Dimecres, 31 de juliol de 2024
Eleccions 14-F

Arrenquen sense problemes al Pallars les eleccions més incertes dels últims anys

Prop de 15.300 pallaresos estan cridats a les urnes amb la incògnita d'una alta abstenció per la Covid-19

Redacció 14 de febrer de 2021 a les 09:46
Primeres votacions a un col·legi de Roda de Ter, a Osona | Josep M. Montaner
Els col·legis electorals del Pallars no han tingut problemes per cobrir els membres de les meses ni han registrat cap incidència i han pogut obrir a les 9h del matí en aquestes eleccions al Parlament. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la Covid-19. Segons la Generalitat, a les 9:05h ja s'havien constituït les 41 meses electorals al Pallars, 25 al Jussà i 16 al Sobirà. En el conjunt de Catalunya, a les 10h, hora límit per poder constituir les meses electorals, hi havia el 96,98% de les meses constituïdes, unes 8.863. 

Al Pallars, 15.282 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge, 9.805 al Jussà i 5.477 al Sobirà. Arreu del país, són un total de 5.368.881 persones -5.624.044 amb les que resideixen a l'estranger- per escollir 135 diputats, 15 dels quals a la demarcació de Lleida. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017. El Govern va assegurar aquest dissabte que malgrat les al·legacions presentades, més de 35.000, la totalitat de les meses es podrien constituir.

L'abstenció és una de les grans incògnites d'aquests comicis marcats per la Covid-19. El dispositiu preveu 83 locals electorals més i gairebé 900 meses més que a les últimes eleccions del 2017. I s'han disparat a 30.000 les persones que han presentat al·legacions per no haver de formar part d'una mesa.


Hi ha un total de 2.763 locals electorals repartits pel territori, són 83 més que els últims comicis al Parlament i el nombre total de meses ascendeix a 9.139, gairebé 900 més que fa tres anys. On hi ha més col·legis és a Barcelona amb 1.728 locals i 6.694 meses; seguida de Girona (361 locals i 853 meses), Tarragona (357 locals i 1.026 meses) i Lleida (317 locals i 566 meses).

A aquestes eleccions hi ha també més membres titulars i suplents de les meses. Concretament, 27.417 titulars i 54.834 suplents. Més de 30.000 persones a qui els ha tocat per sorteig ser membres d'una mesa han presentat al·legacions, suposen el 37% dels membres convocats. 

D'altra banda, s'han presentat un total de 69 candidatures, 31 més que als comicis del 2017. Les llistes finalment proclamades són 15 a Barcelona, 18 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona. En total s'escolliran 135 diputats al Parlament: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona.

La incògnita de la participació

A les últimes eleccions al Parlament es va registrar una participació rècord. Van anar a votar el 79,09% i només el 20,91% es van quedar a casa. En canvi, als comicis del 2015 es va registrar una participació del 74'95%. La xifra més baixa de participació registrada en unes eleccions al Parlament va ser el 1992, que es van congregar un 54,87% dels electors. Ara caldrà veure si el context de pandèmia afecta la decisió dels electors de no anar a votar.

Pel que a les eleccions que s'han celebrat el 2020, en situació de Covid, a Galícia es va assolir una participació del 58,88% mentre que al País Basc es van quedar amb el 52,86%.


El vot per correu ha assolit en aquestes eleccions un rècord històric. 284.706 persones han sol·licitat el vot postal, un 350% més que les peticions d'aquesta modalitat de vot en les darreres eleccions al Parlament. Llavors se'n van acceptar 78.876. Amb dades fins al dijous, 265.647 persones havien exercit el seu dret a vot a través d'aquesta modalitat.

A l'altra cara de la moneda hi ha el vot exterior. S'han acceptat un total de 15.852 sol·licituds de persones que resideixen permanentment a l'estranger per votar el 14-F. Es tracta de menys de la meitat de sol·licituds respecte a les eleccions del 2017.

Funcionament dels col·legis

El Govern ha establert franges horàries recomanades de votació i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania, ja que no són d'obligat compliment. La primera serà de 9 a 12 h per a les persones de risc; la segona, de 12h a 19 h per a les persones sense risc; i la darrera hora, de 19 a 20 h per als positius de Covid i els contactes estrets. El Departament de Salut calcula que diumenge hi haurà unes 96.000 persones en quarantena per ser positius o contactes estrets.

Pel que fa al funcionament dels col·legis electorals, està previst que les cues que es puguin produir es facin al carrer, hi ha circuits d'entrada i sortida, ventilació dels locals al llarg de la jornada, gel hidroalcohòlic, neteja per desinfectar i obligació de portar mascareta. A més, els membres de les meses tenen equips de protecció individual (EPI) per posar-se durant l'última franja de votació


El Govern recomana que els ciutadans portin el vot preparat des de casa, amb el sobre i la papereta dins, i que es comprovi el lloc de votació ja que hi ha hagut canvis respecte a les últimes eleccions. Es pot comprovar mirant la targeta censal que s'ha rebut al domicili.

L'executiu català ha impulsat una aplicació mòbil sota el nom "Eleccions 14F" que incorpora per primera vegada la possibilitat de consultar l'afluència als col·legis electorals, per evitar cues. També es pot fer seguiment, a través d'aquesta aplicació, dels resultats un cop comenci el recompte.

« Entrades més recents
 20:08 

 18:17 
Nous trens a l'R4 i una adaptació d'horari a l'R1 per dotar el servei de més combois a la nit

Renfe ha ampliat en tres freqüències la línia R4 i ha allargat el recorregut d'una quarta per dotar el servei de més combois a la nit. L'R1 modificarà un horari amb el mateix objectiu. A l'R4, el tren dels dies feiners que sortia de Sant Vicenç de Calders a les 22.08 h i acabava a Montcada Bifurcació a les 23.51 h allarga parades fins a Terrassa Estació del Nord. L'horari serà de 22.08 h a 00.18 h. A banda, s'incorpora entre setmana la freqüència Terrassa (23.03 h) – Martorell (00.26 h) i en dissabtes i festius la Terrassa (22.33 h) – Martorell (23.56 h) i la Martorell (23.04 h) – Terrassa (00.28 h). A la línia R1, entre setmana, es modifica el tren de l'Hospitalet (23.18 h) a Mataró (00.14 h). El nou horari és 23.33 h – 00.29 h. Els horaris modificats comencen a funcionar a partir del dilluns 30 de maig.

 17:21 
El ministeri d'Igualtat precisa que una floreta no és violència de gènere: «No està malament que et diguin guapa»

La secretària d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, ha aclarit aquest divendres que la Llei de Garanties de la Llibertat Sexual, coneguda com la Llei del Només sí que és sí, "no diu que una floreta sigui una forma de violència contra la dona". Per això, ha demanat no "comprar" els arguments de l'"extrema dreta". Rodríguez ha assenyalat que "no està malament que et diguin guapa", sinó el fet que, per exemple, "un senyor t'esperi sistemàticament en el banc de davant del teu portal o que cada vegada que te'l trobes a la feina, et mira, es toca el penis o et fa un gest obscè". "D'això estem parlant", ha assenyalat.

 17:07 
El Suprem pregunta a Europa si limitar les llicències de VTC és compatible amb la llibertat d'establiment

El Tribunal Suprem ha preguntat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) si limitar les llicències de vehicles de transport amb conductor (VTC) per assegurar la compatibilitat de la seva activitat amb la dels taxis és compatible amb la llibertat d'establiment. De la mateixa manera, la sala també ha plantejat si és compatible amb la llibertat d'establiment establir una proporció màxima d'autoritzacions en relació a les llicències de taxi, com l'acordada a la legislació espanyola d'1/30. A més a més, consulta si aquesta limitació és compatible amb la prohibició d'ajudes d'Estat contemplada a l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

 17:02 
Barcelona posarà sonòmetres al «triangle golfo» del Poblenou per protegir el dret de descans dels veïns

El ple de Barcelona ha acordat aquest divendres posar fil a l'agulla a la vulneració del dret del descans dels veïns en algunes zones de la ciutat. El plenari ha aprovat una proposició d'ERC que planteja implementar controls sonomètrics "amb urgència" en zones tensionades en horari nocturn i avaluar mesures per regular les activitats i usos en aquests espais. El ple també ha aprovat una altra proposició, en aquest cas de Ciutadans, que insta l'Ajuntament a elaborar urgentment un pla de mesures a la zona coneguda com el "triangle golfo" del Poblenou per resoldre la situació que denuncien els veïns.

 16:08 
El ple de Barcelona insta la Generalitat a prohibir l'activitat de les «bicitaxis»

El ple de Barcelona ha instat aquest divendres la Generalitat a prohibir l'activitat de les "bicitaxis". A proposta del PSC, tots els partits hi han votat a favor excepte Junts, que s'hi ha abstingut. El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ha precisat que no vol prohibir el vehicle, regulat a l'ordenança municipal de circulació, sinó l'activitat econòmica que fan les persones que ofereixen un servei de transport de turistes sense tenir llicència d'activitat econòmica. Grups de l'oposició han retret al govern municipal que té competències per fer més en la lluita contra aquests vehicles. Segons Collboni, el Govern ha rebutjat aprovar la prohibició en dues ocasions: el juny del 2021 i el gener del 2022.

 15:14 

 14:36 

 13:41 
Barcelona insta el Govern a modificar la llei per facilitar les consultes populars 

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha instat el Govern i el Parlament a modificar la llei de consultes populars per reduir el nombre de signatures necessàries per a les iniciatives ciutadanes que proposin convocar una consulta. Ho ha fet després d'aprovar el reglament de participació ciutadana. D'acord amb la llei, a Barcelona calen 88.709 signatures per avalar una iniciativa ciutadana per convocar una consulta, nombre que el govern municipal i les entitats veïnals consideren excessiu. Per això, es demana incorporar una disposició addicional a la llei perquè hi hagi un règim especial en el cas de Barcelona. Segons la proposta de modificació, caldria l'aval com a mínim de l'1% de les persones empadronades més grans de 16 anys. Segons el govern municipal, això es traduiria en unes 14.460 signatures, que s'apropa més a les 15.000 que fixava l'anterior reglament, tombat pel TSJC. La proposició l'ha presentat Barcelona en Comú i s'ha aprovat amb els vots de comuns, PSC, ERC, JxCat i Cs, i l'abstenció del PP. Valents hi ha votat en contra. 
 

 13:42 

 12:27 
Sanitat eleva a 98 els casos confirmats de verola del mico a tot l'Estat

El Ministeri de Sanitat xifra en 98 els casos positius de verola del mico a l'estat espanyol, segons l'última actualització d'aquest divendres. Són 14 més que el dia anterior. L'Institut Carlos III ha confirmat aquests 98 casos positius a orthopoxvirus i ja els "dona per casos confirmats de Monkeypox". En total, l'Institut Carlos III ha rebut 200 casos sospitosos dels quals 102 s'han descartat.

 12:15 
Marlaska defensa que les explicacions de Sánchez sobre el "Catalangate" van ser "més que exhaustives"

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat que les explicacions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés sobre el Catalangate van ser "més que exhaustives". En una atenció als mitjans aquest divendres, Marlaska ha negat que el govern espanyol faci "cessions" a l'independentisme i ha defensat la "necessitat" de reformar les lleis de secrets i del CNI. "Ja s'està treballant en aquesta matèria", ha explicat. Sobre el xoc amb Unides Podem en la votació de la llei audiovisual, el titular d'Interior hi ha tret importància i ha assegurat que "la relació està perfecta".

 12:04 

 12:03 
Argimon, sobre la investigació de Cabezas, Comella i dos càrrecs més de Salut: “Estic absolutament indignat”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat aquest divendres “absolutament indignat” per la investigació oberta per un jutjat de Barcelona contra quatre alts càrrecs del Departament de Salut, entre ells Carmen Cabezas i Adrià Comella, pel retard en la vacunació contra la covid-19 de guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya. Des de l’Hospital General de l’Hospitalet, el conseller ha recordat que tots ells “s’han jugat molt i han arriscat molt en els últims dos anys” i que no es mereixen que se’ls acusi amb “mitges veritats i insinuacions”. “Aquest comença a ser un país que en comptes de mirar enrere per aprendre lliçons ho fa per dir falsedats i estendre l’ombra del dubte”, ha afegit.

 11:40 

 10:30 

 09:32 

 08:16 

 07:38 
Josep Cuní deixarà el matinal de SER Catalunya quan acabi la temporada

El periodista Josep Cuní no continuarà al capdavant del magazín matinal de SER Catalunya la propera temporada, segons ha avançat el diari Ara i han confirmat fonts de l'emissora a l'ACN. Les mateixes fonts han explicat que el popular periodista ha decidit plegar de forma voluntària a final de temporada, aquest juliol. La cadena anunciarà properament la programació de la següent temporada, que ja no comptarà amb Cuní a la franja del matí. El comunicador ha liderat magazins matinals a Catalunya Ràdio, Com Ràdio, Ona Catalana, TV3 i Ser Catalunya. En l'últim EGM, Aquí, amb Josep Cuní havia aconseguit 45.000 oients.

 22:08 
L'exministra d'Exteriors no va cometre cap delicte en deixar entrar el líder del Front Polisario a Espanya, segons la Justícia

L'Audiència Provincial de Saragossa ha dictaminat que l'exministra d'Exteriors del govern espanyol, Arancha González Laya, no és autora de cap delicte de prevaricació, falsedat documental o encobriment per l'entrada del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, a Espanya. Per això, ha tancat el cas. En principi, de manera definitiva, ja que si no hi ha més indicis, no hi ha res més per investigar. En qualsevol cas, els tribunals han resolt que la decisió de deixar-lo entrar és política i no té recorregut penal.

 21:20 

 19:52 

 18:43 
Rússia amenaça de fer fora del país tots els periodistes estrangers si Youtube torna a bloquejar els seus continguts 

La Duma, la Càmera de Diputats de Rússia, ha aprovat aquesta setmana en primera lectura una llei que permet a la fiscalia del país tancar les corresponsalies estrangeres sense resolució judicial. Aquest dijous, la portaveu d'exteriors del Kremlin, Maria Zajárova, ha amenaçat directament a la premsa estatunidenca. Si Youtube torna a bloquejar les seves intervencions diàries, farà fora els periodistes nord-americans del territori. 
 

 17:51 

 17:28 

 17:15 

 16:34 

 15:43 
Junts considera "lamentable" que Rufián "menystingui" la tasca dels exiliats després de reclamar a Asens que "deixi d'anar tant a Waterloo"

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha trobat "lamentable" que el cap de files d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, hagi "menystingut" la tasca dels exiliats. Es refereix al fet que Rufián, en el debat al Congrés sobre el Catalangate, ha demanat a Jaume Asens, president del grup parlamentari d'En Comú Podem, que "no vagi tant a Waterloo", en referència a la seva relació amb Carles Puigdemont. 
 

 

 15:39 
El ministeri de Sanitat eleva a 84 els casos de verola del mico a l'Estat

El ministeri de Sanitat del govern espanyol ha elevat aquest dijous a 84 els casos de persones infectades per verola del mico a l'Estat, 25 més que dimecres. El virus, endèmic a l'Àfrica, ja s'ha estès a més d'una quinzena de països. Aquest dijous, també, un equip del Laboratori d'Arbovirus i de les Unitats de Genòmica i Bioinformàtica de l'Institut de Salut Carles III n'han aconseguit el primer esborrany de la seqüència completa i han dictaminat que la variant de la verola del mico que hi ha a Espanya és originària de l'Àfrica occidental i, per tant, "la menys maligna".
 

 14:06 
Pussy Riot cancel·la la seva gira per Espanya perquè no venen suficients entrades

La banda russa Pussy Riot ha anunciat aquest dijous que cancel·la la seva gira per Espanya al juny "a causa de l'escassa venda d'entrades a menys d'una setmana", segons un comunicat de Cap Cap Produccions. Es preveien concerts a la sala Razzmatazz de Barcelona l'1 de juny, el 2 de juny a la sala Oasis de Saragossa i el dia 4 a la sala Shoko de Madrid. La productora dels concerts del col·lectiu punk feminista ha afegit que es retornarà l'import íntegre de l'entrada de manera automàtica als compradors.

 13:07 
Salut gestionarà les incapacitats temporals per ingrés des dels hospitals per treure pressió als CAP

El departament de Salut ha anunciat aquest dijous que les incapacitats temporals generades a causa d’un ingrés es gestionaran des dels hospitals per treure pressió a les agendes dels professionals de l’atenció primària. La mesura – que ha començat a implementar-se a partir d’una prova pilot que s’ha dut a terme al Vallès Occidental Est - està previst que es desplegui totalment arreu del territori català a finals d’aquest any 2022. Segons el volum de població activa que genera un ingrés hospitalari, es preveu un estalvi d’entre 180.000 i 324.000 visites anuals. Segons la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, aquesta “desburocratització” permetrà “agilitzar el procés” amb una “clara millora” per pacients i professionals.

 12:31 
La compareixença de Sánchez no convenç Aragonès: "Les preguntes essencials continuen sense resposta"

Les explicacions de Pedro Sánchez sobre l'espionatge a dirigents independentistes i l'anunci de reformes legislatives sobre els secrets oficials i el CNI no han satisfet el president de la Generalitat, Pere Aragonès. "Les preguntes essencials continuen sense resposta", ha assenyalat Aragonès a través de Twitter.
 

 

 11:15 
Jové reclama al TSJC una còpia del mòbil requisat el 20-S per comprovar si era espiat amb Pegasus

El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, ha reclamat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya poder tenir una còpia del mòbil que li va ser requisat el 20 de setembre del 2017 per poder comprovar si estava infectat amb Pegasus, com els dos dispositius que va tenir posteriorment. En concret, les dues peticions que fa el dirigent republicà és que el CNI i els cossos de seguretat de l'Estat informin al tribunal si han dut a terme "algun tipus d'investigació criminal o intervenció amb software" dels seus dispositius de comunicació i que el tribunal li faci entrega de la imatge forense del seu telèfon "per comprovar-ne, de forma independent, una possible intromissió".

 11:19 

 10:14 

 10:10 

 10:07 

 09:53 
La Fiscalia demana tres anys i mig de presó per a un veí de Sants per les protestes de Pablo Hasél

La Fiscalia demana tres anys i mig de presó per a l'activista Carles de Sants per les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél, segons ha informat la defensa, pilotada per Alerta Solidària. En les properes setmanes la jutgessa haurà de fixar el dia del judici. Carles va passar cinc dies empresonat arran dels incidents i els fets van provocar una onada de solidaritat al seu barri, on regenta un bar. La petició de presó va acompanyada d'una ordre d'allunyament durant dos anys de la comissaria de la Via Laietana. Les protestes per la detenció de Hasél van comportar 148 detencions i onze empresonaments, i el del veí de Sants va ser el més curt.

 09:29 
Sánchez justifica la intervenció dels mòbils de dirigents independentistes pels "sabotatges" i "incendis" a Catalunya després de la sentència de l'1-O

El president del govern espanyol ha assenyalat que, per "tranquil·litzar" l'opinió pública, el Defensor del Poble va fer una anàlisi "detallada" de les operacions del CNI vinculades al Catalangate. "La Moncloa es podria haver negat a donar informació, però va remetre tots els documents. Vam optar, una vegada més, per la màxima transparència", ha tret pit el líder del PSOE. Sánchez ha indicat que del 2015 al 2020, amb la declaració d'independència i els "sabotatges" i "incendis" posteriors a la sentència del Tribunal Suprem, els serveis d'intel·ligència van demanar autorització judicial per prendre les "mesures oportunes", però n'ha desmarcat el govern espanyol, que no en tenia els detalls, segons la versió que ha verbalitzat el president. "Aquells moments tan durs, tan traumàtics, són temps passats. El conflicte amb Catalunya no està superat, però l'hem tornat al territori de la política", ha insistit. Informa Oriol March.

 09:11 
Sánchez arrenca la compareixença pel "Catalangate" amb acusacions de "corrupció democràtica" dirigides al PP

Pedro Sánchez ha volgut arrencar la compareixença al Congrés dels Diputats sobre el Catalangate recordant que s'estan a punt de complir quatre anys de la seva arribada a la Moncloa gràcies a la moció de censura, que va servir per expulsar Mariano Rajoy de la presidència del govern espanyol. "Es menystenien drets laborals, queien els salaris i es reduïen les pensions, i existia una cascada interminable de casos de corrupció dels qui amb una mà retallaven i amb l'altra cobraven sous en B", ha apuntat el líder del PSOE, en referència als casos de corrupció del PP. "Va ser un període fosc de la democràcia", ha assenyalat Sánchez, que ha situat la dreta en el punt de mira per la "corrupció democràtica" que suposa, diu, no "acceptar" cap govern que no sigui el seu. "Sol ser habitual, dins i fora d'aquesta tribuna, que hi hagi expressions com president okupa o traïdor a la pàtria, o considerar il·legítims els suports parlamentaris que han escollit els ciutadans", ha apuntat el president del govern espanyol. Informa Oriol March.

 08:23 
«Alcarràs» és la pel·lícula estatal amb més espectadors del 2022

Alcarràs, el film de Carla Simón distingit amb l'Os d'Or al Festival de Berlín, ja és la pel·lícula espanyola més vista d'aquest any, fregant els 300.000 espectadors, segons dades de Comscore. En la quarta setmana d'exhibició, continua sent la cinta més vista en més de 40 cinemes. Aquest divendres, que es renova la cartellera, es podrà veure en un centenar de pantalles després que s'hi sumin onze noves còpies. La pel·lícula ha superat els 1,5 milions d'euros de recaptació. Per celebrar les xifres, l'equip d'actors de la pel·lícula i la seva directora han fet un vídeo d'agraïment al públic pel seu suport. La notícia coincideix amb l'estrena d'Alcarràs a Itàlia, prevista per aquest dijous.

 08:19 

 07:26 

 07:25 
Les portades

Recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 07:05 

 22:49 
El Barça goleja al Madrid i serà a la final de la Copa de la Reina

El Barça ha vençut el Reial Madrid per quatre gols a zero a les semifinals de la Copa de la Reina i optarà al títol contra el Huelva. Els gols de les de Jonathan Giráldez els han certificat Lieke Martens, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey i Asisat Oshoala. Les blaugrana, amb aquesta victòria, aixequen cap després de la derrota contra a la final de la Champions League.

 22:40 
La jutgessa retira la multa de 60.000 euros de l'Ajuntament de Barcelona a Hazte Oír

La jutgessa ha estimat parcialment el recurs contenciós administratiu contra la multa que l'Ajuntament de Barcelona va imposar a l'entitat Hazte Oír per incomplir tres preceptes de la normativa municipal. En concret, la magistrada retira a l'entitat una multa de 60.000 euros per difondre missatges que atempten la dignitat de les persones i una de 3.500 per fer una activitat publicitària perjudicial per als interessos generals, en el marc de la campanya per la qual l'entitat va passejar per diferents ciutats d'Espanya un autobús amb missatges com "No és violència de gènere. És violència domèstica" o "Stop Feminazis". La jutgessa considera que aquests missatges formen part de la llibertat d'expressió.

 20:37 
Albiol es desmarca de les sigles del PP i es reivindica com a "badalonista" de cara a les municipals

El líder del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha donat el tret de sortida a la cursa per a les eleccions municipals del 2023 desmarcant-se obertament de les sigles del partit. Tot i que ja era habitual que la imatge del PP no aparegués en les seves campanyes, aquest dimecres Albiol ha estat rotud: "No hi ha cap logo. Vinc a parlar de Badalona". En un acte per presentar el seu projecte, el líder popular s'ha erigit en "badalonista" i ha afirmat que la seva candidatura "va més enllà de sigles, de partidismes i d'ideologies". Entre les propostes de ciutat, Albiol ha promès per al pròxim mandat un pla de barris de 15 MEUR per reconstruir "social i urbanísticament" les zones frontereres de Llefià, Artigues, Sant Roc, la Pau i el Remei.

 19:47 
Els Mossos busquen un home que ha fugit a gran velocitat conduint temeràriament pel centre de Girona

Els Mossos d'Esquadra busquen un conductor que ha fugit a gran velocitat conduint temeràriament pel centre de Girona. Cap a les cinc de la tarda, els agents estaven identificant dos homes prop de l'estació de tren de la ciutat. En aquell moment, un que estava fora del vehicle i l'altre era el conductor. Per causes que s'estan investigant, el sospitós ha emprès la fugida amb el cotxe i ha recorregut els carrers Emili Grahit o Pericot perseguit per patrulles dels Mossos i de la Policia Municipal. El sospitós ha arribat a la zona de Vista Alegre, on ha abandonat el vehicle i ha marxat corrent. Durant la fugida, ha provocat danys almenys a dos cotxes logotipats dels Mossos i alguns vianants han hagut d'esquivar el vehicle.

 16:46 
La ministra de Defensa, després l'acord parlamentari per la immersió: "Les sentències s'han de complir sempre"

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat aquest dimecres que les sentències s'han de complir "sempre", en referència a la resolució del 25% de castellà a l'escola que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) demana desplegar. Robles s'ha pronunciat així després de l'acord entre els grups parlamentaris del PSC, ERC, Junts i En Comú Podem per protegir la immersió, amb una proposició de llei que estableix que el castellà serà llengua d'"ús curricular".

Entrades anteriors »

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació