El
Parc Natural de l’Alt Pirineu i la
Comunitat de Municipis Cardosencs, formada pels ajuntaments d'Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós, han organitzat pel aquest cap de setmana les primeres Jornades Micològiques i Gastronòmiques de les Valls de Cardós
Moixarró al sarró. L’objectiu de les jornades és aproximar el món dels bolets des d’una perspectiva divulgativa i, al mateix temps, promocionar i difondre els seus usos culinaris.
El programa compta amb una sèrie d’activitats divulgatives que conduirà l’expert en micologia Joan Monton, de la Societat Catalana de Micologia. També intervindran l’historiador i pagès, Xavier Català, i el guia intèrpret del Parc Natural de l’Alt Pirineu i membre del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Francesc Rodriguez. Per assistir a les xerrades, caldrà inscriure’s prèviament.
Durant la celebració de les jornades, també s’organitzarà una sortida guiada d’interpretació i recol·lecta de bolets, una exposició micològica, degustacions de tapes elaborades amb bolets pels establiments de la vall i activitats pedagògiques adreçades als escolars.
Primera recollida de brossa i residus de les Valls de Cardós
D’altra banda, el dissabte, aprofitant la sortida guiada al bosc en el marc de les jornades, s’organitzarà la primera recollida voluntària de brossa i residus de les Valls de Cardós, amb l’objectiu de fomentar la consciència de tindre cura de l’entorn i els boscos. La recollida es completarà amb una xerrada introductòria sobre educació ambiental a càrrec del director del projecte Boscos de Muntanya, Andreu González.
Consulta el programa complet d’activitats de Moixarró al sarró
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi