Dimecres, 22 de gener de 2025
femap

El FeMAP posa punt final a una edició marcada per les restriccions

El certamen ha tingut un total de 3.234 assistents, un 41% menys que el 2019

24 d'agost de 2021 a les 10:20
Imatge del concert celebrat a Castell de Mur | FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ha acollit un total de 3.234 assistents en els 48 concerts de la seva 10a edició, un 41% menys respecte al 2019. L'organització atribueix la forta davallada d'assistència a la situació sanitària actual, com també a les restriccions d'aforament marcades pel Procicat per controlar l’expansió del coronavirus.

Una reducció d'aforament, però, que ha facilitat l'exhauriment d'entrades en 20 dels concerts realitzats durant els mesos de juliol i agost. Tres d'aquests concerts que van penjar el cartell de complet han estat a pobles del PallarsStadler Trio Salàs de PallarsLore Binon i Jurgen Debruyn Espot, i Serendipia Ensemble Beranui.

 

Imatge del concert a l'església de Salàs de Pallars Foto: FeMAP


Enguany, s'ha pogut gaudir de 150 intèrprets de grups i solistes de renom que han actuat a través de 20 agrupacions acostumades a interpretar els seus repertoris en grans sales i auditoris de tot el món. Per aquest motiu, el FeMAP ha tornat a posar de manifest la seva intenció d'acostar la música a tots els habitants del Pirineu, que han pogut gaudir d'una excel·lència cultural que tradicionalment només està a l'abast de les grans ciutats.

Des del 2011, el FeMAP ha anat creixent en implicació territorial, oferta i prestigi, i malgrat no ser l'any amb les xifres més altes, aquesta és la línia que es vol seguir treballant els propers anys per continuar fent arribar la música d'alta qualitat al Pirineu. Diverses poblacions ja han manifestat el seu interès per participar a l’11a edició del festival que tindrà lloc l'estiu del 2022.

El FeMAP Social, més necessari que mai


Cal destacar també el gran protagonisme que ha pres aquest any el FeMAP Social. Aquesta iniciativa busca facilitar el dret d'accés a la cultura als col·lectiu més vulnerables oferint activitats i propostes socioeducatives i lúdiques per garantir la comprensió de la música antiga.

Per aconseguir-ho, s'ha apostat per dues línies d'actuacions: una que consisteix a executar un taller previ explicatiu i després l'assistència a un dels concerts programats pel festival perquè les persones puguin entendre i gaudir millor del concert; l'altra consisteix en actuar als propis centres a partir d'un quintet format pel Conservatori de Música.
 

Altres notícies que et poden interessar





Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació