Dimecres, 31 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 11:35 

 11:21 

 10:58 
El Govern exigeix a l'Estat la represa de les inversions amb l'execució pressupostària del primer trimestre del 2022

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha exigit al govern espanyol la "represa immediata" de les inversions de l'Estat amb l'execució pressupostària del primer trimestre del 2022. "Ja hem demanat les dades d'aquest any", ha avançat aquest divendres a Els Matins de TV3. A l'espera que Moncloa respongui al Govern sobre les inversions, ERC no garanteix els vots al decret espanyol per prorrogar les mesures anticrisi. "La confiança encara no està restablerta... sí que entre grups hi ha converses constants, però aquesta serà arran de l'execució pressupostaria, exactament per conèixer l'execució pressupostaria del primer trimestre", ha dit Vilagrà, que també ha demanat a l'executiu de PSOE i Podem "tancar la crisi del Pegasus".

 10:37 

 09:38 
Vilagrà avisa que Catalunya podria fer els JJOO amb altres països i que el COE ja ha tingut converses en aquesta línia

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha avisat que Catalunya podria fer una candidatura pels Jocs d'Hivern amb altres països i que el COE ja ha tingut converses amb "altres territoris". En una entrevista a Els Matins de TV3 aquest divendres, Vilagrà ha demanat "celeritat" per tancar una candidatura, tot recordant que si no hi ha acord amb l'Aragó, podrien arribar a un acord amb estats com França, Itàlia o Bòsnia-Hercegovina per fer aquelles disciplines que Catalunya no pot assumir perquè no té la infraestructura adequada. "Andorra és una possibilitat, però és el COE qui pilota la negociació", ha matisat la consellera, remarcant que encara estan treballant en les converses amb l'Aragó.

 09:17 

 09:02 

 08:51 

 08:24 

 22:39 
Alba Vergés: "Faig aquest pas per ser la primera alcaldessa d'Igualada"

La candidata d'ERC a l'alcaldia d'Igualada, Alba Vergés, ha donat aquest dijous al vespre el tret de sortida a la cursa per les eleccions municipals del 2023 amb un acte de presentació a la plaça de l'Ajuntament de la capital de l'Anoia. L'exconsellera de Salut i actual vicepresidenta primera del Parlament ha assegurat que ha fet aquest pas per "ser la primera alcaldessa d'Igualada" i ha apuntat que vol aportar la seva "experiència de govern i gestió pública". "Tenim un projecte per tornar a fer d'Igualada una ciutat d'oportunitats", ha exclamat. El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que els republicans són "els únics capaços de transformar aquells àmbits territorials on sempre han manat els mateixos i els de sempre".

 21:17 
Elisabet II es perdrà la cerimònia per celebrar els 70 anys de regnat per una indisposició

La reina Elisabet II es perdrà la cerimònia que se celebrarà aquest dimecres a la catedral de Sant Pau per celebrar els 70 anys del seu regnat. Segons han informat des del palau de Buckingham, la monarca anglesa ha patit una indisposició després de la desfilada militar d'aquest dijous. Tot plegat s'emmarca en quatre dies de celebració per les set dècades d'Isabel II, que fa unes setmanes ha complert 96 anys, al poder.

 20:52 

 20:06 

 18:25 
Vox, Cs i PP registren la petició de dictamen del Consell de Garanties sobre el decret del Govern pel català a l'escola

Vox, Cs i el PPC ja han registrat la petició perquè el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) emeti un dictamen sobre el decret aprovat pel Govern pel català a l'escola. Un cop registrada la petició, s'ha de reunir la Mesa del Parlament per aprovar-ne la tramitació, un pas formal que només es podria rebutjar si hi hagués algun defecte de forma. Al text presentat al Parlament els tres grups sostenen que el decret és "inconstitucional" perquè el castellà no pot deixar de ser llengua vehicular i d'aprenentatge a l'ensenyament i "no pot ser exclòs de l'educació sufragada amb fons públics", com asseguren que defensa el decret.

 18:17 
Batec ocupa l'estació de Plaça Catalunya, obre portes i organitza activitats i concerts

El col·lectiu Batec ocupa des d'aquesta tarda l'estació de Renfe de Plaça de Catalunya i hi ha organitzat diverses activitats i concerts per "mantenir la protesta". L'objectiu és obrir les portes de l'estació perquè tothom qui vulgui passi sense pagar el bitllet i protestar així per la manca de finançament de l'estat espanyol als serveis ferroviaris de Catalunya. S'organitzaran diverses activitats, com tallers de castells, xerrades amb el Sindicat de Llogateres i concerts de Borja Penalba o Ginestà. La protesta compta amb el suport d'altres col·lectius i Batec "vetllarà" per mantenir obertes les portes, però no s'ocuparan les vies ni s'impedirà la circulació de trens. "L'objectiu és facilitar la mobilitat, no impedir-la", han dit en un comunicat.

 17:56 

 17:42 
Espanya elimina les restriccions i controls sanitaris pels viatgers provinents de la Unió Europea i l'espai Schengen

El govern espanyol ha eliminat les restriccions i controls sanitaris pels viatgers provinents de la Unió Europea i l'espai Schengen, segons ha publicat el Ministeri de Sanitat al Butlletí Oficial de l'Estat aquest dijous. L'aixecament d'aquestes restriccions respon a les "altes taxes de vacunació" a Espanya, així com per la "situació favorable" del sistema sanitari. Davant d'això, el govern espanyol ha decidit seguir els passos d'altres estats membres de la Unió Europea i deixa d'exigir el certificat de la Covid-19 als viatgers de dins la UE. Des de l'Associació de Línies Aèries (ALA), han valorat "positivament" la mesura presa pel ministeri de Sanitat, tot i que han demanat "homogeneïtzar" la decisió pels passatgers de tercers països.

 17:33 
Lambán demana la dimissió del president del COE per "deslleialtat" en la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern

El president d'Aragó, Javier Lambán, ha demanat aquest dijous la dimissió del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per la "deslleialtat" que ha assegurat que ha demostrat tenir en tot el procés per configurar una candidatura olímpica conjunta amb Catalunya per uns Jocs d'Hivern el 2030. Així ho ha expressat Lambán a les Corts aragoneses, on també ha acusat Blanco de ser el responsable de frenar la "recomposició" de les relacions entre Catalunya i l'Estat perquè el projecte olímpic era una manera de "fer tornar l'independentisme" a la Constitució. Lambán ha anunciat que ja tenen llest un nou projecte de candidatura que divideix el repartiment de proves en quatre lots i que la presentaran quan se'ls requereixi.

 17:27 
El TC anul·la l'autorització prèvia dels tribunals a les mesures anti-covid que restringien drets fonamentals

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat i considerat inconstitucional el fet que haguessin de ser els tribunals superiors de justícia i l'Audiència Nacional els que havien de validar les mesures antiCovid aprovades pels governs autonòmics o l'estatal que restringien drets fonamentals. Els magistrats consideren que aquesta autorització prèvia vulnera la Constitució i la separació de poders, que reserva al poder executiu la implementació de normes i reglaments. Des del setembre del 2020 fins fa pocs mesos, totes les restriccions de drets a causa de la Covid havien de ser aprovats pels tribunals abans d'entrar en vigor. La sentència té quatre vots particulars en contra.

 15:46 

 15:03 

 14:59 

 14:54 
The Strokes cancel·la el concert d’aquest divendres al Primavera Sound i manté el de la setmana que ve

The Strokes ha cancel·lat el primer dels dos concerts que havia d’oferir aquest divendres al Primavera Sound, tot i que manté l’actuació de la setmana que ve al certamen. L’equip del grup ha comunicat que el motiu de la cancel·lació és un cas positiu de la covid-19 a The Strokes. “El grup tornarà als escenaris la setmana que ve a Estocolm i actuarà el segon cap de setmana del Primavera”, ha apuntat en un comunicat a les xarxes socials publicat pel festival. El Primavera Sound ofereix al públic que tingui entrada per aquest divendres assistir a la jornada del 10 de juny, dia en què actuarà el grup.

 14:23 
El govern espanyol pacta amb EH Bildu apujar les pensions no contributives un 15%

El govern espanyol ha arribat a un acord amb EH Bildu perquè la quantia mensual de les pensions no contributives -viudetat, orfandat o invalidesa- s'augmenti un 15%. La formació independentista ha garantit la seva abstenció en la votació de la llei dels plans de pensions, el dictamen de la qual s'aprovarà previsiblement aquest dijous a la Comissió de Treball del Congrés dels Diputats. A l'hora de debatre els Pressupostos Generals de l'Estat del 2023, s'haurà de determinar la revalorització de les pensions, tal com ha informat EH Bildu en una nota de premsa.

 13:55 
Aragonès considera d'una "baixesa política i moral inadmissible" que Feijóo denunciï  l'existència d'un "apartheid lingüístic" a Catalunya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dijous que és d'una "baixesa política i moral inadmissible" comparar la situació del castellà a Catalunya amb un "apartheid", com ha fet el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. "De nou l'atac a Catalunya per guanyar quatre vots", ha ressaltat Aragonès a Twitter.
 



 

 13:35 
El Govern i l'Ajuntament de Barcelona acorden una taula de treball per regular l'impacte dels creuers

El Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han acordat a la reunió de la comissió mixta la creació d'una taula de treball d'estudi per regular els creuers i el seu impacte turístic i ambiental. En la línia del que havia reclamat l'alcaldessa Ada Colau, es tracta d'un espai d'interlocució al qual es convidarà l'Autoritat Portuària i representants de l'Estat. Informa Sara González

 13:09 
El PP guanyaria les eleccions andaluses, però necessitaria Vox per governar, segons el CIS

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) pronostica una victòria del PP a les eleccions andaluses del pròxim 19 de juny amb un 35,6% dels vots i aconseguint entre 47 i 49 escons, a entre 6 i 8 d'arribar a la majoria absoluta fixada en 55 diputats. Per tant, necessitaria Vox per governar, que se situaria com a tercera força en detriment de Ciutadans. El partit liderat per Macarena Olona augmentaria en relació amb els comicis de 2018 assolint el 15,3% dels vots i entre 17 i 21 escons. En les anteriors en va obtenir 12. El PSOE quedaria en segona posició amb el 25,2% dels vots i entre 32 i 36 diputats. Amb tot, el PP aconseguiria més de 20 diputats més que en les anteriors eleccions.

 12:25 

 12:11 
Educació xifra en un 1,18% el seguiment de la vaga de mestres d'aquest dijous

La conselleria d'Educació xifra en un 1,18% el seguiment de l'aturada parcial de mestres d'aquest dijous. Es tracta del penúltim dia de vaga fixat pels sindicats. L'última jornada serà la del 9 de juny. El col·lectiu continua mobilitzant-se contra les polítiques del departament comandat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray, de qui en demanen la dimissió.

 11:37 
Feijóo denuncia que a Catalunya es viu un «apartheid lingüístic»

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat durament aquest dijous contra el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, per no recórrer i deixar en suspens el decret impulsat pel Govern per fer front a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que fixa un 25% de castellà a l'escola. Segons Feijóo, a Catalunya es viu un "apartheid lingüístic". En una entrevista a Onda Cero ha considerat que el Govern "legisla en contra" dels tribunals i les lleis i "no acatarà ni complirà la sentència del TSJC". Per això, ha aconsellat Sánchez que presenti un recurs d'inconstitucionalitat i vegi si són aplicables sancions pecuniàries als col·legis que "es neguen a complir la legislació".

 11:21 
Dolors Bassa: la revisió dels indults evidencia una justícia «polititzada»

L'exconsellera de la Generalitat Dolors Bassa ha criticat aquest dijous l'admissió a tràmit de recursos contra els indults per part del Tribunal Suprem (TS), després que l'òrgan inicialment els rebutgés: "La justícia està polititzada". En una entrevista a Ràdio 4, Bassa ha assegurat que no té "cap confiança a tornar ni a no tornar" a presó i ha considerat que "el que seria normal" seria que el TS revisés la forma de la concessió de l'indult perquè el govern espanyol el corregís si fos necessari, sense entrar en el contingut. Bassa també ha descartat la idea que la presó sigui un instrument de lluita i creu que només té sentit si part d'una acció col·lectiva, i ha defensat que la taula de diàleg no dona fruits pel paper de l'executiu de Sánchez: "Hi haurà un moment en què haurem de dir, què fem?". Bassa també s'ha mostrat contrària al fet que el mandat de l'1-O continuï vigent. 

 11:08 
Els desnonaments ​repunten un 17,1% entre gener i març després de dos trimestres a la baixa

Els desnonaments van augmentar un 17,1% entre gener i març a Catalunya amb relació al trimestre anterior, arribant fins als 995 procediments segons l'Estadística sobre Execucions Hipotecàries de l'INE. Es tracta de 146 execucions més que entre octubre i desembre del 2021 i d'un canvi de tendència després de dos trimestres a la baixa. Del total de desnonaments, 729 pertanyien a persones físiques i 266 a persones jurídiques. Pel que fa a l'estat de l'habitatge, 187 eren nous i 808 de segona mà. En total, a tot Catalunya es van fer execucions hipotecàries sobre 1.680 finques. D'altra banda, si es compara amb el mateix mes del 2021, les execucions hipotecàries sobre habitatges van caure un 1,09%, aleshores van ser 1.006.

 10:52 

 10:09 

 08:57 

 08:32 

 08:24 
Els mestres tallen la Gran Via de Barcelona i col·lapsen el trànsit a la zona de les Glòries

Una protesta de mestres talla la Gran Via de Barcelona dificultant la circulació al túnel de les Glòries. El tall s’ha fet a l’alçada del carrer Padilla, fet que dificulta l’entrada i la sortida de vehicles en aquest punt de la ciutat, coincidint en hora punta. Els sindicats educatius han convocat aquest dijous una aturada parcial per protestar contra les polítiques del conseller d’Educació, Josep González Cambray. De cara a la setmana que ve hi ha prevista una darrera mobilització el 9 de juny.
 

 07:48 
VOTV, El Prat Ràdio, La Veïnal, Canal Blau i Jordi Évole, Premis de Comunicació Local 2022

VOTV, El Prat Ràdio, La Veïnal, Canal Blau i Jordi Évole han estat reconeguts aquest dimecres amb els Premis de Comunicació Local 2022. La gala, que s'ha celebrat al Mercat Audiovisual de Catalunya, ha reconegut també Ràdio Igualada, Ràdio Capital de l'Empordà i Lluïsa Bertomeu. Durant l'esdeveniment s'ha estrenat el single Estiu interpretat per Martina Burón, guanyadora de la darrera edició del programa Objectiu Paki. El tema serà la banda sonora de les televisions i ràdios locals aquest estiu. A l’edició d'aquest any han optat a les diferents categories dels guardons un total de 111 propostes, segons informen els organitzadors.

 07:47 
El 66,9% dels danesos voten a favor d'integrar-se en la política de defensa europea

El 66,99% dels danesos han votat aquest dimecres a favor d'integrar-se en la política de defensa europea, en un gir històric que tomba l'estatus independent de Dinamarca i que s'ha d'atribuir a la guerra provocada per la invasió de Rússia a Ucraïna. El país ja forma part de l'OTAN, però malgrat pertànyer a la UE, no comparteix ni la moneda comuna ni les polítiques judicials del club. Fins ara tampoc formava part de les polítiques de defensa europees, però aquest dimecres això ha canviat. Aquest matí la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, afirmava que Dinamarca és un país "massa petit per estar sol en un món tan incert".

 07:08 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 21:27 

 16:51 

 16:08 

 15:14 
L'Audiència Nacional es ratifica: la Generalitat no pot ser acusació popular en el cas Pegasus

L'Audiència Nacional es ratifica i rebutja que la Generalitat sigui acusació popular en el cas Pegasus que investiga l'espionatge a Pedro Sánchez i ministres del govern espanyol. El jutge que porta la investigació, José Luis Calama, ha desestimat el recurs de reforma presentat per l'administració catalana i ha confirmat d'aquesta manera la decisió que ja va prendre el 18 de maig: la Generalitat no pot ser part en aquest procediment. En la interlocutòria, de cinc pàgines, el jutge desestima tots els arguments presentats pels serveis jurídics de l'administració, com ara que els fets que s'investiguen haurien afectat també a dirigents polítics de les institucions catalanes. Calama respon que la investigació de l'Audiència Nacional es limita als casos de Sánchez i els ministres Margarita Robles, Luis Planas i Fernando Grande Marlaska.

 14:39 

 14:03 
Prorrogada tres mesos més la bonificació dels 20 cèntims per litre de carburant

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que es prorrogarà tres mesos més, fins al setembre, les mesures contra la guerra que caducaven aquest 30 de juny. Entre elles, s'inclou la bonificació de 20 cèntims per litre de carburant, la rebaixa d'impostos a l'electricitat, l'augment del salari mínim vital o la prohibició d'apujar els lloguers més d'un 2%. El líder de l'executiu format per PSOE i Podem ha anunciat la mesura durant la celebració dels seus quatre anys al capdavant de l'Estat. El soci minoritari del govern ha demanat noves mesures i que s'allarguin fins a finals d'any, com ara un fons per ajuntaments i comunitats que permeti rebaixar a 10 euros les bonificacions de transport.

 14:04 

 13:45 

 12:42 
El PP se suma a Ciutadans i també demanarà dictamen del CGE sobre el decret del català

El PPC ha anunciat que també registrarà una petició perquè el Consell de Garanties Estatutàries dictamini sobre el decret llei del Govern pel català a l'escola. És la mesura que ja van prendre Vox, Cs i PPC amb la llei pactada per PSC, ERC, Junts i comuns, que va veure paralitzada la seva aprovació al ple a l'espera de dictamen. Ciutadans ja ha anunciat que també demanarà al CGE que es pronunciï. Tot i això, a diferència del cas de la llei en aquesta ocasió Vox ja ha avançat que no té previst sol·licitar dictamen perquè, segons el seu parer, el CGE "no serveix per a res", i recorrerà directament al Tribunal Constitucional.

 11:47 
Protesta dels sindicats al Departament d'Educació

Membres d'USTEC han fet una protesta aquest matí a les portes del Departament d'Educació per reclamar el cessament del conseller, Josep Gonzàlez Cambray, i que es tinguin en compte les seves demandes. Educació i els sindicats reprenen aquest dimecres la mediació amb motiu de les dues jornades de vaga que encara hi ha sobre la taula. Les dues parts es trobaran novament a la seu del Departament de Treball, segons han informat fonts properes. USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària, UGT, CGT i la USOC van convocar un nou cicle d'aturades per aquest final de curs i encara resten per portar-se a terme una aturada parcial de dues hores aquest dijous i una nova jornada completa de vaga el 9 de juny. En la darrera vaga, dijous passat, els sindicats van retreure a la conselleria que no havia convocat la mediació.

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació