Dimecres, 13 de novembre de 2024
educació

Uns 2.800 alumnes comencen el curs al Pallars, que nota l'efecte dels trasllats a segones residències

La principal novetat és la posada en funcionament de dues escoles bressol rurals, una a Llavorsí i una altra a Ribera de Cardós

Redacció Tremp | 14 de setembre de 2021 a les 09:38
Abraçada a les portes d'un centre escolar en l'inici del curs 2021-2022 | Gala Espín
Més de 2.800 alumnes alumnes d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) han començat aquest dilluns el curs escolar al Pallars. Segons han indicat des dels centres educatius, com l’Escola Valldeflors de Tremp, s'ha notat un increment de matrícules per l'efecte que ha tingut el trasllat cap a les segones residències de diverses famílies que, arran de la pandèmia, estan fent teletreball a les nostres comarques.

La principal novetat és la posada en funcionament de dues escoles bressol rurals al Pallars Sobirà, la de Llavorsí i la dels Minairons de Ribera de Cardós, a la Vall de Cardós. Cal recordar que fa uns mesos, famílies dels municipis de Lladorre, Esterri de Cardós i Ribera de Cardós havien demanat aquest servei per aquest curs

En total, a les comarques pallareses han iniciat el curs escolar 2.803 alumnes. D’aquests, 1.881 alumnes ho han fet al Pallars Jussà i 922 al Pallars Sobirà, segons les dades de la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.

Inici de curs sense incidents


Els diversos centres del Pallars han obert portes sense incidents, sent l'etapa d'educació Primària la que compta amb un nombre més elevat d'alumnes. La segueixen els estudiants d’ESO, els d’Infantil i els de Batxillerat. En el cas dels Cicles Formatius de Grau Mitjà també hi ha moltes inscripcions, si bé encara s'està tancant la matriculació dels Cicles Formatius de Grau Superior. Només a l'Institut Centre d'Esports de Muntanya del Pallars, situat a la Pobla de Segur, hi ha 192 persones inscrites per al primer trimestre.

La coordinadora territorial d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Marsol, ha explicat en un acte a Oliana (l’Alt Urgell) que el fet que diverses famílies hagin apostat per anar a viure a la que fins abans de la pandèmia era la seva segona residència ha fet augmentar el nombre de matriculats al Pirineu. En aquest sentit, creu que hi ha una raó sanitària i una altra d'econòmica a l'hora de decidir marxar de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Per la seva banda, el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, ha destacat que el curs ha començat seguint la tònica del passat, en que l'aposta era la de mantenir les escoles "obertes i segures", tot adaptant-se a la "nova normalitat".

Per la seva banda, el gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, ha insistit en fer una crida per a què la població es vacuni i ha dit que es vol avançar la campanya tant entre els alumnes com en els seus pares, els quals se situen a la franja que va fins als 45 anys i que és una de les que té uns índexs de vaccinació encara baixos. També ha assegurat que esperen tornar a repetir el bon funcionament que les escoles van tenir el curs passat en termes sanitaris, ja que es va aconseguir contenir la pandèmia en aquest àmbit.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació