L'
Ajuntament de Tremp ha organitzat aquest mes de juny dos
cursos en el marc del dispositiu d'
inserció laboral del programa de
Treball als Barris. Una vegada més, s'ha donat prioritat a la
formació en el camp de l'
hostaleria i la
restauració, tenint en compte que es tracta d'un sector estratègic i que, especialment en temporada alta, té capacitat per ocupar un gruix important de persones.
D'una banda, ha tingut lloc el
curs intensiu de sala, que ha anat a càrrec del cuiner i assessor
Oriol Pallarès, de l'empresa És Pallarès, i ha comptat amb la col·laboració de l'empresària pallaresa
Núria Bigorra, del celler Terrer de Pallars, i de
Damià Mula, assessor en matèria d'hoteleria i cocteleria. Així, en el decurs de les sessions els participants han adquirit
coneixements pràctics sobre l'ofici de cambrer i atenció al client al restaurant, alhora que han après nocions bàsiques de vins i cocteleria.
Per altra banda, s’ha fet un
curs de cuina d'aperitius i de plats combinats, que ha estat realitzat per
Núria Casaubon, empresària i professora d'hostaleria i restauració, assessora gastronòmica i especialista en dieta mediterrània. La formació ha estat molt pràctica amb aperitius a base de formatges i vegetals pallaresos, carns i embotits pallaresos, plats combinats vegetarians o adaptats per a persones amb al•lèrgens alimentaris i finalment, plats combinats amb receptes pallareses.
Totes dos formacions han tingut com a objectiu reforçar els serveis i
millorar les competències dels professionals del sector de la restauració, així com capacitar en aquest camp persones aturades del territori. Els dos cursos han tingut una durada de 50 hores, i han comptat amb 18 persones inscrites.
Aquesta acció ha estat subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social,
Treball als Barris, cofinançat pel
Servei d'Ocupació de Catalunya i el
Ministeri de Treball.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi