Dimecres, 26 de juny de 2024
museus

Jornades de portes obertes als museus pallaresos per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Enguany es recupera la presencialitat amb totes les mesures sanitàries

Redacció 14 de maig de 2021 a les 10:07
Visitants al Museu Hidroelèctric de Capdella en imatge d'arxiu | Museu Hidroelèctric de Capdella
Un any més, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran s’afegeix a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM), un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) que se celebra anualment el 18 de maig. Entre les novetats d'aquest any, es recupera la presencialitat amb totes les mesures sanitàries necessàries perquè el DIM sigui segur, a més d'un sorteig d'una nit d'hotel per a dos persones entre tots els assistents que comparteixin la seva experiència en xarxes socials. 

Enguany, s'ha decidit dedicar el DIM al futur dels museus. Sota el lema Recuperar i Reimaginar, els museus de les terres de Lleida i l'Aran proposen més de 30 activitats temàtiques que es duran a terme principalment entre els dies 15 i 18 de maig. Entre les activitats més rellevants destaquen alguns concerts a l'aire lliure, tallers de tot tipus, visites guiades, espectacles temàtics i visites teatralitzades, juntament amb les clàssiques jornades de portes obertes durant les quals, l'entrada als museus serà gratuïta. 


Els museus pallaresos que formen part de la xarxa de museus i que també participen del DIM són l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu de la Conca Dellà i el Museu Hidroelèctric de Capdella. En aquest enllaç podeu trobar totes les activitats que s’hi han programat aquests dies. Les jornades de portes obertes seran al Museu de Capdella de 12h a 14h de dissabte i a l’Ecomuseu el dissabte i dimarts, de 12h a 14h i de 17h a 19h. El Museu de la Conca Dellà està temporalment tancat per obres. Qui també obrirà portes de dissabte a dimarts és l’Epicentre de Tremp, el centre de visitants del Pallars Jussà i del Geoparc Orígens.
 
Malgrat la Covid-19, l'organització afirma que “les previsions de cara a aquest DIM son bones, ja que hem vist que durant tota la pandèmia, els museus sempre han set un lloc de refugi per la ciutadania, tot i les restriccions i mesures sanitàries”. Enguany, totes les activitats requeriran una inscripció prèvia i tindran un aforament màxim amb l'objectiu de complir amb els requeriments sanitaris.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació