Divendres, 22 de novembre de 2024
gastronomia

Restauradors del Pallars es formen en innovació a les instal·lacions de la Fundació Alícia

Una vintena de professionals pallaresos han participat a la convocatòria, que ha arribat a la seva 3a edició

Redacció 23 de març de 2021 a les 12:17
Imatge d'una de les sessions a Sant Fruitós de Bages | Ajuntament de Tremp
Una vintena de restauradors del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà van participar la setmana passada a les jornades d’innovació i tècnica culinària a la Fundació Alicia. El programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp organitza de manera bianual aquestes jornades específiques per a la restauració amb l’objectiu de facilitar als professionals d’aquest sector eines de perfeccionament i reciclatge, així com per conèixer les noves tendències, crear i reforçar el treball en xarxa entre ells.

En el decurs de l’estada a Sant Fruitós de Bages, s’han dut a terme diferents sessions guiades per experts de la Fundació Alícia, com els cuiners Marc Puig-Pey i Vinicius Martini, Noemí Igual i Valeria Sgrignuoli, tecnòlogues d’aliments; Ana Lobato, gastrònoma, i Laia Badal i Adriana Gálvez, tècniques de desenvolupament tecnològic i de salut, així com de la directora científica de la Fundació, Elena Roura.


Una de les principals sessions ha estat sobre l’estratègia de valorització de producte local, que ha anat a càrrec del director de la Fundació, Toni Massanés, i el cuiner Marc Puig-Pey, i ha girat entorn als olis del Pallars i les combinacions culinàries que poden oferir. La cuina per a esportistes, la xocolata i les postres de restaurant o la cuina creativa han estat altres temàtiques tractades. Així mateix, els participants han après sobre la gastroimmunitat, les tendències de consum i les noves tendències de cuina.

A més, s’ha dedicat un espai a la Cuina de Bosc, un projecte que aviat veurà la llum i que està desenvolupant Al teu gust, aliments del Pallars juntament amb restauradors locals i altres col·laboradors del territori des de 2019.
 
Aquestes jornades formen part de l’aposta que fa el programa Al teu gust, aliments del Pallars, per l’acompanyament al sector agroalimentari amb accions de recerca, formació i innovació. Aquesta estratègia, sumada a la creació de sinèrgies entre el sector públic i privat, té com a objectiu final posicionar el Pallars com un territori innovador en agroalimentació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació