Dimecres, 3 de juliol de 2024

El Museu dels dinosaures d'Isona i Conca Dellà només obrirà en festius i caps de setmana

L'Ajuntament pretén reduir costos i busca suports per assegurar la continuïtat d´aquest equipament

Pallars Digital 17 de gener de 2014 a les 09:06
El museu dels dinosaures d´Isona i Conca Dellà, que fins ara obria al públic cada dia, reduirà l´obertura a festius, caps de setmana i períodes de vacances com Setmana Santa i festes nadalenques a partir del pròxim mes de febrer.
 
L'alcalde de la població, Constante Aranda, va indicar que l´equipament tancarà els dies feiners, quan l´afluència de públic és molt reduïda, amb l´objectiu de reduir costos i garantir d´aquesta manera la continuïtat del museu, de titularitat municipal. "Actualment no es poden suportar els costos que teníem fins ara", assegura Aranda.
 
La reducció dels costos que el museu dels dinosaures suposa per a l´ajuntament passa també per reduir els costos salarials d´aquest equipament. El consistori proposa fer-se càrrec d'una nòmina i del manteniment del local a canvi que la direcció del museu l'assumeixi el departament de Cultura o l'Institut Català de Paleontologia. D'aquesta manera, passaria de tenir dos treballadores a jornada completa a una de sola, o bé reduint els contractes de les dos a mitja jornada.
 
La qualificació com a museu exigeix mantenir com a mínim la figura d´un director, un administratiu i un tècnic de promoció i turisme i el consistori considera que no pot continuar pagant els salaris d´aquest personal. El municipi espera tancar un acord amb el departament de Cultura en les pròximes setmanes per transferir la direcció del museu.
 
Tot i la reducció horària, el Museu oferirà visites a la demanda entre setmana a les escoles que ho sol·licitin. Segons Aranda, "la intenció és obrir al 100% els dos mesos i mig forts de l'estiu, i a la resta de l'any, obrir els caps de setmana, els ponts i durant les èpoques de més afluència de gent, com poden ser Setmana Santa o Nadal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor