L'
Ajuntament de la Pobla de Segur i la plantilla de la residència Nostra Senyora de Ribera de la població s'han emplaçat a negociar una possible solució a la problemàtica per les
condicions laborals proposades pel consistori, que van entrar en vigor el passat 1 de març. Les oficines del Departament de Treball a Lleida han acollit aquest dilluns l'acte de conciliació entre les dos parts, que ha comptat amb representants de les treballadores i de l'ajuntament.
Durant la reunió, el personal de la residència s'ha ofert a presentar una nova proposta de calendari laboral. Totes dos parts s'han emplaçat a una nova trobada negociadora per al proper 22 de març. Des del comitè d'empresa i el sindicat s'han mostrat oberts a trobar una solució dialogada al conflicte “sempre i quan l'ajuntament respecti els drets de les treballadores i les demandes fetes”, segons han assegurat en un comunicat.
Segons el sindicat
CGT Lleida, el nou calendari laboral ha suposat “un canvi substancial de les condicions de treball sense el vistiplau del conjunt de treballadores”, així com “un incompliment del conveni laboral” que, segons asseguren, suposa “una càrrega excessiva de la jornada de treball que no permet la conciliació laboral i familiar del personal”.
Segons ha explicat l’alcalde de la Pobla, Marc Baró, una part de la plantilla fa actualment vuit hores al dia i l'altra part en treballa 10 i mitja. Aquestes condicions permeten a aquest últim grup treballar entre tres i quatre dies per setmana. Des del consistori es proposa que les jornades siguin de set hores i mitja per a totes les treballadores i que es compleixin les 1.642 hores anuals. Segons Baró, l’objectiu és reordenar l’horari laboral per tal que els residents tinguin una atenció “continuada”. El nou horari planteja tres torns, un de matí, un de tarda i un altre per suplir les baixes.
La proposta del comitè d'empresa és seguir amb el calendari que tenien abans de la reforma, consistent en una jornada de dilluns a dilluns, treballant dos caps de setmana alterns al mes i amb torns de vuit a 10 hores i mitja, alternant dos o tres dies de treball amb un o dos dies de descans. D’aquesta manera, asseguren, els treballadors “es poden recuperar física i psicològicament”.
Des del sindicat afirmen que, si la negociació no arriba a un acord, les treballadores continuaran reivindicant els seus drets “de la manera que creguin convenient i mobilitzant-se fins on calgui per aconseguir-ho”.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi