Formatges, conserves vegetals, patés, iogurts, girelles... Has pensat mai dedicar-te al sector alimentari? Si t’agradaria descobrir el
procés d’elaboració de productes artesanals, has de conèixer el
curs Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya, una oferta parcial del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, que ofereix l’
Escola Agrària del Pallars, un centre escolar públic del
Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya situat a Talarn (Pallars Jussà).
El
sector agroalimentari ofereix grans
oportunitats laborals. A la zona de muntanya, durant els últims anys, s'han instal·lat
molts productors que es dediquen al sector alimentari i han anat sorgint diversos projectes de nova creació o iniciatives que han donat continuïtat a explotacions agrícoles i ramaderes tradicionals, innovant en l'elaboració de productes propis.
L'objectiu d’aquest
curs de formació professional de l’Escola Agrària del Pallars és poder ajudar als actuals i futurs productors alimentaris en la seva capacitació i potenciar la seva incorporació i continuïtat al sector.
Visita tècnica de l’alumnat de l’Escola Agrària del Pallars a la formatgeria artesana Tros de Sort. Foto: Escola Agrària del Pallars
Aprenem practicant, t’hi apuntes?
Els
alumnes que cursin
aquests estudis aprendran sobre la tecnologia alimentària, l'anàlisi dels aliments, la comercialització en la indústria alimentària, la nutrició i la seguretat alimentària, la preparació i conservació dels productes de muntanya i un llarg etcètera. El curs
Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya té una durada d’
un curs acadèmic i es realitza en
grups molt reduïts d’estudiants, que permet assegurar la qualitat i la personalització de la formació.
A més a més, es tracta d’una
formació molt pràctica, gràcies a les visites tècniques que s’efectuen a empreses agroalimentàries del Pirineu, les classes d’elaboració de productes alimentaris que es realitzen a diversos obradors i les sessions que tenen lloc al laboratori del centre.
Els alumnes realitzen la
Formació en Centres de Treball, unes pràctiques i estades formatives que permeten a l’alumnat conèixer en primera persona el món laboral, obtenir una formació adaptada a un lloc de treball específic i treballar en instal·lacions i amb tecnologies d’un projecte empresarial real.
Pràctiques del procés d’elaboració d’embotits a l’obrador de l’empresa Badia Xarcuters de Tremp. Foto: Escola Agrària del Pallars
Tens una idea innovadora o vols treballar al sector alimentari?
El curs de l’Escola Agrària del Pallars té una
doble sortida professional: l’alumnat pot treballar en empreses transformadores de productes agroalimentaris (sector carni, lacti i derivats, fruites i hortalisses) o bé, crear una empresa pròpia de transformació agroalimentària.
Per descomptat, els més inquiets a nivell formatiu, també poden seguir estudiant i finalitzar el cicle formatiu en un
segon curs a l’
Escola Agrària de l’Empordà o en altres centres públics i privats de Catalunya, la qual cosa els permetrà obtenir la titulació oficial de tècnic superior en
Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària.
Si la teva passió és el sector de l’alimentació, no t’ho pensis dues vegades! Tens dubtes? Contacta amb nosaltres al
973650179 o
aecapal.daam@gencat.cat i t’ajudarem.
Comencem les classes al setembre, t’esperem a l’Escola Agrària del Pallars!
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi