Diumenge, 28 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 10:57 

 10:41 
Tunísia vota a favor d'una nova constitució
Tunísia ha aprovat aquest dimarts una nova constitució que atorga plens poders al president del país, Kaïs Saïed. Segons el nou document, el mandatari tindrà autoritat per formar govern, escollir jutges i presentar lleis. Tot i que la constitució ha comptat amb un 94,6% de vots favorables, la baixa participació, situada en el 25,5%, ha posat en dubte la legitimitat del referèndum. 

 09:02 

 07:48 

 07:15 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 22:48 
Un grup de suport a Laura Borràs crida a concentrar-se davant del Parlament

Un grup de suport a Laura Borràs ha fet una crida a través de les xarxes socials a concentrar-se davant del Parlament de Catalunya el pròxim dijous a partir de dos quarts de dotze del migdia en contra de la suspensió de la presidenta de la cambra catalana. ERC, CUP i PSC han anunciat avui que dijous demanaran la suspensió de Borràs a la reunió de la Mesa del Parlament, un cop el TSJC li ha obert judici oral per les presumptes irregularitats quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes. Després del posicionament d'ERC, CUP i PSC, JxCat ha anunciat que dona suport "sense fissures" a Borràs i ha demanat a ERC i CUP que no caiguin en el "parany" de l'estat espanyol. El col·lectiu que dona suport a la presidenta del Parlament assegura que el judici a Borràs "és un cas de persecució política". El grup reclama defensar la presumpció d'innocència i preservar els drets fonamentals.

 20:13 

 19:19 
La desena jornada de vaga a Ryanair acaba amb dues cancel·lacions i prop de trenta retards a l'aeroport del Prat

La desena jornada de vaga dels tripulants de cabina de la companyia de baix cost irlandesa, Ryanair, ha acabat amb dues cancel·lacions i 28 retards a l'aeroport del Prat. L'aeròdrom barceloní ha sigut el més afectat per l'aturada pel que fa a les cancel·lacions, però el segon en retards, per darrere del de Palma de Mallorca (61). Ho indiquen les dades facilitades pel sindicat USO. En concret, s'ha suspès un trajecte d'anada i un de tornada entre Barcelona i Londres. En total, la mobilització ha causat quatre cancel·lacions i 213 retards a les deu bases aèries espanyoles on opera Ryanair. A Girona, dos avions operats per Ryanair han arribat amb retard.

 19:05 

Consum reforça l'atenció als afectats dels incendis del Bages per les reclamacions

El director de l'Agència Catalana de Consum, Francesc Sutrias, ha anunciat aquest dimarts un pla d'actuacions per reforçar la informació, l'assessorament i l'atenció a les persones afectades pels incendis al Bages. Es tracta de poder-los atendre de manera personalitzada i proactiva, per resoldre'ls consultes i guiar-los en el procés de presentacions de reclamacions davant d'empreses asseguradores i subministradores. Sutrias s'ha reunit avui a Manresa amb el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernández, i amb els alcaldes de la capital bagenca, de Mura, del Pont de Vilomara i  Rocafort, de Sant Fruitós de Bages, de Sant Vicenç de Castellet i de Talamanca.

 19:00 

 18:15 
L'executiva de Junts es reuneix aquesta tarda després que el TSJC hagi obert judici oral a Borràs

L'executiva de Junts es reuneix aquesta tarda després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi obert judici oral a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per suposats contractes irregulars quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). ERC, la CUP, els comuns i el PSC demanaran dijous a la Mesa del Parlament la suspensió de Borràs si ella no s'aparta voluntàriament. La presidenta de Junts encara no s'ha pronunciat aquest dimarts sobre l'obertura de judici oral, si bé sempre ha mantingut que es tracta d'un cas de persecució política i nega cap delicte de corrupció. A la trobada d'aquesta tarda a la seu de Junts assisteix el secretari general, Jordi Turull, i algunes conselleres, com Gemma Geis i Lourdes Ciuró. També hi ha altres figures del partit com Josep Rius, David Saldoni, Jaume Alonso Cuevillas, Toni Morral, Mònica Sales i Albert Batet.

 18:06 
Catalunya, Andorra, les Illes Balears i el País Valencià unifiquen la informació de l'acreditació del català

El reconeixement mutu dels certificats de coneixement del català dels governs català, andorrà, balear i valencià ha guanyat visibilitat amb la unificació de la informació als seus respectius webs, fruit de l’acord dels governs que formen part de la Declaració de Palma. Així, els webs de cada govern publiquen la mateixa informació en relació a l’acreditació dels diversos nivells de coneixements de català. “Aquest acord dona visibilitat a la unitat de criteris de certificació i evidencia la unitat de la llengua”, han assenyalat des del Govern.

 17:15 
Els governs català, andorrà, balear i valencià unifiquen la informació de l'acreditació del català

El reconeixement mutu dels certificats de coneixement del català dels governs català, andorrà, balear i valencià ha guanyat visibilitat amb la unificació de la informació als seus respectius webs, fruit de l’acord dels governs que formen part de la Declaració de Palma. Així, els webs de cada govern publiquen la mateixa informació amb relació a l’acreditació dels diversos nivells de coneixements de català. “Aquest acord dona visibilitat a la unitat de criteris de certificació i evidencia la unitat de la llengua”, han assenyalat des del Govern.

 17:05 
Salut declara 275 ingressats menys per Covid i el total es queda en 1.530

Salut ha declarat 275 ingressats menys per Covid, el que suposa un total de 1.530 hospitalitzats. Aquestes són dades referents al període entre el 18 i el 24 de juliol. Hi ha 51 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) –una més en relació a les dades de la setmana passada- i 58 morts declarats (38 majors de 80 anys). El nombre de morts de la setmana anterior era de 175. El total de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 28.372, 217 més que dimarts passat. Pel que fa als positius diagnosticats per l'atenció primària, se n'informa de 13.464 més en una setmana, 11.772 menys que en el període anterior. El global de casos confirmats per prova és de 2.667.357. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants baixa a 189. La setmana de l'11 al 17 de juliol es van fer 27.111 diagnòstics de Covid als CAP.

 16:02 
Un jutge dona la raó a Vox i demana retirar "provisionalment" la pancarta LGTBIQ+ d'un edifici municipal de Madrid

El jutjat contenciós administratiu 18 de Madrid ha estimat la mesura cautelarísima presentada pel portaveu de Vox a l'Ajuntament de la capital, Javier Ortega Smith, acordant la retirada provisional de les banderes LGTBI a l'Edifici de Grups Municipals, a Major 71, mentre no hi hagi sentència ferma. La qüestió jurídica a enjudiciar amb caràcter urgent i limitat "és si és viable legalment instal·lar banderes, pancartes o altres elements d'anàloga naturalesa no oficials en un edifici públic, amb independència del que representin les mateixes".

 16:17 
El Parlament atorga la Medalla d’Honor a Núria Feliu, Pau Riba, Joaquim Arenas i Margarida Muset

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dimarts atorgar la Medalla d’Honor en categoria d'or a la cantant Núria Feliu, el cantant i escriptor Pau Riba, el mestre i pedagog Joaquim Arenas i la inspectora d'educació i mestra Margarida Muset. L’acte d’entrega de la Medalla d’Honor se celebrarà el 8 de setembre. El Parlament entregarà així dos medalles a títol pòstum a Pau Riba, qui va morir aquest any als 73 anys, i a Núria Feliu, qui va morir la setmana passada als 80 anys.

 15:54 
Europa prorroga sis mesos més les sancions a Rússia per la guerra d'Ucraïna

La Unió Europea (UE) prorrogarà durant sis mesos més les sancions imposades a Rússia per la guerra d'Ucraïna. En un comunicat publicat aquest dimarts, el Consell de la UE ha detallat que les mesures continuaran vigents almenys fins al 31 de gener de 2023, data en què es tornarà a estudiar si s'allarguen de nou. Les sancions dels 27 al Kremlin es van introduir per primera vegada el 2014, arran de la invasió de Moscou de la península de Crimea, i es van ampliar el febrer de 2022 amb l'esclat del conflicte armat a tot el país. Entre les mesures adoptades per la UE destaquen un embargament parcial del petroli rus, la congelació d'actius a empreses i oligarques i la prohibició d'intercanviar productes tecnològics o de luxe, entre d'altres.

 15:33 

 15:28 
L'FMI rebaixa vuit dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol per al 2022 i la situa en el 4%

El Fons Monetari Internacional (FMI) estima que l'economia espanyola creixerà un 4% l'any 2022, vuit dècimes menys respecte a les darreres previsions elaborades el passat mes d'abril. Pel que fa al 2023, apunta que el PIB espanyol s'incrementarà un 2%, el que suposa una rebaixa d'1,3 punts en comparació a les últimes estimacions. Segons les dades publicades aquest dimarts per l'organisme internacional, la desacceleració de l'economia serà generalitzada, ja que preveu un creixement del PIB a l'eurozona del 2,6% (dues dècimes menys que les estimacions fetes a l'abril) i del 3,2% en l'àmbit global (quatre dècimes menys). Malgrat tot, l'organisme liderat per Kristalina Georgieva apunta que Espanya serà el país que més creixerà entre les economies més potents de l'eurozona, per davant d'Itàlia (3%), França (2,3%) i Alemanya (1,2%).

 15:04 

 14:49 

 14:45 
La delegació del govern espanyol a la taula de diàleg

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha confirmat quina serà la delegació de l'executiu de Pedro Sánchez per a la reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya que es reunirà aquesta mateixa setmana. L'encapçalarà el ministre de la Presidència, Felix Bolaños; la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el ministre de Cultura, Miquel Iceta, i la vicepresidenta primera, Nadia Calviño. Segons l'executiu espanyol, "encara estan ultimant les últimes qüestions sobre els temes de la taula de diàleg".

 14:29 

 14:26 
Els comuns reclamen la dimissió de Borràs com a presidenta del Parlament i la seva suspensió com a diputada

En Comú Podem ha reclamat aplicar de manera immediata l'article 25.4 a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, un cop se li obre judici oral pel presumpte fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El portaveu dels comuns, David Cid, creu que Borràs hauria de dimitir com a presidenta de la cambra i que pugui mantenir l'acta de diputada, però suspesa en drets i deures fins que hi hagi sentència. "Ha de dimitir com a presidenta perquè no podem tenir durant sis mesos o un any un interinatge", ha justificat Cid, en una roda de premsa minuts abans que es fes públic que el TSJC ha obert judici oral a Borràs.

 13:58 
Els servidors de la Generalitat pateixen una avaria que ja s'ha solucionat

Els servidors d'Internet de la Generalitat de Catalunya han caigut aquest matí a causa d'una "incidència de navegació intermitent", ha pogut saber Nació Digital. L'avaria ha durat una hora i mitja. Fonts del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública consultades per aquest diari asseguren "ja s'ha recuperat el servei estable" i que "cap aplicació ni servei de tramitació dels ciutadans han quedat afectats, tampoc la Meva Salut". Informa Marc Orts.

 13:56 

 13:50 

 13:23 

 13:20 

 13:11 

 13:00 
Roser Capdevila i Antoni Vila Casas, premiats amb la Medalla d'Or de la Generalitat

El consell executiu ha decidit aquest dimarts concedir la Medalla d'Or de la Generalitat a Roser Capdevila i Antoni Vila Casas. Capdevila és una de les il·lustradora més conegudes del país, perquè és la creadora de Les Tres Bessones. Pel que fa a Vila Casas, la Generalitat vol honorar el mecenes cultural pel seu "compromís amb el país" i la seva "capacitat catalitzadora" de la riquesa artística.
 

 12:52 

 12:44 

El BCE alerta que la crisi climàtica pot tenir un «impacte abrupte» en els preus i causar la fallida d'empreses

El Banc Central Europeu (BCE) alerta que els riscos climàtics poden contagiar-se ràpidament i perjudicar tant a empreses com a bancs, causant un "impacte abrupte" en els preus i provocant la fallida d'empreses, segons un informe publicat aquest dimarts per l'entitat amb la Junta Europea de Risc Sistèmic (ESRB). L'informe assenyala que els riscos de la transició energètica poden magnificar-se pels vincles econòmics i financers entre les entitats financeres i les empreses, i assenyala que una transició energètica "desordenada" –marcada per una pujada de preu del carbó- reduiria els guanys de les assegurades i els fons d'inversió entre un 3% i un 25%.

 12:39 

 12:35 
Dos detinguts per una presumpta agressió homòfoba a Badalona

La Policia espanyola i els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per una presumpta agressió homòfoba a la platja del Pont del Petroli de Badalona. Els detinguts estarien insultant a un jove que estava prenent el Sol amb uns amics, quan un altre home que estava presenciant els fets s'ha apropat per ajudar. Davant d'aquesta situació, els dos detinguts s'haurien tornat més agressius i han intentat agredir-los físicament. Un agent de la Policia fora de servei ha estat agredit quan ha intentat interposar-se. Els dos atacants han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

 12:35 
Dos detinguts per una presumpta agressió homòfoba a Badalona

La Policia espanyola i els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per una presumpta agressió homòfoba a la platja del Pont del Petroli de Badalona. Els detinguts estarien insultant a un jove que estava prenent el Sol amb uns amics, quan un altre home que estava presenciant els fets s'ha apropat per ajudar. Davant d'aquesta situació, els dos detinguts s'haurien tornat més agressius i han intentat agredir-los físicament. Un agent de la Policia fora de servei ha estat agredit quan ha intentat interposar-se. Els dos atacants han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

 12:22 

 12:21 

 12:21 

 12:18 
La Generalitat indica les zones on practicar pesca marítima en una aplicació gratuïta

La Generalitat ha ubicat les zones on es pot practicar pesca marítima en un GPS anomenat OnPescar, a l'aplicació gratuïta CarryMap. L'aplicació permetrà localitzar l'usuari i conèixer la regulació de qualsevol zona del litoral català a través del seu dispositiu mòbil, segons ha informat aquest dimarts la conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible ha integrat les normatives d'ordenació dels àmbits portuaris, dels espais protegits i dels plans d'usos i serveis de temporada.

 11:59 

 11:36 

 10:55 

El 112 va rebre 1.152 trucades per 84 incidents relacionats amb l'incendi del Pont de Vilomara

El telèfon d'emergències (112) va rebre 1.152 trucades per 84 incidents relacionats amb l'incendi del Pont de Vilomara, que es va declarar el diumenge 17 de juliol. Per municipis, es van rebre 788 trucades des del Pont de Vilomara, 92 des de Castellgalí, 81 amb origen a Manresa, 64 des de Sant Fruitós de Bages i 30 d'Olesa de Montserrat. El pic de les trucades es va produir el mateix diumenge 17 entre les 13 i les 14 hores, coincidint amb l'inici de les flames, quan es van registrar 613 trucades. D'aquestes, 444 van ser des del Pont de Vilomara i Rocafort, 90 des de Castellgalí i 32 des de Manresa.

 09:48 
Els Mossos han rebut cinc denúncies per punxades en l'àmbit de l'oci

Els Mossos han rebut cinc denúncies per fets relacionats amb punxades en l'àmbit de l'oci. Tot i això, de moment cap d'elles es pot relacionar amb una posterior agressió o abús sexual, segons ha explicat a Catalunya Ràdio la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé. La policia ha obert investigacions per esclarir els fets, també per conèixer si s'ha injectat alguna substància a les víctimes i quina. Per això, Escudé ha insistit en la importància d'anar al metge ràpidament si es percep la punxada ja que amb el pas de les hores es poden perdre proves. Els Mossos s'han posat en contacte també amb una noia que va denunciar a les xarxes socials haver patit una punxada en un club de Barcelona aquest cap de setmana i té previst denunciar.

 09:34 
Estat i Generalitat acorden elevar el marge de dèficit de Catalunya fins al 0,3%

El govern de l'Estat i la Generalitat han acordat elevar el marge de dèficit de què disposen les comunitats autònomes del 0,1% al 0,3%. Segons avança el diari 'Ara' i confirmen a l'ACN fonts d'ambdós executius, aquesta diferència permetrà a la Generalitat disposar d'uns 500 milions més per despesa als comptes del 2023. La decisió, que afecta a totes les comunitats, va tancar-se a la reunió que van mantenir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Madrid el passat 15 de juliol. Per compensar aquesta despesa i complir amb els compromisos financers amb Europa, l'Estat retallarà el seu marge de dèficit.

 08:15 
Restablerta la circulació a l'R4, que havia estat tallada per una fuita de gas propera a les vies a Sant Joan Despí

La circulació ferroviària entre Castellbisbal i Cornellà ha quedat restablerta cap a les 8.05 hores, després d'haver estat tallada des de l'inici del servei per una fuita de gas propera a les vies a Sant Joan Despí. Aquesta incidència ha deixat l'R4 sense servei entre l'Hospitalet de Llobregat i Martorell, mentre que els trens de l'R4 nord iniciaven i finalitzaven recorregut a l'Hospitalet i els de la sud anaven de Sant Vicenç de Calders a Martorell i des d'allà s'encaminaven a trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Les freqüències i horaris habituals s'aniran recuperant de forma progressiva.

 08:19 

 07:44 

 07:23 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 07:08 
Interrompuda la circulació ferroviària entre Castellbisbal i Martorell per una fuita de gas propera a les vies

La circulació ferroviària es troba interrompuda entre Castellbisbal i Cornellà per una fuita de gas propera a la zona de vies a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), segons informa Renfe. Aquesta incidència afecta els trens de l'R4. En concret, els de l'R4 nord inicien o finalitzen el recorregut a l'Hospitalet de Llobregat. Els de l'R4 sud van de Sant Vicenç de Calders a Martorell i des d'allà s'encaminen a trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). De Martorell a L'Hospitalet no hi ha servei i ha estat "inviable" establir un servei alternatiu per carretera per la logística de les companyies d'autocars, segons Renfe. Per això, recomana els viatgers que facin servir altres mitjans de transport en aquest tram.

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació