Dilluns, 22 de juliol de 2024
incendi

Els Bombers donen per extingit l’incendi de vegetació forestal al Pui d’Urdosa, a Llavorsí

L’incendi, provocat per un llamp, ha afectat una superfície provisional aproximada d’1,5 hectàrees

Jordi Ubach Llorens Llavorsí | 23 de juliol de 2021 a les 08:05
Bombers treballant amb eines manuals aquest dijous | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit, aquest dijous a les 20:07h del vespre, l’incendi de vegetació forestal que es va declarar dimecres en una zona de difícil accés al Pui d’Urdosa, a la solana de Biuse, al terme municipal de Llavorsí. Després de revisar el perímetre a primera hora del matí i de detectar diversos punts calents, els Bombers van seguir ahir amb l’extinció amb un mitjà aeri i vuit dotacions terrestres, fent treballs combinats amb eines manuals i aigua per tot el perímetre de l’incendi.

L’avís de l’incendi es va rebre dimecres a les 13:22h i de seguida es van activar cinc mitjans aeris i 12 dotacions terrestres dels Bombers, que van treballar pràcticament fins a l’ocàs amb l’objectiu d'apagar les flames. En un principi, l'estratègia va consistir en estabilitzar el foc amb les descàrregues dels mitjans aeris i amb el suport d'efectius terrestres, que van ajudar a rematar els punts calents de l’incendi. Un objectiu que es va assolir el mateix dimecres al voltant de les 21:15h del vespre.

L'incendi ha afectat una superfície provisional aproximada d’1,5 hectàrees, segons els primers càlculs sobre el terreny fets pels Agents Rurals. La hipòtesi apunta que l'incendi s'hauria provocat per causes naturals, per la caiguda d'un llamp després de la tempesta que va caure dimarts a la zona. El Pui d'Urdosa és una muntanya de 2.226 metres d’altitud que es troba entre els municipis de Farrera i de Llavorsí.
 

Perill d’incendi molt alt a tot Catalunya


L’incendi es va produir dimecres, el mateix dia que el servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament d’Acció Climàtica advertia que de dijous a dissabte-el perill d’incendis és alt o molt alt a tot Catalunya. El motiu, segons asseguren, l’acusada sequera al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, junt amb l’increment de la temperatura, la baixada de la humitat i els vents del sud i de ponent.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació