Diumenge, 28 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 19:21 

 13:51 
La UE es planteja prohibir l’entrada dels turistes russos com a represàlia per la invasió d’Ucraïna

La Unió Europea es planteja prohibir l’entrada dels turistes russos com a represàlia contra el Kremlin per la invasió d’Ucraïna. La portaveu de la Comissió Europea responsable d’Afers Interns, Anitta Hipper, ha confirmat aquest dijous que hi ha converses en marxa entre els 27 estats membres de la UE sobre aquesta qüestió. "És primordial garantir una acció coordinada", ha advertit Hipper, tenint en compte la lliure circulació que tenen per tot el bloc els estrangers que obtenen un visat a qualsevol estat membre. Finlàndia i Estònia pressionen els socis europeus per tancar totalment les fronteres amb Rússia, tal com va reclamar dilluns el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski.

 12:04 
Dues cancel·lacions i sis retards a l'aeroport del Prat en la nova jornada de vaga de Ryanair

La nova jornada de vaga dels treballadors de Ryanair ha provocat aquest dijous dues cancel·lacions i sis retards a l'aeroport del Prat de Barcelona. Així, la capital catalana es converteix de nou en la ciutat de l'estat amb més afectació per una nova onada d'aturades que, en principi, es prolongarà fins al pròxim 7 de gener. A l'aeroport de Girona, en canvi, no s'hi ha registrat aquest matí cap retard ni cancel·lació. Per afrontar aquesta extensa convocatòria de vaga, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha fixat uns serveis mínims d'entre el 34% i el 81% a l'aeroport del Prat, però que arriben al 85% en altres aeròdroms.

 10:47 
Albares defensa que Felip VI va mostrar una "enorme cordialitat" i "calidesa" amb el nou president de Colòmbia

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha defensat que el rei Felip VI va mostrar una "enorme cordialitat" i "calidesa" amb el nou president de Colòmbia, Gustavo Petro, en la seva presa de possessió el cap de setmana passat. Davant els retrets al monarca per no haver-se aixecat durant l'exhibició de l'espasa del llibertador Simón Bolívar –símbol de la independència de les antigues colònies espanyoles a Amèrica–, Albares ha esquivat la polèmica en una entrevista aquest dijous a TVE, on ha reivindicat l’actitud "cordial" de Felip VI . A més, el responsable d’Exteriors ha assegurat que el govern espanyol continuarà mantenint unes "extraordinàries relacions" amb Colòmbia ara que Petro liderarà el país.

 10:32 
Asens creu que la conducta de Felip VI a Colòmbia va "comprometre diplomàticament" Espanya

El president del grup parlamentari d’Unides Podem, Jaume Asens, ha valorat el comportament de Felip VI a la investidura de Gustavo Petro com a president colombià. En una entrevista a RNE, Asens ha afirmat que la conducta del rei va "comprometre diplomàticament" Espanya. "És més propi d’un conqueridor que d’un cap d’estat democràtic", ha exposat el dirigent dels comuns. El monarca espanyol no es va aixecar en el moment que es va exhibir l’espasa de Bolívar, símbol d’alliberament a Colòmbia.

 16:31 
Afloren noves restes de l'antic cementiri medieval del monestir de Sant Cugat

Les últimes obres de construcció d'habitatges a la cèntrica plaça Octavià de Sant Cugat del Vallès han fet aflorar noves restes a l'antic cementiri medieval del monestir. Les actuacions a la finca on hi havia Cal Boter Negre han permès documentar cinc sepultures, una de les quals estava coberta per tres lloses. L'Ajuntament destaca que la troballa referma la dimensió de la necròpolis, de la qual havien aparegut algunes restes puntuals. La principal hipòtesi és que els esquelets pertanyen a fidels atrets per la influència religiosa del monestir, els quals deixaven la seva herència a la comunitat religiosa. D'altra banda, les excavacions també han tret a la llum restes romanes del segle I i altres més modernes, del segle XIX.

 15:44 
La Cambra de Comerç critica la "precipitació" i la "falta de diàleg" de l'Estat amb les mesures d'estalvi elèctric

La Cambra de Comerç de Barcelona ha criticat aquest dimecres la "precipitació" i "falta de diàleg" amb què, a parer seu, ha actuat l'Estat amb les mesures d'estalvi energètic. Segons l'entitat, cal fomentar mesures d'eficiència energètica i atendre millor les demandes dels sectors econòmics afectats pel decret que regula la climatització dels locals públics. Tal com ha apuntat la Cambra en un comunicat, cal "prendre decisions valentes" però a la vegada "realitzables, efectives i adaptades als sectors que les han d'aplicar". Tanmateix, lamenta que s'hagin donat només set dies per aplicar el decret, deixant sense marge a les empreses per adaptar-se o fer inversions de millora.

 10:53 
Costa recorre contra la decisió de Barrientos de proposar els magistrats suplents per al judici de l'antiga mesa

L'exvicepresident primer del Parlament Josep Costa ha presentat un recurs contra la decisió del magistrat Jesús Maria Barrientos –president del TSJC- d'escollir els jutges suplents per al judici contra l'antiga mesa del Parlament. El mateix Barrientos i el magistrat Carlos Ramos ja van ser apartats de la causa després que Costa en demanés la recusació argumentant falta d'imparcialitat, i ara Costa assegura que Barrientos serà qui esculli els suplents al tribunal. Precisament per això l'exvicepresident ha interposat un recurs davant el Consell General del Poder Judicial, que té tres mesos per resoldre. Segons Costa, és "absolutament inaudit i irregular que un magistrat recusat i apartat d'una causa triï qui l'ha de substituir".

 09:40 
Sis vols cancel·lats i tres retards a l'aeroport del Prat fins a les nou del matí per la vaga de Ryanair

La tercera jornada de la nova tanda de vagues dels tripulants de cabina de Ryanair ha començat amb sis vols cancel·lats fins a les nou del matí al conjunt de l'Estat, tots a l'aeroport del Prat. En concret, s'han suspès els vols de primera hora d'anada i tornada a Londres (Stansted), Brussel·les i Milà (Bérgamo), segons ha informat USO, un dels sindicats convocants de l'aturada. A l'aeroport barceloní també hi ha hagut tres vols que han tingut retards, un de sortida i dos d'arribades. A Girona, en canvi, l'aturada dels tripulants de cabina de la companyia irlandesa no ha tingut cap afectació. Amb tot, al conjunt de l'Estat la vaga ha provocat demores en 20 vols durant les primeres hores del matí.

 08:10 

 20:30 
ÚLTIMA HORA | Tempestes

Les tempestes segueixen caient a Catalunya, en un nou dia de forts ruixats per la tarda. Així estava la C-26 fa uns minuts, entre Avià i l'Espunyola, al Berguedà. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una alerta de perill moderat per intensitat de pluja. Els temporals afecten nou comarques: Osona, el Ripollès, el Berguedà, la Cerdanya, el Solsonès, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça.

 18:59 
La CUP trenca el govern d'Arenys de Mar amb ERC

La formació anticapitalista ha informat que trenca el pacte de govern a l'Ajuntament de Mar amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) perquè l'alcaldessa del municipi, Annabel Moreno, "ha decidit retirar-los la gestió de l'àrea de Medi Ambient". En un comunicat, la CUP ho considera "un acte de traïdoria" i considera que "és un moviment electoralista", ja que tampoc han rebut "cap explicació prèvia". La formació a Arenys de Mar està encapçalada per Ona Curto, actual presidenta de l'Assemblea de Representants del Consell per la República. "La manca de lleialtat de l’alcaldessa, les males pràctiques, la manca de comunicació… ens han dut a perdre la confiança en ella i per coherència sortim del govern", han escrit en un fil de piulades.
 

 18:22 

 17:22 

 14:13 

 13:52 

Llibertat amb càrrecs pel jove detingut per robar i conduir ebri i sense carnet un cotxe dels Bombers a Puigcerdà

El jove detingut la matinada de diumenge, a l'entorn de la sala Badiu de Cerdanya, per haver robat i conduit sense carnet i begut un vehicle dels Bombes a Puigcerdà, ha quedat en llibertat amb càrrecs després d'haver passat aquest dilluns a disposició judicial. El noi, de 18 anys i veí de l'àrea metropolitana de Barcelona, també està acusat d'haver-se endut diverses peces de roba d'un uniforme dels Bombers, amb què es va vestir. Segons van explicar els Mossos d'Esquadra, el noi també hauria patit un accident de caràcter lleu amb el vehicle sostret. Per tot això, s'enfrontarà a un judici ràpid al setembre, acusat de dos delictes de robatori i d'un delicte de conducció temerària sota els efectes de l'alcohol, segons ha informat el TSJC.

 13:24 

 13:17 

 12:09 
Iceta veu "desproporcionat" que Felip VI s'hagi de disculpar per no haver-se aixecat davant l'espasa de Bolívar

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, veu "desproporcionat" que Felip VI s'hagi de disculpar no haver-se aixecat durant l'exhibició de l'espasa del llibertador Simón Bolívar –símbol de la independència de les antigues colònies espanyoles a Amèrica– en la presa de possessió del president de Colòmbia, Gustavo Petro, el cap de setmana passat. En una entrevista a 'Las Mañanas de RNE', Iceta ha tret ferro al gest, criticat pels independentistes i Podem, que ha exigit al monarca una "disculpa" pel seu comportament. "Són polèmiques d'estiu", ha dit Iceta, tot remarcant que l'aparició de l'espasa va ser "sobrevinguda", ja que el president colombià la va demanar "en l'últim moment".

 12:06 
El govern espanyol reforça les oficines d'estrangeria a Catalunya amb una seixantena de treballadors

El govern espanyol ha reforçat les oficines d'estrangeria a Catalunya amb 61 treballadors públics per agilitzar la tramitació d'expedients i reduir els temps de resolució. D'aquests, 46 són en oficines de Barcelona, 9 a Girona, 4 a Tarragona i 2 a Lleida. El reforç és part del pla de xoc del Ministeri de Política Territorial a totes les oficines d'estrangeria de l'Estat, que el 2021 van rebre més de 866.790 sol·licituds, un 28,57% més que el 2020 i un 11,6% més que el 2019. S'estima que que amb el personal de reforç es podran reduir aproximadament 190.000 expedients pendents de resolució, concloure la regularització dels ciutadans britànics pel Brexit i fer front a la tendència a l'alça de les peticions d'altres nacionalitat.

 09:53 
Trump denuncia un escorcoll de l'FBI a la seva mansió de Florida

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha denunciat que l'Oficina Federal d'Investigació (FBI) ha entrat i registrat la mansió que té al complex turístic de Mar-a-Lago, a l'estat de Florida. En un comunicat, el magnat ha carregat contra "l'escorcoll no anunciat" i l'ha considerat "no necessari ni adequat". Tot i que ni l'FBI ni el Departament de Justícia han confirmat el registre, s'investiga si Trump es va emportar documents de la Casa Blanca quan va perdre la presidència, el gener de 2021, perquè no acabessin en mans del govern de l'actual president, Joe Biden. Segons Trump, els agents han accedit a la seva caixa forta, per la qual cosa s'ha considerat víctima d'una "persecució política".

 09:32 
Iceta: "El que planteja el decret d'estalvi energètic és de sentit comú"

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha assegurat a RNE que "el que el decret planteja és de sentit comú, en un moment com el que estem vivint". El socialista ha recordat el context de la guerra "imposada per Putin que té en l'energia un dels fronts de lluita més clars" i també el d'un canvi climàtic "evidentíssim". "Amb el que costa dormir aquestes nits amb la calor, és obvi que les coses estan canviant".

 09:07 
Ribera creu que seria una "irresponsabilitat" per part de les comunitats autònomes no aplicar el decret d'estalvi energètic

La vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha defensat en una entrevista a la cadena SER que "seria una irresponsabilitat per part de les comunitats autònomes no aplicar el decret d'estalvi energètic". La dirigent creu que "en general s'ha de confiar en els ciutadans espanyols" i que "una immensa majoria són conscients de la situació que estem vivint, i per tant no crec que hi hagi una voluntat d'insubmissió generalitzada".

 18:46 

 17:38 
[noticadiari]2/237888[/noticiadiari]

 17:05 

 16:44 
21 ancians de la residència incendiada a Sant Adrià de Besòs segueixen desallotjats

Un total de 21 persones d'edat avançada segueixen sense poder tornar a la residència Mossèn Anton de Sant Adrià del Besós després de l'incendi que aquest diumenge va afectar un bloc proper i va obligar a evacuar residents i veïns. L'Ajuntament ha informat aquest dilluns en un comunicat que es preveu que els avis puguin tornar al centre aquest dimarts. Mentres, s'hospeden a la residència Matacàs de Sant Adrià. Una trentena de famílies que van ser desallotjades pel foc han passat la nit a cases de familiars o en hotels, mentre que els veïns dels edificis del costat van poder tornar a la nit a casa seva.

 15:29 

 15:07 

 15:04 

 14:11 

Catalunya tanca el primer semestre amb 388.817 contractes nous a menors de 25 anys, la xifra més elevada de l'Estat

Catalunya ha tancat el primer semestre de l'any amb 388.817 contractes nous a menors de 25 anys, el qual suposa que és la comunitat de l'estat amb més contractació a joves, seguida d'Andalusia (377.967) i Madrid (277.342). Segons un estudi de Randstad que analitza la contractació en els menors de 25 anys, el nombre de contractes en aquesta franja d'edat a Catalunya ha crescut un 24,3% durant els primers sis mesos de l'any respecte del mateix període de l'any passat, quan se'n van signar 312.867. Per demarcacions, els nous contractes es van firmar a Barcelona (283.378), Girona (45.306), Tarragona (41.192) i Lleida (18.941).

 13:59 

 13:52 
Barcelona triplica els ingressos hotelers de 2021 amb una ocupació del 66% el primer semestre

Barcelona ha tingut una ocupació hotelera del 66% al primer semestre de 2022, gairebé el triple respecte fa un any. La capital catalana supera a Madrid, que ha tingut una ocupació del 63% als primers sis mesos del 2022. Segons un baròmetre sectorial elaborat per STR i Cushman & Wakefield, Barcelona també és la destinació de l'Estat que ha mostrat una major recuperació en termes de rendibilitat, amb un increment dels ingressos per habitació del 342%, passant dels 22 euros del 2021 als 96 d'enguany. Segons l'estudi difós aquest dilluns, les xifres de recuperació encara serien majors si l'any no hagués començat marcat per la variant Òmicron, que va bloquejar el turisme al Nadal i el principi del 2022.

 13:34 

 13:23 
Aragonès serà fora de Catalunya fins diumenge i Puigneró el substituirà

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, preveu ser fora de Catalunya des d'aquest dilluns fins al diumenge, i mentrestant el substituirà el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Així ho especifica el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc), que publica aquest dilluns un decret que estableix que Puigneró suplirà el president durant la seva absència per vacances.

 12:47 
El PSC demana als consellers Elena, Argimon i Verge que compareguin al Parlament per les punxades a noies a l’oci nocturn

El PSC ha registrat peticions al Parlament perquè els titulars de les conselleries d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; d'Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon, compareguin a la comissió d'Interior per informar sobre "casos de submissió química produïts per punxades en entorns d'oci nocturn”. "Creiem que es tracta de fets molt greus que volen provocar pànic entre les dones per limitar la seva llibertat. És una estratègia habitual en les societats patriarcals com la nostra, en les quals es vol tenir les dones controlades i fora de l'espai públic", ha apuntat en un comunicat aquest dilluns la diputada socialista Gemma Lienas.

 12:15 

 11:58 

 11:05 

 11:04 

 10:46 

 10:30 

 9:06 

 8:22 

 11:41 
La Generalitat veu imprecisions en el pla d'estalvi energètic i insta la Moncloa a resoldre la "inseguretat jurídica" als sectors afectats

El secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, ha advertit que hi ha imprecisions en el decret llei del pla d'estalvi energètic del govern espanyol, fet que genera "inseguretat jurídica" als sectors afectats per les mesures. Abans de participar en la sessió telemàtica de la Conferència Sectorial d'Energia, Indústria i Comerç, Castellanos ha expressat a Catalunya Ràdio que el Govern comparteix els objectius fixats per la Moncloa, però ha admès que no els "convenç la manera amb la qual s'ha aprovat el decret". La Generalitat, que hi troba a faltar consens i diàleg, demanarà endarrerir l'entrada en vigor del pla d'estalvi: "L'aplicació immediata és poc més que impossible".

 18:52 
Israel i les milícies palestines negocien un alto el foc a Gaza després de dos dies d'enfrontaments

El govern israelià i les milícies de la Jihad Islàmica Palestina, una guerrilla que busca l'establiment d'un estat palestí unificat, independent i musulmà, negocien aquest diumenge l'establiment d'un alto el foc a partir de les 20.00 hores (les 19.00, en l'hora central europea d'estiu). L'intent de treva arriba després de dos dies d'intensos enfrontaments, amb bombardejos inclosos, entre la Franja de Gaza i Israel que han deixat almenys 31 víctimes mortals, segons els mitjans locals.

 10:13 
El govern espanyol cancel·la la reunió de dimarts amb les autonomies sobre les mesures energètiques   

El govern espanyol ha cancel·lat la trobada amb les comunitats autònomes de dimarts, que havia de servir per resoldre dubtes sobre l'aplicació del decret de mesures energètiques que entrarà en vigor el pròxim dimecres. En el seu lloc, l'executiu estatal ha convocat per dilluns els consellers autonòmics en la Conferència Sectorial d'Energia, Indústria i Comerç, en què també participaran els ajuntaments i les ministres Reyes Maroto i Teresa Ribera.

 21:25 
Extingit l'incendi a Lladurs provocat per un llamp

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit aquest dissabte a la tarda l'incendi que s'havia declarat a migdia en una zona de vegetació a Lladurs. L'incendi es va declarar per un llamp en aquest municipi del Solsonès, han informat els Bombers via Twitter. El foc ha cremat uns 1.500 metres quadrats i a les 14.00 aproximadament ja no quedaven flames, encara que es va seguir remullant el perímetre.

 18:30 
Cs defensa que l'energia nuclear és «neta» i «perfectament sostenible»

El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha defensat aquest dissabte l'energia nuclear com a instrument per a una transició energètica "molt més raonable". En declaracions a la premsa a Barcelona, ha assegurat que l'energia nuclear" és "neta" i "perfectament sostenible" i ha celebrat que la Comissió Europea l'hagi inclòs dins la categoria d'energia verda. "S'ha demostrat que l'energia nuclear no té els defectes que assenyalen els apassionats d'altres energies", ha afirmat.

 09:07 
Protecció Civil desactiva l'alerta del pla Inuncat 

Protecció Civil ha desactivat aquesta nit l’alerta del Pla Inuncat un cop s’ha donat per finalitzat l’episodi de pluges intenses que ha afectat gairebé tot el país. Els xàfecs han començat el migdia de divendres a les comarques del Pirineu i Prepirineu i s’han anat estenent cap a les comarques de Girona, la Catalunya Central i posteriorment el litoral i prelitoral de Barcelona. Les tempestes han anat acompanyades de temps violent amb calamarsa i fort vent. De cara a la tarda i vespre, noves tempestes s’han reactivat al Pirineu Occidental i també a l’interior de les comarques de Lleida i Tarragona, però ja amb menys intensitat. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 378 trucades que han generat 195 incidències.

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació