Dilluns, 22 de juliol de 2024
micologia

Les Valls de Cardós acullen les primeres jornades de divulgació micològica «Moixarró al sarró»

El certamen, organitzat pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Comunitat de Municipis Cardosencs, se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de juny als tres municipis cardosencs

Redacció 2 de juny de 2021 a les 10:24
Primer pla d'un cistell ple de bolets | Carola López
El Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Comunitat de Municipis Cardosencs, formada pels ajuntaments d'Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós, han organitzat pel aquest cap de setmana les primeres Jornades Micològiques i Gastronòmiques de les Valls de Cardós Moixarró al sarró. L’objectiu de les jornades és aproximar el món dels bolets des d’una perspectiva divulgativa i, al mateix temps, promocionar i difondre els seus usos culinaris.

El programa compta amb una sèrie d’activitats divulgatives que conduirà l’expert en micologia Joan Monton, de la Societat Catalana de Micologia. També intervindran l’historiador i pagès, Xavier Català, i el guia intèrpret del Parc Natural de l’Alt Pirineu i membre del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Francesc Rodriguez. Per assistir a les xerrades, caldrà inscriure’s prèviament.


Durant la celebració de les jornades, també s’organitzarà una sortida guiada d’interpretació i recol·lecta de bolets, una exposició micològica, degustacions de tapes elaborades amb bolets pels establiments de la vall i activitats pedagògiques adreçades als escolars. 

Primera recollida de brossa i residus de les Valls de Cardós

D’altra banda, el dissabte, aprofitant la sortida guiada al bosc en el marc de les jornades, s’organitzarà la primera recollida voluntària de brossa i residus de les Valls de Cardós, amb l’objectiu de fomentar la consciència de tindre cura de l’entorn i els boscos. La recollida es completarà amb una xerrada introductòria sobre educació ambiental a càrrec del director del projecte Boscos de Muntanya, Andreu González.

 Consulta el programa complet d’activitats de Moixarró al sarró

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació