Dilluns, 22 de juliol de 2024
ciclisme

La Volta a Catalunya torna al Pallars en la seva edició centenària amb un estricte protocol sanitari

La quarta etapa arribarà aquest dijous a l'estació de Port Ainé, mentre que divendres la Pobla de Segur acollirà la sortida de la cinquena

Tomàs Garcia Espot 24 de març de 2021 a les 09:48
La d'enguany serà la catorzena vegada que la Volta a Catalunya fa parada al Pallars | A.S.O.
La Volta Ciclista a Catalunya torna a fer acte de presència al Pallars en la seva 100a edició. L'estació de Port Ainé serà aquest dijous l'escenari d'arribada de la quarta etapa de la ronda, mentre que divendres, la Pobla de Segur acollirà la sortida de la cinquena, amb final a la ciutat de Manresa. Fa un any, aquests llocs finalment no van poder ser testimonis de la ronda per culpa de la Covid-19

El regidor d'Esports de la Pobla, Eloi Tirvió, ha destacat "els esforços fets per l'organització, els equips i tots els encarregats de la logística de la Volta per complir amb el protocol de seguretat". Precisament, els efectes de la pandèmia han fet que enguany l'organització de la Volta apliqui un protocol sanitari estricte contra la Covid-19 per tal de disputar la cursa amb les majors garanties. S'ha establert una bombolla de cursa per aïllar els corredors, el personal dels equips i de l'organització. En conseqüència, les zones de sortida i arribada estaran tancades al públic per evitar aglomeracions.


Afectacions viàries

Durant la quarta etapa de dijous, entre Ripoll i Port Ainé, les principals vies pallareses afectades seran l'N-260, que uneix la Seu d'Urgell i Sort, entre les 14:41 h i les 16:07 h, i la carretera C-13 entre la capital del Pallars Sobirà i Rialp, fins a les 16:15 h. Pel que fa a la cinquena etapa, la de divendres, la C-13 entre Pobla i Tremp romandrà tancada des de les 12:10h fins a les 12:20h, mentre que la C-1412b fins a Isona ho estarà fins a les 13h. En aquest enllaç pots consultar amb detall es afectacions viàries i les mesures especials adoptades pel pas de la Volta.

A escala municipal, el trànsit a la Pobla de Segur quedarà afectat durant tot el matí de divendres. L'avinguda Estació, des de l'alçada dels carrers Mil·lenari de Catalunya i Democràcia, estarà tallada des de les 8h del matí fins a les 13h del migdia. El pas alternatiu per als vehicles es farà pels carrers Mil·lenari de Catalunya, Lluís Companys, Tros de Roi, Democràcia i l'avinguda Camil Cases.
 

Principals vies de la Pobla afectades durant l'etapa Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


Catorze edicions amb accent pallarès

La d'enguany serà la catorzena edició en què la Volta passa per les comarques pallareses. La primera va ser l'any 1930, quan la ciutat de Tremp va acollir l'arribada i la sortida de la quarta i cinquena etapa. En aquella edició, els trempolins van poder veure de ben a prop al mític Mariano Cañardo, l'únic ciclista que ostenta el rècord d'haver guanyat la ronda set vegades.

De fet, la capital del Pallars Jussà és la població pallaresa que més cops ha acollit aquesta competició, concretament en nou ocasions, la darrera l'any 2012. El segueixen la Pobla de Segur, que enguany serà la seva tercera vegada; Rialp amb dos, i Sant Maurici, Espot, Sort i València d'Àneu amb una.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació