicà irlandès Sinn Féin no ha enviat representació oficial a la cerimònia oficial de proclamació de Carles III com a rei d'Irlanda del Nord. La cerimònia ha tingut lloc aquest diumenge als afores de Belfast, al Castell d'Hillsborough, residència oficial del monarca al territori nord-irlandès. El Sinn Féin ha explicat en una nota que la cerimònia "és per als qui tenen la seva fidelitat política en la Corona britànica". "El Sinn Féin no participarà en aquests esdeveniments", ha afegit. No obstant això, la presidenta del partit, Mary Lou McDonald, ha reconegut que Isabel II "va treballar per la pau entre les nostres illes i per la reconciliació de tota la nostra gent". Així, la formació republicana ha traslladat les seves condolences per la mort de la sobirana i ha anunciat que sí que estarà en diversos dels actes convocats en els deu dies de dol oficial.

 15:05 
Cuixart felicita la Diada des de Suïssa: "Aquí no hi sobra ningú" 

L'expresident d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart no ha pogut assistir aquest diumenge als actes de la Diada per motius personals i s'ha quedat a Suïssa, on resideix des de fa unes setmanes per reforçar la línia internacional d'Òmnium, com a president d'Òmnium Civil Rights Europe, i de la seva empresa. A través de Twitter, Cuixart ha enviat un missatge per felicitar la Diada. "Aquí no hi sobra ningú", ha dit el dirigent independentista, que ha compartit un vídeo del discurs de Xavier Antich, actual president de l'entitat. El missatge d'Òmnium ha estat nítid: cal incorporar noves veus a la cúpula independentista per superar la tendència antidestructiva. Informa Bernat Surroca.

 14:56 

 13:01 
La central nuclear de Zaporíjia, la més gran d'Europa, queda "totalment tancada"

La central nuclear de Zaporíjia, situada al sud d'Ucraïna ha quedat completament tancada aquesta matinada, segons ha informat l'operador de la infraestructura, Energoatom, en un comunicat. Així, s'ha desconnectat de la xarxa l'últim reactor que estava en funcionament, el número 6, com a mesura de seguretat davant dels bombardejos que hi ha a la zona. S'està treballant per al seu refredament i transferència a un "estat fred". La mesura s'ha pres per seguretat davant dels bombardejos a la zona. Durant els últims tres dies, aquesta unitat havia treballat en "mode illa", de manera que només alimentava les necessitats internes.

 13:00 

 12:56 

 12:40 
Antich crida a no cedir davant la "temptació populista o antipolítica"

Segons Antich, cal "canviar la dinàmica" dins del moviment, i augmentar el seu "perímetre". "La via democràtica no interpel·la només els independentistes, sinó tot el sobiranisme. Tinguem-ho clar: no hi ha poble que pugui decidir el seu futur sense institucions i partits. Són tan necessaris com sindicats, organitzacions o entitats. No cedirem mai a la temptació populista o antipolítica", ha apuntat.

 12:32 
Òmnium reclama a l'independentisme acabar amb la tendència "autodestructiva"

El president d'Òmnium ha demanat "deixar de lamentar-se" per no haver aconseguit la independència, i ha indicat que el primer pas és "reconèixer que hi ha un problema". "I el tenim. Correm el risc de perdre la força col·lectiva del país. Ens cal activar-nos de nou", ha ressaltat Antich, que ha demanat "objectius estratègics conjunts" per acabar amb aquesta tendència "autodestructiva". Informa Oriol March.

 12:25 
Antich es pregunta "en quin moment" l'independentisme va decidir centrar-se en "confrontar" visions de manera interna i desatendre el "combat" amb l'Estat

Envoltat de la junta directiva d'Òmnium, Antich s'ha preguntat "en quin moment" l'independentisme es va començar a centrar en "confrontar-se" de manera interna en lloc de dedicar els esforços a combatre un Estat que "continua amb la repressió". "Tothom és necessari, i tothom hi té un paper. A Òmnium sabem molt bé per què som aquí: estem lluitant i treballant per la llengua i la cultura, per la democràcia, per la justícia social, pel dret a l'autodeterminació i per la independència. Al costat del 80% d'aquest país que defensa el dret a decidir", ha resumit el president de l'entitat. "Ho fem perquè l'estat espanyol fa temps que no és garant dels drets fonamentals. És el responsable de la seva vulneració sistemàtica", ha inistit Antich. Informa Oriol March.

 12:18 
Junqueras i Borràs, asseguts l'un al costat de l'altre a l'acte d'Òmnium

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, s'han assegut de costat -així ho marcava el protocol assignat- en l'acte d'Òmnium celebrat aquest diumenge a l'Arc de Triomf amb motiu de la Diada. En l'esdeveniment hi assisteixen el president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de part del Govern, i també els principals dirigents dels partits independentistes. Informa Oriol March.
 

 11:34 
El Consell per la República demana "fer un pas endavant" en el cinquè aniversari de l'1-O

El Consell per la República demana "fer un pas endavant" en el cinquè aniversari de l'1-O. Així ho ha assegurat el membre de l'entitat, Guillem Fuster, que ha definit el referèndum d'ara fa cinc anys com "la victòria més gran dels últims 300 anys". "Ara, més que mai, és moment de mobilització", ha assegurat durant l'ofrena floral davant el monument a Rafael Casanova. Informa Lluís Girona.

 10:59 

 10:40 

 10:32 

 10:16 
Forcadell "entén" els xiulets contra ERC però "li dol personalment"

Carme Forcadell, primera presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i expresidenta del Parlament, ha assenyalat a Catalunya Ràdio que li "dol" personalment que hi hagi xiulets contra ERC, però ha indicat que els "entén". També ha mostrat "comprensió" cap als militants republicans que se senten "exclosos" pels postulats de l’ANC. "Jo aniré a la concentració encara que no comparteixi el 100% del manifest", ha apuntat. Informa Oriol March.

 10:05 

 09:51 
L'ANC carrega contra l’estratègia d’ERC i defensa el component crític de la manifestació: "Cal trencar l’immobilisme"

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha avisat els partits que la proposta d’impulsar un nou partit “va de debò”. “La legislatura no ha acabat. Els partits es poden posar les piles”, ha apuntat Feliu, que ha defensat “trencar l’immobilisme”. Pel que fa als xiulets contra ERC al Fossar de les Moreres, la presidenta de l’ANC ha carregat contra l’estratègia republicana del diàleg. “No es tracta de tenir un pla, sinó de compartir-lo”, ha indicat. Preguntada sobre si la concentració serà un monogràfic de retrets als partits, Feliu ha alertat que cal “fer moure”. Informa Oriol March.

 09:18 
Òmnium situa l’Estat com a “sabotejador” de la taula de diàleg i lamenta la “confrontació” dins l’independentisme

Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, ha situat aquest diumenge a Catalunya Ràdio l’Estat com a “principal sabotejador” de la taula de diàleg, un mecanisme que ha reconegut que no està “donant fruits”. Antich també ha lamentat que existeixi “molta confrontació” dins l’independentisme, com demostren les tensions viscudes aquesta nit al Fossar de les Moreres. Informa Oriol March.

 09:18 
Xavier Antich, president d'Òmnium, espera que el "tornarem a votar" de Pere Aragonès al missatge de la Diada es pugui concretar d'aquí a poc temps amb entitats i partits buscant els màxims consensos. Ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Informa Ferran Casas.

 09:11 
Aragonès, després de l'ofrena del Govern a Rafael Casanova: "Desitjo que ens expressem amb pluralitat i conviccions i a favor del dret a escollir el nostre futur"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut després de l'ofrena del Govern a Rafael Casanova. "Som una nació diversa i desitjo que ens expressem avui amb pluralitat i conviccions i a favor del dret a escollir el nostre futur", ha assegurat.

 07:33 

 07:23 

 07:02 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 19:36 
Puigdemont: "Aspirem a ser la darrera generació d'exiliats catalans"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha expressat el seu desig d'aspirar "a ser la darrera generació de catalans exiliats" i ha continuat, "per poder retornar, no només per nosaltres mateixos, perquè també ho facin les llibertats i el respecte institucional, nacional i social que es mereix un poble que ha decidit autodeterminar-se". I ha garantit que "resistirem fins al final". Unes paraules que ha manifestat en un acte de celebració de la Diada, organitzat aquest dissabte a Anvers (Bèlgica), en el qual s'ha fet un paral·lelisme amb 1714: "La repressió borbònica continua vigent avui" i ha continuat, perquè tant aleshores com en l'actualitat "l'objectiu és el mateix: "Viure amb plenitud de llibertats nacionals i reconeixement de la nostra identitat". 

 18:06 
Buckingham Palace anuncia que el funeral d'Elisabet II serà el pròxim 19 de setembre

Buckingham Palace ha anunciat en un breu comunicat que la data del funeral d'Estat per Elisabet II serà el pròxim dilluns 19 de setembre a les 11:00 del matí, hora de Londres. A més a més, la data que s'ha fixat serà festiu per a tot el país, tal com va avançar tot just aquest divendres el nou rei i fill gran de la difunta monarca, Carles III.

 16:58 

 16:33 

 16:11 
El Parlament commemora els 90 anys "donant visibilitat" a la cultura popular amb una ballada de sardanes

El Parlament celebra aquest cap de setmana el 90è aniversari de la institució i la Diada amb una festa popular i dues jornades de portes obertes. Just davant la façana de l'hemicicle s'ha instal·lat un escenari on aquest dissabte al matí s'ha fet una ballada de sardanes. A la dansa s'hi ha sumat la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. La cap de la colla Mare Nostrum, Ester Cibran, ha lloat que s'hagi optat per "donar visibilitat a la dansa de Catalunya" i a la cultura per celebrar l'aniversari. A la tarda hi haurà diverses actuacions musicals de joves talents de l'ESMUC i el Conservatori del Liceu.

 14:52 

 14:49 
Borràs creu que les absències d'ERC a la manifestació "desanimen i desmobilitzen" i diu que "s'han d'assumir crítiques"

La presidenta del Parlament suspesa i presidenta de Junts, Laura Borràs, considera que l'absència de gran part dels dirigents d'ERC, així com de tots els consellers republicans i del mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, "desanima i desmobilitza". "El que cal és el contrari, cal ser al costat de la gent, assumir crítiques, entomar-les i escoltar les queixes per treballar per posar-hi remei", ha subratllat en una atenció a mitjans des del davant del Parlament, on s'ha celebrat una jornada festiva per celebrar els 90 anys de la institució. "Ens hem de mobilitzar perquè és sempre uns factor que ens fa avançar, sobretot a les Diades dels últims deu anys", ha insistit.

 14:45 
Rius respon a Junqueras que el que segur agraeix el PSOE és tenir un soci que li vota "gratis" els pressupostos

El portaveu de JxCat, Josep Rius, ha respost al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que el que segur agraeix el PSOE és "tenir un soci a Madrid que li vota gratis els pressupostos que li permeten desinvertir en Rodalies". Rius ha respost a través de les xarxes socials a les paraules de Junqueras, que aquest dissabte ha afirmat en una entrevista a El Periódico que el PSOE "agraeix que hi hagi independentistes que no apostin per la taula de diàleg".

 14:39 
Cs lamenta que la Diada és "cada cop més sectària" i torna a rebutjar participar dels actes institucionals

Cs ha lamentat que la Diada s'ha anat consolidat com una jornada "cada cop més sectària" i que "menysprea" els catalans no nacionalistes. En un discurs gravat al Parlament, el president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha lamentat que Catalunya "porta anys sotmesa a una tensió insostenible per culpa del nacionalisme excloent", a qui li ha atribuït una visió "tancada i hispanòfoba" de la catalanitat. Per tot plegat, ha afirmat que la Diada està "deslegitimada" com a festa de tots els catalans i ha tornat a reivindicar que aquesta es traslladi a Sant Jordi. D'altra banda, ha reclamat que el país necessita un "pla de xoc" contra la crisi i ha assegurat que aquest no arribarà "de la mà dels que han arruïnat Catalunya.

 14:39 
El PPC assegura que la divisió de l'independentisme per la manifestació de l'ANC "provoca vergonya aliena"

La diputada del PPC Lorena Roldán ha assegurat que la divisió dels partits i entitats independentistes per la participació a la manifestació de l'ANC "provoca vergonya aliena". En una atenció a mitjans des de Rubí ha criticat que l'independentisme "primer hagi dividit la societat catalana" i que ara "es divideixi a ell mateix". En relació a la Diada ha recordat que els populars ja fa anys que no assisteixen als actes institucionals, que ha qualificat de "circ del Govern", però ha remarcat que tenen previst fer un acte perquè no volen "renunciar a celebrar un dia que hauria de ser de tots els catalans".

 13:40 

 13:34 

 12:31 
Albiach reivindica que la Diada és "de tots els catalans, no de Junts i l'ANC només" i demana una "reflexió" com a país

La coordinadora general de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, ha reivindicat que la Diada és "de tots els catalans, no de Junts i l'ANC només". Ho ha dit durant el Consell Nacional celebrat aquest dissabte a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), on ha afirmat que cal fer una "reflexió" com a país per tornar a fer d'aquest dia un espai "massiu, obert, plural i transversal de participació". "Que tothom, pensi el que pensi, la senti com a pròpia", ha manifestat. D'altra banda, ha insistit que el president del Govern, Pere Aragonès, haurà d'escollir entre un pressupostos "mediocres i de dretes" o uns d'ambiciosos amb els comuns. En aquest sentit, ha alertat el president que no entraran en una "subhasta a la baixa" amb els comptes.

 12:34 

 12:31 
Illa reclama que la Diada "sigui presidida pel respecte" i "reconegui la pluralitat de maneres de pensar"

El líder del PSC, Salvador Illa, ha reclamat que la Diada "sigui presidida pel respecte" i "reconegui la pluralitat de maneres de pensar de Catalunya". En una atenció a mitjans des de Tàrrega, on des de dijous se celebra la Fira del Teatre, Illa ha demanat que aquest pugui ser un Onze de Setembre "de la bona convivència". "La Diada és de tots els ciutadans de Catalunya", ha subratllat el socialista, que ha afegit que "hi ha moltes maneres de sentir la catalanitat i pensar en Catalunya i totes són igualment respectables".

 11:53 

 11:10 

 10:31 
Òmnium, sobre la Diada: "Hem de deixar d'entretenir-nos en què va fallar l'1-O"

El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha opinat sobre la Diada i l'estratègia de futur de l'independentisme. "Partim de la idea que aquest cicle està exhaurit i cal obrir-ne un de nou. Hem de deixar d'entretenir-nos en què va fallar l'1-O", ha assenyalat Antich en una entrevista al diari El Punt Avui el dia abans de l'11-S. Sobre la manifestació de la Diada i l'absència de la cúpula d'ERC, el president d'Òmnium s'ha mostrat conciliador: "És cert que enguany s'accentuen més les diferències que els punts en comú, però en allò essencial hi ha un gran acord en l'independentisme", ha reconegut. No obstant això, el líder d'Òmnium ha mostrat "màxim respecte" pel manifest de l'ANC: "És la seva posició, i no és gratuïta".

 10:28 

 09:34 

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació