ACN | Les Federacions i Associacions d'Hosteleria de l'Alt Pirineu i Aran demanen que el Servei Meteorològic de Catalunya tingui més cura a l'hora de fer les prediccions de temporals ja que afecten directament als seus negocis. El sector turístic del Pirineu considera que les prediccions meteorològiques han de ser més clares i seccionar una mica més el territori donat que la realitat del tot el Pirineu no és la mateixa.
Des de la Federació d'Hosteleria es xifra en un 50% d'anul·lacions de reserves a l'Alta Ribagorça i Pallars i per sobre del 30% a l'Alt Urgell per l'alarma creada el passat cap de setmana.
Segons el sector hoteler del Pirineu, el passat cap de setmana va ser un clar exemple d'alarma creada pel Meteocat, que va activar el pla Neucat i el Procicat per fortes nevades i ventades a gran part del territori i que van provocar una baixa ocupació hotelera.
El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, ha manifestat que "entre un 20 i un 30% de les reserves es poden haver anul·lat, però també afecta a la gent que va sense reserva, hem copsat que aquesta gent ja no es desplaça".
El president dels hostalers de l'Alt Urgell ha explicat que ja fa uns anys que s'està lluitant per que això canviï això, que s'expliqui d'una altra manera i que s'especifiquin més i millor les cotes de neu. En aquest sentit ha dit que "cada vegada que arriba l'hivern passa el mateix, es fan prediccions d'aquesta mena, s'hauria de donar més informació i més cultura a la gent que va a la muntanya perquè vagi una mica més preparada del que van".
Sánchez ha afirmat que "si el Servei Meteorològic no té molt clar que hi haurà un gran temporal és millor no dir-ho, és normal que a l'hivern nevi", remarca. A més, creu que cal "insitir i deixar molt clares les cotes de neu i advertir que la gent tingui el material necessari per a desplaçar-se".
El president de la Federació de Cases de Turisme Rural, Josep Lluís Farrero, ha manifestat que les previsions de mal temps poc encertades espanten als turistes i la repercussió pel sector és "molt dolenta i fa molt, molt mal". Farrero ha argumentat que el darrer cap de setmana les anul·lacions van superar el 50% i al final el cap de setmana va ser bo, meteorològicament parlant.
Amb la mateixa contundència s'ha expressat Carles Cortina, president del Consorci de Turisme de les Valls d'Àneu. Cortina ha dit que les previsions "poc concretes i poc encertades" han creat un alarmisme innecessari que ha portat a la gent a no visitar el Pirineu. Cortina ha afegit que aquesta situació és "molt perjudicial" pel sector turístic que veu com les reserves fetes cauen en més d'un 50% i no n'arriben de noves.
Cortina ha explicat que aquesta queixa ja l'han fet arribar a la Federació d'Hoteleria de Lleida per tal que faci les gestions oportunes i s'evitin nous episodis similars.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi