Dilluns, 29 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 20:35 

 19:46 

 19:25 
Rovira avisa el govern espanyol que "no hi haurà desgel" amb ERC si la taula de diàleg no genera "resultats visibles"

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que “no hi haurà desgel” entre la seva formació i el govern espanyol “fins que no hi hagi resultats sobre la taula”. “ERC ja no fia”, ha resumit entrevistada per El Periódico. Rovira ha exigit “resultats visibles a la taula de negociació” i ha lamentat el “càlcul electoralista” que veu per part del PSOE i d’Unides Podem, als quals ha acusat d’estar “avergonyits d’asseure’s a una taula amb la Generalitat”. “Només veiem un complex absolut davant del PP i el nacionalisme espanyol que ens glaça”, ha lamentat. Tot i això, ha defensat aprofitar el que queda de legislatura davant de la possibilitat que el pròxim govern a l'Estat sigui de dretes: "Probablement, se'ns acaba el temps". Sobre la situació judicial de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a un pas d'anar a judici per suposades irregularitats quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), la Rovira ha reconegut que la secretària general d'ERC no pot indicar els passos que ha de fer la dirigent de Junts, però que "ells tampoc" poden determinar la postura dels republicans.

 18:31 
Familiars de l'expresident d'Angola mort a Barcelona s'oposen a un possible trasllat del cos al país africà

L'endemà que un jutge hagi ordenat l'autòpsia de l'expresident d'Angola, Eduardo dos Santos, mort aquest divendres als 79 anys a Barcelona, la seva filla, Tchizé dos Santos, s'oposa a un possible trasllat del cos al país africà. Ella mateixa va ser qui va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra perquè investiguessin un presumpte intent d'assassinat contra el seu pare. Segons l'escrit dels seus advocats, es manté la sospita que el metge que li va assignar el govern africà formava part d'una conxorxa per assassinar-lo, juntament amb membres de l'actual govern. També creuen que podria haver-hi participat una de les seves exdones, a qui acusen de voler "legitimar" la seva figura malgrat que ja fa anys que no estan junts.

 18:13 

 17:03 
Reguant aposta per estudiar "reglament en mà" què fer amb el cas Borràs

La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha assegurat que quan arribi l'escrit de la Fiscalia dient que s'obri el judici oral a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per presumpte frau en 18 contractes menors quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), s'haurà d'estudiar "amb el reglament a la mà" què fer. "Entenem que el reglament està per a alguna cosa", ha dit Reguant en una entrevista a Europa Press en què també ha tornat a reclamar a ERC i Junts que facin una proposta sobre què s'hauria de fer quan s'obri el judici oral. Sobre la dimissió de Borràs, Reguant ha assegurat que "no són jutges i no jutjaran ningú". 

 16:39 

 08:59 
Vilagrà assegura que la prioritat de treball més immediata amb l'Estat és l'amnistia i assenyala que el juliol i la tardor serà "clau"

La consellera de la Presidència, Laurà Vilagrà, ha anunciat que la prioritat més immediata de treball amb l'Estat és l'amnistia i ha assenyalat que el juliol i la tardor serà "clau" per acabar amb la "desjudicialització". Ho ha dit en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, després que aquest divendres es reunís amb el seu homòleg al govern espanyol, Félix Bolaños. "Primer s'ha d'acabar amb la repressió, si no és molt difícil treballar", ha etzibat. La segona carpeta "grossa" per Vilagrà és l'autodeterminació. Amb totes dues, l'Estat "s'ha compromès a treballar-hi", i per la consellera mostra d'això, és el document metodològic que va sortir de la trobada. Sobre la reunió amb l'executiu espanyol del pròxim divendres, Vilagrà ha dit que Junts no hi serà. "Només hi haurà representants d'ambdós governs, però tot és possible", ha explicat. La consellera de la Presidència també ha afirmat que si acaba resultant algun acord substancial de la negociació amb l'Estat, es refrendarà amb la ciutadania catalana.
 

 22:45 
Un jutge ordena fer l'autòpsia a l'expresident d'Angola mort a Barcelona

Un jutge ha ordenat que es faci l'autòpsia a l'expresident d'Angola Eduardo dos Santos, que ha mort aquest divendres als 79 anys a Barcelona, segons han informat a l'ACN fonts jurídiques. L'exmandatari, amb residència a la capital catalana des del 2019, es trobava ingressat a la clínica Teknon en coma induït. La defunció del dirigent ha tingut lloc cinc dies després que la seva filla, Tchizé dos Santos, presentés una denúncia davant els Mossos d'Esquadra perquè investiguessin un presumpte intent d'assassinat contra el seu pare. La sospita de la família era que el metge que li va assignar el govern africà li va anar deteriorant la salut fins al punt del coma per, posteriorment, desendollar-lo de les màquines i posar fi a la seva vida.

 22:01 
Els Mossos detecten una embarcació a les Cases d'Alcanar amb 1.380 quilos d'haixix

Els Mossos d'Esquadra van detectar dimecres al vespre al port de les Cases d'Alcanar, a Alcanar (Montsià) una embarcació que transportava 42 fardells amb 1.380 quilos d'haixix, segons ha informat el cos policial. Arran de la troballa es va iniciar una investigació en virtut de la qual es va identificar una persona, un home que ha estat detingut aquest divendres acusat de tràfic de drogues. Segons els càlculs dels Mossos, la droga hauria assolit un valor de 2,7 milions d'euros al mercat negre. El cas està sota secret sumarial.

 20:57 
Puigdemont crida a "mantenir la posició" per més "fort" que sembli "l'enemic" recordant les víctimes del nazisme

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida a "mantenir la posició passi el que passi" per "més fort i victoriós que sembli l'enemic" recordant les víctimes del nazisme. Puigdemont ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de les Rutes de la Llibertat a Sant Cebrià de Rosselló, a la Catalunya del Nord. Durant l'acte, l'expresident ha lloat els qui van formar part de la xarxa que va ajudar milers de persones que escapaven dels nazis a creuar França passant per Catalunya per arribar a altres punts com Portugal. "No es van sentir derrotats sinó empesos a continuar", ha afegit. Per la seva banda, l'exconseller Lluís Puig també ha reivindicat les rutes: "Ens segueixen fent falta".

 20:38 

 20:36 

 19:25 
Illa demana "preservar la dignitat" del Parlament després de la decisió de la Mesa sobre el vot delegat de Lluís Puig

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet una crida a "preservar la dignitat" del Parlament, després que la decisió de la Mesa sobre el vot delegat de Lluís Puig. La majoria independentista a l'òrgan de la cambra ha assumit "tota la responsabilitat" i "conseqüències jurídiques" de l'acta del ple, i comptabilitzar oficialment el vot del diputat de JxCat exiliat a Bèlgica. "És important preservar les institucions i tenir-les endreçades", ha expressat en declaracions als mitjans abans de participar en l'Escola d'Estiu de Societat Civil Catalana (SCC). Sobre què hauria de fer Laura Borràs, que està a un pas del judici oral, Illa ha assegurat que "qui realment estima el país, ajuda a preservar les institucions".

 19:11 

 18:48 
Salvador Illa celebra la reunió Sánchez-Aragonès i espera que serveixi per "enfortir" el diàleg

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Pere Aragonès, es reuneixin divendres que ve i espera que serveixi per "enfortir" el diàleg. En declaracions als mitjans aquest divendres abans de participar a l'Escola d'Estiu de Societat Civil Catalana (SCC), Illa ha mostrat la seva satisfacció per l'anunci de la trobada i ha afegit que encara estaria "més content si es pogués posar a marxa el compromís d'iniciar també un diàleg entre catalans".

 

 18:42 
El Govern denuncia a la Fiscalia el cas del presumpte policia nacional infiltrat a la UB i en col·lectius de l'esquerra independentista

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest divendres una denúncia davant la Fiscalia de Barcelona perquè s'obri una investigació pel cas del presumpte policia nacional infiltrat a la Universitat de Barcelona i a diferents organitzacions socials de l'esquerra independentista. L'executiu afirma que va tenir coneixement del cas a través de la premsa i que ha estat reunint tota la informació sobre els tràmits vinculats al sistema universitari que va fer aquesta persona. Fonts del Govern han considerat que la justícia "ha d'arribar al fons d'aquesta qüestió" perquè la infiltració d'un cos policial de l'Estat a la universitat i en organitzacions socials és "inacceptable en un Estat democràtic".

 18:25 

 17:59 

 17:47 

 17:10 

 16:51 

 16:04 

 14:35 

 14:17 
Mor a Barcelona l'expresident d'Angola Eduardo dos Santos als 79 anys sota la sospita d'un complot

L'expresident d'Angola Eduardo dos Santos ha mort aquest divendres a la clínica Teknon de Barcelona als 79 anys. L'exmandatari feia dues setmanes que estava en coma al centre mèdic, la seva salut s'havia deteriorat notablement després de patir un accident domèstic al seu domicili de Pedralbes, que va derivar en una insuficiència pulmonar. Dies després, una de les seves vuit filles, Tchizé dos Santos denunciava als Mossos d'Esquadra un complot per assessinar el seu pare. Tchizé ha acusat el metge personal del seu progenitor, Joao Alfonso, i la seva segona dona, Ana Paula, d'haver deteriorat la salut del seu pare per la por que ell, que conserva un gran suport popular, donés suport al líder de l'oposició en les eleccions del pròxim 24 d'agost.

 13:10 

 11:47 
El manifest de suport a Laura Borràs suma quasi 8.000 signatures en dos dies

El manifest de suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que està a les portes de l'obertura de judici oral pel cas de fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes, ha sumat prop de 8.000 suports en dos dies. El text que dona suport a la dirigent de Junts, que denuncia ser víctima de persecució política, serà llegit públicament en un acte aquest dissabte a l'Ateneu Barcelonès en el qual hi participaran els expresidents de la Generalitat Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas. Entre els signants del manifest, a més dels consellers de Junts del Govern i membres de la direcció del partit, hi ha destacades personalitats com Lluís Llach, Jaume Cabré, Maria del Mar Bonet o Pilarín Bayés. 

 11:29 
El jutge arxiva la causa contra l'exmagistrat del TC Fernando Valdés per maltractar la seva parella

El titular del Jutjat Penal 34 de Madrid ha arxivat provisionalment la causa que instruïa contra l'exmagistrat del Tribunal Constitucional (TC) Fernando Valdés Dal Re per "malaltia sobrevinguda". Valdés va renunciar com a membre del TC l'octubre del 2020 fruit del seu processament per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar. Havia estat detingut l'agost d'aquell any quan uns testimonis van alertar la policia per una forta discussió amb la seva dona al seu domicili. El jutge actua en resposta a un escrit de la defensa amb un informe forense que assegura que es troba "incapacitat per comparèixer al judici" i que queda descartada "la possibilitat que pugui millorar".

 10:05 

 10:04 
Una barreja errònia de productes a Aigües de Girona a Bescanó obliga a confinar els treballadors

Una barreja errònia de productes a l'empresa Aigües de Girona a Bescanó (Gironès) ha obligat a confinar els treballadors a l'interior del recinte, segons ha informat Protecció Civil. S'ha activat l'alerta del pla d'emergències exteriors del sector químic (PLASEQCAT) i, a més a més, s'ha recomanat el confinament en els 30 metres al voltant de l'empresa.

 09:09 
Borràs avisa que les democràcies "amb tics autoritaris" poden convertir la corrupció en una arma per combatre la dissidència política

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha estat l'encarregada d'obrir la II cimera contra la corrupció aquest divendres al Parlament. En el seu discurs, Borràs ha aprofitat per vincular l'acte d'avui amb una de les qüestions que han marcat la setmana: el seu cas de presumpte fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes. Borràs ha advertit, després d'unes paraules en defensa de la democràcia i contra les males pràctiques dels serveis públics, que en estats amb "tics autoritaris" la corrupció també es pot utilitzar de manera "perversa" com a arma per combatre la dissidència política. "Això és una vulneració flagrant de drets fonamentals", ha dit, i ha avisat que el lawfare és "una estratègia de repressió contra els adversaris polítics". "És una estratègia greu perquè consisteix en la corrupció de la lluita contra la corrupció, i empitjora la democràcia perquè la subverteix i la perverteix", ha afirmat. 

 08:10 
L'exprimer ministre del Japó Shinzo Abe en parada cardiorespiratòria després d'haver estat víctima d'un atemptat

L'exprimer ministre japonès Shinzo Abe ha entrat aquest divendres en parada cardiorespiratòria després d'haver rebut un tret per l'esquena mentre feia un discurs electoral a la ciutat de Nara, al sud-oest del Japó, segons han informat les autoritats locals. Al voltant de les 11:30 hores, Abe, de 67 anys, participava en un acte electoral del seu partit quan un home de 41 anys li ha disparat dues vegades amb una escopeta. L'exmandatari ha estat traslladat d'urgència en estat molt greu a l'hospital més pròxim en helicòpter. En el camí al centre mèdic, Abe ha entrat en parada cardiorespiratòria. La Policia japonesa ha detingut al presumpte autor dels fets, acusat d'intent d'assassinat. Fins al moment, no ha transcendit el motiu de l'atac.
 

 22:53 

 21:12 
ERC i Junts voten dividits una moció del PSC sobre el Quart Cinturó

Els partits que formen el Govern han votat dividits aquest dijous al Parlament una moció de PSC sobre la connexió viària entre Terrassa i Sabadell, coneguda com a Quart Cinturó, ja que els republicans s'han oposat al projecte, i Junts s'hi ha mostrat favorable i ha transaccionat amb els socialistes el punt de la moció que ho concreta. Aquesta iniciativa arriba després de les discrepàncies entre els socis del Govern un cop la ministra de Transports, Raquel Sánchez, va anunciar que l'executiu pagaria la connexió entre Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès per la B-40.

 19:45 

 19:42 

 18:44 

 18:41 
L'AP-7 concentra el 20% dels morts per accidents de trànsit a la xarxa viària catalana els primers sis mesos de l'any

L'AP-7 concentra quasi el 20% dels morts per accidents de trànsit a la xarxa viària catalana dels primers sis mesos del 2022. Des del gener a Catalunya s'han registrat 81 víctimes mortals, de les quals 17 han perdut la vida en aquesta via. Això suposa més del triple respecte xifres del mateix període el 2019, quan van ser 5 els morts a l'AP-7 (d'un total de 82) o el 2021, quan van ser 6. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assenyalat que seguiran posant mesures i mitjans, en particular a l'AP-7, per canviar aquesta tendència negativa vinculada a un 40% més de trànsit a la via des de l'alliberament dels peatges. Elena ho ha dit a la roda de premsa en què s'ha presentat el pla de mobilitat d'estiu impulsat per Interior.

 18:13 

 18:00 

 17:25 
Òmnium reclama al TSJC que deixi d'aplicar el 25% de castellà en una aula de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar

Òmnium Cultural ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) perquè deixi d'aplicar el 25% de castellà en una aula de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. La tardor passada el TSJC va obligar l'escola a fer una quarta part de les hores en castellà en una aula de P-4 perquè ho havia demanat una família. El curs que ve tocaria fer el mateix en el grup on hi hagi l'alumne, a P-5. Com que el mateix TSJC va admetre fa uns dies que ara mateix és inaplicable la sentència a causa del canvi del marc legal, Òmnium vol que es deixi d'aplicar també en aquells casos particulars en què el tribunal ha anat sentenciant o fixant mesures cautelars.

 16:19 
La jutge desestima la demanda del PDECat contra Junts per la marca del partit

La magistrada del jutjat de primera instància 3 de Barcelona ha desestimat aquest dijous la demanda interposada pel PDECat contra Junts i diversos membres per la marca del partit. El cas té l'origen en una demanda presentada pel PDECat per impugnar l'acord adoptat per l'assemblea general ordinària celebrada el 27 de juny de 2020. En aquell moment, Junts era una marca registrada per membres del PDECat afí a Marta Pascal i arran d'aquella assemblea això va canviar i les sigles van passar a ser controlades per persones properes a Carles Puigdemont i Jordi Sànchez.

 16:42 
Feijóo, sobre els dirigents independentistes indultats: "Si vols reconciliació no pots continuar provocant"

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat contra els presos independentistes indultats. En la conferència d'aquest dijous al Barcelona Tribuna, Feijóo ha subratllat que és "difícil" indultar qui "no vol" estar-ho. A més, ha conclòs que el "ho tornaré a fer" és "incompatible" amb la "reconciliació": "Si vols reconciliació no pots continuar provocant". El líder del PP ha assegurat que, si fos president espanyol, dialogaria amb ERC i Junts, però sense acceptar-ne el suport. De nou, ha mantingut la porta oberta a acceptar els vots de Vox per arribar a la Moncloa. Feijóo també ha afirmat que no es creu que el president espanyol, Pedro Sánchez, no sabés que polítics independentistes estaven sent espiats per Pegasus.

 16:05 
L'oficina de Puigdemont, Comín i Ponsatí aborda les lliçons que la convenció constitucional de Xile pot donar a Europa

L'oficina dels eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí analitzarà en un acte aquesta tarda les lliçons que la convenció constitucional de Xile pot donar a Europa. L'acte, organitzat per Puigdemont i Comín, comptarà amb les ponències d'Elisa Loncón, presidenta de la Convenció Constitucional, i Jaime Bassa, que n'és el vicepresident. També hi serà l'activista Joyce Horman, que va viure i patir en primera persona el cop d'estat a Xile l'any 1973. El seu cas va donar lloc a la pel·lícula Missing, de 1982. La convenció constitucional de Xile té per objectiu redactar i aprovar la proposta de nova constitució de la República per mandat del plebiscit de l'octubre de 2020.
 

 15:27 

 14:44 
Irene Montero confirma que tampoc assistirà a la presentació de la plataforma de Yolanda Díaz

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha confirmat que tampoc assistirà a la presentació de la plataforma electoral de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, de demà divendres a la tarda a Madrid. En declaracions als mitjans aquest dijous, Montero ha explicat que Díaz els va demanar "explícitament" que no hi anessin i ha mostrat "respecte" a les seves decisions. "És ella qui millor pot parlar", ha dit. La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, també ha avançat que no hi serà ni tampoc el portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ja que Díaz vol evitar que hi hagi primeres espases dels partits per donar protagonisme a la societat civil.

 14:44 

 13:58 

 13:40 

 13:32 
Augmenten les denúncies per agressions sexuals a Barcelona

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'han reunit aquest matí amb els cossos policials i representants de la judicatura i la Fiscalia en el marc de la reunió de la junta local de seguretat i per enfocar el dispositiu per a Barcelona de cara a l'estiu. Generalitat i Ajuntament han acordat incrementar els efectius policials que es desplegaran a la capital catalana tot i constatar que els delictes han disminuït en la primera meitat de l'any respecte el mateix període de 2019. El repte principal passa fer front a les violències sexuals -que han augmentat de manera significativa en els darrers tres anys- i la reincidència en un estiu que el turisme ha tornat a nivells d'abans de la pandèmia. 

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació